Acest preparat este rapid de compus şi este foarte sănătos şi gustos. Încearcă această reţetă acasă şi poţi înlocui uşor pofta de fast-food.

burger.jpg

Ingrediente

  • 1, 5 kg spată de porc fără os
  • 3 chifle
  • 3 roşii mari tăiate felii
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 salată verde
  • 1 ceapă roşie 
  • 1 lingură zahăr brut
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură boia roşie
  • 1 linguriţă pudră usturoi
  • 1 linguriţă pudră ceapă 
  • 1 linguriţă chimen
  • piper macinat, după gust 
  • 350 ml bere

Mod de prepărare:

Speli şi tai felii spata de porc înlăturând excesul de grăsime. Poziţionezi feliile de porc într-o tavă înaltă. 

Într-un castron mic combini zahărul, sarea, paprika, pudra de usturoi şi ceapă, chimenul şi asezonezi cu piper, după gust. Întinzi acest amestec peste felile de porc. 

Laşi peste noapte într-un loc ferit de căldură şi umezeală. 

Încălzeşti ulei într-o tigaie şi rumeneşti porcul condimentat la foc mediu. Lucrezi în tranşe, deoarece condimentele ard repede. 

Încălzeşti cuptorul la 150 °C. 

Transferi porcul călit într-un vas peste care adaugi berea. Laşi la cuptor între 2 ore jumătate şi 3 ore.  Spre sfârşit poţi scoate capacul şi pui deoparte la răcit. 

Tai chiflele pe jumătate, aşezi frunzele de salată verde, un strat de pulled pork, ceapa roşie tocată şi roşiile felii. 

Serveşti cald şi cu sosul preferat. 

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      2 felii de pâine de secară O jumătate de avocado 6 căpşuni Mod de preparare
      În primul rând, va trebui să prăjiţi pâinea. Acest lucru va adăuga o textură crocantă plăcută pentru a servi avocado.
      După aceea, folosiţi o furculiţă pentru a face o pastă din avocado. Întindeţi pe pâinea prăjită.
      Spălaţi căpşunile şi tăiaţi-le pe jumătate.
      Aşezaţi căpşunile deasupra. Presăraţi nişte brânză, dacă doriţi. 
      clickpoftabuna.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Maeștrii bucătari din întreaga lume perfecționează constant componentele binecunoscutelor sandvișuri pentru ca de fiecare dată când le guști să fii surprins plăcut. Chiar dacă te-ai familiarizat deja cu toate combinațiile de ingrediente locale pentru sandvișuri, poți găsi idei noi în arta culinară a altor țări.
      Iată care sunt cele mai aromate sandvișuri din jurul lumii:
      1. Vietnam: Bánh mì

      „Bánh” provine de la termenul vietnamez pentru „pâine”, iar chiflele foarte pufoase folosite pentru a obține acest sandviș sunt foarte diferite de cele de la fast food. Bánh mì este umplut cu fâșii de friptură de porc la grătar, legume murate, mărar, maioneză și ardei iute. Cu siguranță nu te vei plicitisi de gustul picant al acestui preparat.
      2. Franța: Jambon-beurre

      Un sandviș evidențiat tocmai prin simplitate și gust intens, Jambon-beurre combină șunca presată sau jambonul și untul într-o baghetă crocantă. Se pot adăuga felii crocante de castravete murat sau un topping din brânză Cheddar. Potrivit atât la micul dejun, cât și ca gustare consistentă, acest sandviș deosebit te va cuceri rapid.
      3. Italia: Panini

      Te-ai plicitisit de brânza rumenită la grătar? Este momentul să încerci panini. Acest sandviș savuros este făcut cu pâine ciabatta plus șuncă presată preparată conform specificului italienesc și brânză, toate ingredientele fiind presate și rumenite până ce se obține un panini irezistibil. Sunt foarte ușor de pregătit și acasă, așa că încearcă niște panini de fiecare dată când ți se pare că ai epuizat variantele de sandvișuri, dar ești de-abia la mijlocul săptămânii.
      4. Orientul Mijlociu: Shawarma

      Există variante ale acestui sandviș atât în Orientul Mijlociu, cât și în dieta meditreraneană. Preparatul gyros din bucătăria grecească provine din cadrul aceluiași tip de rețete. Pentru a pregăti acest tip de sandviș este răzuită carnea rumenită și pusă pe pâinea pita, apoi rulată alături de multe legume. Este o variantă consistentă, care poate include și maioneză sau alt tip de sosuri.
      5. Mexic: Torta

      Este o rețetă clasică mexicană, care poate fi savurată la micul dejun, la masa de prânz sau la ora cinei. Torta poate fi mâncată caldă sau rece și este un termen variabil care poate desemna orice sandviș preparat cu ajutorul unei chifle crocante. Ingredientele pot fi adaptate preferințelor, inclusiv în cazul vegetarienilor, adăugând condimente specific mexicane picante, iuți sau cu un gust dulceag.
      6. India: Vada Pav

      Ești vegetarian sau pur și simplu vrei să mănânci ceva ușor astăzi? Poți experimenta cu Vada Pav. Este un sandviș tradițional indian preparat folosind o chiflă, cartofi prăjiți bine condimentați, ardei iute și sos Chutney.
      7. Columbia și Venezuela: Arepa

      Este o variantă preparată folosind pâinea din făină de porumb, ideală ca gustare la școală sau pentru o masă de prânz ușoară. Arepa poate fi tăiat felii sau rumenit la grătar și servit cu o varietate de umpluturi printre care carnea de pui, brânza, ouăle ori legumele proaspete sau murate.
      8. Florida: sandvișuri cubaneze

      Cu o rețetă care datează de sute de ani, sandvișurile preparate astăzi în cadrul comunității cubaneze din Florida sunt irezistibile. Reprezintă o metodă practică de a folosi ce ți-a rămas din friptura de porc. Este o variație în stil latin a sandvișului cu brânză și șuncă. Astfel, sandvișul se compune din carne de porc marinată cu suc de portocale, lime, usturoi și oregano, la care se adaugă muștar, frunze de salată și felii de roșie. 
      9. Spania: Bocadillo

      Sunt un tip de tapas, aperitive de dimensiuni reduse servite în Spania. Se creează punând omletă, ton, chorizo, carne de porc sau brânză pe pâine. Se poate servi cald sau rece, cu un pahar de sangria.
       
      10. Regatul Unit: Chip butty

      Este visul oricărui pasionat de carbohidrați! Se începe cu o chiflă unsă cu unt, se adaugă cartofi prăjiți crocanți sau chiar chips-uri și se finalizează cu oțet și sare. Se servește de obicei în restaurantele care prepară delicii culinare din pește.
      eva.ro
  •