Supă cremă de conopidă cu bacon


    Un deliciu culinar, extrem de sănătos, este supa cremă de conopidă cu un gust desăvârşit dat de baconul prăjit. Reţeta se prepară rapid şi este foarte săţioasă. O poţi consuma la masa de prânz sau la cină.

supa-crema-de-conopida.jpg

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 50 ml smântână
  • 100 g gorgonzola
  • 50 g bacon
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • sare
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Spală bine conopidă şi pune-o la fiert bucheţele, desfăcută, în apă cu sare. Lasă pe foc până când se înmoaie, apoi scoate-o într-o strecurătoare. 

După ce s-a scurs bine, adaugă buchetele de conopidă fierte într-un blender şi mixează până când obţii un piure. Separat, într-o tigaie, incinge uleiul şi căleşte baconul tăiat felii. Se lasă deoparte.

Într-un bol, adaugă laptele şi amestecă-l cu făina. Topeşte untul şi pune-l peste compoziţia cu lapte. Încorporează totul în supa obţinută în blender şi pune pe foc amestecând continuu până începe să se îngroaşe. 

Bate bine ouăle cu smântâna şi pune-le peste supa cremă. Adaugă baconul călit şi cubuleţe de gorgonzola deasupra fiecărei farfurii de supă de conopidă, atunci când o serveşti şi presară pătrunjel verde tocat. 

Poftă bună! 

