Supă cremă de legume cu mozzarella


    Una dintre cele mai sănătoase reţete, recomandată a fi consumată frecvent, în special pentru cei care sunt la dietă, este supa cremă de legume. Săţioasă şi cu un gust desăvârşit, în funcţie de preferinţele în materie de legume, această reţetă devine un real deliciu atunci când este servită cu mozzarella.

supa-crema-de-legume-cu-mozzarella.jpg

Ingrediente

  • 200 g mazăre verde boabe
  • 0.5 kg cartofi
  • 0.5 kg ţelină
  • 0.5 kg morcovi
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei iute
  • 3-4 roşii
  • 200 g mozzarella rasă
  • sare şi piper
  • pătrunjel şi mărar proaspăt

Mod de preparare 

Curăţă şi spală bine toate legumele, taie-le cuburi şi pune-le la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, se lasă la scurs şi se pasează în blender. Supa cremă de legume este gata şi urmează să fie asezonată cu condimente după gust. 

Înainte de servire, se adaugă mozzarella în supa fierbinte pentru a se topi. Toacă verdeaţa mărunt şi pune deasupra din abundenţă. 

Poţi servi supa cu crutoane.

Poftă bună! 





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Este semnalul de alarmă pe care îl trag în această perioadă reprezentanţii autorităţii sanitar-veterinare.
      Asta mai ales că majoritatea fructelor şi legumelor provin din export şi sunt cultivate în extrasezon.
      Este foarte important în această perioadă să fim atenţi la ceea ce consumăm. Potrivit datelor ANSVSA, cartoful este leguma cea mai plină de chimicale, iar mărul, cel mai nociv fruct. Asta pentru că, din testele efectuate, cel puţin un tip de pesticide a fost găsit în 98% din mostre.
      Dintre alimentele nesigure mai amintesc nectarinele, piersicile, strugurii, roşiile şi castraveţii. La celălalt pol, legumele şi fructele care conţin cele mai puţine pesticide sunt: avocado, porumb, ananas, varză, ceapă, sparangel sau vinete.
      Ca să vă faceţi o idee, vă dau un exemplu: strugurii, roşiile şi lămâile conţin între două şi şapte pesticide, potrivit ANSVSA.
      Aşadar, specialiştii recomandă ca înainte de consum să le spălaţi bine cu apă călduţă, iar unde este cazul să îndepărtaţi coajă. Este recomandat chiar să evitaţi consumul celor cultivate în extrasezon, pentru că atunci se folosec cele mai multe substanţe chimice.
      Cel mai des fructele şi legumele conţin imazalil, un pesticid periculos pentru sănătate. este o substanţă autorizată în 24 de ţări, iar limita admisă este de 5 miligrame pe kilogram la citrice.
      stirileprotv.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Se distruge însă extrem de ușor în contact cu lumina. Dar și dacă tăiați fructele ori legumele. Vegetalele din supermarket nu o conțin.
      Nu există episod de viroză, mai ales în plin sezon, în care tratamentul să nu fie completat de recomandarea de a lua vitamina C. Din tot felul de surse, inclusiv din alimentație. 
      E bine să știm totuși că vitamina C din frunze, fructe ori legume se distruge la 24 de ore după recoltare.
      Corpul uman nu poate să producă Vitamina C, de aceea are nevoie să și-o ia din surse exterioare. Consumă cantități uriașe în timpul efortului fizic, dar și în perioadele cu infecții. 
      Cantitățile mari sunt metabolizate când sunteți supuși stresului psihic ori chimic, ceea ce înseamnă poluarea făcută de mașini ori țigări.
      Spre exemplu, o singură țigară determină organismul uman să consume 25 de mg de Vitamina C. Această în condițiile în care necesarul zilnic este de 100 de miligrame.
      De unde o luăm iarna? Din frunze proaspete, dar nu din legume și fructe care stau în raft.
      Mihaela Bilic, medic nutritionist: „Vitamina C la 48 de ore de la cules scade la mai puțin de jumătate și atunci important e să mâncăm legume congelate, murate, gătite. Aduc mai mult decât Vitamina C în organismul nostru.”
      Dacă aveți fructe care se mențin și iarna, mere ori pere, nu le luați această vitamină prin tăiere în felii. Mărul ori para de iarnă se consumă ca atare.
