Rețete perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților


    Ziua Îndrăgostiților nu este doar aceea în care îți etalezi aptitudinile de a cumpăra cele mai frumoase cadouri, ci și când îți poți răsfăța sufletul pereche cu delicii culinare pe măsură. Ingredientele proaspete și dragostea în cantități industriale – fac minuni. Fii sigur că această cină va deveni una de poveste și cu siguranță o veți repeta.

3609e27cab6e0cd04000528ddd6481e45c83dc8f.jpg

Rețeta 1: Tort cald cu ciocolată și zmeură, după rețeta lui Nigella Lawson

Este o rețetă care îți ia circa o oră, dar îți oferă multe senzații gustative, mai ales dacă ești un amator înflăcărat al deserturilor. Ai nevoie de următoarele ingrediente, exact în cantitățile prevăzute (cel mai potrivit ar fi să folosește un cântar):

  • 185 de grame de făină;
  • O linguriță rasă de praf de copt;
  • Un vârf de sare;
  • 30 de grame de cacao;
  • 250 de grame de ciocolată amară Heidi (75% concentrație de cacao);
  • 95 de grame de zahăr alb;
  • 95 de grame de zahăr brun;
  • 250 de grame de unt;
  • O lingură de lichior de portocale;
  • 185 de ml de apă;
  • 185 de ml de cafea;
  • 250 de grame de zmeură.

tort-cald-cu-ciocolata-si-zmeura.jpg

Pașii rețetei:

1. Cerne făina prin sită, adaugă praful de copt și vârful de sare, amestecând ingredientele. După amestecare, integrează praful de cacao.

2. Într-o cratiță pune 250 de grame de ciocolată amară Heidi, 95 de grame de zahăr alb, 95 de grame de zahăr brun, 250 de grame de unt și o lingură de lichior de portocale. Adaugă apa și cafeaua. Pune compoziția pe foc mic până când se topesc toate ingredientele și se obține consistența unui sirop.

3. Unge o formă de copt, preferabil cu diametrul de 21 de cm.

4. Când sosul de ciocolată este gata, încorporează-l în mixul de făină și cacao.

5. Bate separat două ouă și adaugă-le în întreaga compoziție. Amestecă fin totul.

6. Toarnă jumătate din compoziție în forma de coptură. Adaugă zmeura. Acoperă totul cu restul compoziției.

7. În cuptor, tortul se coace la 180 de grade, timp de 40 de minute. Pe raftul de jos adaugă o tavă suplimentară pentru cazul în care va curge puțin din compoziție.

8. După ce îl scoți din cuptor, lasă-l 15 minute să se odihnească, apoi îl tai și-l servești alături de câteva bile de înghețată de vanilie și un pahar de vin roșu.

Rețeta 2: Antricot de porc caramelizat cu pere și ceapă roșie

Această rețetă o să vă satisfacă papilele gustative, pentru că oferă nu doar sațietate, ci și o multitudine de gusturi și senzații noi. În plus, este extrem de ușor de făcut, luându-ți puțin timp.

Ai nevoie de:

  • Două felii de antricot sau cotlet de porc, preferabil cu os;
  • Trei pere medii;
  • O ceapă roșie mare;
  • Două fire de coriandru;
  • Mix de legume congelate pentru wok, la garnitură;
  • Sare, piper.

antricot-de-porc-caramelizat-cu-pere-si-ceapa-rosie.jpg

Pașii rețetei:

1. Curăță ceapa și taie-o julien.

2. Taie în felii medii perele.

3. Mărunțește firele de coriandru.

4. Într-o tigaie preîncălzită adaugă o lingură cu ulei de măsline și aranjează ceapa, perele și coriandrul.

5. Asezonează carnea cu sare și piper. Aranjeaz-o în tigaie alături de pere și ceapă.

6. Într-o tigaie separată pune ulei de măsline și pregătește mixul de legume congelate.

7. Aranjează compoziția finală pe platouri albe și servește-o alături de un vin spumant.

Rețeta 3: Pizza cu chorizo, dovlecel și busuioc

Italienii au descoperit de foarte mult timp care este rețeta fericirii: pizza și dragostea. De aceea, o pizza pregătită în casă poate deveni piesa de rezistență a cinei tale romantice.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 165 de ml de apă;
  • Trei-patru grame de drojdie uscată;
  • ¼ linguriță de zahăr;
  • 200 de grame de făină;
  • 50 de grame de griș;
  • ¼ linguriță de sare;
  • O ceapă albă mică;
  • Doi-trei căței de usturoi;
  • O bucățică de unt;
  • Frunze de busuioc, după dorință;
  • O conservă de roșii decojite;
  • Sare, piper, zahăr brun;
  • Un dovlecel;
  • 75 de grame de salam chorizo;
  • 100 de grame de mozarella.

pizza-cu-chorizo-dovlecel-si-busuioc.jpg

Pașii rețetei:

1. Într-un bol aparte amestecă apa, drojdia uscată și zahărul brun.

