Prăjitură cu gem și migdale (rețetă de post)


    Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Screen-Shot-2017-02-23-at-11.26.08.jpg

Ingrediente:
• 250 g făină albă

• 100 g făină integrală

• 120 g zahăr

• 270 g margarină

• 1 plic de praf de copt

• 100 ml apă

• 150-200 g gem

• 100 g fulgi de migdale

• esență de vanilie, sare

Pentru sosul caramel:

• 80 g zahăr

• 60 ml apă

• 25 g margarină

• ½ linguriță de amidon

Mod de preparare:
Cerne făinurile și praful de copt într-un castron, adaugă un praf de sare și margarina frecată cu zahărul. Încorporează apa, esență de vanilie după gust și frământă aluatul. Întinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune deasupra gemul și presară fulgii de migdale. Dă la cuptorul încins 30-40 de minute.

Între timp, pregătește sosul caramel. Pune pe foc zahărul și apa și lasă doar până când capătă culoarea chihlimbarului. Dă deoparte, adaugă margarina și amidonul și amestecă repede. Toarnă sosul caramel peste prăjitura scoasă din cuptor.

femeia.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • maria981s
      De maria981s
      Ingrediente
      Aluat:
      - 1 ou 
       75 gr unt topit și răcit
      - 75 ml lapte dulce
      - 50 gr zahăr
      - 1 linguriță vanilie
      - 1 praf de sare
      - 1/2 linguriță amoniac stins în zeamă de lămâie
      - 300 gr făină
      Crema:
      - 2 ouă 
      - 150 gr zahăr
      - 150 gr unt
      - 100 gr ciocolată
      - 2 lingurițe esență de rom
      - 2 linguri nuca măcinată fin
      Mod de preparare
      Aluat: Se mixează ouăle întregi cu zahărul și un praf de sare până se umflă și se albesc. Se adaugă untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins în zeamă de lămâie. Se adaugă treptat făînă și se frământă puțîn până aluatul devine ferm și nelipicios. Se pune în folie de plastic și se lasă la frigider până se pregătește crema.

      Crema: Se mixează ouăle întregi cu zahărul pe baie de abur până se îngroașă. Se adaugă apoi ciocolată mărunțită și untul tăiat cuburi mici. Se omogenizează bine crema. Se ia de pe foc. Se adaugă esență de rom și nucile. Se lasă crema la răcit, apoi se pune la frigider. 
      Se scoate aluatul din frigider, se încinge aparatul sau formă de nuci, se unge cu puțîn ulei. Se formează mici bile de aluat și se pun în formă. Se coc bine pe ambele părți. 
      Cojile de nuci răcite se curată pe margini de excesul de aluat. Resturile se mărunțesc și se pun în cremă. Se umplu apoi cojile de nuci cu crema și se unesc două câte două. Se pun la rece să se frăgezească și se păstrează în frigider.
      clickpentrufemei.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Piroști (rețetă tradițională rusească de sărbători) 

      Ingrediente: pentru aluat – 1/2 kg făină, două ouă, 70 g unt topit sau ulei, 75 ml lapte cald, două lingurițe de zahăr, o jumătate de linguriță de sare, 100 ml apă călduță, un cub de drojdie; pentru umplutură – 300 g brânză de vaci, 300 g șuncă, 300 g prosciutto sau 300 g scamorza (brânză afumată), după preferință.
      Preparare: în laptele cald, topiți zahărul și drojdia și lăsați să stea timp de aproximativ 10-15 minute. Între timp, cerneți făina, adăugați ouăle bătute, untul, sarea și, la final, drojdia. Frământați bine 15 minute, adăugând apă, puțin câte puțin, până când aluatul e omogen, fin și moale. Așezați-l în castron, într-un loc cald și lăsați-l la dospit o oră. Întindeți apoi aluatul cu un făcăleț într-o foaie de 3-4 mm grosime. Tăiați cercuri de 8-10 cm și așezați umplutură în centrul fiecărui cerc. Se împăturește aluatul, formându-se o semilună, și se sigilează cu ajutorul degetelor. Se mai lasă la dospit 10-15 minute, apoi se ung cu gălbenuș cu ajutorul unei pensule și se coc la 180 de grade Celsius cam 15 minute.
      Christmas Pudding (budincă englezească de Crăciun)

