Prăjitură cu gem și migdale (rețetă de post)


    Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Screen-Shot-2017-02-23-at-11.26.08.jpg

Ingrediente:
• 250 g făină albă

• 100 g făină integrală

• 120 g zahăr

• 270 g margarină

• 1 plic de praf de copt

• 100 ml apă

• 150-200 g gem

• 100 g fulgi de migdale

• esență de vanilie, sare

Pentru sosul caramel:

• 80 g zahăr

• 60 ml apă

• 25 g margarină

• ½ linguriță de amidon

Mod de preparare:
Cerne făinurile și praful de copt într-un castron, adaugă un praf de sare și margarina frecată cu zahărul. Încorporează apa, esență de vanilie după gust și frământă aluatul. Întinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune deasupra gemul și presară fulgii de migdale. Dă la cuptorul încins 30-40 de minute.

Între timp, pregătește sosul caramel. Pune pe foc zahărul și apa și lasă doar până când capătă culoarea chihlimbarului. Dă deoparte, adaugă margarina și amidonul și amestecă repede. Toarnă sosul caramel peste prăjitura scoasă din cuptor.

femeia.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Pe lângă faptul că bucatele moldovencei arată apetisant, acestea sunt gătite doar din produse naturale, iar culorile pe care le primesc sunt obținute din sucuri naturale proaspăt stoarse. Totodată, gospodina susține că sursele ei de culoare sunt legumele și fructele autohtone, care sunt absolut bio.
      De asemenea, Dorina încearcă să pregătească bucatele doar din produse naturale, folosind făină integrală și refuzând să aduage drojdie. De asemenea, ea spune internauților că a renunțat și la tigaia cu ulei pentru a pregăti plăcinte cât mai sănătoase.
      Internauții apreciază la justa valoare lucrările tinerei, lăudând-o și încurajând-o pentru ceea ce face. De asemenea, unul dintre urmăritorii Dorinei i-a sugerat să inventeze și aluat albastru pentru plăcinte pentru a crea un tricolor gastronomic.








