Rețetă papanași cu smântână și dulceață


    Vrei sa mananci un desert care iti va aduce aminte de copilarie? Atunci trebuie sa inveti sa iti faci papanasi! Daca vrei sa mananci un desert delicios, cremos si aromat, iti recomandam aceasta reteta. Pentru dulceata, ar fi bine sa spargi tiparele si sa optezi pentru diverse arome, nu doar cea de visine.

84760-xl.jpg

Reteta papanasi cu smantana si dulceata este potrivita pentru o seara cu familia. Sau cu prietenii, de ce nu! 

Reteta papanasi cu smantana si dulceata

Ingrediente papanasi cu smantana si dulceata:

  • 250 g branza de vaci
  • 3 linguri faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet
  • 1 ulei pentru prajit
  • 300 ml smantana
  • 1 ceasca gem (orice aroma)

Preparare papanasi cu smantana si dulceata:

  • Se bate oul intr-un castron. Se adauga peste el bicarbonat de sodiu stins inainte cu o lingurita de otet.
  • Se adauga branza de vaci si se amesteca bine de tot. Se adauga faina treptat, pana se incorporeaza toata cantitate. Amesteca bine cu mana.
  • Dupa ce ai obtinut acest aluat simplu de facut, modeleaza gogosile cu mana. Fa o gaura la mijloc cu ajutorul unui paharel mai mic.
  • Trebuie sa ai acelasi numar de gogosi si acelasi numar de bile de aluat.
  • Prajeste fiecare gogoasa si fiecare bila de aluat in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit si arata aurii, scoate-le si pune-le la scurs de ulei pe servetele de bucatarie.
  • Dupa ce s-au mai scurs, se pune cate o gogoasa pe farfurie, se adauga smantana si dulceata. Se pune bila de gogoasa in gaura si se presara cu zahar pudra.
  • Papanasii traditional moldovenesti se pot servi si cu fructe proaspete sau fructe confiate, puse pe farfurie. Pofta buna!

clickpentrufemei.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Există mai multe rețete delicioase, atât pentru compoziția chiftelelor, cât și pentru sos, află în continuare cele mai gustoase dintre ele.
      Ce sos merge la chiftele?
      Cel mai bun sos pentru chiftele este cel de roșii sau pastă de tomate. Unele gospodine aleg să folosească făină, însă nu este neapărat obligatoriu. Există rețete bune care nu includ acest ingredient. Cel mai important lucru de care să ții cont atunci când prepari sosul este să ai grijă să obții un gust echilibrat de acrișor-dulce-sărat-picant. Acesta se realizează cu ajutorul condimentelor și a unei cantități mici de zahăr. Citește în continuare și află cum se pregătește cel mai gustos sos pentru chiftele.
      Sos pentru chiftele marinate

      Chiar dacă nu are făină, acest sos este consistent și foarte gustos. 
      Ingrediente:
      1 kg. de roșii proaspete, opărite și decojite (poți folosi 500 de ml. de bulion sau 400 gr. roșii pasate) 1 ceapă  1 lingură de ulei 1 foaie de dafin 1 lingură rasă de zahăr sare și piper după gust cimbru (2-3 rămurele proaspete) Mod de preparare:
      Călește ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei. Nu o lăsa să se prăjească, doar să se înmoaie puțin. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă roșiile, foaia de dafin și rămurelele de cimbru. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute, apoi scoate dafinul și cimbrul. Dacă vrei să fie mai lichid, adaugă puțină apă fierbinte, lasă sosul să mai dea în clocot și apoi adaugă zahărul, sarea și piperul.  Sosul este gata! Sos pentru chiftele și piure

      O altă rețetă foarte bună este cu făină. Acest ingredient se pune deoarece îi oferă sosului o consistență mai mare. Iată cum se pregătește:
      Ingrediente:
      2 linguri de făină 2 linguri generoase de pastă de tomate ulei sare și piper după gust 1 linguriță rasă de zahăr 1 legătură de pătrunjel 1 cană mică de apă Mod de preparare:
      Pune ulei într-o cratiță și, când acesta se încinge, adaugă făina în ploaie și cana de apă.  Lasă sosul să se fiarbă, amestecând cu telul încet ca să nu se facă cocoloașe. Când dă în clocot pune pasta de tomate, apoi sarea, piperul și zahărul. Mai lasă-l câteva minute pe foc, iar la final adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Atât de simplu! Chiftele cu sos de bulion: rețetă super ușoară
       