      Ingrediente pentru 8-10 porții: 150 g coacăze, 150 g stafide, 150 g prune uscate, 175 ml sherry Pedro Ximenez, 100 g făină, 125 g pâine prăjită, 150 g seu, 150 g zahăr brun nerafinat (muscovado), o linguriță de scorțișoară, un sfert de linguriță de cuișoare, o linguriță de praf de copt, coaja rasă a unei lămâi, 3 ouă mari, un măr mediu (spălat, curățat și ras), două linguri de miere, 125 ml de vodcă (pentru a flamba budinca).
      Preparare: se pun coacăzele, stafidele și prunele într-un castron, se toarnă sherry peste ele, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la hidratat peste noapte. A doua zi, se amestecă restul ingredientelor într-un castron mare. Se adaugă fructele din sherry, stoarse bine. Se amestecă. Se răstoarnă compoziția într-un castron care în prealabil a fost uns cu unt și tapetat cu hârtie de copt. Se presează și se acoperă cu hârtia, apoi se transferă din bol (cu tot cu hârtie) în folie de aluminiu și se sigilează bine. Budinca astfel sigilată se bagă într-o oală cu apă, care se așază pe foc. Când începe să clocotească, dați focul la cea mai mică temperatura și fierbeți timp de 5 ore. Din când în când, dacă apa se evaporă, aveți grijă să umpleți oala din nou. În ziua de Crăciun, budinca se acoperă din nou cu hârtie de copt și folie de aluminiu și se fierbe iar la bain marie, dar de data aceasta 3 ore. Se lasă apoi să se răcească puțin, se răstoarnă pe o farfurie și se flambează. Procesul e simplu: încălziti vodca, dați-i foc și turnați-o peste budincă.
      Cozonac bucovinean

      Ingrediente pentru 3 cozonaci uriași (tăvi de 30 cm): pentru cocă – 2 kg făină, 1 litru de lapte integral, 500 g zahăr, 350 g de unt cu 80% grăsime, 100 g drojdie proaspătă (sau 30 g drojdie uscată), 150 g stafide macerate în rom, 10 gălbenușuri, 10 plicuri de zahăr vanilinat (sau 20 ml esență vanilie), coaja a 4 lămâi, 20 g sare; pentru umplutură – 800 g nuci măcinate, 14 albușuri, 400 g zahăr, 500 g rahat, 20 ml esență rom, 100 g cacao; pentru uns – 4 gălbenușuri, o lingură de miere, 30 ml ulei măsline.
      Preparare: se scot toate ingredientele din frigider/cămară. Când au ajuns la temperatura camerei ne apucăm de treabă. Pornim cuptorul și îi fixăm temperatura la 190 grade Celsius (dacă e electric) sau 210 grade Celsius (dacă e un cuptor de aragaz obișnuit pe gaz). Important: pe tot parcursul preparării cozonacilor, în încăpere trebuie să fie cald. Nu trebuie să deschidem fereastra! Topim untul și îl lăsăm deoparte. Cernem făina de două ori. Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sarea deasupra gălbenușurilor. Încălzim laptele (cât să putem să ținem degetul în el fără să ne frigă). Într-un bol mic, frecăm drojdia proaspătă cu 50 g zahăr (din cele 500 g) până se lichefiază. Adăugăm trei sferturi din laptele călduț peste drojdia lichefiată (750 ml). Facem o gropiță în mijlocul făinii și turnăm acolo laptele amestecat cu drojdie. Pudrăm cu puțină făină (o lingură) de pe margine. Acoperim vasul cu un prosop curat și lăsăm maiaua să crească cel puțin 30 de minute. Gălbenușurile le frecăm spumă cu zahărul. Apoi, adăugăm coaja rasă de lămâie, vanilia, stafidele macerate în rom și laptele calduț rămas (250 ml). Se amestecă până devine o pastă omogenă. Adăugăm compoziția cu gălbenușuri în maiaua crescută. Începem să frământăm aluatul (mininum 15 minute), adăugând puțin câte puțin untul topit. Acoperim din nou vasul cu un prosop și lăsăm coca să crească până își dublează volumul. Între timp, batem spumă albușurile. Adăugăm zahărul și continuăm să batem/mixăm cel puțin 15 minute. Apoi, punem nuca, esența de rom și cacaua. Frământăm aluatul crescut încă 5 minute și îl împărțim în șase. Important: chiar dacă aluatul e lipicios, nu mai adăugați făină, ci, mai degrabă, puțin ulei. Fiecare bucată de aluat o întindem cu făcălețul sau cu mâna unsă cu ulei până ajunge la o grosime de 2 cm. Peste foaia astfel întinsă punem amestecul de albușuri, nucă, rom și cacao plus cubulețe de rahat (cam de 1 cm pătrat). Rulăm fiecare bucată, apoi împletim bucățile două câte două, ca să obținem trei cozonaci. Aceștia se așază în tăvi tapetate cu hârtie pergament sau cu ulei și făină. Se mai lasă la crescut cam 10 minute. Între timp, amestecăm cu o pensulă ingredientele pentru uns, apoi ungem cozonacii și îi dăm la cuptor pentru 60 de minute. 
      libertatea.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Iată ce soluții poți utiliza pentru a obține prăjituri gustoase de Crăciun: 

