Supa-cremă de sfeclă roșie


    Serile reci de toamnă pot fi mai călduroase dacă te răsfeți cu noi delicii culinare. Vă propunem să încercați această rețetă care este o adevărată „bombă vitaminizată”. 

supa.jpg

„Supa-cremă de sfeclă, de azi încolo e una dintre cele mai gustoase supe pentru mine. Are o textură fină și o catifelare păstoasă, aș zice, iar aroma este dată de usturoiul copt nedecojit. Încercați-o și-apoi mai stăm de vorbă”, spune food bloggera și nutriționista Victoria Marcu.

Beneficiile acestei legume pentru organism sunt uimitoare: „Sfecla roșie este leguma cu cea cea mai mare cantitate de vitamina K, nutrientul esenţial care ajută la prevenirea hemoragiilor, afecţiunilor pielii și care scade riscul de atac de cord. Contribuie la întărirea imunității şi este un puternic antiinflamator și detoxifiant.

Totodată tratează: afecţiuni ale ficatului, afecţiuni cardiovasculare, digestive”, atenționează nutriționista. Iată cum prepari supa-cremă de sfeclă roșie cu nuci și semințe.

Ingrediente:

  • 500 g sfeclă roșie,
  • 2 ardei grași roși,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 7 căței de usturoi,
  • sare și piper,
  • ulei de măsline,
  • nuci și semințe la dorință.

Preparare:

1. Curățim toate legumele, în afară de usturoi, și le tăiem în cuburi mari,
2. Le stropim cu ulei de măsline, adăugăm usturoiul cu tot cu coajă, le amestecăm și condimentăm,
3. Le punem într-o oală, adăugăm puțină apă și le dăm la cuptor.
4. Când legumele s-au copt, scurgem o parte din zeamă, le punem în blender și mixăm, nu înainte de a decoji deja usturoiul. Treptat adăugăm zeamă în dependență de consistența dorită.
5. O putem servi atât caldă cât și rece cu semințe de susan, chia și nuci.

