Tartă de orez cu fructe uscate și aromă de portocală


    Un desert, care îţi va aduce aminte de aromele din bucătărie bunicii: tartă de orez cu caise uscate. Prepară și tu acest desert pentru cei dragi. 

773114.jpg

Ingrediente:

  • 150 g orez
  • 1 l lapte
  • zeama şi coaja de la 1 portocală
  • 6-7 caise uscate
  • 2 ouă
  • 80 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri rom
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură pesmet

Preparare:

Pui orezul, ales şi bine spălat, la fiert în apă clocotită. După ce dă în clocot, laşi 5 minute, scurgi apa şi apoi clăteşti orezul cu apă rece. Între timp, pui caisele în apă cu rom să se hidrateze.

Fierbi laptele cu un praf de sare şi vanilia. Când începe să clocotească, adaugi orezul opărit, 100 g de zahăr, coaja de portocală, curăţată de partea albă şi laşi să fiarbă 15 minute. Scoţi coaja de portocală şi batonul de vanilie, iei vasul de pe foc, acoperi şi laşi orezul să absoarbă tot laptele.

Când orezul este călduţ, adaugi untul, zeama de portocală, 4 caise macerate în prealabil în rom, tăiate bucăţele şi cele 2 gălbenuşuri. Amesteci totul bine. La sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă tare, pe care le încorporezi uşor.

Torni compoziţia într-o formă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, şi dai la cuptor aproximativ 60 de minute. După ce scoţi din formă, presari cu cristale de zahăr cât e cald şi garniseşti cu caise uscate întregi.

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Dacă eviți să faci pască pentru că ți se pare dificil sau crezi că există o mulțime de rețete din care nu știi ce să alegi, află că există și variante foarte simple.
      Este ușor să faci o pască delicioasă, cu umplutură fină de tip cheesecake, și fără blat. Ai nevoie de puține ingrediente și nu îți trebuie prea multă experiență. 
      Iată cum să faci pască fără aluat:
      Ingrediente:
      750 grame brânză dulce 150 grame zahăr 3 linguri cu zeamă de lămâie 50 grame amidon de porumb 4 gălbenușuri 4 albușuri 200 ml de smântână 200 grame de stafide (opțional) Mod de preparare:
      Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru prăjituri rotundă cu diametrul de 28 cm, cu fund detașabil. Hârtia de copt trebuie să depășească înălțimea formei. Amestecă cu mixerul brânza dulce, zahărul, sucul de lămâie, amidonul de porumb și gălbenușurile. Adaugă apoi albușurile bătute spumă și smântâna și mai amestecă puțin, la viteză mică. Dacă vrei să adaugi stafide, acestea se lasă la înmuiat jumătate de oră în apă caldă cu esență de rom, se scurg bine și se adaugă apoi în compoziție. Toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt.Taie hârtia astfel încât să ajungă la nivelul compoziției din tavă. Pune pasca la cuptor și las-o aproximativ 70 de minute. Lasă pasca să se răcească în tavă, apoi scoate-o cu grijă. eva.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Postul nu ar trebui să fie dificil, cât timp alimentația este suficient de diversă. Până la urmă, gândește-te că persoanele care au o dietă vegană fac asta în fiecare zi!
      Iată, deci, 5 rețete de post pe care le poțI încerca:
      Hummus pe felii de pâine (pentru micul dejun sau cină)
      Ingrediente:
      200 g năut fiert 1 lingură tahini zeama de la jumătate de lămâie 4 căței de usturoi 150 ml apă 1 lingura de boia dulce 150 ml apă Mod de preparare:
      Tot ce trebuie să faci e să mixezi ingredientele în blender până devin o pastă. Dacă ți se pare prea groasă compoziția, mai pune puțină apă. Fă-ți și un ceai de lămâie sau o limonadă, mănâncă și un fruct, iar masa este perfectă!

      Salată de paste cu vânătă (pentru prânz)
      Ingrediente:
      1 vânătă 200 g paste 3-4 căței de usturoi 50 g tofu 100 g ciuperci 100 g roșii cherry sos pesto Mod de preparare:
      Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, taie vânăta și ciupercile și călește-le în puțin ulei de măsline. Când sunt aproape gata, adaugă tofo și usturoiul și mai lasă pe foc un minut. Taie roșiile în jumătate și amestecă cu restul. La final, adaugă 1-2 lingurițe de sos pesto și amestecă bine.

