Salată germană cu cartofi – Kartoffelsalat


    Fie că o alegi ca garnitură (perfectă la un picnic, grătar etc.) sau ca mâncare de sine stătătoare, această salată germană are combinația ideală de ingrediente pentru o masă gustoasă, sățioasă și pe care să nu ți-o refuze nici măcar cel mai mofturos mesean.

57a9e1cf931b1_ghh1024x645.jpg

 

TIMPI DE PREPARARE

  • Timp de preparare: 20 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 30 min


INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi roșii
  • 2 cepe roșii (sau 4-5 verzi)
  • 200 g bacon
  • 80 ml oțet din cidru de mere
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingură muștar
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 legătură de pătrnjel proaspăt tocat
  • sare și usturoi după gust


PREPARARE

  1. Spală cartofii și pune-i la fiert în coajă până intră furculița ușor în ei (20 de minute). Când au fiert, scurge-i de apă și lasă-i un pic să se usuce pe un prosop de bucătărie curat. Toacă ceapa și pătrunjelul mărunt.
  2. Între timp, prăjește bacon-ul. Nu arunca grăsimea lăsată de el! Curăță cartofii de coajă, taie-i cubulețe.
  3. Peste grăsimea lăsată de bacon, adaugă muștarul, oțetul, sarea, zahărul și piperul. Dă pe foc 1 minut, amestecând, adaugă și cățeii de usturoi mărunțiți și mai lasă încă 30 de secunde pe foc.
  4. Toarnă rezultatul peste cartofii tăiați cubulețe. Amestecă ușor până când cartofii absorb lichidul. Adaugă peste bacon-ul (tăiat cât vrei tu de mare/mic) și pătrunjelul și amestecă ușor.


Nu o lăsa să stea la temperatura camerei mai mult de 2 ore.

 


unica.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.