      1. Transformă bezelele în glazură
      Ți s-a terminat amestecul pe care l-ai pregătit pentru glazură? Nu fugi repede la magazin, ci folosește bezelele pe care le ai în cămară sau în frigider. Înmoaie-le în apă pe o parte, apoi lipește câte 3 pe fiecare prăjitură, în ultimele 5 minute la cuptor. După ce observi că încep să se topească, scoate prăjiturile de la cuptor și întinde glazura cu o lingură. Gustul va fi la fel de bun precum cel obținut cu glazura clasică. 
      2. Condimentează aluatul gata făcut
      Dacă ai cumpărat de la magazin aluat special pentru prăjituri este ideal să adaugi și condimentele tale preferate, în loc să obții un gust obișnuit. Lasă aluatul să se înmoaie la temperatura camerei, apoi adaugă scorțișoară, coajă de portocală, extract de migdale, nuci, semințe, frunze de mentă, extract de vanilie, chips-uri de ciocolată, cardamom sau anason stelat. Oaspeții vor aprecia aroma intensă.
      3. Scufundă totul în ciocolată

      Care este cea mai simplă metodă pentru a transforma o prăjitură banală într-una care atrage privirile și poftele? Un strat de ciocolată! Poți folosi acest truc pentru orice variantă de prăjituri și poți crea o aromă complexă dacă pui și extract de mentă.
       4. Fă două rețete cu același aluat
      Dacă vrei să faci și prăjituri și plăcinte, dar nu ai timp pentru două rețete separate, poți folosi aluatul cumpărat pentru ambele rețete.Presează aluatul de prăjituri într-o formă specială de plăcintă, lasă-l să se rumenească, apoi adaugă deasupra fructe și frișcă.
       5. Prepară o alternativă pentru smântână

      Dacă ai nevoie de o cană de smântână, dar nu ai deloc în frigider, amestecă o lingură de oțet sau suc de lămâie cu o cană de lapte.
       6. Nu lăsa prăjiturile să se usuce
      Nimeni nu apreciază prăjiturile extrem de uscate, cu siguranță nici Moș Crăciun! Pentru a te asigura că se mențin proaspete, păstrează prăjiturile într-un recipient în care ai pus o felie de pâine și jumătate de măr sau coajă de portocală. Prăjiturile vor prelua umiditatea și vor fi fragede de fiecare dată când le vei servi.
       7. Nu ai sucitor? Nicio problemă
      Sticlele groase de vin sau șampanie pot înlocui oricând sucitorul. Șterge-le bine, stropește-le cu făină și acoperă-le cu hârtie tip pergament, apoi poți subția rapid aluatul.
       8. Nu lăsa ingredientele să se lipească de cănile de măsurat

