Tort fără coacere din fructe


    Vara este în toi iar fructele proaspete sunt peste tot în piețe, îmbietoare și parfumate.

tort-1.jpg

Iată cum să pregătești un incredibil tort de căpșuni, fără coacere, o rețetă pentru care toată lumea te va invidia și pe care toată lumea ți-o va cere! 

Ingrediente

Blat:

  • 300 gr biscuiti macinati
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr unttopit

Crema:

  • 800 gr iaurt
  • 400 ml frisca
  • 50 gr gelatina
  • 300 gr zahar pudra
  • 500 gr capsuni proaspete

Glazura:

  • 400 gr ciocolataneagra
  • 100 ml frisca
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Blat:

Topim untul pe care il amestecam cu biscuitii macinati si nuca macinata deasemeni. Compozitia se pune in forma de tort cu pereti detasabili si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri. Lasam apoi la rece cel putin o oră.

Crema: 

Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra.Frisca se bate spuma.Capsunile se taie cubulete.Gelatina trebuie hidratata in putin lapte dupa cere se topeste. Amestecam toate aceste ingrediente si apoi toata compozitia se pune peste blatul de biscuiti.Dam la rece 5-6 ore.Eu am asezat pe marginea formei de tort felii de capsuni dupa care am pus crema.Glazura:

Ciocolata topita impreuna cu frisca si apoi amestecata cu uleiul se toarna la mijloc si se niveleaza usor spre margine. Se poate decora cu fructe.

