Prăjitură glazurată, în formă de inimă, de Ziua Îndrăgostiţilor


    Prăjitura glazurată cu ciocolată, în formă de inimă, este un desert perfect de Ziua Îndrăgostiţilor, putând fi servită împreună cu un pahar cu vin, alături de persoana iubită.

58a2be3e5e8b6_prajiturainimaciocolata.jpg
Ingrediente pentru două porţii

 

Blat

 

100 g unt moale
100 g zahăr pudră
4 ouă
80 g făină
30 g cacao

 

Glazura

 

50 g unt
50 g ciocolată menaj, cu 72% cacao
20 g cacao
250 g zahăr pudră boabe de merişor, pentru decor

 

Mod de preparare:

 

Blatul

 

Amestecaţi untul cu zahărul, până obţineţi o cremă omogenă. Bateţi ouăle, separat, într-un bol, apoi adăugaţi-le în crema de unt.

 

Turnaţi făina şi 30 de grame de cacao, apoi amestecaţi până ce crema devine omogenă.

 

Turnaţi crema într-o tavă de copt în formă de inimă, tapetată cu hârtie de copt, şi coaceţi în cuptor, la temperatura de 180° C, timp de 40 de minute. După ce s-a copt, scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească pe un grătar.

 

Glazura

 

Într-un vas, topiţi untul şi ciocolata la foc mic, adăugaţi cacaua, apoi zahărul, turnând apă călduţă, până ce glazura capătă o consistenţă mai groasă. După ce prăjitura s-a răcit, îmbrăcaţi-o în glazură şi decoraţi prăjitura cu boabe de merişor pe margine.

 

csid.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.