Slăbeşte rapid cu salate de legume


    Dieta cu salata contine legume multe si colorate cu sosuri gustoase care totusi nu au un aport caloric foarte mare, ceea ce inseamna ca te ajuta sa slabesti, dar si sa mananci sanatos.

rabstol_net_salad_33.jpg

Salatele despre care iti vorbeam, sunt constituite in mare masura din legume, si contin vitamine, minerale si fibre care te ajuta sa obtii senzatia de satietate.

Contin si proteine, slabe in grasimi, aflate in carnea de peste sau de pui preparata la gratar sau in fructele de mare. Salatele constituie un deliciu vizual caracterizat de o mare varietate de forme, culori si texturi. Acest fapt nu este intamplator, avand in vedere ca apetitul este intr-o stransa legatura cu aspectul mancarii.

Atunci cand tinem o dieta, este foarte important sa avem senzatia ca nu suntem restrictionate sa mancam doar anumite alimente. Alt avantaj al acestei diete este acela ca putem manca atat cat vrem, fara sa ne abtinem. In niciun caz nu vom egala de exemplu o portie de paste. In acest fel, deducem un alt avantaj major al curei acesteia, si anume faptul ca avem voie sa mancam pe saturate, fara ca apoi sa incercam sentimentul de vinovatie.

Ca sa adopti aceasta dieta, e nevoie sa mananci salate de cel putin 3 ori pe saptamana la inceput, tinzand catre o portie zilnic, dupa ce te obisnuiesti cu ritmul impus de acest nou tip de alimentatie. Rolul benefic al acestei diete este acela de a te ajuta sa slabesti, dar nu numai; iti va scadea si nivelul colesterolului, iar ritmul cardiac se va normaliza.

Cum prepari o salata gustoasa si sanatoasa?

1. Incepe cu legumele

Cu cat mai multe culori, cu atat mai bine. Alege legume verzi cum ar fi napi, frunze de varza, ardei verzi, rosii si castraveti, telina, ceapa verde, spanac, mazare sau fasole verde. Alege o salata cu frunze carnoase si asorteaza doua parti de frunze de salata cu o parte legume tocate.

2. Adauga proteine

Salatele sunt o modalitate foarte buna de a nu arunca resturile de pui la gratar care au ramas de la cina. Proteinele din carnea alba sunt indicate alaturi de bucatele de tofu si legume. Proteinele care se pot pune in salata se gasesc in:

30-1376594253.jpg- conserve de legume (fasole verde, fasole bruna, fasole uscata); spalati-le bine inainte de a le adauga la salata.
- fasiute de carne de pui la gratar sau de carne rosie. Daca preferi salata calda, le poti incalzi un pic in cuptorul cu microunde sau chiar gati pe moment.
- cubulete de tofu marinate. Se gasesc de obicei in borcane, marinate cu ulei de masline. Daca preferi sa le marinezi acasa, cumpara tofu natur si adauga sosul de ulei de masline in toata salata.
- conserve de ton, preferabil nemarinate, cu 0% grasime.
- branza (presarata deasupra salatei, la sfarsit, fara sare).

3. Pune si cereale

Pastele, in marea lor varietate de forme si culori, sunt o alegere foarte indicata pentru salata. Cel mai bine ar fi ca ele sa fie din grau sau pe baza de orez. Daca totusi ai retineri in ceea ce priveste pastele, poti sa mananci o felie de paine din secara in loc.

4. Alege un sos gustos si sanatos

Uleiul de masline este cel mai potrivit. Poti pune cat de mult vrei, deoarece el nu ingrasa si te si ajuta sa scapi de colesterol. De asemenea, poti sa adaugi si un pic de otet de mere diluat in apa.

5. Delicii la alegere

O mana de nuci sau de alune nesarate, fructe proaspete sau deshidratate, fulgi de porumb, toate sunt permise.