kfetele.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Mască antirid din caise
      În combinație cu alte ingrediente, caisele pot fi o excelentă opțiune pentru a combate ridurile. Încearcă un preparat cosmetic în care amesteci caise cu ulei de măsline și miere.
      Ingrediente:
      2 sau 3 caise bine coapte o lingură de miere organică o lingură de ulei de măsline Cum se prepară și se aplică:
      Curăță coaja caiselor, scoate sâmburii și pune-le într-un bol sau în mixer. Toarnă peste ele mierea și uleiul de măsline și amestecă până obții o pastă cremoasă. Aplic-o pe zonele cu riduri, atât de pe față, cât și de pe decolteu sau gât. Lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi clătește cu apă rece din abundență. Fă acest tratament de două sau de trei ori pe săptămână!
      Mască tonifiantă din pepene roșu
      Pepenele roșu este cunoscut pentru proprietățile hidratante, tonice și astringente în industria frumuseții. Este atât de ușor de folosit, cu beneficii atât de mari, încât chiar trebuie să-l încerci. Poți aplica pe tenul curat sucul proaspăt de pepene sau pur și simplu să iei o bucată rece și să o treci pe toată fața și pe gât și decolteu. Lași să acționeze 10-15 minute și apoi clătești bine. Vei simți pielea proaspătă, tonifiată și plină de energie. De asemenea, dacă ai tenul uscat, amestecă sucul de pepene proaspăt cu un pic de miere organică și aplică masca pe față. Pielea va deveni moale și catifelată, după ce lași să acționeze un sfert de oră și clătești cu apă din abundență.
      Cremă de față din zmeură
      Dacă vrei să redai prospețimea tenului și să alungi de pe față oboseala și semnele îmbătrânirii, alege să-ți prepari o cremă-mască din zmeură. Profită de această perioadă, când găsești în piețe zmeură proaspătă. Ține minte că această cremă trebuie aplicată imediat ce ai preparat-o și nu trebuie ținută la frigider. De asemenea, ai nevoie de ingrediente proaspete.
      Ingrediente:
      6-8 boabe de zmeură proaspete o linguriță de miere o linguriță sau jumătate de lapte (cât să se formeze o pastă) Mod de preparare și de aplicare:
      Zdrobește zmeura, toarnă laptele și mierea și amestecă până formezi o pastă omogenă. Aplic-o pe față, evitând zona din jurul ochilor. După 15 minute, clătește cu apă caldă până cureți și cea mai mică urmă. Îți vei simți tenul proaspăt și catifelat.
      libertateapentrufemei.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Atât nucile, cât și fructele sunt exemple foarte bune de gustări dintre mese, datorită conținutului de fibre. Dar dacă trebuie să alegi una dintre cele două variante, unele studii sugerează că nucile conțin un ingredient care păstrează o senzație de sațietate pentru mai mult timp. Altele indică faptul că fructele precum banana și papaya sunt bune pentru îndepărtarea grăsimii de pe corp.
      Cu atât de multe informații pe care le găsim pe internet, este foarte ușor să devii confuză, așa că îți spunem câteva lucruri despre ce ar trebui alegi dintre fructe și nuci dacă vrei să urmezi o dietă:
      Fructele au multe fibre și sunt îndulcitori naturali. Eliberează încet zahărul în sânge și nu-i schimbă nivelul. Dacă alegi să bei mai degrabă un suc în loc să consumi fructul propriu-zis, s-ar putea să nu fie cea mai bună idee. Un pahar de suc de portocale are 21 de grame de zahăr și nu conține fibre. Conținutul de zahăr din suc crește nivelul de zahăr din sânge care duce la rezistența insulinei sau luarea în greutate. Pepenele roșu sau cel galben au nivelurile de apă foarte ridicate și te mențin hidratată. Mai multe fructe conțin antioxidanți, ceea ce este benefic pentru sănătate.
      Bogate în grăsimi polisaturate și monosaturate, nucile sunt considerate gustări excelente mai ales atunci când încerci să pierzi în greutate, dar și când vrei să-ți menții corpul sănătos. O mână de nuci reduce nivelul de colesterol, ceea ce este un lucru bun pentru sănătatea inimii. Când vorbim despre nuci, vei fi surprinsă să afli că 100 de grame de migdale conțin 540 de kcal.Numărul de calorii este dublu într-un cheeseburger, iar grăsimea este de patru ori mai multă. Migdalele, miezul de nucă și cajuul sunt considerate cele mai bune nuci pentru pierderea în greutate, iar fisticul ajută la digestie și reduce colesterolul.
      Nu putem nega faptul că zahărul natural prezent în fructe ajută la prevenirea consumului de dulciuri, sau că fructele conțin fibre, însă nu se compară cu grăsimile sănătoase din nuci. Acestea previn poftele de alimente nesănătoase, sprijinind creșterea mușchilor și ajutând la sănătatea inimii. Dar amintește-ți întotdeauna că niciunul dintre aceste alimente nu te va ajuta să pierzi repede în greutate. Ci îți va oferi o soluție sănătoasă pentru a te duce în punctul în care îți dorești.
      elle.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Bowl cu creveţi şi tăiţei de hrişcă
      Număr de porţii:1
      Greutatea porţiei:320 g
      Valoarea energetică:220 kcal
      Ingrediente:
      Creveţi 80 g broccoli congelat 60 g ardei dulce 60 g tăiţei de hrişcă 50 g (sau 100 g fierţi) pastă de arahide 1 lingură sau 10 g
      1 Cuptorul se încălzeşte până la 200 de grade, creveţii se coc cu orice mirodenii până vor fi gata – în funcţie de dimensiunea lor procesul de coacere va dura de la 20 la 30 de minute.
      2 Se lasă să se răcească şi se curăţă de crustă.
      3 Tăiţeii de hrişcă se fierb conform instrucţiunii de pe ambalaj.
      4 În tăiţeii gata se adaugă puţin ulei de susan pentru a evita lipirea acestora.
      5 Broccoli se lasă la dezgheţat şi în caz de necesitate de taie în inflorescenţe mici.
      6 Ardeiul dulce se taie cuburi.
      7 Pasta de arahide se amestecă cu apă în proporţie de 1:1 pentru a obţine un sos suficient de lichid.
      8 Tăiţeii de hrişcă se pun pe fundul bolului. Toate ingredientele se aranjează pe circumferinţa bolului pe rând, fără a le amesteca între ele.
      9 Bowlul gata se garniseşte cu sos.

      Bowl cu ton şi quinoa
      Număr de porţii:1
      Greutatea porţiei:320 g
      Valoarea energetică:310 kcal
      Ingrediente:
      ton în suc propriu 80 g quinoa 50 g (sau 100 g fiartă) castraveţi 60 g avocado 60 g ruccola 20 g
      1 Se scurge lichidul din ton şi carnea se separă în bucăţi mici.
      2 Quinoa se fierbe conform instrucţiunii de pe ambalaj – de obicei quinoa se fierbe în apă sărată în proporţie de 1:1 în jur de 15 minute.
      3 Castraveţii se taie cuburi.
      4 Avocado se scoate din coajă şi se taie felii lungi.
      5 Quinoa se pune pe fundul bolului. Toate ingredientele se aranjează pe circumferinţa bolului pe rând, fără a le amesteca între ele.
      6 Peste ele se toarnă uleiul vegetal preferat – n-am luat în calcul valoarea energetică a lui.

