Tort fără coacere din fructe


    Vara este în toi iar fructele proaspete sunt peste tot în piețe, îmbietoare și parfumate.

tort-1.jpg

Iată cum să pregătești un incredibil tort de căpșuni, fără coacere, o rețetă pentru care toată lumea te va invidia și pe care toată lumea ți-o va cere! 

Ingrediente

Blat:

  • 300 gr biscuiti macinati
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr unttopit

Crema:

  • 800 gr iaurt
  • 400 ml frisca
  • 50 gr gelatina
  • 300 gr zahar pudra
  • 500 gr capsuni proaspete

Glazura:

  • 400 gr ciocolataneagra
  • 100 ml frisca
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Blat:

Topim untul pe care il amestecam cu biscuitii macinati si nuca macinata deasemeni. Compozitia se pune in forma de tort cu pereti detasabili si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri. Lasam apoi la rece cel putin o oră.

Crema: 

Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra.Frisca se bate spuma.Capsunile se taie cubulete.Gelatina trebuie hidratata in putin lapte dupa cere se topeste. Amestecam toate aceste ingrediente si apoi toata compozitia se pune peste blatul de biscuiti.Dam la rece 5-6 ore.Eu am asezat pe marginea formei de tort felii de capsuni dupa care am pus crema.Glazura:

Ciocolata topita impreuna cu frisca si apoi amestecata cu uleiul se toarna la mijloc si se niveleaza usor spre margine. Se poate decora cu fructe.

