• Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare:
      - opt ciocănele de pui
      - 200 de ml de iaurt
      - două linguriţe de ulei de măsline
      - patru căţei de usturoi
      - o jumătate de linguriţă de oregano
      - o lămâie medie
      - o jumătate de linguriţă de sare
      - sare şi piper, după gust
      - o legătură de pătrunjel verde
      Mod de preparare:
      Pentru a pregăti puiul marinat trebuie să începi cu sosul, motiv pentru care îţi propunem să combini iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano şi sare şi piper, după gust. Rade coaja de lămâie şi adaugă şi câteva linguriţe de zeamă. Amestecă bine ingredientele, după care adaugă şi pătrunjelul tăiat mărunt.
      Ulterior, pune ciocănelele de pui într-o pungă şi adaugă marinata. Încearcă să scoţi aerul din pungă şi masează bine bucăţile de pui ca să fie acoperite de sos.
      Daţi punga la frigider pentru 25 de minute, după care puneţi bucăţile fie pe grătar, fie la cuptor.
      Serviţi cu o salată asortată de murături ori cu orez.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente 
      1 piept de pui dezosat o salată verde o ceapă crenguţe de rozmarin sare şi piper ulei de măsline Preparare 
      Pieptul de pui dezosat şi fără piele se spală şi se taie în felii medii. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă câteva picături de ulei. Pe grătarul încins pus pe aragaz se prepară feliile de pui pe ambele părţi. 
      În timpul în care puiul de prepară, ceapa se taie rondele, salata de desface în frunze şi se spală bine, apoi se lasă la scurs.
      Când pieptul de pui este gata, fiecare felie se aşează pe frunze de salată, iar deasupra se aşează inelele de ceapă şi crenguţele de rozmarin.
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare:
      - un piept de pui
      - salată verde
      - un ardei capia roşu
      - un castravete
      - 100 de grame de caşcaval
      - 100 de grame de pâine mai veche
      - două linguri de ulei de măsline
      - o linguriţă de busuioc tocat mărunt
      Mod de preparare:
      Fierbe pieptul de pui cu condimentele favorite, iar apoi taie-l sub formă de cubuleţe.
      Taie pâinea cubuleţe, condimentează cu sare şi piper, dar şi ulei de măsline şi busuioc, iar apoi pune totul la copt.
      Spală salata, rupe-o mărunt, după preferinţă, iar apoi aşază toate ingredientele într-un bol ş condimentează cu sare şi piper, busuioc tocat mărunt şi ulei de măsline. Adaugă şi caşcavalul ras.
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      1 foaie de aluat foitaj 4 pulpe superioare de pui fierte 1 morcov 1 gogoşar 1 tulpină ţelină 2-3 căţei usturoi 1 lingură ulei 500 ml supă de pui sau de legume 3 linguri amidon 1 linguriţă sos Worcestershire 200 g mazăre congelată unt, pentru uns tava pesmet, pentru tavă 1 ceapă  sare  piper Mod de preparare: 
      Speli şi tai legumele.  Rupi carnea de pui fâşii şi o laşi deoparte.  Încingi uleiul, pui legumele tăiate la călit, amesteci şi adaugi mazărea. Ţii până se înmoaie, torni supa în care ai dizolvat amidonul şi adaugi carnea de pui şi sosul Worcestershire. Laşi să fiarbă până când se fac legumele şi se îngroaşă zeama, potriveşti gustul de sare şi piper. Dai vasul deoparte. 
      Răstorni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, pentru cuptor, unsă cu unt şi presărată cu pesmet, acoperi cu foaia de aluat, o sigilezi pe marginea vasului şi o crestezi în câteva locuri să nu se umfle. O dai la cuptorul încins până se rumeneşte frumos.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente pentru 9 porţii
      Pentru umplutură:
      1 lingură ulei de măsline 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1 ceapă albă, tocată 250 g de pui, fiert şi mărunţit ½ linguriţă de paprika sau piper cayenne sare după gust 110 g cremă de brânză  3 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat Pentru aluat:
      1 lingură de unt nesărat 470 ml de lapte  60 ml supă de pui (doar zeamă) 250 g făină   1 ou 100 g pesmet sau firimituri de pâine (uscate) ulei pentru prăjit Mod de preparare
      Într-un vas mediu, se încălzeşte uleiul de măsline, apoi se sotează usturoiul şi ceapa până se înmoaie şi se rumenesc. Adăugaţi puiul mărunţit, sare şi paprika (sau cayenne). Se amestecă bine pentru a încorpora ingredientele.
      Transferaţi amestecul într-un bol, adăugaţi cremă de brânză şi pătrunjelul. Amestecă bine.
      În acelaşi vas de gătit, adăugaţi untul, supa de pui şi laptele. Aduceţi la fiert. Se amestecă făina până se formează aluatul.
      Transferaţi aluatul pe o suprafaţă plană. Frământaţi aluatul cât este cald, dar nu fierbinte.
      Prindeţi o bucată de aluat, cam de mărimea unui ou mare şi rotiţi-o într-o bilă. Cu mâinile, aplatizaţi aluatul şi puneţi cu lingura umplutură în centru. Înfăşuraţi aluatul într-o formă de pere şi asiguraţi-vă că nu există găuri.
      În timp ce încălziţi o oală cu ulei la 180˚C, se trece aluatul prin ou şi pesmet, apoi se prăjeşte până se rumeneşte.
      Scurgeţi crochetele de pui braziliene pe un prosop sau grătar şi serviţi imediat. Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
  •