2. În alt vas adaugă făina albă, grișul și sarea. Amestecă, astfel încât făina să se îmbogățească cu oxigen.

3. Încorporează amestecul de apă, drojdie și zahăr brun în compoziția cu făină.

4. Amestecă aluatul în vas, după care frământă-l pe masă circa 10 minute, până când va deveni elastic. Pune-l înapoi în vas și acoperă-l cu folie alimentară până prepari sosul.

5. Taie ceapa cubulețe. Mărunțește usturoiul. Pune-le într-un vas cu puțin ulei de măsline și un cubuleț de unt. Când se înmoaie ceapa, pune frunzele de busuioc. Tu alegi câte să fie. Peste un minut adaugă deasupra roșiile din conservă. Asezonează totul cu sare, piper și zahăr brun. Lasă compoziția pe foc mic până devine de o consistență mai groasă (circa 12-15 minute). La final trebuie s-o treci prin blender.

6. În două tăvi pentru rolă pui folie de aluminiu, pe care o ungi cu ulei de măsline și o presori cu griș.

7. Împarți aluatul în două părți și îl întinzi nițel. Nu este neapărat să aibă o formă geometrică fixă.

8. Taie rondele subțiri dovlecelul, salamul și mozarella.

9. Încinge cuptorul la 240 de grade, cu ventilarea pornită. Între timp, aluatul se odihnește în tăvi câteva zeci de minute.

10. Unge aluatul cu sos, aranjează dovlecelul, mozarella și frunzele de busuioc.

11. La final asezonezi cu ulei de măsline, sare și piper.

12. Pizza se va coace în opt-10 minute la 230 de grade, cu ventilarea pornită. Servește-o cu un vin alb.

Cu siguranță, aceste trei rețete se pot transforma într-o frumoasă tradiție de Ziua Îndrăgostiților, pe care să o repetați de fiecare dată, împreună.

