Prăjitură cu gem și migdale (rețetă de post)


    Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Screen-Shot-2017-02-23-at-11.26.08.jpg

Ingrediente:
• 250 g făină albă

• 100 g făină integrală

• 120 g zahăr

• 270 g margarină

• 1 plic de praf de copt

• 100 ml apă

• 150-200 g gem

• 100 g fulgi de migdale

• esență de vanilie, sare

Pentru sosul caramel:

• 80 g zahăr

• 60 ml apă

• 25 g margarină

• ½ linguriță de amidon

Mod de preparare:
Cerne făinurile și praful de copt într-un castron, adaugă un praf de sare și margarina frecată cu zahărul. Încorporează apa, esență de vanilie după gust și frământă aluatul. Întinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune deasupra gemul și presară fulgii de migdale. Dă la cuptorul încins 30-40 de minute.

Între timp, pregătește sosul caramel. Pune pe foc zahărul și apa și lasă doar până când capătă culoarea chihlimbarului. Dă deoparte, adaugă margarina și amidonul și amestecă repede. Toarnă sosul caramel peste prăjitura scoasă din cuptor.

femeia.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • Calandrella
      De Calandrella
      Rețete cu struguri: Pui cu sos de muştar şi struguri

      Ingrediente: 4 pulpe de pui cu tot cu pieliţă, o ceapă, 2 căţei de usturoi, două căni de vin (sau de supă concentrată de pui), două linguri de muştar Dijon, două căni de boabe de struguri fără sâmburi, două linguri de ulei de măsline, sare, piper.
      Preparare: taie ceapa în felii subţiri şi zdrobeşte usturoiul. Tamponează pulpele cu prosoape de hârtie până nu le mai simţi umede, apoi asezonează-le generos cu sare şi piper. Aprinde focul în cuptor şi lasă-l să se încălzească. Aşază pe foc mediu o cratiţă cu fund mai gros (care poate fi băgată şi în cuptor), încinge uleiul şi rumeneşte pulpele pe ambele părţi, apoi scoate-le pe o farfurie. Pune în tigaie ceapa, cu sare şi piper (cam o jumătate de linguriţă împreună), şi las-o până devine translucidă, apoi adaugă usturoiul, amestecă, iar după jumătate de minut, toarnă vinul sau supa şi pune muştarul. Răzuieşte cu paleta sau cu lingura fundul tigăii, să desprinzi ce s-a lipit acolo (dacă s-a lipit ceva), apoi amestecă bine, să se îmbine miresmele. Pune pulpele înapoi, adaugă boabele de struguri şi transferă cratiţa la cuptor pentru o jumătate de oră. Serveşte pulpele cu sosul din cratiţă şi cu struguri proaspeţi. Ca garnitură poţi alege piureul de cartofi sau legume la grătar.
      Rețete cu struguri: Tartă

      Ingrediente: pentru crustă – 250 făină, 125 unt gras (80-82% grăsime), 40 ml lapte rece, un gălbenuş, un praf de sare, două linguri de zahăr pudră; pentru cremă – 250-300 g mascarpone, 250-300 ml frişcă lichidă, două-trei linguri de zahăr pudră, un plic de zahăr vanilat; pentru topping – struguri şi alte fructe, la alegere (poţi pune piersici sau nectarine feliate, căpşune şi kiwi, de exemplu).
      Preparare: pune făina pe blatul de lucru, sub formă de muşuroi, adaugă sarea şi zahărul, amestecă, apoi încorporează, cu degetele, untul rece. Adaugă gălbenuşul şi laptele şi frământă un pic aluatul, până se leagă, apoi formează o bilă, înveleşte-o în folie alimentară şi bag-o la frigider pentru vreo oră (nu strică dacă stă mai mult). După ce se răceşte bine, întinde aluatul, transferă-l în tava de tartă, presară pe el câteva boabe de fasole (ca să nu se umfle la copt) şi bagă tava în cuptor pentru 15-20 de minute sau până se rumeneşte un pic. Pentru cremă, bate frişca şi apoi amestec-o bine, cu mixerul, cu mascarpone. Indiferent de gramajul ales, ţine cont că trebuie să ai cantităţi egale sau aproape egale de brânză şi frişcă. Adaugă zahărul vanilat şi zahăr pudră după gust. Întinde crema pe crusta răcită şi ornează cu fructe, apoi dă la frigider pentru câteva ore.
      Rețete cu struguri: Salată Waldorf

