Prăjitură cu gem și migdale (rețetă de post)


    Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Screen-Shot-2017-02-23-at-11.26.08.jpg

Ingrediente:
• 250 g făină albă

• 100 g făină integrală

• 120 g zahăr

• 270 g margarină

• 1 plic de praf de copt

• 100 ml apă

• 150-200 g gem

• 100 g fulgi de migdale

• esență de vanilie, sare

Pentru sosul caramel:

• 80 g zahăr

• 60 ml apă

• 25 g margarină

• ½ linguriță de amidon

Mod de preparare:
Cerne făinurile și praful de copt într-un castron, adaugă un praf de sare și margarina frecată cu zahărul. Încorporează apa, esență de vanilie după gust și frământă aluatul. Întinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune deasupra gemul și presară fulgii de migdale. Dă la cuptorul încins 30-40 de minute.

Între timp, pregătește sosul caramel. Pune pe foc zahărul și apa și lasă doar până când capătă culoarea chihlimbarului. Dă deoparte, adaugă margarina și amidonul și amestecă repede. Toarnă sosul caramel peste prăjitura scoasă din cuptor.

femeia.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • alexandrarum
      De alexandrarum
      - INGREDIENTE:
       250 g faina 150 ml apa calduta 1/2 bucata cub de drojdie proaspata 1 praf sare 2 linguri zahar 2 cani ulei - pentru umplutura
       200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere.
      Vezi cum se fac langoşile.
      Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr.  Adaugă făina şi se frământă bine.
      Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei,  acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.
      Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.
      Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).
      Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.
      Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.
      retete.unica.ro
    • Calandrella
      De Calandrella
      Acum 14 ani, Natalia Perjan a înţeles că pâinea din comerţ nu este sănătoasă, așa că a început să o coacă acasă, așa cum făceau pe vremuri bunicile noastre.
      A studiat zile întregi diverse rețete, apoi și-a pus cunoștințele în practică.
      Gospodina are secretele ei și cu greu am convins-o să ne arate cum se coace adevărata pâine artizanală.
      Reţeta este foarte simplă, dar necesită multă răbdare. Avem nevoie de apă, făină integrală, maia şi sare.
      Pâinea se pune în tavă și se coace timp de 45 de minute la temperatura de 240 grade. 
      Painea din făină integrală cu maia se diferenţiază la gust  de cea din comerţ, este dulce acrişoară, iar termenul de valabilitate este mai mare.
      prime.md
    • Calandrella
      De Calandrella
      Îți plac foarte mult cireșele, dar parcă uneori ai avea poftă de un desert simplu în care să incluzi aceste fructe sănătoase. Profită de cireșe cât sunt în plin sezon ca să le consumi pe stomacul gol, dar și să faci un desert rapid, bun și atunci când ții dietă. 
      Deoarece sunt făcute din mai mult de 75% apă şi cu un conţinut scăzut de calorii te ajută să îți satisfaci senzația de foame pentru o perioadă mai lungă de timp decât alimentele și băuturile cu un conținut caloric mai mare.Cireșele au și un conținut bogat de fibre, iar fibrele accelerează pierderea în greutate și reduc nivelul colesterolului prin încetinirea absorbției sale în sânge.
      Iată patru dintre cele mai bune combinații ca să faci un desert cu cireșe fără multe calorii:
      1. Tiramisu cu cireşe şi cremă de brânză light

      Prepară un sos de cireșe punând la fiert cireşe cu zeamă de lămâie şi green sugar sau extract de stevia, iar la final adaugă 1-2 linguri cu seminţe de chia pentru a îngroşa sosul.  
      Poţi să foloseşti acest sos sau să optezi pentru cireșele simple împreună cu o cremă de brânză light și cu pişcoturi înmuiate în cafea pentru a face un tiramisu delicios.
      2. Sorbet de cireșe

      Ca să faci un sorbet de cireșe trebuie să mixezi în blender iaurt grecesc degresat cu cireșe congelate, puțin lapte vegetal și extract de stevia. Este atât de simplu să faci un sorbet de cireșe și astfel te asiguri că nu conține zahăr rafinat cum se întâmplă în cazul sortimentelor de la supermarket. 
      Mixează în blender: 1 iaurt grecesc degresat cu un pumn de cireșe fără sâmburi și congelate în prelabil, 2-3 linguri de lapte vegetal și extract de stevia/ green sugar/ miere de albine.
      3. Mini-cheesecake fără coacere cu cireşe

