Salată de pui cu sos de lămâie


    Salata de pui cu sos de lămâie este doar ideea de bază. Înfapt poți da zeci de gusturi noi acestei salate pe care o poți prepara cu mai multe legume și verdeturi.

StockSnap_ZI7GDCW21U1.jpg

Păstrează puiule și sosul de lămâie, extrem de bun și pune imaginația ta de arhitet de salate la contribuție pentru multe alte variante spectaculoase și gustoase.

Ingrediente:

  • 3 bucăți piept de pui afumat,
  • 200 g broccoli,
  • 200 g conopidă,
  • 200 g țelină,
  • 200 g morcovi.

Pentru sos: 1 legătură ceapă verde, sucul de la 3 lămâi, 1/4 pahar ulei, 1/2 linguriță miere, sare, piper, ulei de măsline.

Preparare:

  1. Taie țelina, morcovii și conopida feliuțe subțiri.
  2. Desfă broccoli în buchețele mici. Pune toate legumele la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, scoate-le din apă, cu spumiera, și pune-le în castron.
  3. Pregătește acum sosul. Toacă ceapa mărunt și amestec-o cu mierea, sucul de lămâie, sarea, piperul și uleiul.
  4. Toarnă sosul acesta peste legume, apoi pune deasupra pieptul de pui afumat, tăiat cubulețe sau fâșii.
  5. Poate nu-ți place conopida. Sau broccoli. Sau niciuna. Poți folosi morcovi și mazăre, de pildă.

Acoperă și lasă la rece 30 de minute, fără să amesteci. amestecă în saltă când o servești. Poți adăuga boabe de rodie pentru aspect și gust.

