Salata orientala cu macrou marinat


    Dexter alias Bogdan Alexandrescu, tânărul şi talentatul chef de la Ibrik din Paris, a creat pentru tine reţete savuroase. Se prepară uşor, iar rezultatul este fabulos.

maxresdefault.jpg

Ingrediente

  • 8 fileuri de macrou proaspete
  • 8 cartofi noi, medii
  • 2 cepe roşii mari
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 200 g castraveţi muraţi
  • 200 g măsline de Kalamata
  • sare
  • piper

Pentru marinat macrourile

  • 60 ml ulei de măsline
  • 200 ml oţet vin alb
  • 20 ml oţet cidru
  • 100 ml ţuică
  • 200 g zahăr alb
  • 60 g seminţe de coriandru
  • 40 g boabe de muştar
  • 20 g boabe de ienupăr
  • 6 frunze de dafin
  • 4 crenguţe de cimbru

Pentru ceapa marinată

  • 70 ml ulei
  • 20 ml oţet de cidru

Mod de preparare

1. Faci o marinată pentru peşte din toate ingredientele lichide în care adaugi coriandrul, boabele de muştar, ienupărul, dafinul, cimbrul şi zahărul, amesteci, apoi pui fileurile de macrou. Îl laşi la marinat minimum 5 ore. 

2. Coci cartofii în coajă, apoi îi tai bucăţi şi îi stropeşti cu 30 ml ulei de măsline. Ceapa roşie o faci felii subţiri şi o marinezi 30 de minute în oţetul de cidru amestecat cu uleiul de măsline.

3. Separat, fierbi ouăle tari, apoi le tai bucăţele, iar castraveţii îi faci feliuţe. 

4. Pui toate ingredientele într-un bol, adaugi macroul mărunţit şi potriveşti gustul de sare şi piper. Amesteci, adaugi măslinele, decorezi după imaginaţie şi serveşti.