csid.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • maria981s
      De maria981s
      Nu trebuie să presupui automat că toate mesele care includ sushi au foarte puține calorii. Dacă ți-ai fixat obiective clare pentru dieta pe care o urmezi și vrei să slăbești armonios trebuie să fii atentă la celelalte ingrediente utilizate când mergi la un restaurant japonez. În acest mod nu vei avea nimic de regretat a doua zi, iar sushi va rămâne în topul preferințelor tale fără să ai impresia că te-a făcut să pierzi lupta împotriva kilogramelor în plus.
      Iată ce greșeli trebuie să eviți când mănânci sushi:
      1. Folosești prea mult sos de soia
      Probabil că îți place să pui mai mult sos, dar problema este că are o cantitate ridicată de sodiu. Doar o lingură de sos de soia are aproximatv 1.024mg de sodiu, iar totalul zilnic recomandat de Asociația Americană pentru Sănătatea Inimii este de 2.300mg. Nu trebuie să depășești acest total dacă vrei să ai un abdomen plat sau să reduci tensiunea arterială. Data vitoare când folosești sosul de soia întreabă dacă restaurantul are și o variantă cu un conținut redus de sodiu sau nu pune mai mult de o linguriță. 

      2. Exagerezi cu tempura
      Tempura îți poate da impresia că este o opțiune sănătoasă, dar te înșeli. Atunci când comanzi tempura din legume este ca și cum ai arunca fasolea verde în ulei. O porție obișnuită de tempura poate avea până la 1.600 de calorii, 60% provenind din uleiul absorbit de legume. Redu mărimea porției împărțind-o cu prietenii sau partenerul.
      3. Alegi mereu varianta picantă de sushi
      Poate că îți place aroma intensă, dar este posibil să acumulezi grăsime în zona abdominală dacă nu ești atent. Trebuie să știi că variantele picante înseamnă că peștele a fost amestecat cu maioneză și sos condimentat. În funcție de câtă maioneză folosește bucătarul caloriile și totalul de grăsimi pot crește rapid.O singură bucată poate avea 290 de calorii și 11g de grăsimi. Mai bine alege varianta obișnuită, care nu are decât 184 de calorii și 2g de grăsimi.

      4. Nu ești atent la mărimea porției
      Ce bine ar fi dacă ai putea consuma sushi fără să numeri bucățile. Din păcate nu poți pierde din vedere mărimea porției pentru că poți ajunge foarte ușor la 1.000 de calorii. Mai bine alege sashimi, supă, salată și orice alt preparat pe bază de legume pentru a te sătura fără să adaugi foarte multe calorii.
      5. Nu comanzi destul sashimi
      Sushi conține foarte mult orez, ceea ce înseamnă că are mulți carbohidrați, dar un conținut redus de proteine. Dacă vrei să eviți excesul de carbohidrați încearcă sashimi. Fiecare porție conține 26g de proteine, iar orezul este servit separat și vei putea decide cât consumi.

      6. Nu comanzi și supă sau salată
      Este foarte util să-ți începi masa cu o supă miso pentru a reduce pofta de mâncare și a consuma mai puține calorii. O supă miso are 70-80 de calorii, dar conține mult sodiu, așa că limitează-te la un bol mic înainte de cină.
      7. Nu ai trecut încă la orezul integral
      Orezul integral are mai multe fibre și proteine decât orezul alb. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că persoanele care consumă frecvent orez integral au un risc mult mai redus de diabet de tip 2. Data viitoare când studiezi meniul de la restaurant sau când alegi un platou de sushi de la supermarket selectează o variantă pe bază de orez integral pentru a-ți proteja silueta și sănătatea. În plus, chiar dacă meniul nu o prevede, multe restaurante vor prepara pentru tine varianta mai sănătoasă dacă soliciți acest lucru.
      eva.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Dacă nu îți reglezi reacțiile la stres ai putea exacerba efectele nedorite și orice provocare sau moment tensionat vor deveni mai greu de depășit. Nu agrava dificultățile din jurul tău pentru că te pot afecta la nivel fizic și psihologic.
      Iată ce reacții trebuie să eviți în clipele stresante:
      1. Consumi prea multă cafeină
      Multe persoane consumă cafeină zilnic, după cum poți observa când te uiți la rândurile de la Starbucks sau dacă numeri câte persoane comandă băuturi tip cola. Deși o ceașcă de cafea consumată ocazional nu îți va face rău, trebuie să știi că această substanță poate provoca dependență. 
      Dependența de cafeină se evidențiază prin obiceiul de a consuma băuturi cu această substanță pentru a te putea trezi dimineața, consumul susținut toată ziua pentru a evita epuizarea, plus insomnia apărută seara care te face să te scoli obosit, să ai nevoie din nou de cafeină și să fii prins într-un cerc vicios. Pe măsură ce acest ciclu se repetă tot mai des cafeina va ajunge să afecteze și nivelul de stres. Dacă ți se pare un scenariu foarte familiar, este momentul să iei măsuri pentru a reduce cantitatea consumată sau chiar a elimina cafeina din meniul tău.