femeia.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Salată Caprese cu avocado și căpușuni
      Ingrediente:
      80 ml oțet balsamic 1 cană de căpșuni tăiate felii 1 cană struguri sau roșii cherry tăiate în jumătate 1 avocado mediu tăiat cubulețe frunze de busuioc 1 1/2 lingurițe ulei de măsline extra virgin sare și piper după gust semințe de susan prăjite Mod de preparare:
      Într-o cratiță mică, adu oțetul la temperatură de fierbere la foc mediu. Apoi, mai lasă-l pe foc 8-10 minute până când se îngroașă și i se înjumătățește volumul. Între timp, se amestecă căpșunile, roșile/strugurii, avocado și busuiocul într-un castron. Se stropește cu ulei și se amestecă din nou, apoi se presară sare și piper. Se separă în boluri, se stropește cu oțet și se împrăștie semințe deasupra. Salată de linte și fasole
      Ingrediente:
      1 cană de linte uscată 400 gr fasole neagră clătită 1 ardei roșu mic 1/2 ceapă roșie 1-2 roșii ceapă verde pentru dressing:
      zeama de la 1 lămâie 2 lingurițe olei de măsline 1 linguriță muștar Dijon 1-2 căței de usturoi tocați 1 linguriță chimion 1/2 linguriță oregano sare după gust 1/3 linguriță coriandru Mod de preparare
      Se prepară lintea conform instrucțiunilor de pe pachet, astfel încât să rămână puțin fermă, apoi se scurge. Între timp, prepară dressing-ul: amestecă bine toate ingredientele într-un bol mic. Taie ardeiul, ceapa și roșiile. Amestecă-le într-un castron cu faslea neagră, lintea, apoi adaugă dressing-ul. Salată cu cartof dulce
      Ingrediente:
      600 gr cartof dulce tăiați în bucăți 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 1 lingură fulgi de chili 400 gr fasole neagră clătită 150 gr porumb dulce clătit 2 avocadp 250 gr roșii tăiate în bucăți 1 ceapă roșie mică coriandru zeamă de limetă sare și piper după gust Mod de preparare:
      Se încălzește cuptorul la 200 grade C. Pe tavă cu hârtie de copt se pun cartofii și se stropesc cu ulei de măsline, sare și piper. Se lasă la cuptor 30 de minute. Când cartofii dulci sunt aproape gata, se combină restul ingredientelor într-un castron mare, se asezonează și se amestecă fără a se zdrobi avocado. Se împarte în porții egale și se servește imediat. Poftă bună!
      cosmopolitan.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Ingrediente pentru 4 porții de cartofi umpluți:
      4 cartofi medii, spălați bine 1 ceapă tocată mărunt ½ de cană de brânză cheddar, răzuită ½ de cană de boabe de porumb la cutie ½ de cană de ardei roșu gras, tăiat mărunt 2 linguri de smântână light 2 linguri de pătrunjel pentru ornat, mărunțit bine Cartofi umpluți: mod de preparare
      Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază cartofii într-o tavă, pe o folie de copt. Gătește cartofii aproximativ 40-45 de minute sau până se înmoaie, apoi scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească. Dă cuptorul mai încet, la aproximativ 170-180 de grade Celsius.
      Când s-au mai răcit, taie cartofii pe jumătate și scobește-i pe dinăuntru.
      Mărunțește partea din cartofi scobită și amestec-o bine cu ceapa, boabele de porumb, brânza, ardeiul roșu și o lingură de smântână.
      Așază amestecul respectiv înapoi în cartofii scobiți și introdu cartofii umpluți în cuptor. Lasă-i la copt încă 10-15 minute, până se rumenesc bine și prind o crustă pe deasupra.
      Când sunt gata, scoate cartofii din cuptor și pune-i pe o farfurie. Adaugă restul de smântână și pătrunjelul deasupra.
      divahair.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Probabil prima variantă la care te gândești este să planifici un cheat day în care să savurezi toate preparatele care îți lasă gura apă. Totuși, dacă obiectivul tău este acela de a pierde în greutate, aceasta ar putea fi o alternativă neinspirată. Mai degrabă îți propunem să reinterpretezi rețetele mâncărurilor la care râvnești și să le consumi în versiunea lor healthy. 
      Astăzi îți spunem cum să prepari un burger dietetic, la fel de gustos ca cei de la fast-food, dar cu mai puține calorii!
      Ingredientele pentru un burger low carb
      Cantitățile din lista de mai jos sunt suficiente pentru 6 porții. Iată, deci, de ce ai nevoie pentru un burger sănătos:
      Pentru carne: 
      1 kg de carne de vită sau de mânzat, de preferat cât mai slabă 2 cepe (poți alege ceapă albă sau roșie, în funcție de preferințele tale) 2 ouă  Verdeață proaspătă – mărar și pătrunjel Piper negru  3 linguri de sos de soia (opțional) Sare cu conținut scăzut de sodiu Alte ingrediente: 
      Chifle integrale  Legume preferate (poți pune salată, roșii, varză etc.) Halloumi  Cum pregătești burgerul dietetic 
      Pentru a pregăti cât mai rapid burgerul, recomandarea noastră este să cumperi carne gata tocată. În acest mod, vei economisi timp în prepararea acestei rețete. Dacă ai la îndemână bucăți de carne întreagă, mărunțește-le cu ajutorul mașinii de tocat. Mai apoi, toacă și cepele, cât se poate de mărunt sau utilizează un blender și pasează-le. 
      Adaugă mai apoi albușurile de ouă, piperul, sarea și verdeața de asemenea tocată mărunt. 
      Amestecă foarte bine compoziția. Poți face această operațiune cu mâinile (după ce te-ai spălat cu apă și săpun), pentru ca amestecul să se omogenizeze mai bine. Dacă nu, poți folosi o spatulă sau o lingură de lemn. 
      Împarte compoziția în 6 părți și formează din fiecare câte un burger. Așează-te într-o tavă pe care ai pus înainte folie de aluminiu, după care unge carnea cu un pic de sos de soia. Acest ultim pas este opțional, dar trebuie să știi că acest ingredient va conferi burgerilor un plus de gust și de culoare. 
      Înainte de a-i pune în cuptor, acoperă burgerii cu folie de aluminiu. Lasă-i la cuptor pentru circa 40 de minute, la o temperatură de 180-200 de grade. Gata, pres.
      Pentru a verifica dacă burgerii sunt gata, presează-i ușor; dacă se secretă un suc roz, mai este nevoie de încă 10 minute pentru ca aceștia să se gătească perfect. 
      Cum asamblăm burgerul?
      Pentru asamblarea burgerului ai nevoie de o chiflă integrală pe care să o tai în jumătate. Pentru umplerea burgerului poți folosi legumele tale preferate și brânză Halloumi, care va aduce preparatului un plus de savoarea. Cel mai bine este să renunți la sosurile grase și să te limitezi poate la un simplu sos de muștar. 
      Ca garnitură pentru burger, poți pregăti la cuptor felii de gulie condimentate sau câteva felii de cartofi dulci. Ține cont, însă, de faptul că nutriționiștii nu recomandă alăturarea cărnii cu cartofii, în același preparat, așadar, nu exagera cu dimensiunea porției de cartofi. 
      tabu.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Postul nu ar trebui să fie dificil, cât timp alimentația este suficient de diversă. Până la urmă, gândește-te că persoanele care au o dietă vegană fac asta în fiecare zi!
      Iată, deci, 5 rețete de post pe care le poțI încerca:
      Hummus pe felii de pâine (pentru micul dejun sau cină)
      Ingrediente:
      200 g năut fiert 1 lingură tahini zeama de la jumătate de lămâie 4 căței de usturoi 150 ml apă 1 lingura de boia dulce 150 ml apă Mod de preparare:
      Tot ce trebuie să faci e să mixezi ingredientele în blender până devin o pastă. Dacă ți se pare prea groasă compoziția, mai pune puțină apă. Fă-ți și un ceai de lămâie sau o limonadă, mănâncă și un fruct, iar masa este perfectă!

