Rețetă delicioasă de piept de pui cu legume, pe pat de orez


    Cu o garnitură de orez, pieptul de pui cu legume este potrivit pentru o cină în familie. Nu ai nevoie de multe ingrediente şi nici timpul de preparare nu îţi va da mari bătăi de cap.

pui-e1570032936539.jpg

Ingrediente:

  • 800 grame piept de pui tăiat
  • 1 ceapă roşie
  • cozile de la 3 cepe verzi
  • 1 ardei gras roşu
  • 10 roşii cherry
  • suc de roşii sau roşii în bulion
  • 2 morcovi potriviţi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

Pieptul de pui se taie fâşii de 1 cm grosime şi se pune în tigaia încinsă împreună cu uleiul de măsline, sarea şi piperul. Se prăjeşte la foc iute timp de 5 minute, după care se adaugă morcovii, tăiaşi bastonaşe subţiri de circa 1 cm lungime. Când morcovii încep să se înmoaie se adaugă ceapa, tăiată rondele si ardeiul gras, tăiat în felii subţiri. Roşiile cherry se taie în jumătăţi sau sferturi, în funcţie de mărime şi se adaugă după ce ardeiul şi ceapa au început să se înmoaie. Se adaugă trei sau patru roşii în bulion sau o jumătate de cutie de suc de roşii şi se lasă să fiarbă la foc potrivit timp de 10 minute.
Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjelul tăiat potrivit.

retete.eva.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Păstrează puiule și sosul de lămâie, extrem de bun și pune imaginația ta de arhitet de salate la contribuție pentru multe alte variante spectaculoase și gustoase.
      Ingrediente:
      3 bucăți piept de pui afumat, 200 g broccoli, 200 g conopidă, 200 g țelină, 200 g morcovi. Pentru sos: 1 legătură ceapă verde, sucul de la 3 lămâi, 1/4 pahar ulei, 1/2 linguriță miere, sare, piper, ulei de măsline.
      Preparare:
      Taie țelina, morcovii și conopida feliuțe subțiri. Desfă broccoli în buchețele mici. Pune toate legumele la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, scoate-le din apă, cu spumiera, și pune-le în castron. Pregătește acum sosul. Toacă ceapa mărunt și amestec-o cu mierea, sucul de lămâie, sarea, piperul și uleiul. Toarnă sosul acesta peste legume, apoi pune deasupra pieptul de pui afumat, tăiat cubulețe sau fâșii. Poate nu-ți place conopida. Sau broccoli. Sau niciuna. Poți folosi morcovi și mazăre, de pildă. Acoperă și lasă la rece 30 de minute, fără să amesteci. amestecă în saltă când o servești. Poți adăuga boabe de rodie pentru aspect și gust.
      femeia.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Alimentele pe care le-am ales sunt cele care nu trebuie să îți lipsească din alimentație în vara asta, dar și în restul anului, deoarece au o mulțime de beneficii, de la menținerea pielii sănătoase, până la îmbunătățirea digestiei sau a sistemului imunitar.
      1. Afine
      Afinele conțin o mulțime de antioxidanți care te ajută în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății și prevenirea procesului dăunător al celulelor. Potrivit studiilor, afinele sunt bune și pentru stimularea memoriei și capacității creierului. În plus, le poți folosi în smoothie-uri, iaurt sau alături de semințe și alte fructe. 
      2. Roșii
      Roșiile sunt extrem de delicioase și excelente pentru aceste luni în care avem parte de temperaturi ridicate. Conțin licopen, un antioxidant care ajută la menținerea sănătății pielii și reduce riscul bolilor de inimă. Sunt extrem de ușor de inclus în alimentație, cum ar fi în salate sau sosuri.
      3. Semințe de in
      Semințele de in sunt cu adevărat uimitoare când vine vorba despre beneficiile asupra sănătății noastre. Sunt bogate în acizi grași omega-3, ajută sistemul digestiv și mențin nivelul normal al colesterolului. Pot fi adăugate în cereale, salate, smoothie-uri și deserturi.
      4. Mentă
      Menta este un remediu excelent când vine vorba de diferite probleme cu stomacul, fie că vorbim de greață, indigestie sau sindromul colonului iritabil. Menta conține uleiuri care sunt cunoscute pentru lupta împotriva cancerului. O poți adăuga în diferite băuturi, ceaiuri sau salate.