kfetele.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Alimentele pe care le-am ales sunt cele care nu trebuie să îți lipsească din alimentație în vara asta, dar și în restul anului, deoarece au o mulțime de beneficii, de la menținerea pielii sănătoase, până la îmbunătățirea digestiei sau a sistemului imunitar.
      1. Afine
      Afinele conțin o mulțime de antioxidanți care te ajută în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății și prevenirea procesului dăunător al celulelor. Potrivit studiilor, afinele sunt bune și pentru stimularea memoriei și capacității creierului. În plus, le poți folosi în smoothie-uri, iaurt sau alături de semințe și alte fructe. 
      2. Roșii
      Roșiile sunt extrem de delicioase și excelente pentru aceste luni în care avem parte de temperaturi ridicate. Conțin licopen, un antioxidant care ajută la menținerea sănătății pielii și reduce riscul bolilor de inimă. Sunt extrem de ușor de inclus în alimentație, cum ar fi în salate sau sosuri.
      3. Semințe de in
      Semințele de in sunt cu adevărat uimitoare când vine vorba despre beneficiile asupra sănătății noastre. Sunt bogate în acizi grași omega-3, ajută sistemul digestiv și mențin nivelul normal al colesterolului. Pot fi adăugate în cereale, salate, smoothie-uri și deserturi.
      4. Mentă
      Menta este un remediu excelent când vine vorba de diferite probleme cu stomacul, fie că vorbim de greață, indigestie sau sindromul colonului iritabil. Menta conține uleiuri care sunt cunoscute pentru lupta împotriva cancerului. O poți adăuga în diferite băuturi, ceaiuri sau salate.
      5. Pepene roșu
      Pepenele roșu are o mulțime de beneficii datorită conținutul ridicat de apă. Acesta este bogat în antioxidanți, te ajută în prevenirea bolilor sistemului cardiovascular și menține nivelul de hidratare din organism. 
      6. Avocado
      Avocado este un aliment extrem de sănătos, fiind bogat în grăsimi monosaturate, aminoacizi, acid folic și vitamine. Te poate ajuta să elimini toxinele din organism, să îți îmbunătățești digestia, dar are efecte și anti-îmbătrânire. Este delicios în salate și poate fi consumat și ca o gustare între mese.
      7. Ardei gras
      Ardeiul gras conține carotenoizi, fibre, vitamina C și are efecte antioxidante. Pe lângă acestea, nici nu are foarte multe calorii, mai exact are 31. Îl poți mânca proaspăt în salate sau pe grătar, pentru o aromă mai crocantă.
      8. Cireșe
      Cireșele au un conținut ridicat de vitamine, nutrienți și antocianină, un antioxidant puternic care te ajută să elimini toxinele din organism, reduce inflamatațiile și calmează durerile articulare. Fie că le mănânci proaspete, în sucuri sau plăcinte, important e să te bucuri de beneficiile lor.
      9. Piersici
      Piersicile au vitamina C, B6 și potasiu, care e esențial în reglarea tensiunii arteriale. Datorită faptului că are vitamina C, oferă pielii tale strălucirea de care are nevoie, mai ales vara. Sunt delicioase, mai ales proaspete, dar și în diferite combinații cu alte fructe sau chiar în plăcinte.
      elle.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Mască antirid din caise
      În combinație cu alte ingrediente, caisele pot fi o excelentă opțiune pentru a combate ridurile. Încearcă un preparat cosmetic în care amesteci caise cu ulei de măsline și miere.
      Ingrediente:
      2 sau 3 caise bine coapte o lingură de miere organică o lingură de ulei de măsline Cum se prepară și se aplică:
      Curăță coaja caiselor, scoate sâmburii și pune-le într-un bol sau în mixer. Toarnă peste ele mierea și uleiul de măsline și amestecă până obții o pastă cremoasă. Aplic-o pe zonele cu riduri, atât de pe față, cât și de pe decolteu sau gât. Lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi clătește cu apă rece din abundență. Fă acest tratament de două sau de trei ori pe săptămână!
      Mască tonifiantă din pepene roșu
      Pepenele roșu este cunoscut pentru proprietățile hidratante, tonice și astringente în industria frumuseții. Este atât de ușor de folosit, cu beneficii atât de mari, încât chiar trebuie să-l încerci. Poți aplica pe tenul curat sucul proaspăt de pepene sau pur și simplu să iei o bucată rece și să o treci pe toată fața și pe gât și decolteu. Lași să acționeze 10-15 minute și apoi clătești bine. Vei simți pielea proaspătă, tonifiată și plină de energie. De asemenea, dacă ai tenul uscat, amestecă sucul de pepene proaspăt cu un pic de miere organică și aplică masca pe față. Pielea va deveni moale și catifelată, după ce lași să acționeze un sfert de oră și clătești cu apă din abundență.
      Cremă de față din zmeură
      Dacă vrei să redai prospețimea tenului și să alungi de pe față oboseala și semnele îmbătrânirii, alege să-ți prepari o cremă-mască din zmeură. Profită de această perioadă, când găsești în piețe zmeură proaspătă. Ține minte că această cremă trebuie aplicată imediat ce ai preparat-o și nu trebuie ținută la frigider. De asemenea, ai nevoie de ingrediente proaspete.
      Ingrediente:
      6-8 boabe de zmeură proaspete o linguriță de miere o linguriță sau jumătate de lapte (cât să se formeze o pastă) Mod de preparare și de aplicare:
      Zdrobește zmeura, toarnă laptele și mierea și amestecă până formezi o pastă omogenă. Aplic-o pe față, evitând zona din jurul ochilor. După 15 minute, clătește cu apă caldă până cureți și cea mai mică urmă. Îți vei simți tenul proaspăt și catifelat.
      libertateapentrufemei.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Ingrediente: Quiche cu ton şi spanac
      Pentru aluat: 100 g unt (82% grăsime), 1 gălbenuş, 200 g făină,  1 praf de sare
      Pentru umplutură: 1 conservă ton (200 g), 3 ouă, 300 ml smântână lichidă pentru gătit (20% grăsime), 300 g spanac congelat , 1 lingură ulei sare piper
      Mod de preparare:
      Frământă untul rece cu făina şi cu praful de sare, apoi adaugă gălbenuşul. Când aluatul e omogen, dă-i forma unei bile, înfăşoară-l în folie alimentară şi dă-l la frigider 1 oră. Întinde o foaie de aluat cu grosimea de 4-5 mm şi aşaz-o într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţi, apoi îndepărtează surplusul şi dă-o din nou la rece. Căleşte spanacul decongelat în ulei, până scade toată zeama, asezonează cu sare şi lasă la răcit. Bate ouăle cu sare şi piper, după gust, apoi încorporează smântâna lichidă. Scurge bine tonul. Scoate forma din frigider şi aranjează peste foaia de aluat un strat de spanac, apoi pune bucăţi de ton, din loc în loc. Toarnă amestecul de ouă şi smântână şi dă quiche-ul la cuptor, la foc mediu, 45-55 de minute. Lasă-l la răcorit înainte de a-l tăia.
      clickpentrufemei.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Biscuiţi cu ciocolată, susan şi nuci
      Ingrediente:
      300 g făină 70 g amidon de porumb 60 g cacao 2 linguriţe rase praf de copt 250 g unt moale 82% grăsime 3 gălbenuşuri 150 g zahăr 100 g nuci mărunţite 2-3 linguri susan Mixează untul moale cu zahărul şi cu gălbenuşurile până ce obţii o cremă omogenă. Separat, amestecă făina cu cacaua, cu amidonul şi cu praful de copt, apoi cerne-le printr-o sită deasă. Adaugă mixul de făină şi cacao în crema de unt, nucile, susanul şi frământă până ce obţii un aluat moale şi compact, apoi înveleşte-l în folie alimentară. Pune aluatul în frigider, pentru 30 de minute. Dupa acest interval, scoate aluatul de la rece, întinde-l pe blatul de lucru şi decopează forme rotunde de biscuiţi. Aşază-i apoi pe o tavă cu hârtie de copt şi coace-i la 175 °C pentru aproximativ 15 minute.