      Multe rețete de prăjituri includ miere, sirop de melasă sau diferite gemuri. Dacă vrei să eviți amestecarea aromelor este indicat să ungi interiorul cănii cu puțin ulei de orez, care are un gust neutru. Va fi mult mai ușor să speli cănile după ce termini.
      9. Măsoară cantitatea de făină corect
      Nu este indicat să torni făina direct din pungă, ci să pui cu lingura într-o cană gradată până când ajungi la cantitatea corectă.
      10. Nu folosi unt direct de la frigider
      Untul la temperatura camerei dă o textură mult mai plăcută prăjiturilor. Alege cantitatea de unt necesară și las-o la temperatura camerei timp de 30 de minute. Se va combina mult mai bine cu restul ingredientelor, iar prăjiturile își vor menține forma în timp ce se rumenesc la cuptor.
      eva.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Smoothie cu lapte de migdale
      Este o alegere potrivită pentru un mic dejun al unei mame care alăptează, întrucât are în componență ingrediente ce stimulează lactația. De exemplu, drojdia de bere este cunoscută din cele mai vechi timpuri grație capacității sale de a crește producția de lapte matern, fiind bogată și în subtanțe nutritive esențiale pentru mamă și bebeluș: fier, vitamina B, seleniu, potasiu. Alături de drojdia de bere, fulgii de ovăz favorizează și ei lactația, întrucât conțin fier, despre care se spune că poate contribui la îmbunătățirea producției de lapte matern, prevenind și anemia. Alte avantaje oferite de acest smoothie sunt: poate fi pregătit cu lapte de migdale (deci este ideal și în cazul unei intoleranțe la lactoză) și cu orice fel de fructe (fructele sunt importante pentru vitamine, minerale și fibre).
      Ingrediente pentru 1 porție de Smoothie cu lapte de migdale
      orice fel de fructe (proaspete sau congelate) 1 cană de lapte de migdale 1/4 cană fulgi de ovăz 1 lingură drojdie de bere opțional: gheață Timp de preparare: 5 minute
      Cum se prepară Smoothie cu lapte de migdale
      Pasul 1: Dacă vrei să apelezi la fructe proaspete, le vei spăla bine, le vei curăța de coajă și le vei tăia bucățele. Pentru fructele congelate, este important să le scoți în prelabil de la rece.
      Pasul 2: Fructele, laptele de migdale, fulgii de ovăz și drojdia de bere vor fi puse în blender. Va trebui să rezulte un amestec omogen.
      Pasul 3: În funcție de preferințe, poți să pui în smoothie puțină gheață, să-l pui puțin la frigider sau să-l servești la temperatura camerei.
      Amarant cu fructe
      Asemănător din punct de vedere al aspectului cu boabele de quinoa, amarantul este o plantă originară din America de Sud, care se remarcă mai ales prin conținutul de fier, dar și de calciu, magneziu sau potasiu. Poți să-l servești în perioada de alăptare chiar dacă ai intoleranță la gluten și, în combinație cu diverse ingrediente, îl poți transforma într-un adevărat stimulent pentru lactație. Iată care sunt aceste ingrediente: scorțișoara, ghimbirul (În urma unor studii s-a constatat că femeile cu flux redus al laptelui matern și-au îmbunătățit capacitatea de a alăpta după ce au luat ghimbir uscat, fie adăugat în alimente, fie prin intermediul unor capsule), nucile pecan. De asemenea, vei beneficia de un plus de nutrienți și datorită fructelor de pădure și a celor uscate.
      Ingrediente pentru 4 porții de Amarant cu fructe
      1/2 cană amarant 1/2 cană apă 1/2 linguriță scorțișoară 1/4 linguriță nucșoară 1/4 linguriță ghimbir măcinat 1/2 cană nuci pecan 1 vârf de sare 1/3 cană stafide sau cireșe deshidratate 1 măr de mărime medie 1/2 cană afine 2 căni lapte 4 linguri sirop de arțar Timp de preparare: 30-35 de minute
      Cum se prepară Amarantul cu fructe
      Pasul 1: Pune amarantul la fiert și lasă-l acolo cam 20 de minute
      Pasul 2: Vei toca nucile pecan
      Pasul 3: Mărul va fi spălat, curățat și tăiat cubulețe
      Pasul 4: Pune la un loc sarea și mirodeniile, amestecându-le bine
      Pasul 5: Distribuie amarantul în 4 porții și pune la fiecare din amestecul de mirodenii. 
      Pasul 6: Continuă să pui peste amarant și nucile, fructele uscate, mărul și afinele. 
      Pasul 7: Toarnă peste toate porțiile lapte, dar și siropul de arțar