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      300 g făină de secară 200 ml lapte 3 ouă mari 25 g unt topit 1 praf sare 1 şi 1/2 linguriţe praf de copt ulei pentru prăjit 10 felii bacon proaspăt 300 g salată rucola 150 g smântână, pentru servit Mod de prepărare
      Într-un castron, amesteci făina, pudra de copt şi praful de sare. Faci o gaură în amestecul de mai sus, şi spargi ouăle, untul şi laptele. Amesteci cu ajutorul unui mixer de mână.
      Pui o tigaie antiaderentă la foc potrivit pe aragaz şi torni uleiul pentru prăjit. Torni compoziţia în tigaie în straturi cât mai subţiri. Coci fiecare parte a clătitei câte 1 minut. Repeţi procesul până rămâi fără compoziţie. 
      Aşezi toate clătitele una peste alta într-o farfurie încăpătoare. Apoi, pornind de la ultima către prima, adaugi pe rând feliile de bacon proaspăt şi salata rucola şi  rulezi. Pui smânâna într-un vas separat şi serveşti clătitele calde.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      două cepe mari, tăiate mărunt 50 căţei de usturoi, curăţaţi o lingură cu boabe de piper o lingură de cimbru proaspăt tocat o cană de smântână grasă o mână de ierburi proaspete, pătrunjel şi câteva foi de dafin două linguriţe de ulei de măsline două  linguri de unt 1,5 litri de supă de pui limpede Mod de preparare 
      Căleşte ceapă tăiată mărunt în ulei în care ai topit untul. Pune puţină sare şi adaugă usturoiul întreg, dar zdrobit cu lama cuţitului (nu pisat, ci doar strivit). Lasă totul câteva minute împreună şi pune ierburile (cimbru şi frunzele de dafin), apoi boabele de piper. Acoperă şi lasă totul câteva minute la foc mic. Adaugă supa de pui şi lasă să fiarbă la foc mic circa 30 de minute într-un vas acoperit.
      Adaugă smântână, potriveşte de sare şi după ce smântână s-a dizolvat complet, strecoară supă.
      Adaugă pătrunjel proaspăt (cel puţin o legătură mare) şi lasă supă să stea 10 minute, acoperită. Consumă această supă simplă ori cu felii subţiri de pâine prăjită unse cu unt. Este important, însă, ca preparatul să nu fie reîncălzit, aşa că e musai să-l consumi imediat ce l-ai pregătit. Va combate tusea şi va reduce febra, fiind recomandată pentru ameliorarea răcelilor şi gripei.
      clickpentrufemei.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      40 g unt 3 cepe, tăiate în felii subţiri 2 linguri apă 20 g făină  1 ½ litri supă de pui 100 ml vin alb ½ linguriţă sare ¼ linguriţă piper 6 felii pâine crocantă 60 g cașcaval cu o textură fermă Preparare:
      Încălzeşti untul într-o tigaie încăpătoare, la foc mic. Sotezi ceapa, 15-30 minute, amestecând ocazional, până când îşi schimbă culoarea. Adaugi cele două linguri de apă, acoperi şi mai laşi pe foc 15 minute.
      Dai capacul la o parte şi încorporezi făina în sosul de ceapă. Aştepţi 5 minute, amestecând din când în când, apoi adaugi supa şi vinul. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.
      Laşi să dea în clocot, apoi dai la foc mic şi mai laşi pe foc 20 de minute.
      Pui câte o felie de pâine în fiecare bol de supă, apoi presari cașcaval. Dacă vrei, pui bolul de supă la cuptor până acesta se topeşte.
      Serviți cu plăcere!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      2 capete de broccoli, tocate 60 g de unt ½ ceapă, tăiată cubuleţe 40 g făină 480 ml mix de lapte integral şi smântână uşoară 480 ml de zeamă de supă de legume 55 g morcovi mărunţiţi 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper ¼ linguriţă de nucşoară 200 g brânză cheddar rasă Mod de preparare
      Tăiaţi tulpinile de pe capetele de broccoli şi tocaţi-le în flori mici.
      Într-un vas mare la foc mediu, combinaţi untul şi ceapa şi sotaţi până devine translucidă. 
      Adăugaţi făina şi amestecaţi până când se rumeneşte uşor. Turnaţi mixul de lapte integral şi smântână uşoară şi amestecaţi până când conţinutul ajunge la fierbere. Micşoraţi focul la scăzut şi adăugaţi zeama de supă de legume. Se lasă la foc mic timp de 5-10 minute.
      Se adaugă broccoli, morcovii, sarea, piperul şi nucşoara. Se fierbe timp de 10-15 minute. Se adaugă brânza şi se amestecă până se topeşte şi se combină cu celelalte ingrediente. Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      „Supa-cremă de sfeclă, de azi încolo e una dintre cele mai gustoase supe pentru mine. Are o textură fină și o catifelare păstoasă, aș zice, iar aroma este dată de usturoiul copt nedecojit. Încercați-o și-apoi mai stăm de vorbă”, spune food bloggera și nutriționista Victoria Marcu.
      Beneficiile acestei legume pentru organism sunt uimitoare: „Sfecla roșie este leguma cu cea cea mai mare cantitate de vitamina K, nutrientul esenţial care ajută la prevenirea hemoragiilor, afecţiunilor pielii și care scade riscul de atac de cord. Contribuie la întărirea imunității şi este un puternic antiinflamator și detoxifiant.
      Totodată tratează: afecţiuni ale ficatului, afecţiuni cardiovasculare, digestive”, atenționează nutriționista. Iată cum prepari supa-cremă de sfeclă roșie cu nuci și semințe.
      Ingrediente:
      500 g sfeclă roșie, 2 ardei grași roși, 2 morcovi, 2 cepe, 7 căței de usturoi, sare și piper, ulei de măsline, nuci și semințe la dorință. Preparare:
      1. Curățim toate legumele, în afară de usturoi, și le tăiem în cuburi mari,
      2. Le stropim cu ulei de măsline, adăugăm usturoiul cu tot cu coajă, le amestecăm și condimentăm,
      3. Le punem într-o oală, adăugăm puțină apă și le dăm la cuptor.
      4. Când legumele s-au copt, scurgem o parte din zeamă, le punem în blender și mixăm, nu înainte de a decoji deja usturoiul. Treptat adăugăm zeamă în dependență de consistența dorită.
      5. O putem servi atât caldă cât și rece cu semințe de susan, chia și nuci.
      ea.md
  •