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      1 ananas 1 lămâie medie 1 măr roşu 2 felii de piept de pui salată mixtă la pungă Mod de preparare
      Cojiţi şi tăiaţi ananasul în bucăţi mic.Folosiţi bucăţi din piept de pui, pe care le asezonaţi cu sare şi piper şi le preparaţi într-o tigaie grill. Se lasă la răcit după ce sunt gata. Se spală mărul şi se îndepărtează coaja, apoi se taie în felii mici
      Într-un bol mare, amestecaţi toate ingredientele şi adăugaţi sucul de lămâie. Poţi adăuga morcov ras, felii de avocado, ardei şi roşii, după preferinţe.
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Astfel, îţi propunem să descoperi mai jos trei reţete cu peşte pentru masa de Crăciun:
      Peşte pe pat de ardei
      Ingrediente necesare:
      - un kilogram de macrou
      - patru ardei graşi
      - o lingură de ulei
      - patru căţei de usturoi
      - câteva fire de pătrunjel
      - sare
      Mod de preparare:
      Curăţă peştele şi porţionează-l, iar apoi condimentează cu sare. Curăţă ardeii de seminţe şi de filamentele albe, iar apoi taie-i sub formă de felii subţiri.
      Într-o tigaie tip wok se pune uleiul şi se călesc 10 minute ardeii.
      Apoi, într-un vas de cuptor, se pun ardeii şi caţeii de usturoi în cămaşă, se aşază bucaţile de peste şi se da vasul la cuptor pentru 15 minute.
      Se serveşte peştele cu pătrunjel deasupra.
      Păstrăv cu migdale la cuptor
      Ingrediente necesare:
      - patru păstrăvi
      - sare şi piper, după gust
      - o lingură de ulei
      - zeama de la o lămâie
      - 100 de grame de unt
      - o jumătate de pahar de vin alb
      - 50 de grame de migdale
      - pătrunjel tocat mărunt
      Mod de preparare:
      Curăţă pătrăvii, spală-i bine, iar apoi condimentează-i cu sare şi piper şi aşează-i într-o tavă în care ai aşezat hârtie de copt. Stropeşte cu zeamă de lămâie şi apă şi pune-i la cuptor timp de o oră.
      Într-o tigaie, topeşte untul şi prăjeşte migdalele până devin aurii. Scoate-le apoi, iar în untul rămas adaugă vinul şi zeama de lămâie. La final, adaugă migdalele în sos.
      Aşază peştele pe o farfurie şi toarnă peste el sosul cu migdale şi pătrunjel verde, proaspăt tocat.
      Somon la cuptor cu sos de mango şi rodii
      Ingrediente necesare:
      - patru bucăţi de file de somon
      - sare şi piper, după gust
      - un căţel de usturoi pisat
      - o linguriţă de ardei iuţi tocat
      - o lingură de zeamă de lămâie
      - două legături de coriandru proaspăt
      - o lingură de coacăze uscate
      - un fir de ceapă verde, tăiată mărunt
      - 25 de grame de seminţe de rodie
      - un fruct de mango
      - doi căţei de usturoi
      - patru foi de salată verde
      Mod de preparare:
      Îndepărtează coaja şi sâmburele fructului de mango, iar apoi taie miezul sub formă de cubuleţe. Amestecă-le cu seminţele de rodie, ceapa verde şi coacăzele uscate.
      Într-un alt bol amestecă coriandrul, zeama de lămâie verde, ardeii iuţi pisaţi, căţelul de usturoi pisat, sarea şi piperul într‑un bol mic. Adăugaţi peste compoziţia cu mango şi amestecaţi încet. Adăugaţi sare şi piper după gust. Sosul va fi ţinut o zi într‑un vas de sticlă, acoperit, în frigider. Seminţele dau o savoare dulce‑acrişoară cremei de mango şi culoarea este fantastică.
      Pentru somon, încălziţi dinainte cuptorul la 260° C.
      Amestecaţi într-un bol coriandrul cu zeama de lămâie, căţeii de usturoi, sarea şi piperul.Din amestecul obţinut, luaţi câte o linguriţă cu vârf şi ungeţi fiecare dintre cele 4 felii de somon. Scoateţi tava din cuptor şi aşezaţi pe ea o foaie de hârtie de gătit sau o folie de aluminiu. Aşezaţi somonul pe foaie, cu partea cu piele în jos.
      Coaceţi la 260° C. În funcţie de preferinţe, lăsaţi somonul timp de 11 minute pentru a fi uşor pătruns, iar dacă doriţi să fie bine pătruns, lăsaţi‑l 13 minute. Copt la 11 minute, somonul ar trebui să fie ca un burete atunci când este apăsat cu degetul pe partea cea mai groasă, iar la 13 minute carnea trebuie să fie fermă atunci când este apăsată la fel.
      Scoateţi sosul de mango din frigider şi lăsaţi‑l să ajungă la temperatura camerei. Puneţi câte o frunză mare de orice fel de salată verde pe fiecare dintre cele 4 farfurii. Adăugaţi sosul de mango peste frunza de salată, împărţit în mod egal între cele 4 farfurii.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Iată trei reţete de Crăciun cu carne de pui ideale pentru masa festivă:
