Ziua internațională a pastelor


    Oficial, pe 25 octombrie, întregul mapamond sărbătorește unul dintre cele mai populare, iubite și gustoase preparate italienești: pastele.

Aceasta este o zi pentru iubitorii de carbohidrati pentru a se bucura și de a sărbători dragostea lor pentru paste. Este un aliment foarte versatil, deoarece vine în multe forme și mărimi și pot fi servite la cald sau la rece, ca un fel de mâncare, fel de mâncare principal, salată sau desert. Trimiterile la paste pot fi găsite încă din anul 1154 în Sicilia. Pastele sunt un aliment universal si sunt servite la nivel mondial.

IMG_3723-768x512.jpg

Exista peste 600 de forme de paste la nivel mondial, iar numele sunt descriptive de formele lor. :: Spaghetti ::Vermicelli :: Rotini :: Fusili :: Tortellini :: Linguini :: Conchiglie :: Fettucine :: Penne :: Capellini :: si multe altele, sunt micile comori pentru orice camara.

IMG_8331-683x1024.jpg

IMG_3740-683x1024.jpg

Ziua Internationala a Pastelor este sarbatorita in fiecare an pe data de 25 octombrie. Aceasta data a fost stabilita in anul 1995, cand a avut loc primul congres.

Picasa-3-683x1024.jpg

isabelacuisine.eu

 

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.