      Ion Ion, Facultatea de Chimie Aplicată: „Vitamina C este un compus organic care se oxidează foarte ușor. Când ați tăiat un măr, se oxidează imediat. Produsul oxidat nu mai e bun.”
      Dragoș Peteu, medic homeopat: „Toată lumea e convinsă că lămâile au multă Vitamina C. Nu e cea mai bogată sursă de Vitamina C. Lămâia are mult acid citric. Viitamina să fie din surse naturale: măceșe, cătină.”
      Măceșele conservate în miere, cătina conservată în miere conțin și iarna cea mai mare concentrație de Vitamina C.
      Dar și mierea consumată ca atare poate aduce indispensabila vitamină.
      stirileprotv.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare:
      - 300 de grame de paste penne
      - un dovlecel
      - două vinete de mărime medie
      - doi ardei roşii copţi
      - 300 de grame de roşii cherry
      - trei cepe mici
      - doi căţei de usturoi
      - câţiva bulgări de mozarella
      - o lingură de ulei de măsline extra virgin
      - o lingură de cimbrişor mărunţit
      - câteva frunze de busuioc proaspăt
      - sare şi piper, după gust
      Mod de preparare:
      Spală bine vinetele şi dovleceii, după care taie-le în felii de grosime de circa o jumătate de centimetru. Taie, de asemenea, şi ardeii în fâşii subţiri, iar apoi curăţă cepele şi toacă-le mărunt.
      Ulterior, într-o tigaie, pune la încins uleiul, adaugă usturoiul şi ceapa şi căleşte-le uşor. Ai grijă să nu se ardă, iar apoi scoate-le pe o farfurie. În uleiul rămas, prăjeşte dovleceii, iar apoi, schimbă uleiul şi rumeneşte vinetele.
      Când ai terminat, căleşte roşiile întregi, bine spălate. Când s-au înmuiat, fărâmiţează şi scurge-le.
      Adaugă din nou celelalte legume în tigaie, condimentează cu sare şi piper, adaugă ş cimbrişorul şi lasă totul la călit. Aşteaptă 20 de minute, adaugă şi roşiile şi mai lasă totul la fiert timp de cinci minute.
      Între timp, fierbe pastele penne conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Nu uita să adaugi un praf de sare, iar apoi, când sunt gata, pune-le într-un bol, stropeşte-le cu ulei de măsline şi adaugă legumele fierte. Adaugă bulgării de mozzarella şi frunzele de busuioc.
      Consumă salata caldă.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      3 ardei kapia 10 ciuperci brune 1 ardei gras verde 1 mână de sparanghel 4 morcovi 1 bucheţel de roşii cherry 1 lingură ulei de măsline sare piper oregano rozmarin 1 linguriţă oţet balsamic Preparare: 
      Spală bine toate legumele, taie ciupercile în jumătăţi şi ardeii fâşii. Taie morcovii în patru şi desprinde roşiile cherry de pe crenguţă. Pune-le pe toate într-un bol şi adaugă o lingură de ulei de măsline. Apoi, condimentează cu sare, piper, oregano şi rozmarin. Poţi pune şi alte condimente, după preferinţe. Aşează o hârtie de copt pe o tavă întinsă şi pune legumele în tavă. Ai grijă ca fiecare bucăţică de legume să atingă fundul tăvii. Dă-o la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute sau până vezi că legumele încep să se rumenească. Serveşte-le cu oţet balsamic şi pătrunjel proaspăt. Poţi adaugă la aceste legume: vinete, ceapă, broccoli, conopidă şi orice alte legume doreşti.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      800 grame piept de pui tăiat 1 ceapă roşie cozile de la 3 cepe verzi 1 ardei gras roşu 10 roşii cherry suc de roşii sau roşii în bulion 2 morcovi potriviţi 1 legătură de pătrunjel ulei de măsline sare piper Preparare:
      Pieptul de pui se taie fâşii de 1 cm grosime şi se pune în tigaia încinsă împreună cu uleiul de măsline, sarea şi piperul. Se prăjeşte la foc iute timp de 5 minute, după care se adaugă morcovii, tăiaşi bastonaşe subţiri de circa 1 cm lungime. Când morcovii încep să se înmoaie se adaugă ceapa, tăiată rondele si ardeiul gras, tăiat în felii subţiri. Roşiile cherry se taie în jumătăţi sau sferturi, în funcţie de mărime şi se adaugă după ce ardeiul şi ceapa au început să se înmoaie. Se adaugă trei sau patru roşii în bulion sau o jumătate de cutie de suc de roşii şi se lasă să fiarbă la foc potrivit timp de 10 minute.
      Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjelul tăiat potrivit.
      retete.eva.ro
  •