Quiche cu piept de pui și broccoli


    Quiche-urile sunt din ce în ce mai prezente și pe mesele românilor, fiind consumate fie ca și gustare, fie la o masă principală, motiv pentru care îți propunem și noi o rețetă super delicioasă și ușor de preparat. 

5456377.jpg

În bucătăria franceză, quiche este un fel de mâncare copt la cuptor, care se bazează pe o crema făcută din ouă și lapte sau smântână pusă pe un blat de patiserie subțire.

De obicei, aluatul pentru blat este copt înainte de a fi puse celelalte ingrediente și băgate pentru o a două oară la cuptor. Umplutura rămâne la alegerea ta. Noi îți propunem o rețetă cu pui și broccoli. 

Ingrediente

- 100 g unt

- 6 ouă

- 200 g faina

- praf de copt

- ulei

- 200 g piept de pui

- 150 g broccoli

- 80 g praz

- cașcaval Gauda 100 g

- smântână 250 g

- Sare, piper

- 80 g roșii cherry

- 100 g germeni de ceapă

Mod de preparare

Pentru aluat: untul la temperatura camerei se amesteca cu faina si ouale, se adauga putina sare si praf de copt, apoi aluatul se pune la frigider pentru 30 de minute. Broccoli se spala, se taie in inflorescențe si se blanseaza in apa cu sare, dupa ce se soteaza cu unt.

Pieptul de pui se taie julien si se soteaza cu praz si unt. Aluatul se scoate din frigider si se intinde cu ajutorul sucitorului intr-o foaie cu grosimea se 0,7-0,8 cm. Se aranjeaza in tava pentru tarte astfel incat aluatul sa ajunga de 2-3 cm pe margine. Se aranjeaza pe aluat broccoli si pieptul de pui pregatit in prealabil. 

Ouale se bat cu smantana si cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si se toarna uniform peste tarta. Se coace in cuptor la temperatura de 200 de grade, timp de 30 de min.