      Salată de paste cu vânătă (pentru prânz)
      Ingrediente:
      1 vânătă 200 g paste 3-4 căței de usturoi 50 g tofu 100 g ciuperci 100 g roșii cherry sos pesto Mod de preparare:
      Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, taie vânăta și ciupercile și călește-le în puțin ulei de măsline. Când sunt aproape gata, adaugă tofo și usturoiul și mai lasă pe foc un minut. Taie roșiile în jumătate și amestecă cu restul. La final, adaugă 1-2 lingurițe de sos pesto și amestecă bine.

      Supă cremă de linte (pentru prânz sau cină)
      Ingrediente:
      300 g linte fiartă 2 litri de apă sare după gust condimente (usturoi, boia dulce, coriandru, rozmarin, frunze de pătrunjel, foi de dafin, piper negru, chimen) după gust Mod de preparare
      Lintea fiartă se mixează la blender. Dacă mai e nevoie de apă, adugați. Se adaugă apoi condimentele și se mixează din nou, iar asta e tot.

      Salată cu orez negru și legume proaspete (pentru prânz sau cină)
      Ingrediente:
      150 g orez negru 5 ridichi 2 morcovi 1 cățel de usturoi zeama de la 1 lămâie frunze proaspete de pătrunjel și mentă 2 linguri de ulei de măsline sare după gust Mod de preparare
      Orezul se fierbe, apoi se lasă la răcit. Între timp, se spală și taie legumele. Când orezul s-a răcit, ingredientele se amestecă într-un bol și salata se servește imediat.

