Reţeta tradiţională de plăcinte argentiniene


    Empanadas sunt de origine latină, plăcinte sau pateuri pentru noi, europenii. Delicioase şi uşor de preparat, aceste antreuri sunt potrivite pentru a fi servite drept gustări. Reţeta aceasta este cu legume, însă se pot prepara şi cu pui sau cu brânză.

c0dec11e2f0c1ff1e661b46904f1f494.jpg

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 căni de făină
  • 1/2 o linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1/2 cană de margarină vegetală
  • 1 lingură de oţet de mere
  • 1/3 cană de apă rece

Pentru umplere

  • 1 pungă de spanac congelat
  • 1/2 o ceapă
  • 1 căţel mare de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare

Mod de preparare:

Pentru aluat:

În primul rând, se cerne făina şi se adaugă sarea şi zahărul. Apoi, după ce amestecaţi bine aceste ingrediente, adăugaţi margarina la temperatura camerei şi amestecaţi-o cu făina. După aceea, adăugaţi încet oţetul şi apa, frământând continuu. În cele din urmă, continuaţi să frământaţi întregul amestec până obţineţi un aluat omogen.
Acoperiţi-l cu folie de plastic şi puneţi-l în frigider timp de o oră.

Pentru umplere:

Spălaţi şi curăţaţi legumele. Apoi, se toacă fin ceapa şi usturoiul şi se trag într-o tigaie cu puţin ulei de măsline.După aceea, adăugaţi spanacul în tigaie. Dacă este îngheţat, dezgheţaţi şi spălaţi-l bine înainte. În plus, scurgeţi-l bine pentru a îndepărta excesul de lichid. După ce adăugaţi spanacul, amestecaţi-l puţin şi apoi acoperiţi vasul. Lăsaţi să fiarbă aproximativ cinci până la şapte minute. Apoi, luaţi de pe foc.

Scoateţi aluatul din frigider şi împărţiţi-l în cât mai multe bucăţi, adică plăcinţele pe care le veţi face. Apoi, aplatizaţi bucăţile de aluat în cercuri foarte subţiri şi adăugaţi o lingură de umplutură. După, închideţi bine şi folosiţi o furculiţă pentru a presa marginile. 

Adăugaţi puţină făină într-o tavă de copt, astfel încât să nu se lipească. Aşezaţi plăcintele lăsând loc între ele. Se coc într-un cuptor preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 20 de minute.

Poftă bună!

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      800 grame piept de pui tăiat 1 ceapă roşie cozile de la 3 cepe verzi 1 ardei gras roşu 10 roşii cherry suc de roşii sau roşii în bulion 2 morcovi potriviţi 1 legătură de pătrunjel ulei de măsline sare piper Preparare:
      Pieptul de pui se taie fâşii de 1 cm grosime şi se pune în tigaia încinsă împreună cu uleiul de măsline, sarea şi piperul. Se prăjeşte la foc iute timp de 5 minute, după care se adaugă morcovii, tăiaşi bastonaşe subţiri de circa 1 cm lungime. Când morcovii încep să se înmoaie se adaugă ceapa, tăiată rondele si ardeiul gras, tăiat în felii subţiri. Roşiile cherry se taie în jumătăţi sau sferturi, în funcţie de mărime şi se adaugă după ce ardeiul şi ceapa au început să se înmoaie. Se adaugă trei sau patru roşii în bulion sau o jumătate de cutie de suc de roşii şi se lasă să fiarbă la foc potrivit timp de 10 minute.
      Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjelul tăiat potrivit.
      retete.eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      500 g mazăre 250 g ceapă tocată mărunt 350 ml apă 1/2 lingură de sare jumătate de linguriță de piper negru 1 lingură de unt de cocos verdețuri după gust: pătrunjel, mărar, busuioc proaspăt, cimbru 15 linguri de iaurt simplu sau 8 linguri lapte de soia Preparare:
      Se călește ceapa în unt și se amestecă până devine moale. Apoi se fierbe mazărea separat,  se adaugă ceapa, sare și piper după gust, se acoperă și se mai lasă pe foc 10 minute. Cantitatea se împarte în două: se pasează jumătate de supă în blender, iar în cealaltă jumătate se adaugă iaurtul simplu sau laptele de soia. Se combină cele 2 jumătăți și se adaugă verdețurile proaspete tocate. Supa-cremă de mazăre se serveşte caldă.
      Pofta bună!
      clickpoftabuna.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Cartoful dulce poate avea mai multe varietăţi de culoare, de la portocaliu, la mov sau chiar maro. De aceea este indicat ca atunci când este consumat să nu se îndepărteze coaja subţire, deoarece conţine numeroase fibre, potasiu şi quercitină – substanţă recunoscută pentru efectele sale antioxidante excepţionale. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cartoful clasic, alb, a cărui coajă este toxică!
      Ingrediente: 
      1 cartof dulce mare 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă boia dulce 4 linguri ulei de măsline 5 linguri năut fiert 1 lingură tahini 1/2 lămâie sare si piper Mod de preparare: 
      Curăţă cartoful dulce de coajă, taie-l cubuleţe şi pune-l într-o tavă cu 2 linguri de ulei, sare şi piper. Amestecă bine condimentele peste cartofi şi dă la cuptor la 200 de grade până cartofii se înmoaie. Pune într-un blender năutul, tahini, usturoiul şi cartoful şi amestecă bine până obţii o pastă. Pune suc de lămâie şi serveşte hummusul cu pită de casă. 
      clickpoftabuna.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Ingrediente: 
      fructe de mare ceapă usturoi ouă brânză telemea ulei de măsline smântână pătrunjel Mod de preparare: 
      În primul rând, va trebui să dezgheți fructele de mare, să separi gălbenușurile de albușurile ouălor și să toci mărunt ceapa și usturoiul. Usturoiul se rumenește în uleiul de măsline și apoi, în același ulei, se pun fructele de mare și ceapa. Peste acestea se adaugă smântâna amestecată cu gălbenușurile și se amestecă rapid timp de 1-2 minute. La final, după ce ai oprit focul, adaugă telemeaua tăiată cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt. Sarea și piperul le poți adăuga după gust.
      ea.md
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Ingrediente:
      - 4 ouă ( vom separa albușurile de gălbenușuri) 
      - 100 de grame de zahar pudra 
      - 300 ml de frisca  
      - ½ de pepene galben 
      - 2 piersici mari
      Mod de preparare:
      Decojește și taie in bucati mici pepenele galben. Decojeste și cele 2 piersici și taie-le in bucati mici. Amesteca într-un blender cele doua fructe.
      Într-un castron se separă cele 4 ouă în gălbenușuri și albușuri. Gălbenușurile se lasă deoparte, iar albușurile se bat bine cu mixerul până când compoziția devine densă. Apoi se adaugă treptat zahărul pudră, în tranșe egale și amestecând constant.
      Într-un alt castron, se bate frișca până se întărește. Gălbenușurile de ou se bat ușor  și apoi începem să le încorporăm în frișca bătută, cu mișcări de sus în jos, iar apoi se adaugă și albușurile de ou bătute, amestecând ușor tot de sus în jos.
      Se adaugă în mod delicat și amestecul de fructe. Pentru o aromă puternică, puteți adăugă și câteva bucățele mici de piersici. Se toarnă toata compoziția într-un vas potrivit pentru congelator. Lasă înghețata la congelator peste noapte.
      retetepractice.ro
  •