
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 3 linguri cu ulei de masline
- 2 cepe
- ½ legatura de patrunjel
- sare
- piper
Preparare
→ Curata ciupercile (nu le spala, ciupercile nu se spala!) si taie-le în patru daca sunt mai mici sau în felii daca sunt mai mari.
→ Pune la fiert o oala cu apa si opareste-le cateva minute, dupa care scoate-le si lasa-le la scurs.
→ Intre timp, pune la încins uleiul si caleste ceapa tocata marunt. Cand devine aurie, adauga ciupercile. Lasa-le pe foc ca sa scada zeama pe care o lasa.
→ Cand sunt fierte, potriveste gustul de sare si piper, daca nu ai probleme medicale. Serveste cu patrunjel verde.
Partea ce mai frumoasa este ca acest sote de ciuperci poate fi servit si cald si rece, de fiecare data fiind la fel de bun. Daca vei folosi ciuperci de sezon sau ciuperci de padure rezultatul este un veritabil festin!