Trei reţete delicioase de cafea rece pentru vară


    Un lucru este sigur: cafeaua este la fel de delicioasă şi când este servită rece, în special în zilele toride de vară, cu cuburi de gheaţă şi aromă proaspătă. Iată trei reţete delicioase de cafea rece care să-ţi destindă dimineţile de vară!

1. Cafea italiană cu lapte de migdale

 

577ce679274e0_a4a2328334cf8f2192b7d1511badb694.jpg
Caffè alla Salentina este o băutură foarte răcoritoare, pe bază de cafea şi lapte de migdale. Este esenţial ca ea să fie pregătită cu câteva ore în avans, astfel încât laptele să apuce să îngheţe.

 

Ingrediente:

 

Pentru 1 pahar

  • 50 ml de espresso sau mocca
  • 300 ml de apă
  • 100 g de sirop de lapte de migdale


MODUL DE PREPARARE

 


Prepară un espresso sau o cafea mocca. Pune 6-7 cuburi de lapte de migdale într-un pahar mare. Toarnă cafeaua fierbinte şi neîndulcită peste gheaţă. Serveşte cu un pai.

 

Cuburi de gheaţă din lapte de migdale

 

Diluează siropul de lapte de migdale cu apă rece. Toarnă-l în forme speciale de cuburi de gheaţă. Lasă-le în congelator timp cel puţin 3 ore.

 

2. Iced Mocha

 

577ce6831c024_3a4156b7ccde2e882b476d64d1a43f65.jpg
Aceasta este o reţetă cu adevărat nemaipomenită - combinaţia clasică de frişcă si ciocolată se îmbină cu aroma cafelei pentru a crea o băutură delicioasă şi răcoritoare.

 

Ingrediente

 

Pentru 1 pahar

  • 50 ml de cafea
  • 50 ml de ciocolată rece cu frişcă
  • 6-7 cuburi de gheaţă
  • 1 l de lapte
  • 175 g de zahăr
  • 140 g de cacao


MODUL DE PREPARARE

 


Pregăteşte cafeaua. Pune gheaţă într-un pahar de cocktail şi toarnă peste ea ciocolată răcită, pe care, anterior, ai topit-o în 50 ml de lapte. Adaugă cafeaua şi frişcă, pentru topping.

 

Ciocolata caldă

 

Pune la fiert 1 litru de lapte. Adaugă amestecul de pudră de cacao şi zahăr, preparat înainte. Fă focul mic şi lasă amestecul să fiarbă până când se îngroaşă (timp de 10 minute sau mai mult, în funcţie de consistenţa dorită). Lasă-l să se răcească şi serveşte cu plăcere!

 

3. Irish Coffee Inversat

 

577ce68d9b227_65b6c83bce4ae213341573823fb13afb.jpg
Aceasta este o specialitate de cafea care te încălzeşte din cap până în picioare! Vei descoperi un amestec cremos şi catifelat, cu aromă intensă de Irish whiskey şi de cafea italiană cu gust bogat. Este o reţetă ideală pentru zilele mai răcoroase, creată pentru a încălzi inimile celor care o savurează.

 

Ingrediente

 

Pentru 5 pahare

  • 250ml de lapte integral
  • 300g de frişcă lichidă
  • 100ml de Irish whiskey
  • 100g de zahăr
  • 9g de gelatină alimentară foi


MODUL DE PREPARARE

 


Toarnă laptele, frişca şi zahărul într-o tigaie mică şi pune-o pe aragaz, la foc scăzut. Chiar înainte ca amestecul să înceapă să fiarbă, pune o foaie de gelatină într-un recipient umplut cu apă rece şi las-o aproximativ 2 minute la înmuiat. Când amestecul începe să fiarbă, adaugă gelatina în tigaie. Amestecă încet şi stinge apoi focul. Adaugă şi whiskey-ul şi amestecă bine. Toarnă circa 100g de conţinut în fiecare pahar şi ţine-le în frigider timp de 24 de ore ca să se răcească. Scoate apoi frişcadin frigider şi toarn-o peste o ceaşcă de cafea preparată. Irish Coffee-ul Inversat este gata să fie servit!

 

one.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.