      zugo.md
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      O singură de felie de pâine prăjită poate fi un ingredient versatil de la care poți porni de fiecare dată când ți-e poftă de ceva bun. Nu te gândi că se potrivește numai cu unt sau gem, ci învață să fii creativă pentru a te bucura de savoarea crocantă în contextul unui gust complex, cu multe vitamine și minerale.
      Iată ce toppinguri poți alege pentru pâinea prăjită de acum încolo:
      1. Ouă ochiuri și avocado
      Dacă vrei o masă consistentă, cu multe proteine și grăsimi sănătoase nu este nevoie să încerci rețete complicate. Pâinea prăjită integrală, cu piure de avocado și ouă ochiuri te va face să uiți complet de prăjituri, gogoși, chips-uri sau bomboane. Alege un avocado copt și fă rapid un piure folosind și puțin suc de lime. Întinde un strat gros pe pâine, apoi pune deasupra un ou. Este o alegere ideală dacă vrei să slăbești, precum și dacă urmează un antrenament solicitant și îți dorești să efectuezi mai multe exerciții complexe pentru reconturarea siluetei.
      2. Brânză feta și felii de roșie
      Combinația clasică dintre brânza feta, uleiul de măsline și feliile de roșie apare foarte des din motive întemeiate. Amestecă și tu cubulețe de brânză feta cu busuioc, măghiran și puțin ulei de măsline, pune-le pe feliile de pâine și finalizează cu felii proaspete de roșie. Poți adăuga și usturoi din când în când pentru a varia gustul.
      3. Ciuperci, sos pesto și brânză de capră
      Visezi la un preparat cu savoare cremoasă, dar fără să depășești totalul de calorii pe care ți l-ai propus? Este foarte simplu să reușești. Combină 4 ciuperci tăiate mărunt cu unt și rumenește-le într-o tigaie timp de 5-6 minute, la foc mic. După aceea întinde un strat de brânză cremă de capră pe feliile crocante, adaugă sos pesto, aranjează ciupercile și gustă din noul preparat care va cuceri toată familia.
      4.Banane și scorțișoară
      Îți plac mult dulciurile și credeai că trebuie să te resemnezi cu numărul prea mare de calorii de fiecare dată când guști ceva bun? Ei bine, dacă alegi pâinea prăjită, puțin unt nesărat, felii de banană, scorțișoară și puțin zahăr brun nu vei mai întoarce capul după bomboane, brioșe sau prăjituri cu multă cremă.
      5. Șuncă presată, mozzarella și usturoi
      Această rețetă ultra-rapidă combină textura cremoasă a brânzei mozarella cu aroma usturoiului și a feliilor de șuncă presată, fiind o variantă utilă chiar și pentru masa de prânz. Începe cu un strat de brânză mozarella, apoi presară usturoi tocat și finalizează cu 2-3 felii subțiri de șuncă presată. Nu-ți vor mai lipsi deloc sandvișurile clasice.
      6. Avocado, roșii și oțet balsamic
      Oțetul balsamic se potrivește cu o varietate de ingrediente, dar evidențiază în mod special savoarea roșiilor și a pâinii prăjite. Pentru a prepara o gustare răcoritoare pe timp de vară fă piure dintr-un avocado copt, adaugă busuioc, ulei de măsline, sare de mare și oțet balsamic. Întinde amestecul obținut pe feliile de pâine, apoi decorează cu felii de roșie.
      7. Căpșuni și brânză Brie
      Dacă îți place gustul dulce-sărat și o savoare crocantă este cazul să testezi acest topping pentru pâinea prăjită. Combină brânza Brie cu puțină miere, căpșuni și șuncă presată și vei vedea că simpla pâine prăjită va deveni complet irezistibilă.
      8. Vinete și pătrunjel
      Salata de vinete clasică se potrivește mult mai bine cu pâinea prăjită și cu niște ingrediente suplimentare. Combină vinetele cu puțin rozmarin și oregano și adaugă ½ linguriță de suc de lămâie. Întinde salata de vinete pe pâine și decorează cu ardei gras și felii de roșie.
      eva.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Ingrediente:
      3 roșii
      3 castraveți
      1 ardei dulce
      brânză tofu (de soia)
      frunze de salată (verdețurile preferate)
      sos de soia ori suc de lămâie
      sare și piper după gust
      Preparare:
      Se așează frunzele de salată (rupte dacă sunt prea mari) în salatieră și se adaugă toate ingredientele tăiate cuburi. Se așezonează cu sare și piper după gust, iar în funcție de preferințe se încorporează sosul de soia sau sucul de lămâie. Se amestecă bine și salata e gata.
      ea.md
    • maria981s
      De maria981s
      Rețetă salată de roșii cu hrean

      Ingrediente salată de roșii cu hrean:
      4 roşii mari, coapte 6 linguri ulei de măsline sare piper 1-2 linguri oţet de vin roşu o jumătate căţel de usturoi, dat pe răzătoarea mică 2 linguriţe hrean, dat pe răzătoarea mică o legătură de părtunjel, mărunţit Preparare salată de roșii cu hrean:
      Se spală roșiile și se taie felii de 1 cm. Puteți folosi și roșii cherry, tăiate în jumătate.
      *Puteți înlăura din zeama roșiilor așa: se pun în castron, se sărează, se pun în sită timp de 30 de minute, la scurs. Sarea scoate apa din roșii și intensifică gustul.
      După ce s-au scurs roșiile, se pun într-un vas adânc. Se pune ulei de măsline și oțet. Se amestecă ușor.
      Se pune sare, piper și usturoi, după gust. Hreanul se pune abia la final, în cantitate moderată să nu fie prea iute și mult.
      Puteți pune pătrunjel sau mărar proaspăt și tocat, pe deasupra. Merge de minune la carne, pește, cartofi copți sau cu brânză.
      clickpentrufemei.ro
  •