      Chiar dacă nu ai mai fcut chifteluțe până acum, poți încerca această rețetă pentru că este foarte ușoară. Iată ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare:
      Ingrediente pentru chiftele:
      1kg de carne tocată de vită sau porc 1 pahar de lapte/apă 1 ou 4 linguri de pesmet 2 lingurițe de sare 2 linguri de pătrunjel verde tocat 4 căței de usturoi 50 ml de ulei Ingrediente pentru sos:
      500 gr de roșii pasate 1 lingură de pastă de tomate 1 ceapă 2 foi de dafin 1/4 piper 1 linguriță de zahăr 1/2 linguriță de cimbru Mod de preparare chiftele:
      Toarnă cana de lapte peste pesmet și lasă așa timp de 10 minute ca să se absoarbă. Amestecă ca să se obțină o consistență groasă. Toacă carnea și adaugă peste ea sarea și piperul, oul, pesmetul cu lapte, pătrunjelul și 2 căței de usturoi. Amestecă bine compoziția. Umezește mâinile cu puțin ulei și formează chifteluțele.  Pune ulei într-o tigaie și prăjește chiftele acolo. Când sunt rumenite bine, le scoți din tigaie și pregătești sosul. Mod de preparare sos:
      În aceeași tigaie în care ai prăjit chiftelele, pune ceapa tăiată cubulețe și 2 căței de usturoi și lasă-le puțin să se călească. Adaugă roșiile pasate, pasta de tomate, amestecă și lasă să fiarbă 10 minute.  Adaugă sare și piper după gust, dafinul și zahărul și amestecă bine. După câteva minute, adaugă chiftelele în sos, amestecă și lasă-le s mai farbă 10-15 minute. Sevește chiftelele cu garnitura preferată.  Chiftele cu sos Gina Bradea 
       
      Rețeta de chiftele cu sos de la Gina Bradea este una delicioasă, ca la bunica acasă.
      Ingrediente pentru chiftele:
      1kg de carne tocată de vită sau porc 2 cepe mici tocate 1 morcov ras pe păzătoarea mică 1 legătură de pătrunjel și una de mărar 1 ou 2 dovlecei dați pe răzătoare sare și piper după gust 1 linguriță de cimbru 1 căpățână de usturoi pisat Mod de preparare chiftele:
      Pune peste carnea tocată toate ingredientele și condimentele și amestecă bine până se omogenizează. Udă-ți mâinile în apă și începe să formezi chifteluțele.  Așează-le pe o tavă tapetată cu folie de copt și introdu-le în cuptorul încălzit la 220 de grade. Lasă-le timp de aproximativ 20 de minute și în acest timp prepară sosul. Ingrediente pentru sos:
      1l de sos de roșii 2 linguri cu vârf de făină 1 ceapă 1 morcov ras pe răzătoarea mică 2 foi de dafin 1 linguriță de oțet (2-3 linguri de vin alb) 2-3 linguri de ulei apă cimbru, sare și piper după gust Mod de preparare sos:
      Pune uleiul într-o tigaie și adaugă morcovul și ceapa. Călește-le timp de 2 minute, apoi adaugă puțină apă și lasă-le să se călească timp de 20 de minute. Adaugă din când în când apă caldă. Adaugă sosul de roșii și amestecă, apoi adaugă sarea, piperul, cimbrul și dafinul.  Peste făină adaugă puțină apă și amestecă ca să se dizolve făina. Când sosul fierbe, mai adaugă puțină apă și, cu ajutorul unei site, adaugă făina peste sos. Dacă e prea gros, adaugă apă, iar dacă este prea subțire adaugă făină.  Lasă să dea în clocot, apoi adaugă lingurița de oțet și amestecă. Mai lasă-le câteva minute și apoi adaugă chiftelele peste sos.  Lasă-le să mai dea un clocot, stinge focul și presară verdeața proaspătă tocată. Poftă bună!
      Chiftele cu sos moldovenești