      Supă cremă de linte (pentru prânz sau cină)
      Ingrediente:
      300 g linte fiartă 2 litri de apă sare după gust condimente (usturoi, boia dulce, coriandru, rozmarin, frunze de pătrunjel, foi de dafin, piper negru, chimen) după gust Mod de preparare
      Lintea fiartă se mixează la blender. Dacă mai e nevoie de apă, adugați. Se adaugă apoi condimentele și se mixează din nou, iar asta e tot.

      Salată cu orez negru și legume proaspete (pentru prânz sau cină)
      Ingrediente:
      150 g orez negru 5 ridichi 2 morcovi 1 cățel de usturoi zeama de la 1 lămâie frunze proaspete de pătrunjel și mentă 2 linguri de ulei de măsline sare după gust Mod de preparare
      Orezul se fierbe, apoi se lasă la răcit. Între timp, se spală și taie legumele. Când orezul s-a răcit, ingredientele se amestecă într-un bol și salata se servește imediat.

      Smoothie verde (pentru micul dejun sau gustare)
      Ingrediente:
      1-2 mâini de baby spanac jumătate de avocado copt 1 kiwi 1 feliuță subțire de ghimbir proaspăt 1 linguriță amestec de semințe sucul de la jumătate de lime sau lămâie apă plată sau lapte vegan Mod de preparare:
      Ingredientele se mixează bine în blender, apoi se toarnă într-un pahar.
      Poftă bună!
      cosmopolitan.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Când pregătești salate pentru copii nu vei aplica aceleași criterii ca și în cazul adulților. Dacă adulții sunt preocupați de calorii, dressinguri complexe sau ingrediente cu efect antiaging, în cazul copiilor lucrurile stau foarte diferit. În primul rând trebuie să iei în calcul că au un simț al gustului foarte dezvoltat și că nu sunt obișnuiți cu o varietate de ingrediente consumate simultan. Specialiștii te sfătuiesc să optezi pentru salatele simple, folosind 3 sau 4 ingrediente la început. Alege numai alimente care îi plac deja copilului pentru a evita reacția de respingere.
      După ce copilul s-a obișnuit cu salatele îi poți cere să te ajute când le pregătești. Este o soluție creativă pentru a-l convinge să guste ingrediente noi și treptat veți ajunge să preparați salate foarte complexe.În general salatele pentru cei mici trebuie să aibă ingrediente crocante, proaspete și ușor dulci. Poți varia consistența, dar nu uita de aceste 3 calități care vor garanta succesul.
      Iată ce salate pentru copii trebuie să testezi cât mai curând:
      1. Salată cu broccoli
      Ingrediente:
      - 10-12 felii de bacon;
      - 300g de broccoli mărunțit;
      - o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
      - ½ cană de stafide aurii.
      Pentru dressing:
      - 100ml de maioneză;
      - 2 linguri de oțet balsamic;
      - 2 linguri de zahăr brun.
      Cum se prepară:
      Rumenește baconul la tigaie, apoi amestecă toate ingredientele. Prepară dressingul, adaugă-l la amestec și lasă o oră la rece. Servește salata presărată cu mărar proaspăt.
      2. Salată cu muștar și cartofi
      Ingrediente:
      - 6 cartofi albi de mărime medie;
      - ½ ceapă roșie, tăiată solzi;
      - 200g de țelină, tăiată cubulețe;
      - 5 ouă fierte.
      Pentru dressing:
      - ½ linguriță de sare Kosher;
      - ½ linguriță de piper negru;
      - ½ cană de maioneză;
      - 2 linguri de muștar cu miere;
      - o lingură de zeamă de murături sau de oțet din vin alb.
      8 roșii cherry, pătrunjel și boia de ardei dulce pentru servire.
      Cum se prepară:
      Fierbe cartofii în coajă, apoi lasă-i la răcit, curăță-i și taie-i cubulețe. Adaugă ceapa, țelina și ouăle.Amestecă ingredientele pentru dressing, apoi adaugă-l la salată și servește decorat cu roșii cherry, boia de ardei și frunze de pătrunjel proaspăt.
