Rețetă delicioasă de piept de pui cu legume, pe pat de orez


    Cu o garnitură de orez, pieptul de pui cu legume este potrivit pentru o cină în familie. Nu ai nevoie de multe ingrediente şi nici timpul de preparare nu îţi va da mari bătăi de cap.

pui-e1570032936539.jpg

Ingrediente:

  • 800 grame piept de pui tăiat
  • 1 ceapă roşie
  • cozile de la 3 cepe verzi
  • 1 ardei gras roşu
  • 10 roşii cherry
  • suc de roşii sau roşii în bulion
  • 2 morcovi potriviţi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

Pieptul de pui se taie fâşii de 1 cm grosime şi se pune în tigaia încinsă împreună cu uleiul de măsline, sarea şi piperul. Se prăjeşte la foc iute timp de 5 minute, după care se adaugă morcovii, tăiaşi bastonaşe subţiri de circa 1 cm lungime. Când morcovii încep să se înmoaie se adaugă ceapa, tăiată rondele si ardeiul gras, tăiat în felii subţiri. Roşiile cherry se taie în jumătăţi sau sferturi, în funcţie de mărime şi se adaugă după ce ardeiul şi ceapa au început să se înmoaie. Se adaugă trei sau patru roşii în bulion sau o jumătate de cutie de suc de roşii şi se lasă să fiarbă la foc potrivit timp de 10 minute.
Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjelul tăiat potrivit.

retete.eva.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      500 g mazăre 250 g ceapă tocată mărunt 350 ml apă 1/2 lingură de sare jumătate de linguriță de piper negru 1 lingură de unt de cocos verdețuri după gust: pătrunjel, mărar, busuioc proaspăt, cimbru 15 linguri de iaurt simplu sau 8 linguri lapte de soia Preparare:
      Se călește ceapa în unt și se amestecă până devine moale. Apoi se fierbe mazărea separat,  se adaugă ceapa, sare și piper după gust, se acoperă și se mai lasă pe foc 10 minute. Cantitatea se împarte în două: se pasează jumătate de supă în blender, iar în cealaltă jumătate se adaugă iaurtul simplu sau laptele de soia. Se combină cele 2 jumătăți și se adaugă verdețurile proaspete tocate. Supa-cremă de mazăre se serveşte caldă.
      Pofta bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      3 ardei kapia 10 ciuperci brune 1 ardei gras verde 1 mână de sparanghel 4 morcovi 1 bucheţel de roşii cherry 1 lingură ulei de măsline sare piper oregano rozmarin 1 linguriţă oţet balsamic Preparare: 
      Spală bine toate legumele, taie ciupercile în jumătăţi şi ardeii fâşii. Taie morcovii în patru şi desprinde roşiile cherry de pe crenguţă. Pune-le pe toate într-un bol şi adaugă o lingură de ulei de măsline. Apoi, condimentează cu sare, piper, oregano şi rozmarin. Poţi pune şi alte condimente, după preferinţe. Aşează o hârtie de copt pe o tavă întinsă şi pune legumele în tavă. Ai grijă ca fiecare bucăţică de legume să atingă fundul tăvii. Dă-o la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute sau până vezi că legumele încep să se rumenească. Serveşte-le cu oţet balsamic şi pătrunjel proaspăt. Poţi adaugă la aceste legume: vinete, ceapă, broccoli, conopidă şi orice alte legume doreşti.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare:
      - 300 de grame de paste penne
      - un dovlecel
      - două vinete de mărime medie
      - doi ardei roşii copţi
      - 300 de grame de roşii cherry
      - trei cepe mici
      - doi căţei de usturoi
      - câţiva bulgări de mozarella
      - o lingură de ulei de măsline extra virgin
      - o lingură de cimbrişor mărunţit
      - câteva frunze de busuioc proaspăt
      - sare şi piper, după gust
      Mod de preparare:
      Spală bine vinetele şi dovleceii, după care taie-le în felii de grosime de circa o jumătate de centimetru. Taie, de asemenea, şi ardeii în fâşii subţiri, iar apoi curăţă cepele şi toacă-le mărunt.
      Ulterior, într-o tigaie, pune la încins uleiul, adaugă usturoiul şi ceapa şi căleşte-le uşor. Ai grijă să nu se ardă, iar apoi scoate-le pe o farfurie. În uleiul rămas, prăjeşte dovleceii, iar apoi, schimbă uleiul şi rumeneşte vinetele.
      Când ai terminat, căleşte roşiile întregi, bine spălate. Când s-au înmuiat, fărâmiţează şi scurge-le.
      Adaugă din nou celelalte legume în tigaie, condimentează cu sare şi piper, adaugă ş cimbrişorul şi lasă totul la călit. Aşteaptă 20 de minute, adaugă şi roşiile şi mai lasă totul la fiert timp de cinci minute.
      Între timp, fierbe pastele penne conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Nu uita să adaugi un praf de sare, iar apoi, când sunt gata, pune-le într-un bol, stropeşte-le cu ulei de măsline şi adaugă legumele fierte. Adaugă bulgării de mozzarella şi frunzele de busuioc.
      Consumă salata caldă.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      150 g orez 1 l lapte zeama şi coaja de la 1 portocală 6-7 caise uscate 2 ouă 80 g unt 150 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 2 linguri rom 1 praf de sare 1 lingură pesmet Preparare:
      Pui orezul, ales şi bine spălat, la fiert în apă clocotită. După ce dă în clocot, laşi 5 minute, scurgi apa şi apoi clăteşti orezul cu apă rece. Între timp, pui caisele în apă cu rom să se hidrateze.
      Fierbi laptele cu un praf de sare şi vanilia. Când începe să clocotească, adaugi orezul opărit, 100 g de zahăr, coaja de portocală, curăţată de partea albă şi laşi să fiarbă 15 minute. Scoţi coaja de portocală şi batonul de vanilie, iei vasul de pe foc, acoperi şi laşi orezul să absoarbă tot laptele.
      Când orezul este călduţ, adaugi untul, zeama de portocală, 4 caise macerate în prealabil în rom, tăiate bucăţele şi cele 2 gălbenuşuri. Amesteci totul bine. La sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă tare, pe care le încorporezi uşor.
      Torni compoziţia într-o formă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, şi dai la cuptor aproximativ 60 de minute. După ce scoţi din formă, presari cu cristale de zahăr cât e cald şi garniseşti cu caise uscate întregi.
      clickpoftabuna.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Cartoful dulce poate avea mai multe varietăţi de culoare, de la portocaliu, la mov sau chiar maro. De aceea este indicat ca atunci când este consumat să nu se îndepărteze coaja subţire, deoarece conţine numeroase fibre, potasiu şi quercitină – substanţă recunoscută pentru efectele sale antioxidante excepţionale. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cartoful clasic, alb, a cărui coajă este toxică!
      Ingrediente: 
      1 cartof dulce mare 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă boia dulce 4 linguri ulei de măsline 5 linguri năut fiert 1 lingură tahini 1/2 lămâie sare si piper Mod de preparare: 
      Curăţă cartoful dulce de coajă, taie-l cubuleţe şi pune-l într-o tavă cu 2 linguri de ulei, sare şi piper. Amestecă bine condimentele peste cartofi şi dă la cuptor la 200 de grade până cartofii se înmoaie. Pune într-un blender năutul, tahini, usturoiul şi cartoful şi amestecă bine până obţii o pastă. Pune suc de lămâie şi serveşte hummusul cu pită de casă. 
      clickpoftabuna.ro
  •