      Tobă de pui
      Aveţi nevoie de:
      1,5 kg pui, 35g gelatină,  trei frunze de dafin, câteva boabe de piper, cinci căţei de usturoi, o lingură de sare. Mod de preparare: Carnea se spală bine şi se curăţă de piele şi se pune la fiert într-o oală împreună cu foile de dafin, piperul, sarea şi gelatina. Carnea se va lăsa la foc mic aproximativ trei ore pe foc pentru a nu îşi pierde gelatina din proprietăţi, în tot acest timp, mai întoarceţi de două ori carnea din oală şi dacă apa scade, mai adăugaţi apă fierbinte. După ce carnea a fiert, scoateţi bucăţile de pui şi împreună cu zeama în care a fiert carnea, preparaţi zeama de tobă. Puneţi usturoiul pisat bine în zeamă, apoi strecuraţi şi dacă este cazul, mai adăugaţi sare. După ce s-a răcit carnea, rupeţi bucăţi medii şi o puneţi într-un recipient de carton, de forma cutiilor de carton în care găsiţi suc natural. Peste carnea pusă în recipient, adăugaţi zeama de tobă şi agitaţi bine pentru a vă asigura că a pătruns până la fund. Acoperiţi cutia cu un staniol şi lăsaţi la frigider pentru câteva ore, de preferat de dimineaţă până seara. După ce aţi scos preparatul de la frigider, tăiaţi cutia şi veţi găsi deja toba formată. Pentru a se păstra cât mai bine atunci când o puneţi la frigider, înveliţi-o în foie de copt.
      Sarmale cu carne de pui
      Aveţi nevoie de:
      piept de pui, 4 linguri orez, 4 cepe, 1 morcov, 1 ou, 1 legătură de mărar şi una de pătrunjel, sare, piper, pastă de roşii sau roşii proaspete şi foi de varză. Mod de preparare: Se toacă pieptul de pui şi se pune alături de orez într-un vas. Se adaugă ceapa tocată fin, morcovul ras, oul, condimentele şi verdeaţa tocată fin. Se amestecă şi se formează sarmalele punând câte o lingură pe fiecare frunză, apoi se rulează. Sarmăluţele se aşează într-o cratiţă unsă bine cu ulei, apoi completăm cu apă fierbinte în care s-a pus pasta de roşii, 2 linguri de ulei, condimente pentru sarmale şi cimbru. Se dau la cuptor. Se servesc calde cu smântână şi mămăliguţă.
      Ruladă de pui
      Ai nevoie de:
      500 g carne tocată de pui, 3 linguri pesmet fin, 2 ouă, 1 morcov, 1 ceapă mică, 2 ardei graşi, roşu şi portocaliu, 3 căţei de usturoi, 1 fir de ţelină, 2 linguri ulei, sare şi piper Mod de preparare: Într-un vas, se amestecă pesmetul şi carnea de pui. În robot, se pun ceapa tăiată în patru, morcovul tăiat rondele, ardeii graşi fără seminţe, cotoare şi filamente, ţelina, cu tot cu frunze. Se mărunţesc bine toate legumele şi apoi se amestecă în carnea tocată şi usturoiul zdrobit. Se adaugă ouăle, se potriveşte de sare şi piper. Forma de copt se unge cu ulei, iar amestecul de carne se pune într-o folie de plastic umezită cu apă. Se pune compoziţia şi se rulează un pic pentru a-i da o formă. Apoi, se desface şi se aşază cu grijă în tavă. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru o oră. Apoi, se scoate folia şi se mai coace 15 minute (sau mai mult), până ce rulada se rumeneşte frumos. Se lasă să se răcorească în tavă şi apoi se taie şi se serveşte.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ai nevoie de:
      - 700 de grame de ciuperci
      - o ceapă mare
      - doi morcovi
      - un păstârnac
      - două linguri de ulei
      - două linguri de făină
      - sare şi piper, după gust
      - mărar şi pătrunjel verde.
      Mod de preparare:
      Curăţă bine ciupercile şi pune-le la fiert în apă cu sare. Scurge-le apoi şi pune-le din nou la fiert într-un litru şi jumătate de apă. Rând pe rând adaugă ceapa, morcovii şi păstârnacul, toate curăţate şi spălate bine.
      Ulterior, când s-au fiert bine, condimentează cu sare şi lasă-le la rece.
      Într-o tigaie, încinge uleiul şi căleşte făina timp de maximum două minute, până se îngălbeneşte uşor. Stinge cu supă strecurată şi adăugată în porţii mici şi amestecă pentru a împiedica formarea cocoloaşelor. . Când devine de consistenţa smântânii se adaugă ciupercile fierte şi tăiate felii. Se mai lasă să clocotească 5-10 minute, amestecând să nu se prindă de fundul vasului.
      Condimentează cu sare şi piper, dar şi cu verdeaţă şi serveşte-o caldă, cu mămăliguţă.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
  •