Tehnica vopsirii ouălor de Paște cu orez


  Există o metodă de a vopsi ouăle de Paşte cu orez, după o tehnică interesantă și foarte simplă. Urmează pașii de mai jos și vei obține ouă cu model direct în câteva clipe.

1080xIMG_1525.jpg

Înainte de a fierbe ouăle, trebuie să le speli: să le degresezi cu detergent de vase și să le clătești foarte bine. Fierbe ouăle timp de 10-12 minute la foc mediu spre mic (ca să nu se ciocnească prea tare și să nu crape).

După ce au fiert, stinge focul şi lasa-le în apa caldă timp de 15 minute. Aşa te vei asigura că, la curăţare, coaja se desprinde de pe albuş uniform, fără să îl rupă.

Ingrediente:

- 10 ouă fierte tari
- orez alb 1/4 de cană
- 10 picaturi colorant alimentar (cel puţin 4 culori diferite, neamestecate între ele)
- mănuşi de plastic
- pungi de plastic sigilabile sau pahare de plastic şi folie alimentară

Preparare:

Ai grijă să ai mâinile curate și bine uscate. Mai întâi se pune orezul în pungi sau în recipient, peste care se toarnă colorantul și se agită bine până se colorează toate boabele.

Se pune oul peste orez și se amestecă bine-bine, până se colorează, apoi se lasă la uscat pe o farfurie. Dacă doriți, puteți să experimentați și să vă jucați cu mixul de colorant, trecând același ou prin două sau trei culori.

Urmăriți cum se vopsesc ouăle în filmulețul de mai jos:

ea.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Interlocutorii au constatat că măsurile de distanțare care vin să protejeze sănătatea și viața oamenilor în perioada de pandemie vor fi în vigoare și în timpul sărbătorilor, de aceea au recomandat enoriașilor să stea în continuare acasă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.
   Serviciile religioase urmează să fie transmise în direct de televiziunea și radioul de stat. 
   Președintele a făcut apel la televiziunile și stațiile de radio private să le difuzeze, astfel încât toți creștinii să le poată urmări.
   De asemenea, Igor Dodon l-a informat pe Mitropolitul Vladimir că în urma apelului pe care l-a făcut, mai mulți creștini cu posibilități și-au unit eforturile pentru a aduce și în acest an în țara noastră Focul Haric.
   Șeful statului a mulțumit conducerii Mitropoliei pentru înțelegerea și grija pe care o manifestă pentru cetățenii noștri și le-a mulțumit tuturor celor care își oferă sprijinul pentru ca serviciile religioase și Focul Haric să poată ajunge în casele tuturor moldovenilor.
   moldpres.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   Iată cum le putem prezenţa istoria Învierii, fără a-i speria pe copii.
   Îmi amintesc că, în copilărie, Paştele a însemnat pentru mine mai mult obiceiul de a ciocni ouă roşii, iar adevărată lui semnificaţie am aflat-o abia pe la zece ani, când mi-a căzut în mâna o Biblie pentru copii. Contextul comunist al copilăriei mele nici nu a încurajat explicaţiile religioase. Altfel stau însă lucrurile cu copiii noştri, obişnuiţi să ceară şi să primească mereu lămuriri.
   Dincolo de ouă roşii şi iepuraşi de ciocolată, Paştele este cea mai importantă sărbătoare creştină, căci fără realitatea Învierii creştinismul nu ar fi decât o culegere de basme frumoase.  Sărbătorind Paştele în rit ortodox sau catolic, nu se poate ca cei mici să nu vadă în icoane scena crucificării, fără să pună întrebări despre ea.
   Este bine ca tu, adultul, să stăpâneşti cum se cuvine datele istorice
   Fie că eşti un credincios practicant, fie că eşti ateu sau agnostic, istoria Paştelui face parte din cultura generală de bază, iar pentru a fi capabil să răspunzi la întrebările copiilor trebuie să ştii bine cum s-au petrecut lucrurile. Între ziua în care sărbătorim intrarea Domnului în Ierusalim (duminica Floriilor) şi învierea din duminica pascală sunt detalii despre trădare, moarte, durere, smerenie şi iubire, pe care e bine să le citeşti direct din Evanghelii.
   Şapte paşi în care poţi explica conceptele creştine esenţiale
   1. Începe cu naşterea: adu-le aminte de bebeluşul Iisus pe care l-am sărbătorit la Crăciun.
   2. Explică-le că Iisus este Fiul lui Dumnezeu, vorbeşte-le despre scopul venirii Lui pe pământ şi cum doreşte să ne apropie de Dumnezeu.
   3. Introdu conceptul de păcat, potrivit cu puterea de înţelegere a copilului. Chiar şi cei mai mici fac diferenţa între o fapta bună şi una rea. Le poţi explică că păcatul e că un zid între om şi Dumnezeu, iar în vechime oamenii nu puteau să îşi ceară iertare pentru faptele lor rele fără să aducă un animal ca jertfă, de cele mai multe ori un miel. Hristos a luat locul mielului pentru că noi să ne putem cere iertare fără acel sacrificiu animal.
   4. Vorbeşte-le despre dragostea lui Dumnezeu pentru oameni, care L-a trimis pe Iisus pe pământ să vindece şi să mântuiască.
   5. Explică-le că oamenii răi L-au arestat şi L-au ucis (în funcţie de vârsta copilului poţi lasă la o parte detaliile despre realitatea dură a crucificării).
   6. Nu uita să le spui că a treia zi a înviat, şi după puţin timp s-a înălţat la Cer.
   7. Încheie reasigurându-i pe copii de faptul că Dumnezeu îi iubeşte, iar rostul sacrificiului Său este ca ei să poată primi iertare pentru faptele rele atunci când îi mustră conştiinţa.
   Cunoscând faptele, le poţi prezenta copiilor potrivit vârstei lor
   La fel cum împărţim poveştile despre reproducere şi moarte în bucăţi digerabile, vom aborda diferit istoria primului Paşte creştin în funcţie de vârsta copilului.
   Copiii foarte mici nu au bine definit în minte conceptul de moarte. Aşadar, când le povestim copiilor sub patru-cinci ani istoria Paştelui vom pune accentul pe Înviere, fără a da detalii despre torturile răstignirii.
   Un mod foarte simplu şi drăguţ în care i-am povestit fiului meu preşcolar faptele biblice a fost punerea în scenă cu aceste marionete de carton, pe care le-am printat de pe blogul Catholic Icing. Dacă nu ai la îndemână role de carton de la hârtia igienică, poţi folosi pahare de plastic. Poza este preluată de pe site-ul mai sus menţionat.
   Copiilor de şcoală primară sau generală, care se lupta să îşi găsească identitatea în grupul celor de aceeaşi vârstă, le putem spune povestea punând accentul pe prietenie, trădare, şi cum Petru, care s-a lepădat de Iisus de trei ori, a primit iertarea pe care o dorea atât de mult.
   La vârsta aceasta copiii înţeleg simbolurile, fiind foarte potrivită ideea unor obiecte simbolice care să reprezinte momentele cheie ale săptămânii Pascale. În ouă colorate de plastic se pun mici simboluri care sugerează evenimentele din Biblie: o bucată de pască evreiască sau de biscuit ne duce cu gândul la cina cea de taină, câteva monede la trădarea lui Iuda, trei cuie mici la momentul crucificării, o piatră va simboliza bolovanul pus la gura mormântului, şi aşa mai departe. Poţi transforma activitatea chiar într-o vânătoare de ouă, sporind valenţele educative ale acestui joc.
   totuldespremame.ro
    
    
 •