      Bowl cu tofu şi cuşcuş
      Număr de porţii:1
      Greutatea porţiei:320 g
      Valoarea energetică:330 kcal
      Ingrediente:
      tofu 100 g batat 80 g cuşcuş 50 g (sau 100 g fiartă) microverdeaţă 20 g tahini 2 linguri sau 20 g
      1 Tofu se taie în cuburi mici și se frige într-o tigaie uscată pe toate părţile până se formează o crustă aurie. Focul trebuie să fie mediu sau sau mic, astfel încât tofu să nu ardă. Dacă totuşi brânza se arde, atunci foloseşte puţin ulei.
      2 Peste cuşcuş se adaugă apă clocotită în proporţie de 1:1,5 şi se lasă la umflat sub capac – crupele trebuie să absoarbă toată apa.
      3 Cuptorul se încălzeşte până la 180 de grade (pentru a se forma o crustă apetisantă, se poate utiliza regimul convecţie).
      4 Batatul se taie cuburi cu latura de aproximativ 4 cm şi se aranjează într-un strat în orice tavă, tapetată cu pergament. Batatul se poate presăra cu ierburi uscate sau cu amestec de chimion şi paptrică măcinată, şi se foloseşte orice ulei potrivit pentru copt.
      5 Se coace până va fi gata – aproximativ 15 minute.
      6 Cuşcuşul se pune pe fundul unui bol. Toate ingredientele se aranjează pe circumferinţa bolului pe rând, fără a le amesteca între ele.
      7 Bowlul gata se garniseşte cu tahini.

      omactiv.md
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente pentru budincă de nutella la cană:
      150 g făină cu praf de copt 110 g zahăr brun 50 g cacao 2 ouă 250 ml lapte 125 ml ulei 165 g nutella 4 linguri de îngheţată de ciocolată pentru servit Mod de preparare:
      Combină făina, zahărul şi cacaua într-un bol mediu. Adaugă ouăle, laptele şi uleiul şi bate totul cu un tel. Pune amestecul în căni termo rezistente. Adaugă o lingură jumătate de nutella în fiecare cană. 
      Ai grijă să pui aluat în căni puţin mai sus de jumătate, ca să nu dea pe afară. 
      Pune la microunde pentru 1 minute jumătate.
      Serveşte budinca cu îngheţată de ciocolată. 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      200 g de făină care crește singură 1 linguriță cu praf de copt 1 ou 300 ml lapte o bucățică de unt cât o nucă 150 g de afine sirop de arțar sau de agave sau miere puțin ulei de floarea soarelui pentru prăjit Mod de preparare
      Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 10 clătite
      Într-un bol mare, amestecă 200 g de făină care crește singură cu 1 linguriță de praf de copt și un praf de sare.
      Bate oul cu 300 ml de lapte, fă o gaură în centrul ingredientelor uscate și adaugă laptele cu ou amestecând continuu, pentru a obține un aluat cremos.
      Adaugă untul topit și bate bine compoziția cu telul sau mixerul.
      Pune jumătate din cantitatea de afine în compoziție, amestecând cu grijă să nu se sfărâme.
      Încinge o linguriță de ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare din teflon.
      Pune în tigaie câte o lingură mare plină cu aluat pentru fiecare clătită, astfel încât să obții clătite cu diametrul de 7.5 cm. Fă câte 3 - 4 clătite odată sau câte îți încap în tigaie.
      Lasă la prăjit timp de 3 minute la foc mediu până apar mici bule pe fiecare clătită, apoi întoarce-le și mai lasă la prăjit încă 2-3 minute, până se rumenesc.
      Acoperă-le cu prosoape de hârtie pentru a le menține calde cât timp faci restul aluatului.
      Servește cu sirop și restul afinelor.
      retete.eva.ro
  •