      2. Fumezi o țigară
      Pentru fumători o țigară poate părea modalitatea perfectă de a neutraliza stresul. Când ești stresat vei avea impresia că ai mare nevoie de o țigară pentru a te calma, iar renunțarea la fumat poate părea imposibilă în situațiile dificile. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că din cauza obiceiului format precum și a dependenței și mixului de factori sociali și psihologici, renunțatul la fumat este la fel de greu precum procesul de eliminarea heroinei din organism. Din păcate știm cu toții că țigările te pot costa foarte mult, atât din punct de vedere financiar, cât și al sănătății și, având în vedere faptul că fumatul alimentează stresul în loc să-l reducă, ar fi cazul să-ți creezi o strategie pentru a reduce numărul de țigări.

      3. Bei mult alcool
      De multe ori un pahar cu vin te poate ajuta să te relaxezi la finalul unei zile aglomerate și majoritatea medicilor confirmă beneficiile vinului roșu pentru protecția inimii. Cu toate acestea, numărul excesiv de pahare poate cauza o varietate de probleme de sănătate, exacerbând în cele din urmă stresul pe termen lung. Dacă ai probleme când trebuie să reduci numărul de pahare sau dacă ți se pare că aceasta este singura soluție pentru a gestiona stresul, trebuie neapărat să găsești și alte modalități de a te relaxa și a reduce tensiunea acumulată.
      4. Cheltuiești fără măsură
      Printre modalitățile de reducerea a tensiunii create de stres se numără și cumpărăturile, în încercarea de a umple un gol la nivel emoțional. Deși este foarte bine să-ți iei câte un lucru special din când în când, nu este deloc în regulă să cheltuiești mult pe lucruri de care nu ai nevoie cu adevărat. Pe termen lung ai putea adăuga stresul financiar celorlalte probleme, precum și sentimentul de vinovăție plus dezordinea din casă.