      Ingrediente: 6 linguri de maioneză sau de iaurt, o lingură de zeamă de lămâie, o jumătate de linguriţă de sare, un vârf de cuţit de piper, două mere, o cană de boabe de struguri, o cană de ţelină apio tăiată bucăţele şi una de miez de nucă, o salată verde.
      Preparare: îndepărtează miezul merelor şi taie-le bucăţele (cam la fel de mari cum sunt cele de ţelină), iar boabele de strugure taie-le în jumătăţi. Prăjeşte un pic nucile. Amestecă într-un castron maioneza (sau iaurtul) cu lămâia, sarea şi piperul, apoi adaugă merele, ţelina, strugurii şi nucile şi amestecă bine. Serveşte pe frunze de salată.
      Dacă foloseşti iaurt în loc de maioneză şi ţi se pare cam acru sosul, poţi adăuga un pic de miere.
      Rețete cu struguri: Platou de brânzeturi şi fructe

      Popular nu doar în Franţa, deşi de acolo de pornit 'moda', platoul cu brânzeturi poate fi o gustare minunată când te întâlneşti cu prietenii, primeşti musafiri sau… nu ai chef să găteşti. Ai nevoie de brânzeturi felurite (Brie, Camembert, Gouda, Gorgonzola, Emmentaler, Gruyere, Roquefort), boabe de struguri, smochine tăiate în jumătate, câteva nuci, câţiva biscuiţi săraţi, dulceaţă de ardei iute. Desigur, după inspitaţie, mai poţi schimba pe ici, pe colo, ingredientele. Poţi adăuga, de exemplu, felii de mere verzi şi frunze proaspete de rucola. Cu brânzeturi şi fructe va merge perfect un vin roşu demisec.
      Beneficiile consumului de struguri

      Strugurii sunt bogaţi în antioxidanţi, vitamine şi minerale, fiind un adevărat izvor de sănătate. Iată câteva dintre beneficii:
      – previn şi tratează constipaţia, având efect laxativ.
      – ajută la eliminarea acidului uric din organism şi, prin asta, previn afecţiunile renale.
      – reduc nivelul de colesterol rău (LDL), prevenind formarea de plăci pe vasele de sânge şi blocarea acestora; previn, aşadar, şi apariţia accidentelor vasculare cerebrale.
      – ţin la distanţă bolile cardiovasculare.
      – remediu pentru migrene.
      – remediu pentru oboseala cronică.
      – întăritor al sistemului imunitar.
      – ajută la menţinerea sănătăţii creierului, prin cantitatea mare de resveratrol conţinută, care blochează apariţia bolilor neurodegenerative – aşadar, şi a maladiei Alzheimer.
      – previn pierderea vederii cauzată de varsta înaintată sau de degenerescenţa maculară.
      – au proprietăţi antibacteriene şi antivirale, dar şi proprietăţi anticancerigene (tot datorită resveratrolului). Cel mai eficient rol de prevenţie îl au în cazul cancerului colorectal şi al celui de sân.
      libertatea.ro
    • alexandrarum
      De alexandrarum
      - INGREDIENTE:
       250 g faina 150 ml apa calduta 1/2 bucata cub de drojdie proaspata 1 praf sare 2 linguri zahar 2 cani ulei - pentru umplutura
       200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere.
      Vezi cum se fac langoşile.
      Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr.  Adaugă făina şi se frământă bine.
      Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei,  acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.
      Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.
      Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).
      Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.
      Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.
      retete.unica.ro
    • Calandrella
      De Calandrella
      Se prepară ca orice dulceață, doar că fructele sunt exotice, transmite Știri.md cu referire la Prime.md. 
      Cum se prepară dulceașa de măcieș? Se ia măcieșul în stare proaspătă, se spală foarte bine într-o apă, după aceasta se pune și se fierbe într-o cratiță. Se fierbe cam 20 de minute, după care se ia de pe de foc și se pune într-un robot de bucătărie și se mărunțește.
      Aceasta are foarte multe beneficii pentru organism, este bogată în vitamine și minerale. 
      Se recomadă o linguriță din acest gem de dimineață pe stomacul gol împreună cu un păhărel de apă caldă. 
      Pentru dulceața de mandarine se aleg fructele mai mici. Se curăță ușurel cu un burete de bucătărie partea mai dură. Se pune într-o cratiță și se dă un clocot două, se repetă procedura de vreo trei ori până când apa rămâne curată. Apoi se adaugă zahăr după gust.
      Smochinele în dulceață au gust de rahat lokum, sunt fine și aromate. Se aleg smochinele verzi de pe copac, se taie codița și se face cu scobitoarea multe găurele primprejur pentru a se însiropa. Sunt recomandate pentru întărirea oaselor, pentru prevenirea cancerului, sunt foarte bune pentru digestie. 
      Cu un pahar de ceai turcesc, dulceața este și mai delicioasă.
      prime.md
    • Calandrella
      De Calandrella
      Acum 14 ani, Natalia Perjan a înţeles că pâinea din comerţ nu este sănătoasă, așa că a început să o coacă acasă, așa cum făceau pe vremuri bunicile noastre.
      A studiat zile întregi diverse rețete, apoi și-a pus cunoștințele în practică.
      Gospodina are secretele ei și cu greu am convins-o să ne arate cum se coace adevărata pâine artizanală.
      Reţeta este foarte simplă, dar necesită multă răbdare. Avem nevoie de apă, făină integrală, maia şi sare.
      Pâinea se pune în tavă și se coace timp de 45 de minute la temperatura de 240 grade. 
      Painea din făină integrală cu maia se diferenţiază la gust  de cea din comerţ, este dulce acrişoară, iar termenul de valabilitate este mai mare.
      prime.md
    • Calandrella
      De Calandrella
      Îți plac foarte mult cireșele, dar parcă uneori ai avea poftă de un desert simplu în care să incluzi aceste fructe sănătoase. Profită de cireșe cât sunt în plin sezon ca să le consumi pe stomacul gol, dar și să faci un desert rapid, bun și atunci când ții dietă. 
      Deoarece sunt făcute din mai mult de 75% apă şi cu un conţinut scăzut de calorii te ajută să îți satisfaci senzația de foame pentru o perioadă mai lungă de timp decât alimentele și băuturile cu un conținut caloric mai mare.Cireșele au și un conținut bogat de fibre, iar fibrele accelerează pierderea în greutate și reduc nivelul colesterolului prin încetinirea absorbției sale în sânge.
      Iată patru dintre cele mai bune combinații ca să faci un desert cu cireșe fără multe calorii:
      1. Tiramisu cu cireşe şi cremă de brânză light