      O altă rețetă delicioasă de chifteluțe este cea moldovenească. Se face la fel de ușor și repede.
      Ingrediente pentru chiftele (pârjoale):
      450 g carne de vită 350 g carne de miel mai grasă 2 ouă 150 g de pâine 4-5 căței de usturoi 1 cartof 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar pesmet pentru modelat chiftelele ulei pentru prăjit sare și piper după gust Mod de preparare:
      Toacă toată carnea de două ori ca să se lege bine și pârjoalele să fie pufoase.  Spală cartoful , curăță-l și apoi rade-l prin răzătoarea fină și pâinea o înmoi pentru câteva minute în lapte călduț. Toacă mărunt ceapa și verdeața, iar usturoiul pisează-l cu puțină sare. Bate cele 2 ouă și pune-le peste carnea tocata, împreună cu celelalte ingrediente, apoi amestecă totul bine cu mâna. Stoarce pâinea și adaug-o în compoziție. Pune condimentele după gust și amestecă din nou bine, până totul este omogen și bine legat. Formează chiftelele cu mâna umedă, dă-le prin pesmet și apoi prăjește-le. Ingrediente pentru sos:
      300 ml suc de roșii proaspăt 30 ml ulei măsline 1 lingură oțet natural 1 linguriță de zahăr 2 cepe mici 3-4 căței de usturoi 2 linguri făină 2 linguri pastă de roșii câteva fire de busuioc verde tocat 2-3 foi de dafin sare și piper după gust Mod de preparare sos:
      Pune ceapa și usturoiul la călit, după care adaugă lingura de oțet și pasta de roșii. Amestecă bine și lasă-le puțin să fiarbă. Amestecă apoi sucul de roșii cu făina, zahărul și  condimentele, iar după ce s-a omogenizat totul bine, adaugi compoziția peste ceapă. Lasă să fiarbă la foc mic, amestecând ca să nu se facă cocoloașe. Adaugă restul de ingrediente și amestecă. Dacă sosul este prea gros se mai adaugă puțină apă călduță. După ce a fiert puțin, introdu chiftelele și mai lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 7-10 minute. Chifeluțele cu sos sunt gata, servește-le cu piure de cartofi. Chiftele cu sos de smântână și muștar
       
      Chiar dacă sunt mai cunoscute chiftelele cu sos de roșii, unele gospodine fac și cu sos de smântână și le iese minunat. Iată cum se pregătesc:
      Ingrediente:
      400 gr. carne de pui tocată 300 gr. carne de vită tocată 1 felie pâine înmuiată în lapte (și scursă bine) ½ linguriță de boia de ardei dulce ½ linguriță de boia de ardei iute ½ linguriță de curcuma (turmeric) 1 cățel de usturoi pisat sare și piper negru după gust Ingrediente pentru sos:
      100 gr. de smântână 1 linguriță cu vârf de muștar 1 lingură cu vârf de făină 100 ml. de apă 100 ml. de vin alb sec 1 roșie (tăiate cubulețe) 1 legătură de busuioc proaspăt (tocat mărunt) ulei de floarea soarelui sare și piper negru după gust Mod de preparare:
      Peste carnea tocată, adaugă toate ingredientele și amestecă bine până se omogenizează compoziția. Unge mâinile cu puțin ulei și formează chiftelelele. Pune ulei într-o tigaie și prăjește bine chiftelele pe toate părțile. Separat, amestecă într-un bol smântâna, muștarul, făina și apa. Când toate chiftelele s-au rumenit, toarnă deasupra vinul alb și lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul. Toarnă apoi sosul din smântână și muștar, încorporeaz-o un pic și pune deasupra roșiile tăiate cubulețe, busuiocul tocat și amestecă. Lasă totul să fiarbă la foc mic circa 10-15 minute. După ceva timp condimentează cu sare și piper negru. Poți adăuga ½ linguriță de zahăr, dacă sosul este prea acrișor. Servește chifteluțele cu garnitura preferată. Poftă bună!
      Chiftele cu sos La Lena
       