ea.md





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Cum faci cea mai bună friptură de vită, află mai jos:
      - două bucăţi de antricot de mânzat
      - o linguriţă de sare grunjoasă
      - trei linguri de unt
      - trei căţie de unt
      - două fire de cimbru
      Mod de preparare:
      Scoate carnea din frigider cu 30-60 de minute înainte e a o găti, iar apoi pune-o pe o farfurie şi şterge-o cu prosoape de bucătărie pentru a îndepărta surplusul de apă.
      Asezonează carnea cu sare pe ambele părţi, iar apoi încinge o tigaie de fontă timp de zece minute.
      Pune fripturile în tigaia fierbinte şi găteşte-le pe o parte circa un minut, până când capătă crustă şi nu se mai lipesc. Întoarce-le pe cealaltă parte şi găteşte-le timp de încă un minut. Repetă procedeul încă patru minute, întorcând fripturile de încă două ori pe fiecare parte.
      Ulterior adaugă în tigaie untul, usturoiul şi ierburile şi întoarce carnea. Înclină tigaia, ca să ai tot untul într-o parte şi unge fripturile. Întoarce-le şi repetă procedura.
      Scoate fripturile pe farfurie şi lasă-le să se odihnează câteva minute. Serveşte-le calde.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Cuşma sau Căciula lui Guguţă este un desert foarte popular în Republica Moldova. Numele provine din folclorul moldovenesc, care spune povestea ciobanului Guguţă. Acesta avea o căciulă din blană de miel, dar îşi dorea una uriaşă, care să-i cuprindă pe toţi oamenii din satul său, astfel încât nimeni să nu mai îngheţe.
      Ingrediente
      Pentru clătite
      3 ouă 3 linguri zahăr 1 fiolă esenţă de vanilie 3 linguri ulei 1 praf de sare 250 g făină 200 ml lapte 50 ml apă minerală Pentru umplut
      250 g vişine fără sâmburi (proaspete, congelate sau din compot) Pentru cremă 250 g mascarpone 200 g frişcă bătută Pentru decor 150 g ciocolată neagră Laşi vişinele la decongelat, dacă foloseşti fructe congelate.
      Pentru clătite, pui ouăle într-un bol adânc şi le mixezi cu un praf de sare. Adaugi zahărul si esenţa de vanilie şi mixezi iar, până ce compoziţia îşi dublează volumul şi se albeşte. Încorporezi 1 lingură de ulei şi făina cernută, apoi adaugi laptele şi apa minerală, continuând să amesteci până ce obţii un aluat şubţire, fără cocoloaşe.
      Coci clătitele într-o tigaie antiaderentă, ungând tigaia cu puţin ulei de fiecare dată când pui din compoziţia de mai sus. Laşi clătitele la răcorit, apoi le umpli cu vişinele scurse.
      Mixezi frişca cu mascarpone, apoi aranjezi clătitele: pui un strat de clătite, un strat de cremă, continuând, astfel încât să obţii o formă de piramidă, iar ultimul strat să fie de cremă.
      Decorezi căciula lui Guguţă cu ciocolată rasă.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      Pentru aluat
      300 g făină 1 plic praf de copt 2 gălbenuşuri 800 g unt 50 g smântână 1 praf sare Pentru umplutură
      2 artofi mari fierţi în coajă 300 g broccoli 1 ceapă 1 lingură ulei 3 ouă sare piper 100 ml smântână lichidă 100 g caşcaval Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt şi cu sarea, apoi, încorporezi gălbenuşurile bătute, untul şi smântâna. Dai aluatul la frigider 30 de minute, apoi întinzi o foaie şi o pui într-o tavă rotundă, astfel încât să acopere şi marginile. Îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc.
      Pentru umplutură, cureţi cartofii şi-i zdrobeşti. Tai ceapa julien, o căleşti în ulei şi o pui peste cartofi. Fierbi broccoli în apă clocotită 2-3 minute, îl laşi la scurs şi apoi la răcit, după care îl adaugi în umplutură împreună cu ouăle bătute şi smântâna.
      Amesteci totul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi torni compoziţia peste aluat. La final, razi caşcavalul. Dai tarta la cuptor 30-40 de minute, la foc mediu.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      200 g făină 100 g ciocolată neagră 200 g miere 100 ml apă 40 g cacao 150 g zahăr brun 1/2 linguriţă ghimbir 200 g fructe deshidratate 100 g nuci 100 g migdale 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare
      1 Tai fructele şi le laşi deoparte. Aşezi pe foc mierea cu apa, cu zahărul şi, când zahărul s-a topit, adaugi ciocolata ruptă, amesteci şi când dă în clocot dai vasul deoparte. Încorporezi, pe rând, restul ingredientelor uscate, fructele, nucile, migdalele şi răstorni compoziţia într-o tavă tapetată.
      O nivelezi şi o dai la cuptor, la 150 °C, 30 de minute. O laşi să se răcească şi o bagi la frigider înainte de a o servi.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare:
      - un piept de raţă
      - 300 de grame de frunze de spanac
      - 50 de grame de unt
      - trei portocale
      - o lingură de miere
      - o lingură de boia dulce
      - sare şi piper, după gust
      Mod de preparare:
      Taie pieptul de raţă în două, după care pune-l la fiert cu doi litri de apă şi un praf de sare. Când a început să clocotească pune bucăţile de raţă şi fierbe-le 90 minute.
      Ulterior, scoate-le din apă, scurge-le bine şi unge-le cu miere. Condimentează cu piper şi boia de ardei dulce. Se pun în tavă şi se coc 45 minute la foc moderat.
      Ulterior, amestecă sucul obţinut din două portocale cu o lingură de miere şi toarnă amestecul peste bucăţile de raţă şi scoate din cuptor.
      Cealaltă portocală se decojeşte şi se desface în felii. Se încinge untul şi se adaugă frunzele de spanac bine spălate. Se presară cu sare şi piper şi se amestecă uşor. După ce s-au înmuiat puţin se iau de pe foc.
      Se montează farfuriile. Aşază o bucată de friptură, felii de portocală şi garnitura de spanac. Se toarnă sosul de portocală, din tava în care s-a preparat raţa.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
  •