      Folosește același sos de cireșe ca pentru tiramisu, însă de data aceasta ca să faci mini-cheesecake fără coacere cu cireșe. Acest desert este unul extrem de simplu de făcut. 
      Cu ajutorul unui blat din biscuiţi graham amestecaţi cu puțin ulei obții foarte rapid baza cheesecake-ului. Pentru a face crema trebuie să amesteci crema de brânză light cu zeamă de lămâie, coajă de lămâie și extract de stevia sau green sugar. 
      Asamblează aceste mini-cheesecake-uri în formele pentru brioșe. 
      4. Înghetață vegană de cireșe

      Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor poți să faci o înghețată fără lactate și fără zahăr rafinat. Ca să faci cea mai bună înghețată vegană de cireșe trebuie să amesteci în robotul de bucătărie: 4 banane tăiate și congelate în prealabil cu 1/2 cană cu cireșe curățate de sâmburi. Se mixează până când obții o înghețată cremoasă. Ornează cu cireșe deasupra și servește cea mai bună înghețată de cireșe!
      eva.ro
       
    • Calandrella
      De Calandrella
      Se prepară ca orice dulceață, doar că fructele sunt exotice, transmite Știri.md cu referire la Prime.md. 
      Cum se prepară dulceașa de măcieș? Se ia măcieșul în stare proaspătă, se spală foarte bine într-o apă, după aceasta se pune și se fierbe într-o cratiță. Se fierbe cam 20 de minute, după care se ia de pe de foc și se pune într-un robot de bucătărie și se mărunțește.
      Aceasta are foarte multe beneficii pentru organism, este bogată în vitamine și minerale. 
      Se recomadă o linguriță din acest gem de dimineață pe stomacul gol împreună cu un păhărel de apă caldă. 
      Pentru dulceața de mandarine se aleg fructele mai mici. Se curăță ușurel cu un burete de bucătărie partea mai dură. Se pune într-o cratiță și se dă un clocot două, se repetă procedura de vreo trei ori până când apa rămâne curată. Apoi se adaugă zahăr după gust.
      Smochinele în dulceață au gust de rahat lokum, sunt fine și aromate. Se aleg smochinele verzi de pe copac, se taie codița și se face cu scobitoarea multe găurele primprejur pentru a se însiropa. Sunt recomandate pentru întărirea oaselor, pentru prevenirea cancerului, sunt foarte bune pentru digestie. 
      Cu un pahar de ceai turcesc, dulceața este și mai delicioasă.
      prime.md
    • Calandrella
      De Calandrella
      Ingrediente pentru prajitura cu iaurt si lamaie:
      O lamaie mare 300 de grame de iaurt Patru oua 250 de grame de zahar 300 de grame de faina Esenta de vanilie Un praf de copt Un varf de cutit de sare 100 de mililitri de ulei Mod de preparare:
      1. Rade coaja de la lamaie si stoarce sucul. Separa albusurile de galbenusi. Bate galbenusurile cu zaharul pana rezulta o crema legata, iar zaharul se topeste complet. Adauga uleiul incet si amesteca bine. Incorporeaza iaurtul, coaja de lamaie, praful de copt si faina.
      2. Bate spuma albusurile cu o lingura, doua de suc de lamaie si incorporeaza-le in compozitia de baza. Coace prajitura intr-o tava clasica pentru aragaz (dar poate fi pusa si in tavi de de cozonac), unsa cu ulei si tapetata cu faina, la foc potrivit, in cuptorul incins in prealabil, timp de 45-50 de minute.
      3. Se taie in bucatele, dupa inspiratie, cand s-a racit si se decoreaza cu coaja de lamaie. Poti servi prajitura simpla sau cu sosuri de fructe sau ciocolata sau alaturi de fructe proaspete.
      Prajitura cu iaurt si lamaie este un dulce delicios si foarte aromat.
  •