      O rețetă inedită este propusă de La Lena, include conopidă, iar chiftelele nu se prăjesc, ci se fierb la aburi. Este foarte gustoasă, îți recomandăm să încerci și tu. 
      Ingrediente:
      600 gr de piept de pui 1 ou 50 gr fulgi de ovăz fin 100 gr conopidă (opțional) 1 morcov 1 ceapă 500 ml smântână dulce de gătit 1 linguriță de sare 2 linguri pătrunjel tocat Mod de preparare:
      Toacă carnea de pui împreună cu ceapa, apoi taie conopida și morcovul și introdu-le în blender ca să fie mărunțite până ajung de mărimea unui bob de orez. Adaugă legumele peste carnea tocată, apoi oul și fulgii de ovăz. Pune sare după gust și amestecă bine întreaga compoziție.  Formează chiftelele și pune-le în oala pentru fiert pe aburi, apoi lasă-le la fiert aproximativ 30-40 de minute. Pune chiftelele în tigaie și toarnă peste ele smântâna dulce și pune-le pe foc. Când încep să fiarbă, amestecă și lasă focul mic timp de încă 10-15 minute. Adaugă sare, pătrunjelul tocat, acoperă tigaia și stinge focul. Lasă-le așa timp de 10 minute, apoi le poți servi. Poftă bună! divahair.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Salată Caprese cu avocado și căpușuni
      Ingrediente:
      80 ml oțet balsamic 1 cană de căpșuni tăiate felii 1 cană struguri sau roșii cherry tăiate în jumătate 1 avocado mediu tăiat cubulețe frunze de busuioc 1 1/2 lingurițe ulei de măsline extra virgin sare și piper după gust semințe de susan prăjite Mod de preparare:
      Într-o cratiță mică, adu oțetul la temperatură de fierbere la foc mediu. Apoi, mai lasă-l pe foc 8-10 minute până când se îngroașă și i se înjumătățește volumul. Între timp, se amestecă căpșunile, roșile/strugurii, avocado și busuiocul într-un castron. Se stropește cu ulei și se amestecă din nou, apoi se presară sare și piper. Se separă în boluri, se stropește cu oțet și se împrăștie semințe deasupra. Salată de linte și fasole
      Ingrediente:
      1 cană de linte uscată 400 gr fasole neagră clătită 1 ardei roșu mic 1/2 ceapă roșie 1-2 roșii ceapă verde pentru dressing:
      zeama de la 1 lămâie 2 lingurițe olei de măsline 1 linguriță muștar Dijon 1-2 căței de usturoi tocați 1 linguriță chimion 1/2 linguriță oregano sare după gust 1/3 linguriță coriandru Mod de preparare
      Se prepară lintea conform instrucțiunilor de pe pachet, astfel încât să rămână puțin fermă, apoi se scurge. Între timp, prepară dressing-ul: amestecă bine toate ingredientele într-un bol mic. Taie ardeiul, ceapa și roșiile. Amestecă-le într-un castron cu faslea neagră, lintea, apoi adaugă dressing-ul. Salată cu cartof dulce
      Ingrediente:
      600 gr cartof dulce tăiați în bucăți 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 1 lingură fulgi de chili 400 gr fasole neagră clătită 150 gr porumb dulce clătit 2 avocadp 250 gr roșii tăiate în bucăți 1 ceapă roșie mică coriandru zeamă de limetă sare și piper după gust Mod de preparare:
      Se încălzește cuptorul la 200 grade C. Pe tavă cu hârtie de copt se pun cartofii și se stropesc cu ulei de măsline, sare și piper. Se lasă la cuptor 30 de minute. Când cartofii dulci sunt aproape gata, se combină restul ingredientelor într-un castron mare, se asezonează și se amestecă fără a se zdrobi avocado. Se împarte în porții egale și se servește imediat. Poftă bună!
      cosmopolitan.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Rețeta 1: Tort cald cu ciocolată și zmeură, după rețeta lui Nigella Lawson
      Este o rețetă care îți ia circa o oră, dar îți oferă multe senzații gustative, mai ales dacă ești un amator înflăcărat al deserturilor. Ai nevoie de următoarele ingrediente, exact în cantitățile prevăzute (cel mai potrivit ar fi să folosește un cântar):
      185 de grame de făină; O linguriță rasă de praf de copt; Un vârf de sare; 30 de grame de cacao; 250 de grame de ciocolată amară Heidi (75% concentrație de cacao); 95 de grame de zahăr alb; 95 de grame de zahăr brun; 250 de grame de unt; O lingură de lichior de portocale; 185 de ml de apă; 185 de ml de cafea; 250 de grame de zmeură.
      Pașii rețetei:
      1. Cerne făina prin sită, adaugă praful de copt și vârful de sare, amestecând ingredientele. După amestecare, integrează praful de cacao.
      2. Într-o cratiță pune 250 de grame de ciocolată amară Heidi, 95 de grame de zahăr alb, 95 de grame de zahăr brun, 250 de grame de unt și o lingură de lichior de portocale. Adaugă apa și cafeaua. Pune compoziția pe foc mic până când se topesc toate ingredientele și se obține consistența unui sirop.
      3. Unge o formă de copt, preferabil cu diametrul de 21 de cm.
      4. Când sosul de ciocolată este gata, încorporează-l în mixul de făină și cacao.
      5. Bate separat două ouă și adaugă-le în întreaga compoziție. Amestecă fin totul.
