Spumă de căpşuni şi banane


    Este sezonul căpşunilor. Aceste fructe roşii, suculente şi delicioase, foarte sănătoase, conţin vitamina C şi alte substanţe nutritive care stimulează producţia de endorfine. Căpşunile pot fi mâncare pe tot parcursul zilei, aşadar nu ezita să le incluzi în dieta ta în perioada următoare. Şi pentru că nimic nu e mai delicios decât un desert răcăros în zilele călduroase, îţi propunem un desert rapid: spumă de căpşuni cu banane. Iată cum se prepară.

spuma-de-capsuni-si-banane-770x428.jpg

Ingrediente

  • 1 kg căpşuni
  • 2-3 banane
  • 300 gr zahăr
  • 6 ouă
  • un praf sare

Mod de preparare spumă de căpşuni

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, cu un praf de sare, până devin albe şi dense.

Separat, se pune la fiert un sirop din 300 gr zahăr şi 300 ml apă. Se lasă să fiarbă, apoi în fir subţire se incoporeaza în spumă de albuşuri.

Căpşunile se spală, se curată de codiţe şi se lasă la scurs. Jumătate din ele se mixează spumă, jumătate se feliază şi se lasă la scurs.

Bezeaua coaptă se împarte în două părţi. O parte se spriteaza sub formă de bezele şi se coc în în cuptor, la 70 grade, timp de 40 minute, până se întăresc şi devin crocante. Se scot, se lasă la temperat.

Restul de bezea se amestecă cu spumă de căpşuni.

Bananele se curată şi se feliază. Se aşază câteva feliuţe de banane peste fiecare bezea, se îmbracă în spumă de căpşuni şi se ornează cu felii proaspete.

Spumă de căpşuni se poate combină cu felii de banane şi de căpşuni şi se montează în pahare sau borcanele, se garnisesc cu un moţ de bezea şi se servesc sub formă de deşert la pahar.