      5. Mănânci pentru a te calma sau a te consola
      Consumată ocazional înghețata este o modalitate delicioasă de a contra stresul, dar dacă devine un gest automat de fiecare dată când ai probleme ai putea adăuga kilograme în plus, care vor contribui la o imagine negativă de sine, accentuând efectele negative la nivel psihologic. 
      Un meniu nepotrivit te poate face să reacționezi ineficient în fața stresului pentru că vei avea parte de fluctuațiile glicemiei și tot ce se întâmplă ți se va părea copleșitor. Învață să gătești folosind ingrediente utile și nu ține alimente hipercalorice la îndemână, mai ales dacă știi că atunci când ești stresat nu vei fi atent la numărul de calorii.
      eva.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Chiar dacă este foarte plăcut să petreci timp alături de copiii tăi seara, înainte să vă odihniți, trebuie să ții cont și ce consumă pentru a evita să adoarmă greu sau să se trezească des în timpul nopții. Opțiunile sănătoase, în locul surselor majore de zahăr și calorii, vor favoriza somnul liniștit și dezvoltarea armonioasă a celor mici.
      „În timp ce dorm sistemul lor osos se dezvoltă, iar creierul procesează toate informațiie primite în acea zi. Alimentele cu mulți nutrienți sunt ideale pentru un somn odihnitor”, potrivit dr. Nancy Farrell, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică. Sfatul bunicilor referitor la un pahar cu lapte cald încă funcționează pentru că produsele lactate conțin triptofan, aminoacidul care crește producția de serotonină și creează starea de somnolență. Potrivit noilor indicații, efectul va fi și mai intens dacă vei combina laptele cu biscuiți graham, un sandviș cu unt de arahide sau o porție de cereale. Poți alege și o felie de brânză cu iaurt și fructe de pădure, dar ține minte că nu este un desert. Dacă vrei să le dai copiilor ceva dulce, oferă-le desertul la finalul cinei.
      Contează și ora la care servești această gustare pentru copii. Este ideal să le dai ceva consistent cu maximum o oră înainte de ora de culcare. În acest mod va putea avea loc digestia și nici nu se va amâna ora de culcare pentru că cel mic folosește foamea drept pretext. În cazul mai este foarte puțin până la culcare spune-i că este deja foarte târziu și că mâine va putea să-și aleagă ce mănâncă seara.
      Iată ce tehnici sunt recomandate pentru a crea gustări sănătoase înainte de culcare pentru copii: 
      1. Nu trebuie să reprezinte o metodă de a evita cina
      Este un lucru foarte important mai ales când copiii sunt mai mici, iar ora de culcare poate fi la 1-2 ore după cină. Unii copii s-ar putea folosi de această gustare înainte de culcare pentru a evita cina care conține alimente care nu îi atrag. În cazul în care masa de seară conține un preparat nou sau ingrediente care nu sunt tocmai pe placul lor se gândesc că vor primi iaurt și biscuiți după o oră, așa că nu mai fac niciun efort de a gusta ce ai pregătit.Vor părea foarte mofturoși, iar părinții se vor stresa.
      Soluția: Asigură-te că la cină există pe masă și alimente care îi plac copilului, astfel încât să poată alege mereu o garnitură dacă nu îi place felul principal. De asemenea, ai grijă ca toate gustările să conțină alimente care pot forma mesele principale cum sunt fructele, legumele sau cerealele integrale, în loc de batoanele cu mult zahăr, prăjiturile sau jeleurile cu arome diferite. O variantă puțin mai drastică este să păstrezi cina pe care nu a atins-o și să i-o oferi mai târziu când se așteaptă să primească gustarea înainte de culcare. La început ar putea refuza, dar treptat i se va face foame și va accepta bucuros cina pe care o refuzase cu 30 de minute înainte.
      2. Nu trebuie să conțină prea mult zahăr
      Meniul copiilor conține deja un plus de zahăr, așa că nu este cazul că mai adaugi ceva la ultima gustare înainte de culcare. Ar putea fi un stimulent pentru copil ca să mănânce mai puțin la cină dacă știe că va primi ceva dulce mai târziu.
      Soluția: Analizează meniul copilului și gândește-te ce lipsește. Dacă nu a mâncat fructe după-amiaza oferă-i o banană înainte să se culce. Dacă nu i-au plăcut legumele de la cină oferă-i felii de morcov crud cu chips-uri rumenite la cuptor. În cazul în care nu a consumat cereale este util să-i dai o felie de pâine integrală cu unt de arahide. 
      3. Nu trebuie să fie o metodă de a obține mai mult timp cu tine
      În unele cazuri copiilor nu le este foame cu adevărat înainte să se culce, dar își doresc foarte mult să petreacă 20 de minute în plus cu părinții.
      Soluția: Petrece cât mai mult timp posibil cu cei mici pentru a nu-i determina să recurgă la acest truc doar pentru a simți că au parte de atenția ta. 
      eva.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Denumirea cerealelor cu nuanță de perlă provine de la asemănarea cu perlele de rău. Este curios faptul că anterior, terciul din orz era considerat o delicatesă, pe care și-l permiteau doar persoanele sus-puse. Fiert după o rețetă specială pe lapte, terciul de orz era una dintre bucatele preferate ale lui Petru I.
      Beneficiile crupei de orz
      În zadar multe gospodine au înlăturat crupele de orz pe planul doi. Ele conțin multe substanțe hrănitoare, necesare organismului pentru o bună funcționare.
      Orzul fiert este numit terciul frumuseții, pentru că acesta conține multă lizină – aminoacizii, care participă activ la sintetizarea colagenului. Este cunoscut că anume acesta contribuie la menținerea elasticității tenului, prevenind formarea ridurilor. Un alt motiv de a include urgent în meniu terciul din orz - cantitatea mare de vitamine din grupul B, A, PP și E.
      Consumul regulat al terciului din crupe de orz ajută nu doar la menținerea frumuseții tenului, dar și la reducerea greutății! Produsul sățios are puține calorii și conține fibre , necesare pentru activitatea normală a intestinului, precum și proteine.
      Rețeta terciului pe lapte
      Ingrediente:
      1 pahar de crupe de orz decorticat 1 l de apă 1 l de lapte Modul de preparare
      Înmuiați crupele în apă și lăsați-le pe noapte.
      Spălați crupele și turnați lapte călduț. Încălziți pînă la fierbere, apoi acoperiți cratița cu capacul și fierbeți la baia cu abur timp de 3 ore.
      În această perioadă de timp, terciul capătă o culoare bej și gust de lapte. Să nu vă sperie durata pregătirii: participarea voastră va fi necesară doar la prima etapă, mai departe terciul fierbe singur. 
      noi.md
    • maria981s
      De maria981s
      Însă o dietă sănătoasă și bogată în nutrienți și antioxidanți poate îmbunătăți în mod semnificativ starea de spirit, motivația și bunăstarea. Deși problemele grave de sănătate mentală, cum ar fi anxietatea, depresia și alte tulburări psihiatrice, necesită părerea unui medic, impactul pozitiv pe care îl poate avea dieta nu trebuie neglijat. De fapt, dacă te asiguri că ai parte de toate vitaminele și mineralele, îți poți îmbunătăți și sănătatea mentală. Iată câteva modificări ale dietei pe care ar trebui să le iei în considerare!
      Ce schimbări ale dietei pot îmbunătăți sănătatea mentală?
      1. Consumul crescut de fructe și legume
      Colorate, vibrante și bogate în nutrienți, este clar că fructele și legumele sunt perfecte pentru starea noastră de spirit. Iar știința confirmă acest lucru. Datorită conținutului lor ridicat de vitamine și minerale, fructele și legumele pot influența direct chimia din creierul nostru. Mineralele precum cromul, iodul, fierul, seleniul, magneziul și zincul joacă un rol important în producția de neurotransmițători implicați în reglarea dispoziției în creierul nostru. Alți nutrienți regăsiți în fructe, cum ar fi vitaminele B, vitamina C și vitamina E, reprezintă cheia pentru optimizarea funcțiilor neurochimice. 
      Vrei să te asiguri că vei obține toate mineralele și vitaminele enumerate mai sus? Atunci include mai multe legume cu frunze verzi, broccoli, legume rădăcinoase, legume marine, avocado, fructe de pădure în dieta ta.