      6. Toarnă jumătate din compoziție în forma de coptură. Adaugă zmeura. Acoperă totul cu restul compoziției.
      7. În cuptor, tortul se coace la 180 de grade, timp de 40 de minute. Pe raftul de jos adaugă o tavă suplimentară pentru cazul în care va curge puțin din compoziție.
      8. După ce îl scoți din cuptor, lasă-l 15 minute să se odihnească, apoi îl tai și-l servești alături de câteva bile de înghețată de vanilie și un pahar de vin roșu.
      Rețeta 2: Antricot de porc caramelizat cu pere și ceapă roșie
      Această rețetă o să vă satisfacă papilele gustative, pentru că oferă nu doar sațietate, ci și o multitudine de gusturi și senzații noi. În plus, este extrem de ușor de făcut, luându-ți puțin timp.
      Ai nevoie de:
      Două felii de antricot sau cotlet de porc, preferabil cu os; Trei pere medii; O ceapă roșie mare; Două fire de coriandru; Mix de legume congelate pentru wok, la garnitură; Sare, piper.
      Pașii rețetei:
      1. Curăță ceapa și taie-o julien.
      2. Taie în felii medii perele.
      3. Mărunțește firele de coriandru.
      4. Într-o tigaie preîncălzită adaugă o lingură cu ulei de măsline și aranjează ceapa, perele și coriandrul.
      5. Asezonează carnea cu sare și piper. Aranjeaz-o în tigaie alături de pere și ceapă.
      6. Într-o tigaie separată pune ulei de măsline și pregătește mixul de legume congelate.
      7. Aranjează compoziția finală pe platouri albe și servește-o alături de un vin spumant.
      Rețeta 3: Pizza cu chorizo, dovlecel și busuioc
      Italienii au descoperit de foarte mult timp care este rețeta fericirii: pizza și dragostea. De aceea, o pizza pregătită în casă poate deveni piesa de rezistență a cinei tale romantice.
      Ai nevoie de următoarele ingrediente:
      165 de ml de apă; Trei-patru grame de drojdie uscată; ¼ linguriță de zahăr; 200 de grame de făină; 50 de grame de griș; ¼ linguriță de sare; O ceapă albă mică; Doi-trei căței de usturoi; O bucățică de unt; Frunze de busuioc, după dorință; O conservă de roșii decojite; Sare, piper, zahăr brun; Un dovlecel; 75 de grame de salam chorizo; 100 de grame de mozarella.
      Pașii rețetei:
      1. Într-un bol aparte amestecă apa, drojdia uscată și zahărul brun.
      2. În alt vas adaugă făina albă, grișul și sarea. Amestecă, astfel încât făina să se îmbogățească cu oxigen.
      3. Încorporează amestecul de apă, drojdie și zahăr brun în compoziția cu făină.
      4. Amestecă aluatul în vas, după care frământă-l pe masă circa 10 minute, până când va deveni elastic. Pune-l înapoi în vas și acoperă-l cu folie alimentară până prepari sosul.
      5. Taie ceapa cubulețe. Mărunțește usturoiul. Pune-le într-un vas cu puțin ulei de măsline și un cubuleț de unt. Când se înmoaie ceapa, pune frunzele de busuioc. Tu alegi câte să fie. Peste un minut adaugă deasupra roșiile din conservă. Asezonează totul cu sare, piper și zahăr brun. Lasă compoziția pe foc mic până devine de o consistență mai groasă (circa 12-15 minute). La final trebuie s-o treci prin blender.
      6. În două tăvi pentru rolă pui folie de aluminiu, pe care o ungi cu ulei de măsline și o presori cu griș.
      7. Împarți aluatul în două părți și îl întinzi nițel. Nu este neapărat să aibă o formă geometrică fixă.
      8. Taie rondele subțiri dovlecelul, salamul și mozarella.
      9. Încinge cuptorul la 240 de grade, cu ventilarea pornită. Între timp, aluatul se odihnește în tăvi câteva zeci de minute.
      10. Unge aluatul cu sos, aranjează dovlecelul, mozarella și frunzele de busuioc.
      11. La final asezonezi cu ulei de măsline, sare și piper.
      12. Pizza se va coace în opt-10 minute la 230 de grade, cu ventilarea pornită. Servește-o cu un vin alb.
      Cu siguranță, aceste trei rețete se pot transforma într-o frumoasă tradiție de Ziua Îndrăgostiților, pe care să o repetați de fiecare dată, împreună.
      zugo.md
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Biscuiţi cu ciocolată, susan şi nuci
      Ingrediente:
      300 g făină 70 g amidon de porumb 60 g cacao 2 linguriţe rase praf de copt 250 g unt moale 82% grăsime 3 gălbenuşuri 150 g zahăr 100 g nuci mărunţite 2-3 linguri susan Mixează untul moale cu zahărul şi cu gălbenuşurile până ce obţii o cremă omogenă. Separat, amestecă făina cu cacaua, cu amidonul şi cu praful de copt, apoi cerne-le printr-o sită deasă. Adaugă mixul de făină şi cacao în crema de unt, nucile, susanul şi frământă până ce obţii un aluat moale şi compact, apoi înveleşte-l în folie alimentară. Pune aluatul în frigider, pentru 30 de minute. Dupa acest interval, scoate aluatul de la rece, întinde-l pe blatul de lucru şi decopează forme rotunde de biscuiţi. Aşază-i apoi pe o tavă cu hârtie de copt şi coace-i la 175 °C pentru aproximativ 15 minute.