      5. Pepene roșu
      Pepenele roșu are o mulțime de beneficii datorită conținutul ridicat de apă. Acesta este bogat în antioxidanți, te ajută în prevenirea bolilor sistemului cardiovascular și menține nivelul de hidratare din organism. 
      6. Avocado
      Avocado este un aliment extrem de sănătos, fiind bogat în grăsimi monosaturate, aminoacizi, acid folic și vitamine. Te poate ajuta să elimini toxinele din organism, să îți îmbunătățești digestia, dar are efecte și anti-îmbătrânire. Este delicios în salate și poate fi consumat și ca o gustare între mese.
      7. Ardei gras
      Ardeiul gras conține carotenoizi, fibre, vitamina C și are efecte antioxidante. Pe lângă acestea, nici nu are foarte multe calorii, mai exact are 31. Îl poți mânca proaspăt în salate sau pe grătar, pentru o aromă mai crocantă.
      8. Cireșe
      Cireșele au un conținut ridicat de vitamine, nutrienți și antocianină, un antioxidant puternic care te ajută să elimini toxinele din organism, reduce inflamatațiile și calmează durerile articulare. Fie că le mănânci proaspete, în sucuri sau plăcinte, important e să te bucuri de beneficiile lor.
      9. Piersici
      Piersicile au vitamina C, B6 și potasiu, care e esențial în reglarea tensiunii arteriale. Datorită faptului că are vitamina C, oferă pielii tale strălucirea de care are nevoie, mai ales vara. Sunt delicioase, mai ales proaspete, dar și în diferite combinații cu alte fructe sau chiar în plăcinte.
      elle.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Din lista următoare, poţi consuma tot ceea ce doreşti:
      Alimente picante
      Ardeiul iute este o sursă excelentă de vitamine A, C, B6, K1 şi de minerale, precum potasiu şi cupru. Substanţa activă din ardeiul iute, numită capsaicină, este cea care conferă gustul înţepător ardeiului şi, implicit, ne ajută să transpirăm mai mult. Iar corpul îşi reglează temperatura şi începe să se răcorească atunci când transpiră. Dar consumul de ardei iute nu doar că îţi răcoreşte organismul. Ultimele studii au arătat că poate reduce rata mortalităţii cauzată de bolile cardiovasculare.
      Alimente bogate în apă
      În general, apa are multe beneficii pentru sănătate, iar două dintre cele mai importante roluri ale sale sunt acelea că hidratează organismul şi că ajută la reglarea temperaturii corporale atunci când transpiri. Dar asta nu înseamnă că trebuie să consumi apa doar în stare lichidă. Există numeroase fructe și legume cu ajutorul cărora te poți hidrata chiar mai bine.
      Fructe cu conţinut mare de apă
      Pepenele roşu – 154 g de pepene roşu conţin în jur de 118 ml de apă. Mai pune la socoteală faptul că pepenele roșu este sărac în calorii, fiind însă o sursă importantă de fibre, de vitamine (A şi C) şi de minerale (magneziu). Are un conţinut remarcabil de antioxidanţi, printre care şi licopen, pigmentul natural care dă culoarea roşiatică fructelor. Aantioxidanții au rolul de a proteja celulele împotriva radicalilor liberi şi de a reduce apariţia inflamaţiilor în organism.  Datorită aportului mare de fibre, specialiştii recomandă să consumi pepenele roşu în prima parte a zilei pentru a evita să ai probleme cu digestia. Pepenele galben – dintr-o porţie de 177 g de pepene galben poţi obține în jur de 120 ml de apă. Fructul este o sursă excelentă de betacaroten, de fibre, de vitamine (C, K, B3, B7) şi de minerale, precum potasiu, calciu, magneziu, fosfor, zinc. Atunci când alegi un pepene galben, cumpără unul care nu are coajă verde, ci este galben sau portocaliu deschis, cu o formă simetrică. Roşia – o roşie medie are aproximativ 94% apă în compoziţia sa. Acest fruct este bogat în betacaroten, vitamine (C, complexul B, K), minerale (magneziu, potasiu, mangan) şi are un conţinut scăzut de grăsimi, de fibre şi de calorii. De exemplu, 240 ml de suc de roşii conservat acoperă mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C, iar sursa de betacaroten reprezintă 22% din doza recomandată de vitamina A în organism. Roşia este o sursă excelentă de licopen. Căpşunile – 100 de g de căpşuni au 90% conţinut de apă. Are nutrimente importante, cum ar fi vitaminele C şi B9, mangan şi potasiu. Totodată, căpşunile sunt sărace în calorii, dar aduc un aport excelent de fibre şi de antioxidanţi. Le poţi consuma nepreparate termic atât ca atare, cât și sub formă de smoothie sau mousse. Piersica – alt fruct sărac în calorii, dar bogat în fibre şi în apă (aproximativ 90% din compoziţia ei). Ajută organismul să se hidrateze şi îi aduce un aport important de vitamine (A, B3, C, E, K) şi de minerale (potasiu, cupru, mangan). În plus, piersica este bogată în antioxidanți, astfel că va proteja organismul împotriva îmbătrânirii şi a diferitelor afecţiuni. Legume cu conţinut mare de apă
