
Ingrediente:
• 250 g făină albă
• 100 g făină integrală
• 120 g zahăr
• 270 g margarină
• 1 plic de praf de copt
• 100 ml apă
• 150-200 g gem
• 100 g fulgi de migdale
• esență de vanilie, sare
Pentru sosul caramel:
• 80 g zahăr
• 60 ml apă
• 25 g margarină
• ½ linguriță de amidon
Mod de preparare:
Cerne făinurile și praful de copt într-un castron, adaugă un praf de sare și margarina frecată cu zahărul. Încorporează apa, esență de vanilie după gust și frământă aluatul. Întinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune deasupra gemul și presară fulgii de migdale. Dă la cuptorul încins 30-40 de minute.
Între timp, pregătește sosul caramel. Pune pe foc zahărul și apa și lasă doar până când capătă culoarea chihlimbarului. Dă deoparte, adaugă margarina și amidonul și amestecă repede. Toarnă sosul caramel peste prăjitura scoasă din cuptor.