      Floricele cu gem
      Ingrediente:
      250 g făină 2 gălbenuşuri 70 g zahăr 120 g unt coaja rasă de la 1 lămâie zahăr tos, pentru presărat deasupra gem, după preferinţă Cerne făina. Fă o gropiţă în mijloc şi pune gălbenuşurile, untul rece, zahărul şi coaja de lămâie. Amestecă şi frământă un aluat omogen. Înveleşte-l apoi în folie alimentară şi lasă-l în frigider 30 de minute.Încinge cuptorul la 170 °C. Întinde aluatul şi decupează forme de flori sau după preferinţă. Pune hârtie de copt într-o tavă, aşază formele de aluat, presară zahăr tos şi lasă-le în cuptor 10-15 minute până când se rumenesc frumos. Pune un strat de gem pe un biscuite, aşază deasupra altul şi presează uşor.

      Biscuiţi cu lămâie
       
      Ingrediente:
      250 g făină 220 g zahăr 160 g unt moale 2 ouă la temperatura camerei coaja de la 2 lămâi 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 linguriţă praf de copt 1 praf de sare Mixează untul şi zahărul până când obţii o textură cremoasă. Adaugă apoi câte un ou şi continuă să mixezi. Pune esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi mai amestecă puţin.Încorporează apoi făina, sarea, praful de copt şi amestecă până ce vei obţine un aluat fără cocoloaşe. Întinde aluatul pe blatul de lucru înfăinat. Decupează forme rotunde, apoi aşază-le într-o tavă cu hârtie de copt.  Pune tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, pentru 10-12 minute sau până când marginile devin aurii. Scoate biscuiţii din cuptor, lasă-i să se răcească complet şi serveşte-i cu ceai şi lâmâie.  
      clickpentrufemei.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Din lista următoare, poţi consuma tot ceea ce doreşti:
      Alimente picante
      Ardeiul iute este o sursă excelentă de vitamine A, C, B6, K1 şi de minerale, precum potasiu şi cupru. Substanţa activă din ardeiul iute, numită capsaicină, este cea care conferă gustul înţepător ardeiului şi, implicit, ne ajută să transpirăm mai mult. Iar corpul îşi reglează temperatura şi începe să se răcorească atunci când transpiră. Dar consumul de ardei iute nu doar că îţi răcoreşte organismul. Ultimele studii au arătat că poate reduce rata mortalităţii cauzată de bolile cardiovasculare.
      Alimente bogate în apă
      În general, apa are multe beneficii pentru sănătate, iar două dintre cele mai importante roluri ale sale sunt acelea că hidratează organismul şi că ajută la reglarea temperaturii corporale atunci când transpiri. Dar asta nu înseamnă că trebuie să consumi apa doar în stare lichidă. Există numeroase fructe și legume cu ajutorul cărora te poți hidrata chiar mai bine.
      Fructe cu conţinut mare de apă
      Pepenele roşu – 154 g de pepene roşu conţin în jur de 118 ml de apă. Mai pune la socoteală faptul că pepenele roșu este sărac în calorii, fiind însă o sursă importantă de fibre, de vitamine (A şi C) şi de minerale (magneziu). Are un conţinut remarcabil de antioxidanţi, printre care şi licopen, pigmentul natural care dă culoarea roşiatică fructelor. Aantioxidanții au rolul de a proteja celulele împotriva radicalilor liberi şi de a reduce apariţia inflamaţiilor în organism.  Datorită aportului mare de fibre, specialiştii recomandă să consumi pepenele roşu în prima parte a zilei pentru a evita să ai probleme cu digestia. Pepenele galben – dintr-o porţie de 177 g de pepene galben poţi obține în jur de 120 ml de apă. Fructul este o sursă excelentă de betacaroten, de fibre, de vitamine (C, K, B3, B7) şi de minerale, precum potasiu, calciu, magneziu, fosfor, zinc. Atunci când alegi un pepene galben, cumpără unul care nu are coajă verde, ci este galben sau portocaliu deschis, cu o formă simetrică. Roşia – o roşie medie are aproximativ 94% apă în compoziţia sa. Acest fruct este bogat în betacaroten, vitamine (C, complexul B, K), minerale (magneziu, potasiu, mangan) şi are un conţinut scăzut de grăsimi, de fibre şi de calorii. De