      Castravetele – din punct de vedere culinar, castravetele este o legumă care se adaugă la diverse reţete, printre care şi cea de supă rece. Are un conţinut bogat de apă, reprezentând 95-96% din compoziţie. Dintre toate legumele bogate în apă, castravetele are cel mai scăzut aport de calorii şi este o sursă importantă de vitamine C şi K, de fibre, de proteine şi de minerale, cum ar fi magneziu, potasiu şi mangan. Nu în ultimul rând, conține antioxidanți importanţi care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi, reducând şansele de apariţie a bolilor cronice. Salata romană şi iceberg – în general, legumele cu frunze verzi conţin undeva la 80 – 95% apă, ceea ce le face foarte ușor de digerat. Atât salata romană, cât şi cea iceberg au un conţinut ridicat de apă, de până la 95% din compoziţie, şi sunt surse bogate de acid folic (vitamina B9), esenţial în alimentaţia femeilor însărcinate deoarece previne defectele la naştere (ale creierului şi ale măduvei spinării fătului). Sunt sărace în calorii şi aduc un aport eficient de fibre. Dovlecelul – este o legumă de sezon care aduce multe beneficii organismului. Are în jur de 93-94% conţinut de apă, fiind totodată o sursă bună de vitaminele A, C, K şi minerale, cum ar fi potasiu, magneziu şi mangan. Dovlecelul aduce un aport important de antioxidanţi, printre care şi luteina şi zeaxantina – două substanţe care previn apariţia problemelor de vedere. Ţelina – are în compoziţie 95% apă, ceea ce va ajuta corpul să se hidrateze mai bine. Ca şi celelalte legume bogate în apă, ţelina poate ajuta în lupta cu kilogramele în plus, mai ales că este şi săracă în calorii. Ţelina este bogată în vitamina K şi în potasiu, iar consumul poate preveni apariţia bolilor de inimă sau osoase. Varza – are un conţinut scăzut de calorii, dar bogat în fibre, în apă (aprox. 90%) și nutrimente, precum vitamina C, vitamina K şi folați. De exemplu, varza kale este o legumă cu frunze de culoare verde închis, având o doză mare de vitamina A, C și K. De asemenea, conține calciu, fibre, proteine și acizi grași esenţiali Omega 3. Fructe bogate în vitamina C
      Pe lângă faptul că îmbunătăţesc sistemul imunitar, alimentele cu conţinut bogat de vitamina C ajută la dilatarea vaselor de sânge şi, pe cale de consecință, la apariţia transpiraţiei – acel mecanism prin care se se răcoreşte organismul.
      Portocala – este o sursă importantă de apă (87-88%), vitamina C, acid citric şi de alţi antioxidanţi. Consumul regulat de portocale poate preveni formarea pietrelor la rinichi datorită conţinutului de acid citric, care dizolvă compușii pe bază de calciu.
      Grepfrutul – are în compoziţie 88% apă şi este o sursă excelentă de vitaminele A şi C, potasiu şi folați. Unele studii au arătat cum introducerea acestui fruct în alimentaţie poate ajuta la pierderea în greutate, la reducerea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge.
      sodelicious.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Ingrediente pentru 4 porții de cartofi umpluți:
      4 cartofi medii, spălați bine 1 ceapă tocată mărunt ½ de cană de brânză cheddar, răzuită ½ de cană de boabe de porumb la cutie ½ de cană de ardei roșu gras, tăiat mărunt 2 linguri de smântână light 2 linguri de pătrunjel pentru ornat, mărunțit bine Cartofi umpluți: mod de preparare
      Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază cartofii într-o tavă, pe o folie de copt. Gătește cartofii aproximativ 40-45 de minute sau până se înmoaie, apoi scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească. Dă cuptorul mai încet, la aproximativ 170-180 de grade Celsius.