      Floricele cu gem
      Ingrediente:
      250 g făină 2 gălbenuşuri 70 g zahăr 120 g unt coaja rasă de la 1 lămâie zahăr tos, pentru presărat deasupra gem, după preferinţă Cerne făina. Fă o gropiţă în mijloc şi pune gălbenuşurile, untul rece, zahărul şi coaja de lămâie. Amestecă şi frământă un aluat omogen. Înveleşte-l apoi în folie alimentară şi lasă-l în frigider 30 de minute.Încinge cuptorul la 170 °C. Întinde aluatul şi decupează forme de flori sau după preferinţă. Pune hârtie de copt într-o tavă, aşază formele de aluat, presară zahăr tos şi lasă-le în cuptor 10-15 minute până când se rumenesc frumos. Pune un strat de gem pe un biscuite, aşază deasupra altul şi presează uşor.

      Biscuiţi cu lămâie
       
      Ingrediente:
      250 g făină 220 g zahăr 160 g unt moale 2 ouă la temperatura camerei coaja de la 2 lămâi 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 linguriţă praf de copt 1 praf de sare Mixează untul şi zahărul până când obţii o textură cremoasă. Adaugă apoi câte un ou şi continuă să mixezi. Pune esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi mai amestecă puţin.Încorporează apoi făina, sarea, praful de copt şi amestecă până ce vei obţine un aluat fără cocoloaşe. Întinde aluatul pe blatul de lucru înfăinat. Decupează forme rotunde, apoi aşază-le într-o tavă cu hârtie de copt.  Pune tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, pentru 10-12 minute sau până când marginile devin aurii. Scoate biscuiţii din cuptor, lasă-i să se răcească complet şi serveşte-i cu ceai şi lâmâie.  
      clickpentrufemei.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Pentru sos de caramel 
      250 g zahăr 120 ml smântână lichidă 35% grăsime  40 ml apă 2 linguri unt 1 praf de sare Pentru blat 
      150 g biscuiţi simpli Pentru cremă 
      400 g cremă de brânză 400 g smântână lichidă 35% grăsime 1 linguriţă esenţă de vanilie   3 linguri zahăr vanilat  1-2 linguri sos de caramel  Pentru decor 
      topping de caramel, de ciocolată şi nuci Mod de preparare 
      Pentru blat, pui biscuiţii într-o pungă de plastic şi cu ajutorul unui sucitor, sfărâmi biscuiţii. Într-o tavă rotundă detaşabilă, cerni biscuiţii şi îi presezi bine cu mâna sau cu o spatulă. Dai deoparte.  Pentru sos, topeşti zahărul cu apa într-o cratiţă, la foc mediu şi amesteci până ce zahărul s-a caramelizat. Dai cratiţa deoparte, apoi torni smântâna lichidă şi adaugi untul cu un praf de sare. Amesteci până ce untul s-a topit.  Pentru cremă, adaugi într-un bol mare crema de brânză, sosul de caramel, smântâna lichidă, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Cu ajutorul unui mixer de mână, amesteci până obţii o textură cremoasă şi omogenă.  Peste blat, pui crema şi o nivelezi cu ajutorul unei spatule. Decorezi cu topping de caramel şi de ciocolată şi, dacă doreşti, cu nuci mărunţite. Dai cheesecake-ul la frigider peste noapte.  clickpentrufemei.ro
  •