      Porridge cu quinoa și mere
      Porridge-ul (terciul de ovăz) este un fel de mâncare tradițional în Anglia, dar care a devenit cunoscut în toată lumea pentru că este versatil și ușor de preparat. Poți să-l savurezi și folosindu-te de boabele de quinoa, ce te pot ajuta inclusiv în privința stimulării lactației. Astfel, datorită conținutului de fier, de aminoacizi și de proteine, aceștia îți vor asigura o stare optimă de sănătate, oferindu-ți un plus de fibre.
      Ingrediente pentru 1 porție de Porridge cu quinoa și mere
      1/3 cană fulgi de quinoa 80 ml lapte  125 ml apă 3 inele de mere uscate 2 lingurițe zahăr brun 1/2 linguriță scorțișoară 2 lingurițe nuci (migdale, alune, pecan etc.) opțional (pentru servire): 1 măr feliat Timp de preparare: 10 minute
      Cum se prepară Porridge cu quinoa și mere
      Pasul 1: Peste merele uscate și zahărul brun vei adăuga apa fierbinte. Acoperă-le cu un capac
      Pasul 2: Fulgii de quinoa, laptele, apa și scorțișoara vor fi puse la fiert, într-o cratiță
      Pasul 3: Lasă-le la fiert cam 3 minute
      Pasul 4: Vei pune porridge-ul într-un castron și vei pune peste el merele uscate și nucile. Poți să adaugi, dacă dorești, și câteva felii de măr crud.

      Mix de fulgi de ovăz și quinoa, cu mirodenii
      Aroma mixului de mirodenii, similară celor care se pun și la turta dulce, ne va aminti cu siguranță de copilărie. Poți să te bucuri de savoarea deosebită și datorită unei rețete cu fulgi de ovăz și quinoa, care va fi numai bună pentru un mic dejun reconfortant și ușor de preparat. Vestea bună este că poți consuma acest mix oricând, inclusiv în perioada în care alăptezi, întrucât o parte din ingredientele sale sunt ideale acestui demers. Printre ele trebuie neapărat să menționăm, alături de fulgii de ovăz și quinoa, următoarele: cartoful dulce (Este ideal pentru lactație deoarece are în componență vitamina A, B, magneziu, dar și vitamina C, fiind o sursă naturală de carbohidrați), scorțișoara sau migdalele.
      Ingrediente pentru 4 porții Mix de fulgi de ovăz și quinoa, cu mirodenii
      1 cană și jumătate de fulgi de ovăz 1/2 cană quinoa 4 căni de apă 2 linguri semințe de in 2 linguri zahăr brun 3/4 cană cartof dulce ras (crud) 1/2 linguriță scorțișoară 1/4 linguriță nucșoară 1 vârf linguriță cuișoare 1 vârf linguriță ghimbir măcinat 1/2 lingură ulei de cocos 1/3 cană merișoare crude 1/3 cană migdale/alune/nuci pecan etc. Timp de preparare: 25-30 de minute
      Cum se prepară Mixul de fulgi de ovăz și quinoa, cu mirodenii
      Pasul 1: Vei pune la fiert fulgii de ovăz și quinoa, până când acestea se umflă și se înmoaie
      Pasul 2: În timp ce acestea vor fierbe, adaugă peste ele zahărul brun, semințele de in, cartoful dulce, mirodeniile, uleiul de cocos. Amestecă bine
      Pasul 3: Ia mixul de pe foc, lasă-l să se răcească puțin și distribuie-l în cele 4 porții. Peste ele vei pune merișoarele și diverse tipuri de nuci.