      Când s-au mai răcit, taie cartofii pe jumătate și scobește-i pe dinăuntru.
      Mărunțește partea din cartofi scobită și amestec-o bine cu ceapa, boabele de porumb, brânza, ardeiul roșu și o lingură de smântână.
      Așază amestecul respectiv înapoi în cartofii scobiți și introdu cartofii umpluți în cuptor. Lasă-i la copt încă 10-15 minute, până se rumenesc bine și prind o crustă pe deasupra.
      Când sunt gata, scoate cartofii din cuptor și pune-i pe o farfurie. Adaugă restul de smântână și pătrunjelul deasupra.
      divahair.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Probabil prima variantă la care te gândești este să planifici un cheat day în care să savurezi toate preparatele care îți lasă gura apă. Totuși, dacă obiectivul tău este acela de a pierde în greutate, aceasta ar putea fi o alternativă neinspirată. Mai degrabă îți propunem să reinterpretezi rețetele mâncărurilor la care râvnești și să le consumi în versiunea lor healthy. 
      Astăzi îți spunem cum să prepari un burger dietetic, la fel de gustos ca cei de la fast-food, dar cu mai puține calorii!
      Ingredientele pentru un burger low carb
      Cantitățile din lista de mai jos sunt suficiente pentru 6 porții. Iată, deci, de ce ai nevoie pentru un burger sănătos:
      Pentru carne: 
      1 kg de carne de vită sau de mânzat, de preferat cât mai slabă 2 cepe (poți alege ceapă albă sau roșie, în funcție de preferințele tale) 2 ouă  Verdeață proaspătă – mărar și pătrunjel Piper negru  3 linguri de sos de soia (opțional) Sare cu conținut scăzut de sodiu Alte ingrediente: 
      Chifle integrale  Legume preferate (poți pune salată, roșii, varză etc.) Halloumi  Cum pregătești burgerul dietetic 
      Pentru a pregăti cât mai rapid burgerul, recomandarea noastră este să cumperi carne gata tocată. În acest mod, vei economisi timp în prepararea acestei rețete. Dacă ai la îndemână bucăți de carne întreagă, mărunțește-le cu ajutorul mașinii de tocat. Mai apoi, toacă și cepele, cât se poate de mărunt sau utilizează un blender și pasează-le. 
      Adaugă mai apoi albușurile de ouă, piperul, sarea și verdeața de asemenea tocată mărunt. 
      Amestecă foarte bine compoziția. Poți face această operațiune cu mâinile (după ce te-ai spălat cu apă și săpun), pentru ca amestecul să se omogenizeze mai bine. Dacă nu, poți folosi o spatulă sau o lingură de lemn. 
      Împarte compoziția în 6 părți și formează din fiecare câte un burger. Așează-te într-o tavă pe care ai pus înainte folie de aluminiu, după care unge carnea cu un pic de sos de soia. Acest ultim pas este opțional, dar trebuie să știi că acest ingredient va conferi burgerilor un plus de gust și de culoare. 
      Înainte de a-i pune în cuptor, acoperă burgerii cu folie de aluminiu. Lasă-i la cuptor pentru circa 40 de minute, la o temperatură de 180-200 de grade. Gata, pres.
      Pentru a verifica dacă burgerii sunt gata, presează-i ușor; dacă se secretă un suc roz, mai este nevoie de încă 10 minute pentru ca aceștia să se gătească perfect. 
      Cum asamblăm burgerul?
      Pentru asamblarea burgerului ai nevoie de o chiflă integrală pe care să o tai în jumătate. Pentru umplerea burgerului poți folosi legumele tale preferate și brânză Halloumi, care va aduce preparatului un plus de savoarea. Cel mai bine este să renunți la sosurile grase și să te limitezi poate la un simplu sos de muștar. 
      Ca garnitură pentru burger, poți pregăti la cuptor felii de gulie condimentate sau câteva felii de cartofi dulci. Ține cont, însă, de faptul că nutriționiștii nu recomandă alăturarea cărnii cu cartofii, în același preparat, așadar, nu exagera cu dimensiunea porției de cartofi. 
      tabu.ro
  •