      3. Salată cu spanac și căpșuni
      Ingrediente:
      - 250g de frunze crude de spanac;
      - 2 căni de căpșuni, tăiate felii;
      - ½ cană de nuci pecan;
      - 100g de brânză de capră sau brânză cu mucegai.
      Pentru dressing:
      - 2 linguri de oțet balsamic;
      - o lingură de zahăr brun;
      - ¼ linguriță de tarhon uscat;
      - ¼ linguriță de usturoi pudră;
      - o lingură de ulei de măsline extravirgin sau ulei de nucă;
       - ½ linguriță de muștar.
      Cum se prepară:
      Amestecă ingredientele pentru salată, apoi pune-le la rece o oră. Cu 10 minute înainte de a servi salata prepară dressingul cu ajutorul blenderului, pune salata într-un borcan de sticlă, adaugă dressingul și agită bine. Servește presărat cu migdale măcinate.
      4. Salată cu paste
      Ingrediente:
      - 1½ cană de paste spiralate sau fundițe din făină integrală;
      - 2 căni de broccoli, mărunțit;
      - o cană de conopidă, mărunțită;
      - o cană de ciuperci, tăiate felii;
      - o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
      - 50g de măsline negre fără sâmburi;
      - o roșie mare sau 7 roșii cherry, tăiate felii;
      - un avocado, tăiat felii subțiri.
      Pentru dressing:
      - 2 linguri de suc de lămâie;
      - 3 linguri de ulei de alune presat la rece;
      - ½ linguriță de oregano uscat;
      - ½ linguriță de măghiran uscat;
      - un vârf de cuți de sare roz de Himalaya;
      - un vârf de cuțit de piper cayenne.
      Cum se prepară:
      Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi lasă-le la scurs. Înmoaie legumele la tigaie timp de 15 minute, apoi amestecă toate ingredientele pentru salată.Continuă cu dressingul, lasă la rece 4 ore, apoi servește decorat cu miez de nucă de cocos neîndulcit.
      eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare:
      - opt ciocănele de pui
      - 200 de ml de iaurt
      - două linguriţe de ulei de măsline
      - patru căţei de usturoi
      - o jumătate de linguriţă de oregano
      - o lămâie medie
      - o jumătate de linguriţă de sare
      - sare şi piper, după gust
      - o legătură de pătrunjel verde
      Mod de preparare:
      Pentru a pregăti puiul marinat trebuie să începi cu sosul, motiv pentru care îţi propunem să combini iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano şi sare şi piper, după gust. Rade coaja de lămâie şi adaugă şi câteva linguriţe de zeamă. Amestecă bine ingredientele, după care adaugă şi pătrunjelul tăiat mărunt.
      Ulterior, pune ciocănelele de pui într-o pungă şi adaugă marinata. Încearcă să scoţi aerul din pungă şi masează bine bucăţile de pui ca să fie acoperite de sos.
      Daţi punga la frigider pentru 25 de minute, după care puneţi bucăţile fie pe grătar, fie la cuptor.
      Serviţi cu o salată asortată de murături ori cu orez.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      200 g caşcaval 100 g unt 2 cepe pătrunjel proaspăt sare şi piper Mod de preparare
      Curăţă ciupercile de coajă şi spală-le bine, alături de codiţe pe care le vei toaca mărunt. Taie şi ceapa şi pune-o peste codiţele tocate. Pune totul într-o tigaie în care ai adăugat în prealabil untul. Căleşte-le bine, asezonează cu sare şi adaugă verdeaţa proaspătă tocată.  
      Într-o tavă unsă cu unt, aşează pălăriile ciupercilor, umple-le cu amestecul de codiţe şi ceapă şi bagă-le la cuptor timp de 10 minute.
      Între timp, dă pe o răzătoare mică caşcavalul şi adaugă-l peste ciuperci. Bagă din nou la cuptor timp de alte 5 minute, până când brânza se topeşte. 
      Se servesc imediat, calde. Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
  •