clickpentrufemei.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      300 g penne 200 g broccoli 150 g fasole verde 150 g brânză cu mucegai, cubuleţe 1 avocado copt 30 ml ulei  sare, după gust piper, după gust Mod de prepărare
      Speli fasolea verde şi broccoliul pe care îl rupi în bucheţele. Cureţi avocadoul de coajă şi îl tai cubuleţe. Scurgi legumele şi pui tot în tigaie cu puţin ulei şi sare şi piper după gust. Laşi la foc mic aproximativ 10 -15 minute. 
      Într-o oală, încălzeşti apă pe foc şi fierbi pennele după instrucţiunile de pe ambalaj.
      Când pennele sunt gata, răstorni legumele peste ele şi adaugi cubuleţele de brânză cu mucegai. Completezi cu sare şi piper după caz şi le serveşti calde. 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      Pentru aluat
      300 g făină 1 plic praf de copt 2 gălbenuşuri 800 g unt 50 g smântână 1 praf sare Pentru umplutură
      2 artofi mari fierţi în coajă 300 g broccoli 1 ceapă 1 lingură ulei 3 ouă sare piper 100 ml smântână lichidă 100 g caşcaval Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt şi cu sarea, apoi, încorporezi gălbenuşurile bătute, untul şi smântâna. Dai aluatul la frigider 30 de minute, apoi întinzi o foaie şi o pui într-o tavă rotundă, astfel încât să acopere şi marginile. Îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc.
      Pentru umplutură, cureţi cartofii şi-i zdrobeşti. Tai ceapa julien, o căleşti în ulei şi o pui peste cartofi. Fierbi broccoli în apă clocotită 2-3 minute, îl laşi la scurs şi apoi la răcit, după care îl adaugi în umplutură împreună cu ouăle bătute şi smântâna.
      Amesteci totul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi torni compoziţia peste aluat. La final, razi caşcavalul. Dai tarta la cuptor 30-40 de minute, la foc mediu.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente Broccoli cu brânză la cuptor
      1 "buchet" de broccoli (200 g) 2 căni de brânză mozzarella (200 g) 1 linguriţă de ulei de măsline (15 ml) 1 lingură de sare de mare (15 g) 2 căţei de usturoi  Mod de preparare Broccoli cu brânză la cuptor
      În primul rând, fierbeţi broccoli timp de 10 minute. Puneţi apă cu sare într-o oală, iar atunci când începe să fiarbă scufundaţi leguma. 
      După ce aţi gătit broccoli, lăsaţi-l deoparte să se răcească. Se taie imediat ce se răceşte.
      Într-o tigaie, puneţi ulei de măsline şi usturoiul tocat, apoi adăugaţi cuburile de brocoli pe care le veţi căli. Asezonaţi cu sare şi piper, apoi adăugaţi mozaarella. 
      Turnaţi compoziţia într-un vas termorezistent şi băgaţi totul la cuptor, la 180 ° C, timp de 20 de minute. 
      Se serveşte cald. Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      2 capete de broccoli, tocate 60 g de unt ½ ceapă, tăiată cubuleţe 40 g făină 480 ml mix de lapte integral şi smântână uşoară 480 ml de zeamă de supă de legume 55 g morcovi mărunţiţi 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper ¼ linguriţă de nucşoară 200 g brânză cheddar rasă Mod de preparare
      Tăiaţi tulpinile de pe capetele de broccoli şi tocaţi-le în flori mici.
      Într-un vas mare la foc mediu, combinaţi untul şi ceapa şi sotaţi până devine translucidă. 
      Adăugaţi făina şi amestecaţi până când se rumeneşte uşor. Turnaţi mixul de lapte integral şi smântână uşoară şi amestecaţi până când conţinutul ajunge la fierbere. Micşoraţi focul la scăzut şi adăugaţi zeama de supă de legume. Se lasă la foc mic timp de 5-10 minute.
      Se adaugă broccoli, morcovii, sarea, piperul şi nucşoara. Se fierbe timp de 10-15 minute. Se adaugă brânza şi se amestecă până se topeşte şi se combină cu celelalte ingrediente. Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Cauți un aliment care să îți ofere beneficii pentru piele și păr? Încearcă broccoli!
      Pe măsură ce oamenii de știință înțeleg din ce în ce mai bine rolul alimentelor pentru sănătatea oamenilor, aceștia continuă să recomande consumul de legume cu frunze verde închis. Un bol mic cu aceste legume la prânz îți poate oferi o porție mare din doza zilnică de nutrienți. De asemenea, te poate ajuta cu afecțiuni precum inflamația sau cu excesul de mucus din timpul răcelilor. 
      Cercetătorii au descoperit că enzimele antioxidante găsite după mestecarea legumelor creează depozite de vitamina C, vitamina A, vitamina E și multe alte substanțe nutritive. Acest nou interes pentru legumele crucifere a fost stimulat de dorința oamenilor de a fi mai sănătoși și de a reveni la modalitățile naturale prin care pot avea grijă de piele și păr. Ceea ce mulți oameni nu știu este că ceea ce mănânci continuă să creeze structurile din corpul tău. Având în vedere că ceea ce mănânci este foarte important pentru sănătatea pielii și a părului, este important să înțelegi ce beneficii aduce broccoli doar prin adăugarea unei mici porții în dieta ta. Iată câteva dintre acestea! 
      1. Aduce un aport ridicat de proteine
      Deși spanacul este de obicei scos în evidență mai mult, o cană cu broccoli fiert oferă aproape trei grame de proteine, adică un procent mare din doza zilnică necesară. Cercetătorii corelează consumul de proteine cu sănătatea pielii și a părului, deoarece este baza principală a construcției. Un consum ridicat de proteine poate reduce hiperpigmentarea și poate stimula creșterea sănătoasă a părului.
      2. Este o sursă importantă de vitamina C
      Dacă te gândești la portocale atunci când vine vorba de vitamina C, poate că ar trebui să descoperi mai multe despre broccoli.Această legumă este o sursă importantă de vitamina C, care stimulează sistemul imunitar și stimulează producția de colagen. Colagenul este unul dintre cele mai importante ingrediente atunci când vine vorba de o piele frumoasă și strălucitoare. Iar aportul de vitamina C reprezintă cea mai bună modalitate de a încuraja producția de colagen. De asemenea, joacă un rol important în grosimea firului de păr și creșterea sănătoasă a acestuia. Una dintre cele mai puternice abilități ale vitaminei C este capacitatea sa de a combate radicalii liberi. Și apa cu lămâie reprezintă o modalitate excelentă de a lupta împotriva acestor probleme.
      3. Vitamina K
      Această vitamină este adesea trecută cu vederea atunci când vine vorba de obținerea substanțelor nutritive, dar broccoli are un conținut bogat de vitamina K. Aceasta este cel mai bine cunoscută pentru tratarea afecțiunilor mai ușoare ale pielii, cum ar fi cearcănele, venele care se văd și chiar și rosaceea. Numai o cană cu broccoli fiert sau gătit la aburi îți poate oferi până la 270% din necesarul zilnic de vitamina K.
      4. Vitamina A
      Această vitamină este stocată în țesuturile grase ale organismului și este folositoare pentru sănătatea ochilor, creșterea oaselor și sănătatea osoasă, sănătatea reproductivă, producerea de celule sănătoase și tinere ale pielii, eliminarea grăsimilor. Cercetătorii au descoperit că un nivel sănătos al vitaminei A din corp în fiecare zi poate crea noi celule ale pielii și poate combate pielea uscată și firele de păr deteriorate. Vitamina A ajută și la producția de sebum, care este ca un balsam natural pentru scalp și care te poate ajuta să ai o podoabă capilară frumoasă, puternică și strălucitoare.
      eva.ro
  •