exemplu, 240 ml de suc de roşii conservat acoperă mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C, iar sursa de betacaroten reprezintă 22% din doza recomandată de vitamina A în organism. Roşia este o sursă excelentă de licopen. Căpşunile – 100 de g de căpşuni au 90% conţinut de apă. Are nutrimente importante, cum ar fi vitaminele C şi B9, mangan şi potasiu. Totodată, căpşunile sunt sărace în calorii, dar aduc un aport excelent de fibre şi de antioxidanţi. Le poţi consuma nepreparate termic atât ca atare, cât și sub formă de smoothie sau mousse. Piersica – alt fruct sărac în calorii, dar bogat în fibre şi în apă (aproximativ 90% din compoziţia ei). Ajută organismul să se hidrateze şi îi aduce un aport important de vitamine (A, B3, C, E, K) şi de minerale (potasiu, cupru, mangan). În plus, piersica este bogată în antioxidanți, astfel că va proteja organismul împotriva îmbătrânirii şi a diferitelor afecţiuni. Legume cu conţinut mare de apă
      Castravetele – din punct de vedere culinar, castravetele este o legumă care se adaugă la diverse reţete, printre care şi cea de supă rece. Are un conţinut bogat de apă, reprezentând 95-96% din compoziţie. Dintre toate legumele bogate în apă, castravetele are cel mai scăzut aport de calorii şi este o sursă importantă de vitamine C şi K, de fibre, de proteine şi de minerale, cum ar fi magneziu, potasiu şi mangan. Nu în ultimul rând, conține antioxidanți importanţi care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi, reducând şansele de apariţie a bolilor cronice. Salata romană şi iceberg – în general, legumele cu frunze verzi conţin undeva la 80 – 95% apă, ceea ce le face foarte ușor de digerat. Atât salata romană, cât şi cea iceberg au un conţinut ridicat de apă, de până la 95% din compoziţie, şi sunt surse bogate de acid folic (vitamina B9), esenţial în alimentaţia femeilor însărcinate deoarece previne defectele la naştere (ale creierului şi ale măduvei spinării fătului). Sunt sărace în calorii şi aduc un aport eficient de fibre. Dovlecelul – este o legumă de sezon care aduce multe beneficii organismului. Are în jur de 93-94% conţinut de apă, fiind totodată o sursă bună de vitaminele A, C, K şi minerale, cum ar fi potasiu, magneziu şi mangan. Dovlecelul aduce un aport important de antioxidanţi, printre care şi luteina şi zeaxantina – două substanţe care previn apariţia problemelor de vedere. Ţelina – are în compoziţie 95% apă, ceea ce va ajuta corpul să se hidrateze mai bine. Ca şi celelalte legume bogate în apă, ţelina poate ajuta în lupta cu kilogramele în plus, mai ales că este şi săracă în calorii. Ţelina este bogată în vitamina K şi în potasiu, iar consumul poate preveni apariţia bolilor de inimă sau osoase. Varza – are un conţinut scăzut de calorii, dar bogat în fibre, în apă (aprox. 90%) și nutrimente, precum vitamina C, vitamina K şi folați. De exemplu, varza kale este o legumă cu frunze de culoare verde închis, având o doză mare de vitamina A, C și K. De asemenea, conține calciu, fibre, proteine și acizi grași esenţiali Omega 3. Fructe bogate în vitamina C
      Pe lângă faptul că îmbunătăţesc sistemul imunitar, alimentele cu conţinut bogat de vitamina C ajută la dilatarea vaselor de sânge şi, pe cale de consecință, la apariţia transpiraţiei – acel mecanism prin care se se răcoreşte organismul.
      Portocala – este o sursă importantă de apă (87-88%), vitamina C, acid citric şi de alţi antioxidanţi. Consumul regulat de portocale poate preveni formarea pietrelor la rinichi datorită conţinutului de acid citric, care dizolvă compușii pe bază de calciu.
      Grepfrutul – are în compoziţie 88% apă şi este o sursă excelentă de vitaminele A şi C, potasiu şi folați. Unele studii au arătat cum introducerea acestui fruct în alimentaţie poate ajuta la pierderea în greutate, la reducerea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge.
      sodelicious.ro
  •