      Smoothie verde (pentru micul dejun sau gustare)
      Ingrediente:
      1-2 mâini de baby spanac jumătate de avocado copt 1 kiwi 1 feliuță subțire de ghimbir proaspăt 1 linguriță amestec de semințe sucul de la jumătate de lime sau lămâie apă plată sau lapte vegan Mod de preparare:
      Ingredientele se mixează bine în blender, apoi se toarnă într-un pahar.
      Poftă bună!
      cosmopolitan.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Când pregătești salate pentru copii nu vei aplica aceleași criterii ca și în cazul adulților. Dacă adulții sunt preocupați de calorii, dressinguri complexe sau ingrediente cu efect antiaging, în cazul copiilor lucrurile stau foarte diferit. În primul rând trebuie să iei în calcul că au un simț al gustului foarte dezvoltat și că nu sunt obișnuiți cu o varietate de ingrediente consumate simultan. Specialiștii te sfătuiesc să optezi pentru salatele simple, folosind 3 sau 4 ingrediente la început. Alege numai alimente care îi plac deja copilului pentru a evita reacția de respingere.
      După ce copilul s-a obișnuit cu salatele îi poți cere să te ajute când le pregătești. Este o soluție creativă pentru a-l convinge să guste ingrediente noi și treptat veți ajunge să preparați salate foarte complexe.În general salatele pentru cei mici trebuie să aibă ingrediente crocante, proaspete și ușor dulci. Poți varia consistența, dar nu uita de aceste 3 calități care vor garanta succesul.
      Iată ce salate pentru copii trebuie să testezi cât mai curând:
      1. Salată cu broccoli
      Ingrediente:
      - 10-12 felii de bacon;
      - 300g de broccoli mărunțit;
      - o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
      - ½ cană de stafide aurii.
      Pentru dressing:
      - 100ml de maioneză;
      - 2 linguri de oțet balsamic;
      - 2 linguri de zahăr brun.
      Cum se prepară:
      Rumenește baconul la tigaie, apoi amestecă toate ingredientele. Prepară dressingul, adaugă-l la amestec și lasă o oră la rece. Servește salata presărată cu mărar proaspăt.
      2. Salată cu muștar și cartofi
      Ingrediente:
      - 6 cartofi albi de mărime medie;
      - ½ ceapă roșie, tăiată solzi;
      - 200g de țelină, tăiată cubulețe;
      - 5 ouă fierte.
      Pentru dressing:
      - ½ linguriță de sare Kosher;
      - ½ linguriță de piper negru;
      - ½ cană de maioneză;
      - 2 linguri de muștar cu miere;
      - o lingură de zeamă de murături sau de oțet din vin alb.
      8 roșii cherry, pătrunjel și boia de ardei dulce pentru servire.
      Cum se prepară:
      Fierbe cartofii în coajă, apoi lasă-i la răcit, curăță-i și taie-i cubulețe. Adaugă ceapa, țelina și ouăle.Amestecă ingredientele pentru dressing, apoi adaugă-l la salată și servește decorat cu roșii cherry, boia de ardei și frunze de pătrunjel proaspăt.
      3. Salată cu spanac și căpșuni
      Ingrediente:
      - 250g de frunze crude de spanac;
      - 2 căni de căpșuni, tăiate felii;
      - ½ cană de nuci pecan;
      - 100g de brânză de capră sau brânză cu mucegai.
      Pentru dressing:
      - 2 linguri de oțet balsamic;
      - o lingură de zahăr brun;
      - ¼ linguriță de tarhon uscat;
      - ¼ linguriță de usturoi pudră;
      - o lingură de ulei de măsline extravirgin sau ulei de nucă;
       - ½ linguriță de muștar.
      Cum se prepară:
      Amestecă ingredientele pentru salată, apoi pune-le la rece o oră. Cu 10 minute înainte de a servi salata prepară dressingul cu ajutorul blenderului, pune salata într-un borcan de sticlă, adaugă dressingul și agită bine. Servește presărat cu migdale măcinate.
      4. Salată cu paste
      Ingrediente:
      - 1½ cană de paste spiralate sau fundițe din făină integrală;
      - 2 căni de broccoli, mărunțit;
      - o cană de conopidă, mărunțită;
      - o cană de ciuperci, tăiate felii;
      - o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
      - 50g de măsline negre fără sâmburi;
      - o roșie mare sau 7 roșii cherry, tăiate felii;
      - un avocado, tăiat felii subțiri.
      Pentru dressing:
      - 2 linguri de suc de lămâie;
      - 3 linguri de ulei de alune presat la rece;
      - ½ linguriță de oregano uscat;
      - ½ linguriță de măghiran uscat;
      - un vârf de cuți de sare roz de Himalaya;
      - un vârf de cuțit de piper cayenne.
      Cum se prepară:
      Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi lasă-le la scurs. Înmoaie legumele la tigaie timp de 15 minute, apoi amestecă toate ingredientele pentru salată.Continuă cu dressingul, lasă la rece 4 ore, apoi servește decorat cu miez de nucă de cocos neîndulcit.
      eva.ro
  •