zugo.md





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Când pregătești salate pentru copii nu vei aplica aceleași criterii ca și în cazul adulților. Dacă adulții sunt preocupați de calorii, dressinguri complexe sau ingrediente cu efect antiaging, în cazul copiilor lucrurile stau foarte diferit. În primul rând trebuie să iei în calcul că au un simț al gustului foarte dezvoltat și că nu sunt obișnuiți cu o varietate de ingrediente consumate simultan. Specialiștii te sfătuiesc să optezi pentru salatele simple, folosind 3 sau 4 ingrediente la început. Alege numai alimente care îi plac deja copilului pentru a evita reacția de respingere.
      După ce copilul s-a obișnuit cu salatele îi poți cere să te ajute când le pregătești. Este o soluție creativă pentru a-l convinge să guste ingrediente noi și treptat veți ajunge să preparați salate foarte complexe.În general salatele pentru cei mici trebuie să aibă ingrediente crocante, proaspete și ușor dulci. Poți varia consistența, dar nu uita de aceste 3 calități care vor garanta succesul.
      Iată ce salate pentru copii trebuie să testezi cât mai curând:
      1. Salată cu broccoli
      Ingrediente:
      - 10-12 felii de bacon;
      - 300g de broccoli mărunțit;
      - o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
      - ½ cană de stafide aurii.
      Pentru dressing:
      - 100ml de maioneză;
      - 2 linguri de oțet balsamic;
      - 2 linguri de zahăr brun.
      Cum se prepară:
      Rumenește baconul la tigaie, apoi amestecă toate ingredientele. Prepară dressingul, adaugă-l la amestec și lasă o oră la rece. Servește salata presărată cu mărar proaspăt.
      2. Salată cu muștar și cartofi
      Ingrediente:
      - 6 cartofi albi de mărime medie;
      - ½ ceapă roșie, tăiată solzi;
      - 200g de țelină, tăiată cubulețe;
      - 5 ouă fierte.
      Pentru dressing:
      - ½ linguriță de sare Kosher;
      - ½ linguriță de piper negru;
      - ½ cană de maioneză;
      - 2 linguri de muștar cu miere;
      - o lingură de zeamă de murături sau de oțet din vin alb.
      8 roșii cherry, pătrunjel și boia de ardei dulce pentru servire.
      Cum se prepară:
      Fierbe cartofii în coajă, apoi lasă-i la răcit, curăță-i și taie-i cubulețe. Adaugă ceapa, țelina și ouăle.Amestecă ingredientele pentru dressing, apoi adaugă-l la salată și servește decorat cu roșii cherry, boia de ardei și frunze de pătrunjel proaspăt.
      3. Salată cu spanac și căpșuni
      Ingrediente:
      - 250g de frunze crude de spanac;
      - 2 căni de căpșuni, tăiate felii;
      - ½ cană de nuci pecan;
      - 100g de brânză de capră sau brânză cu mucegai.
      Pentru dressing:
      - 2 linguri de oțet balsamic;
      - o lingură de zahăr brun;
      - ¼ linguriță de tarhon uscat;
      - ¼ linguriță de usturoi pudră;
      - o lingură de ulei de măsline extravirgin sau ulei de nucă;
       - ½ linguriță de muștar.
      Cum se prepară:
      Amestecă ingredientele pentru salată, apoi pune-le la rece o oră. Cu 10 minute înainte de a servi salata prepară dressingul cu ajutorul blenderului, pune salata într-un borcan de sticlă, adaugă dressingul și agită bine. Servește presărat cu migdale măcinate.
      4. Salată cu paste
      Ingrediente:
      - 1½ cană de paste spiralate sau fundițe din făină integrală;
      - 2 căni de broccoli, mărunțit;
      - o cană de conopidă, mărunțită;
      - o cană de ciuperci, tăiate felii;
      - o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
      - 50g de măsline negre fără sâmburi;
      - o roșie mare sau 7 roșii cherry, tăiate felii;
      - un avocado, tăiat felii subțiri.
      Pentru dressing:
      - 2 linguri de suc de lămâie;
      - 3 linguri de ulei de alune presat la rece;
      - ½ linguriță de oregano uscat;
      - ½ linguriță de măghiran uscat;
      - un vârf de cuți de sare roz de Himalaya;
      - un vârf de cuțit de piper cayenne.
      Cum se prepară:
      Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi lasă-le la scurs. Înmoaie legumele la tigaie timp de 15 minute, apoi amestecă toate ingredientele pentru salată.Continuă cu dressingul, lasă la rece 4 ore, apoi servește decorat cu miez de nucă de cocos neîndulcit.
      eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare:
      - opt ciocănele de pui
      - 200 de ml de iaurt
      - două linguriţe de ulei de măsline
      - patru căţei de usturoi
      - o jumătate de linguriţă de oregano
      - o lămâie medie
      - o jumătate de linguriţă de sare
      - sare şi piper, după gust
      - o legătură de pătrunjel verde
      Mod de preparare:
      Pentru a pregăti puiul marinat trebuie să începi cu sosul, motiv pentru care îţi propunem să combini iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano şi sare şi piper, după gust. Rade coaja de lămâie şi adaugă şi câteva linguriţe de zeamă. Amestecă bine ingredientele, după care adaugă şi pătrunjelul tăiat mărunt.
      Ulterior, pune ciocănelele de pui într-o pungă şi adaugă marinata. Încearcă să scoţi aerul din pungă şi masează bine bucăţile de pui ca să fie acoperite de sos.
      Daţi punga la frigider pentru 25 de minute, după care puneţi bucăţile fie pe grătar, fie la cuptor.
      Serviţi cu o salată asortată de murături ori cu orez.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      200 g caşcaval 100 g unt 2 cepe pătrunjel proaspăt sare şi piper Mod de preparare
      Curăţă ciupercile de coajă şi spală-le bine, alături de codiţe pe care le vei toaca mărunt. Taie şi ceapa şi pune-o peste codiţele tocate. Pune totul într-o tigaie în care ai adăugat în prealabil untul. Căleşte-le bine, asezonează cu sare şi adaugă verdeaţa proaspătă tocată.  
      Într-o tavă unsă cu unt, aşează pălăriile ciupercilor, umple-le cu amestecul de codiţe şi ceapă şi bagă-le la cuptor timp de 10 minute.
      Între timp, dă pe o răzătoare mică caşcavalul şi adaugă-l peste ciuperci. Bagă din nou la cuptor timp de alte 5 minute, până când brânza se topeşte. 
      Se servesc imediat, calde. Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      - 200 de grame de spaghete
      - 120 de grame de şuncă
      - două ouă
      - un gălbenuş de ou
      - 150 de grame de parmezan ras
      - 50 ml de vin alb sec
      - două linguri de pătrunjel tocat
      - sare şi piper, după gust
      Mod de preparare:
      Fierbe spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, iar apoi scurge-le bine.
      Între timp, taie şunca sub formă de felii subţiri şi căleşte-o într-o tigaie mare, până devine crocantă.
      Ulterior, bate ouăle cu gălbenuşul, condimentează cu sare şi piper şi adaugă jumătate din cantitatea de parmezan
      Când şunca s-a rumenit, adaugă vinul şi amestecă bine. Ia tigaia de pe foc şi adaugă spaghetele, după care toarnă ouăle bătute. Amestecă bine pentru ca ouăle să se gătească.
      Presară pătrunjel tocat mărunt şi serveşte cu parmezan ras.
      Poftă bună. 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente 
      1 piept de pui dezosat o salată verde o ceapă crenguţe de rozmarin sare şi piper ulei de măsline Preparare 
      Pieptul de pui dezosat şi fără piele se spală şi se taie în felii medii. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă câteva picături de ulei. Pe grătarul încins pus pe aragaz se prepară feliile de pui pe ambele părţi. 
      În timpul în care puiul de prepară, ceapa se taie rondele, salata de desface în frunze şi se spală bine, apoi se lasă la scurs.
      Când pieptul de pui este gata, fiecare felie se aşează pe frunze de salată, iar deasupra se aşează inelele de ceapă şi crenguţele de rozmarin.
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
  •