zumi.md





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente (6 porţii)
      285 g de iaurt grecesc, cu puţină grăsime sau deloc 1 linguriţă miere 60 g unt de arahide, plus 2 linguri 25 g afine Preparare:
      1. Într-un bol, adăugaţi iaurtul grecesc şi mierea şi amestecaţi până se combină.
      2. Transferaţi 6 linguri de amestec în 6 forme de brioşă.
      3. Băgaţi la microunde untul de arahide timp de 15 secunde. Se pune o lingură de unt de arahide înmuiat peste fiecare lingură de iaurt.
      4. Presăraţi afine peste untul de arahide şi apăsaţi uşor.
      5. Se congelează până devin gustări solide din iaurt şi unt de arahide, aproximativ 2 ore.
      Vedeți în video de mai jos ce trebuie să faceți pas cu pas:
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      2 linguri de ulei de măsline 1,400 kg piept de pui dezosat Piper proaspăt măcinat 450 g ciuperci crimini 100 g roşii uscate la soare Rozmarin proaspăt tocat 2 căţei de usturoi Sare 250 g fasole albă fiartă 100 g supă de pui Preparare:
      1. Preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius, iar între timp, într-o tigaie întinsă încinge o lingură de ulei.
      2. Asezonează pieptul de pui cu sare şi piper, iar apoi adaugă-l în tigaie, până devine auriu. Întoarce-l şi pe cealaltă parte şi aşteaptă cinci minute.
      3. Se pune şi cealaltă lingură de ulei în tigaie. Se adaugă ciupercile. Se sotează 5 minute. Se adaugă roşiile, rozmarinul, usturoiul, sare şi piper. Se sotează încă un minut. Se adaugă fasolea şi supa de pui.
      4. Pieptul de pui se pune în tigaie. Se lasă 30 de minute pe foc. Se serveşte cald.
      Serviți cu plăcere!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      2 capete de broccoli, tocate 60 g de unt ½ ceapă, tăiată cubuleţe 40 g făină 480 ml mix de lapte integral şi smântână uşoară 480 ml de zeamă de supă de legume 55 g morcovi mărunţiţi 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper ¼ linguriţă de nucşoară 200 g brânză cheddar rasă Mod de preparare
      Tăiaţi tulpinile de pe capetele de broccoli şi tocaţi-le în flori mici.
      Într-un vas mare la foc mediu, combinaţi untul şi ceapa şi sotaţi până devine translucidă. 
      Adăugaţi făina şi amestecaţi până când se rumeneşte uşor. Turnaţi mixul de lapte integral şi smântână uşoară şi amestecaţi până când conţinutul ajunge la fierbere. Micşoraţi focul la scăzut şi adăugaţi zeama de supă de legume. Se lasă la foc mic timp de 5-10 minute.
      Se adaugă broccoli, morcovii, sarea, piperul şi nucşoara. Se fierbe timp de 10-15 minute. Se adaugă brânza şi se amestecă până se topeşte şi se combină cu celelalte ingrediente. Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      Pentru blat
      500 g făină 1 g drojdie uscată 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă zahăr 10 g sare 250 ml apă călduţă Pentru sos 
      4 roşii mari ½ linguriţă oregano uscat sare, după gust 1 linguriţă zahăr Pentru topping
      2 fire ceapă verde 1 ceapă roşie 100 g porumb dulce din conservă 4 ciuperci champignon 2 roşii  100 g măsline negre  250 g mozzarella Amesteci făina cu drojdia, cu zahărul, cu sarea şi cu uleiul, apoi încorporezi apa, până obţii un aluat moale, elastic şi lucios. Dacă e cazul, mai torni puţină apă. Aluatul nu trebuie să ţi se lipească de mâini, ci să fie elastic. Îl acoperi şi îl laşi la dospit o oră şi jumătate.
      Pentru sos, speli cele 4 roşii, le cureţi de cotoare şi le faci piure în blender. Adaugi oregano, sare, zahăr şi le fierbi la foc foarte mic, până când sosul se îngroaşă, apoi îl laşi la răcorit.
      Întinzi aluatul într-o tavă unsă cu puţin ulei. Întinzi sosul de roşii pe blat şi dai la cuptorul preîncălzit 5 minute, la foc mare. Scoţi tava, presari mozzarella rasă, porumbul scurs, măslinele, roşiile şi ciupercile tăiate felii, ceapa verde tocată şi rondele de ceapă roşie. Pui la cuptor 10-12 minute.
      Serveşti pizza decorată cu busuioc verde şi oregano uscat.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      500 g dovleac sau dovlecel, tocat  2 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 linguriţă ardei 1 linguriţă salvie uscată Pentru sos:
      40 g de unt  40 g de făină  600 ml de lapte  ¼ linguriţă de nucşoară măcinată 1 linguriţă de usturoi pudră 1 linguriţă piper 200 g de brânză cheddar 25 g parmezan  250 g macaroane, fierte şi scurse  Pentru topping:
      50 g de brânză cheddar  50 g de brânză mozzarella  25 g parmezan Mod de preparare
      Preîncălziţi cuptorul la 190° C.
      Tăiaţi dovleacul în bucăţi şi puneţi-l pe o tavă de copt.
      Se pune peste el ulei, sare, piper şi salvie măcinată şi se acoperă uniform cu mâinile. Gătiţi la cuptor 20 de minute.
      După ce s-a făcut, lăsaţi să se răcească uşor şi pasaţi ⅓ de dovleac, apoi puneţi deoparte.
      Pentru sos: într-o tigaie, topiţi untul la foc mediu-mic. Se amestecă treptat făina pentru a forma un sos.
      Adăugaţi laptele în 4-5 ture, amestecând bine între ele.
      Continuaţi să amestecaţi şi să gătiţi sosul încă 5-10 minute sau până când fierbe şi se îngroaşă.
      Se amestecă nucşoara măcinată, praful de usturoi, piperul, cheddarul şi parmezanul.
      Se adaugă dovleacul pasat.
      Se adaugă restul de dovleac întreg şi macaroane, se amestecă până se combină.
      Pune toppingul cu cheddar, mozzarella şi parmezan.
      Coaceţi timp de 10 minute la 200° C, până când brânza se rumeneşte şi face bule. Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
  •