      2. Alege carbohidrați sănătoși
      Cartofii dulci conțin în mod natural L-triptofan, un aminoacid utilizat de corpul nostru pentru a produce neurotransmițătorii care reglează starea de spirit. Alte surse de carbohidrați sănătoși, cum ar fi orezul brun, ovăzul, fasolea, lintea, quinoa, contribuie la sinteza triptofanului, pentru a produce serotonina. Carbohidrații complecși au un conținut bogat de vitamina B, care este esențială pentru susținerea funcțiilor neurologice și pentru echilibrul adecvat al neurochimicalelor din creierul nostru.O deficiență a acestor vitamine este de fapt asociată cu o incidență crescută a simptomelor depresive. Pe de altă parte, consumul mai mare decât cantitatea zilnică recomandată este corelat cu îmbunătățirea stării de spirit.
      3. Crește consumul de grăsimi sănătoase
      Includerea surselor sănătoase de omega-3 în dieta noastră este importantă, deoarece acizii grași joacă un rol crucial în chimia creierului nostru. S-a constatat că acidul docosahexaenoic contribuie la reducerea simptomelor depresiei, probabil datorită efectului său asupra conversiei substanțelor chimice de care are nevoie creierul. Nu ești sigur care sunt cele mai bune grăsimi sănătoase într-o dietă bazată de plante? Poți apela la avocado, semințe de cânepă, semințe de chia, tahini, nuci și alge. 

      4. Concentrează-te pe legumele verzi
      Cu un conținut mare de vitamine și minerale, legumele verzi sunt excelente pentru creierul nostru, deoarece folații, vitamina K, fierul, zincul, potasiul, magneziul, manganul, cuprul și calciul joacă un rol important în modularea funcțiilor neurotransmițătorilor din creierul nostru. Atunci când nu ai un nivel recomandat de acid folic și magneziu, există mai multe simptome ale depresiei, anxietății și altor tulburări psihiatrice. Asigură-te că incluzi legume verzi în dieta ta zilnică pentru a preveni agravarea simptomelor. 
      5. Include probiotice
      Sănătatea intestinală nu este esențială doar pentru o digestie bună, ci și pentru funcțiile creierului. Starea microbiomului, care este echilibrul dintre bacteriile bune și bacteriile rele din tractul intestinal, afectează funcționarea corectă a circuitelor neurotransmițătoare multiple din creierul nostru, inclusiv cele implicate în reglarea dispoziției. Dacă aduci un aport de probiotice în fiecare zi, îți ajuți corpul și creierul să atingă un echilibru sănătos, care îți va îmbunătăți capacitatea de a trata stresorii vieții tale.
      eva.ro
  •