      Clătite americane, cu banană și ovăz
      Pancakes sunt mereu binevenite la micul dejun, iar dacă vrei să le transformi într-un fel de mâncare ce te va sprijini în demersul de alăptare, nu va trebui decât să le adaugi un ingredient foarte benefic acestui scop: fulgii de ovăz. În plus, trebuie să știi că și banana este benefică pentru starea ta de sănătate (datorită conținutului de minerale, precum magneziul și potasiul), ajutându-te totodată să te relaxezi și să ai energie.
      Ingrediente pentru 2 porții de Clătite americane, cu banană și ovăz
      2 ouă 2 banane 1/2 cană fulgi de ovăz 1/2 linguriță praf de copt un praf de sare opțional (pentru servire): sirop de arțar, tot felul de fructe Timp de preparare: 25 de minute
      Cum se prepară Clătitele americane, cu banană și ovăz
      Pasul 1:Vei decoji bananele și le vei pune în blender, alături de ouă, praf de copt, sare și fulgii de ovăz
      Pasul 2: Va trebui să obții un aluat omogen
      Pasul 3: Vei încinge o tigaie de teflon
      Pasul 4: Vei lua câte o lingură din aluat și îi vei aplatiza, formând discuri, pe care le vei lăsa la rumenit
      Pasul 5: Poți să torni peste clătite sirop de arțar sau să decorezi cu fructe proaspete. 
      Prăjiturele cu morcovi și drojdie de bere
      Pe lângă drojdia de bere, nucile și fulgii de ovăz (unele dintre cele mai bune alimente pentru stimularea lactației), următoarele prăjituri conțin și morcovi. Aceștia sunt și ei de ajutor pentru o mamă care alăptează, întrucât sunt bogați în beta-caroten, util pentru îmbunătățirea lactației. Prepară aceste prăjiturele ori de câte ori îți dorești un mic dejun dulce și aromat!
      Ingrediente pentru 12 Prăjiturele cu morcovi și drojdie de bere
      125 g făină albă 125 g făină integrală 1 ou 1/2 linguriță praf de copt 1/2 cană fulgi de ovăz 1/2 linguriță scorțișoară 3 linguri zahăr 1/3 cană zahăr brun 1/2 cană morcovi rași 1/2 cană stafide 1/3 cană nuci pecan 1 linguriță unt 1 linguriță esență de vanilie 2 linguri drojdie de bere 1/4 cană ulei de cocos încălzit 1 vârf de sare Timp de preparare: 25-30 de minute
      Cum se prepară Prăjiturelele cu morcovi și drojdie de bere
      Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade
      Pasul 2: Topește untul într-o cratiță și pune alături de el nucile pecan, tocate. Lasă-le săse rumenească acolo între 2 și 5 minute
      Pasul 3: Amestecă făina albă, făina integrală, praful de copt, sarea, drojdia de bere, fulgii de ovăz, scorțișoara
      Pasul 4: Separat vei amesteca oul, esența de vanilie, uleiul de cocos
      Pasul 5: După ce acestea se amestecă bine, vei adăuga morcovii, stafidele și nucile pecan
      Pasul 6: Vei pune laolaltă amestecul pe bază de făină și pe cel cu ou, dar și morcovii, stafidele și nucile și vei amesteca bine, obținând un aluat
      Pasul 7: Vei lua câte o linguriță de aluat și le vei așeza pe hârtie de cop, aplatizând aluatul pentru a forma discuri
      Pasul 8: Vei da fursecurile la cuptor pentru aproximativ 10 minute