      Prepară un sos de cireșe punând la fiert cireşe cu zeamă de lămâie şi green sugar sau extract de stevia, iar la final adaugă 1-2 linguri cu seminţe de chia pentru a îngroşa sosul.  
      Poţi să foloseşti acest sos sau să optezi pentru cireșele simple împreună cu o cremă de brânză light și cu pişcoturi înmuiate în cafea pentru a face un tiramisu delicios.
      2. Sorbet de cireșe

      Ca să faci un sorbet de cireșe trebuie să mixezi în blender iaurt grecesc degresat cu cireșe congelate, puțin lapte vegetal și extract de stevia. Este atât de simplu să faci un sorbet de cireșe și astfel te asiguri că nu conține zahăr rafinat cum se întâmplă în cazul sortimentelor de la supermarket. 
      Mixează în blender: 1 iaurt grecesc degresat cu un pumn de cireșe fără sâmburi și congelate în prelabil, 2-3 linguri de lapte vegetal și extract de stevia/ green sugar/ miere de albine.
      3. Mini-cheesecake fără coacere cu cireşe

      Folosește același sos de cireșe ca pentru tiramisu, însă de data aceasta ca să faci mini-cheesecake fără coacere cu cireșe. Acest desert este unul extrem de simplu de făcut. 
      Cu ajutorul unui blat din biscuiţi graham amestecaţi cu puțin ulei obții foarte rapid baza cheesecake-ului. Pentru a face crema trebuie să amesteci crema de brânză light cu zeamă de lămâie, coajă de lămâie și extract de stevia sau green sugar. 
      Asamblează aceste mini-cheesecake-uri în formele pentru brioșe. 
      4. Înghetață vegană de cireșe

      Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor poți să faci o înghețată fără lactate și fără zahăr rafinat. Ca să faci cea mai bună înghețată vegană de cireșe trebuie să amesteci în robotul de bucătărie: 4 banane tăiate și congelate în prealabil cu 1/2 cană cu cireșe curățate de sâmburi. Se mixează până când obții o înghețată cremoasă. Ornează cu cireșe deasupra și servește cea mai bună înghețată de cireșe!
      eva.ro
       
  •