Prepară în doar 15 minute înghețată de pepene galben și piersici


    Înghețată de pepene galben și piersici este perfectă pentru vară. Rețeta noastră este foarte ușoară și merită încercată. 

image.png

Ingrediente:

- 4 ouă ( vom separa albușurile de gălbenușuri) 
- 100 de grame de zahar pudra 
- 300 ml de frisca  
- ½ de pepene galben 
- 2 piersici mari

Mod de preparare:

Decojește și taie in bucati mici pepenele galben. Decojeste și cele 2 piersici și taie-le in bucati mici. Amesteca într-un blender cele doua fructe.

Într-un castron se separă cele 4 ouă în gălbenușuri și albușuri. Gălbenușurile se lasă deoparte, iar albușurile se bat bine cu mixerul până când compoziția devine densă. Apoi se adaugă treptat zahărul pudră, în tranșe egale și amestecând constant.

Într-un alt castron, se bate frișca până se întărește. Gălbenușurile de ou se bat ușor  și apoi începem să le încorporăm în frișca bătută, cu mișcări de sus în jos, iar apoi se adaugă și albușurile de ou bătute, amestecând ușor tot de sus în jos.

Se adaugă în mod delicat și amestecul de fructe. Pentru o aromă puternică, puteți adăugă și câteva bucățele mici de piersici. Se toarnă toata compoziția într-un vas potrivit pentru congelator. Lasă înghețata la congelator peste noapte.

retetepractice.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Cartoful dulce poate avea mai multe varietăţi de culoare, de la portocaliu, la mov sau chiar maro. De aceea este indicat ca atunci când este consumat să nu se îndepărteze coaja subţire, deoarece conţine numeroase fibre, potasiu şi quercitină – substanţă recunoscută pentru efectele sale antioxidante excepţionale. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cartoful clasic, alb, a cărui coajă este toxică!
      Ingrediente: 
      1 cartof dulce mare 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă boia dulce 4 linguri ulei de măsline 5 linguri năut fiert 1 lingură tahini 1/2 lămâie sare si piper Mod de preparare: 
      Curăţă cartoful dulce de coajă, taie-l cubuleţe şi pune-l într-o tavă cu 2 linguri de ulei, sare şi piper. Amestecă bine condimentele peste cartofi şi dă la cuptor la 200 de grade până cartofii se înmoaie. Pune într-un blender năutul, tahini, usturoiul şi cartoful şi amestecă bine până obţii o pastă. Pune suc de lămâie şi serveşte hummusul cu pită de casă. 
      clickpoftabuna.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Ingrediente: 
      fructe de mare ceapă usturoi ouă brânză telemea ulei de măsline smântână pătrunjel Mod de preparare: 
      În primul rând, va trebui să dezgheți fructele de mare, să separi gălbenușurile de albușurile ouălor și să toci mărunt ceapa și usturoiul. Usturoiul se rumenește în uleiul de măsline și apoi, în același ulei, se pun fructele de mare și ceapa. Peste acestea se adaugă smântâna amestecată cu gălbenușurile și se amestecă rapid timp de 1-2 minute. La final, după ce ai oprit focul, adaugă telemeaua tăiată cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt. Sarea și piperul le poți adăuga după gust.
      ea.md
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Ingrediente
      150 ml ulei de măsline extravirgin, plus dacă este necesar  1 vânătă mare  1 ceapă mare  3 căței de usturoi  800 g cartofi mari  6 roșii medii  12 roșii cherry  5 dovlecei  300 g roșii pasate  1 lingură oregano uscat  ½ buchet de pătrunjel  (15g) Mod de preparare:
      Preîncălziți cuptorul la 220 ° C/gaz 7. Tăiați vinetele în felii de 1 cm pe lungime sau rondele. Aruncați ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu și gătiți vinetele în mai multe serii  ca să nu le înghesuiți timp de 5 până la 7 minute sau până se înmoaie și devin aurii, adaugând din când în când, dacă e nevoie puțin ulei de măsline.  După ce s-au păjit se pun într-un bol mare. Curățați și tăiați ceapa și usturoiul. Adăugați ceapa și usturoiul în tigaia goală, cu puțin ulei, dacă este necesar, și lăsați-l timp de 5 minute sau până la înmuiere. Transferați în castron cu vinete. Tăiați cartofii în cuburi de 1 cm, tăiați subțiri roșiile medii și feliați dovleceii. Adăugați cartoful, toate roșiile, dovlecelul, rosiile pasate  și 200 ml apă în bol. Se presară cu oregano, apoi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Condimentați generos cu sare de mare și piper negru. Amestecați bine cu mâinile ca să se combine aromele, apoi turnați totul într-un vas mare rezistent la cuptor. Se adaugă deasupra și restul de ulei rămas. Coaceți 30 de minute, apoi dați  cuptorul mai mic cu o treaptă  la 200 ° C / gaz 6. Se coace încă 20-30 de minute sau până când s-a rumenit și legumele sunt fragede. Se lasă să se răcească ușor înainte de servire. Pentru un plus de gust, la final puteți să puneți deasupra și puțin cașcaval. Se poate servi pe pat de orez sau ca la greci cu o bucată de brânză la grătar. retetepractice.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Clătite de post, rețetă simplă

      Ingrediente clătite de post:
       250 g făină  200 ml apă minerală  3 linguri ulei  un plic zahăr vanilinat  un praf sare  o lingură zahăr  ulei pentru prăjit  gem, după gust Preparare clătite de post:

      Alege un castron încăpător. Pune în el făina, sarea, zahărul, zahărul vanilat și amestecă bine de tot toate ingredientele uscate.
      Adaugă peste ingredientele de clătite de post de mai sus ulei. Amestecă bine de tot.
      Adaugă apoi apa minerală, amestecând pentru a nu se forma cocoloașe. Ai grijă ca aluatul să fie omogen și potrivit de gros. Dacă nu curge, mai pune apă minerală.
      Toată compoziția se dă la frigider pentru 30 de minute.
      Se scoate din frigider și se unge tigaia cu ulei. Se coc toate clătitele pe ambele părți, până sunt aurii.
      Se pun pe o farfurie și se vor umple cu gem, la alegere. Puteți pune și fructe proaspete sau presăra zahăr tos. Poftă bună!
      clickpentrufemei.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Ingrediente:
      • 250 g făină
      • 130 ml apă
      • ½ linguriță de sare
      Pentru umplutură:
      • 500 g cartofi albi
      • 4-5 cepe
      • 3-4 linguri de ulei
      • sare, piper
      Mod de preparare:
      Amestecă ingredientele pentru aluat și frământă-le cel puțin 10-15 minute. Înfășoară coca în folie și las-o deoparte o jumătate de oră.
      Între timp, fierbe în apă cu sare cartofii tăiați în cuburi. Toacă ceapa și rume-nește-o în 3-4 linguri de ulei. Pasează cartofii scurși, adaugă jumătate din ceapa călită, sare și piper proaspăt măcinat. Întinde aluatul și taie-l cu un pahar. Așază umplutură de cartofi în mijlocul cercului și împăturește, apoi presează bine marginile ca să se lipească. Lasă colțunașii 10-15 minute să se zvânte. Pune pe foc o oală cu apă cu sare. Când apa dă în clocot, pune colțu-na-șii, fierbe-i 7-10 minute și scoate-i cu spumiera într-un castron. Presară restul de ceapă călită și servește-i.
      femeia.ro
  •