      Brioșe cu banane și ciocolată
      Când ai chef de un mic dejun dulce și gustos, poți să prepari brioșele din rețeta de mai jos. Nu numai că vor avea o aromă deosebit de plăcută, dar te pot ajuta și în ceea ce privește producția de lactației. Printre ingredientele sale se numără fulgii de ovăz și drojdia de bere, două dintre cele mai cunoscute alimente care vin în sprijinul stimulării acestui proces. În plus, nu putem uita de nuci. Acestea sunt pline de proteine, acizi grași esențiali și aminoacizi cu rol esențial în producerea de serotonină (care poate stimula considerabil procesul de lactație).
      Ingrediente pentru Brioșe cu banane și ciocolată
      3-4 banane (nu prea mari) bine coapte 1 cană de făină 1 cană zahăr 1 linguriță esență de vanilie 1/2 linguriță praf de copt 1/2 cană fulgi de ovăz 1 ou 1/3 cană unt înmuiat 1 cană mini-chips-uri ciocolată neagră 2 linguri semințe de in 2 linguri drojdie de bere 1 cană de nuci (la alegere) 1 vârf de sare Timp de preparare: 45-50 de minute
      Cum se prepară Brioșele cu banane și ciocolată
      Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade
      Pasul 2: Într-un vas vei zdrobi bananele și le vei amesteca alături de unt
      Pasul 3: Peste ele vei pune mai întâi oul și vanilia, apoi zahărul. Vei amesteca bine
      Pasul 4: Separat vei pune laolaltă făina, drojdia de bere, semințele de in, praful de copt, sarea 
      Pasul 5: Peste aceste ingrediente vei adăuga combinația cu banane. Adaugă apoi și ovăzul, amestecând foarte bine
      Pasul 6:Când vei obține un aluat omogen, vei începe să adaugi și nucile și chips-urile de ciocolată. Vei continua să amesteci
      Pasul 7: Vei umple formele de brioșe cu aluat și le vei lăsa la cuptor cam 30-35 de minute
      qbebe.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Dacă nu ți-ai dat seama, secretul celor mai bune sarmale stă în... varză! Este ingredientul care dă gustul de „ca la mama acasă„ acestui preparat culinar tradițional. Și cele mai bune frunze de varz sunt cele fierte!
      Secretul celor mai bune sarmale de Crăciun - varza
      Frunzele de varză se folosesc, în general, murate. Trebuie să fie cât mai subțiri și moi pentru ca sarmaua să fie rulată corect. Pentru ca frunzele să iasă ca la carte, e indicat să le fierbeți câteva minute înainte.
      Se secționează cotorul unei verze, dar nu se îndepărteaază complet. Se pune apă într-o cratiță și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă o lingură de oțet și puțină sare.
      Se pune varza în apă și se lasă la fiert 2-3 minute. Se scot frunzele și se răcesc puțin în cameră. Puteți folosi la fiert și cuptorul cu microunde. Se îndepărtează cotorul verzei și se pune 5 minute la cuptorul cu microunde. Frunzele se vor separa mai ușor.
      Mai puteți îndepărta cotorul verzei, lega capetele și pune într-o pungă pentru copt. Se pune la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic. Frunzele se vor separa ușor apoi. O altă metodă de a scoate frunzele fără a le rupe e prin congelare.
      Se bagă varza la congelator până îngheață. Apoi se scoate și se lasă să se dezghețe singură la temperatura camerei. Frunzele se vor desprinde cu ușurință, fără a se rupe.
      clickpentrufemei.ro
  •