Rețetă papanași cu smântână și dulceață


    Vrei sa mananci un desert care iti va aduce aminte de copilarie? Atunci trebuie sa inveti sa iti faci papanasi! Daca vrei sa mananci un desert delicios, cremos si aromat, iti recomandam aceasta reteta. Pentru dulceata, ar fi bine sa spargi tiparele si sa optezi pentru diverse arome, nu doar cea de visine.

84760-xl.jpg

Reteta papanasi cu smantana si dulceata este potrivita pentru o seara cu familia. Sau cu prietenii, de ce nu! 

Reteta papanasi cu smantana si dulceata

Ingrediente papanasi cu smantana si dulceata:

  • 250 g branza de vaci
  • 3 linguri faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet
  • 1 ulei pentru prajit
  • 300 ml smantana
  • 1 ceasca gem (orice aroma)

Preparare papanasi cu smantana si dulceata:

  • Se bate oul intr-un castron. Se adauga peste el bicarbonat de sodiu stins inainte cu o lingurita de otet.
  • Se adauga branza de vaci si se amesteca bine de tot. Se adauga faina treptat, pana se incorporeaza toata cantitate. Amesteca bine cu mana.
  • Dupa ce ai obtinut acest aluat simplu de facut, modeleaza gogosile cu mana. Fa o gaura la mijloc cu ajutorul unui paharel mai mic.
  • Trebuie sa ai acelasi numar de gogosi si acelasi numar de bile de aluat.
  • Prajeste fiecare gogoasa si fiecare bila de aluat in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit si arata aurii, scoate-le si pune-le la scurs de ulei pe servetele de bucatarie.
  • Dupa ce s-au mai scurs, se pune cate o gogoasa pe farfurie, se adauga smantana si dulceata. Se pune bila de gogoasa in gaura si se presara cu zahar pudra.
  • Papanasii traditional moldovenesti se pot servi si cu fructe proaspete sau fructe confiate, puse pe farfurie. Pofta buna!

clickpentrufemei.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      0.5 l apă din nucă de cocos  0.15 l băutură din migdale 0.60 l zeamă din lămâie/lime 3 linguri miere sau sirop de arţar conţinutul a două capsule de spirulină (pudră) Adaugi toate ingredientele menţionate mai sus într-un blendăr şi omogenizezi conţinutul până devine uniform. Poţi gusta compoziţia din când în când şi poţi potrivi după gustul propriu, adăugând câte puţin din ingredientele dorite.
      Torni ingredientele mixate în forme pentru îngheţată şi dai la congelator pentru maxim 1 oră. Deschizi congelatorul şi adaugi beţele în compoziţie. Laşi la congelator peste noapte. 
      Se pot servi în fiecare dimineţă ca înlocuitor de mic dejun sau pe post de desert sănătos.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente: 
      25 frunze de varză acră 200 g ciuperci 200 g orez 1 ceapă 5 linguri bulion sare piper 1 lingură mărar tăiat fin 2 linguri ulei frunze de pătrunjel Mod de preparare:
      Încingi uleiul şi căleşti ceapa mărunţită. Când devine sticloasă, pui ciupercile spălate şi tăiate fin. Potriveşti gustul de sare şi piper, laşi 5 minute şi adaugi orezul spălat în mai multe ape. Pui 2 linguri de bulion şi mărarul. Ţii pe foc până scade zeama şi dai vasul deoparte.
      Tai fin 5 frunze de varză şi le aşezi pe fundul cratiţei pe care o vei da la cuptor. Umpli restul frunzelor cu compoziţia şi le aşezi în cratiţă. Torni apă clocotită amestecată cu 3 linguri de bulion şi aşezi vasul pe foc, ţii câteva clocote şi îl dai la cuptor. Le ţii până se rumenesc uşor, iar varza este fiartă. Le serveşti, dacă vrei, cu frunze de pătrunjel tăiate.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      500 ml lapte de cocos 1 plic gelatină 1 baton de vanilie  3 linguri zahăr Pentru sos:  4 portocale 100 ml lichior de portocale  2 linguri zahăr brun Mod de preparare
      Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Tai batonul de vanilie, îi scoţi seminţele, le pui în lapte, adaugi zahărul, aşezi vasul pe foc şi amesteci să se topească. Ai grijă ca laptele să nu fiarbă! Laşi la răcorit, pui gelatină, răstorni compoziţia în vasele dorite şi le dai la rece câteva ore.
      Pentru sos, storci 3 portocale şi strecori sucul. Separat, cureţi feliile de la portocala rămasă şi le tai. Topeşti zahărul şi, când devine lichid, torni lichiorul, în fir subţire, amesteci, apoi adaugi sucul şi ţii pe foc până se îngroaşă uşor. Pui bucăţile de portocală şi mai laşi puţin, apoi dai vasul deoparte. Serveşti panna cotta cu sosul de portocale rece.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare:
      - un piept de pui
      - salată verde
      - un ardei capia roşu
      - un castravete
      - 100 de grame de caşcaval
      - 100 de grame de pâine mai veche
      - două linguri de ulei de măsline
      - o linguriţă de busuioc tocat mărunt
      Mod de preparare:
      Fierbe pieptul de pui cu condimentele favorite, iar apoi taie-l sub formă de cubuleţe.
      Taie pâinea cubuleţe, condimentează cu sare şi piper, dar şi ulei de măsline şi busuioc, iar apoi pune totul la copt.
      Spală salata, rupe-o mărunt, după preferinţă, iar apoi aşază toate ingredientele într-un bol ş condimentează cu sare şi piper, busuioc tocat mărunt şi ulei de măsline. Adaugă şi caşcavalul ras.
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      800 g spanac congelat  100 g varză kale proaspătă  3 ouă  1 lingură unt sare piper 100 g smântână fermentată  100 g caşcaval ras Mod de preparare
      1. Speli varza kale şi o toci grosier. Decongelezi spanacul şi îl scurgi. Le sotezi împreună, în unt, 5-7 minute, apoi le laşi la răcorit.
      2. Baţi ouăle cu sare şi piper, după gust, adaugi smântâna şi încorporezi spanacul şi varza kale. Omogenizezi şi răstorni amestecul într-un vas pe care îl dai la cuptor, 30 de minute, la foc mediu. Scoţi tava, presari caşcavalul ras şi laşi la gratinat încă 10 minute.
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
  •