Prăjitură cartof de cacao cu fructe, rețetă delicioasă


    Din punctul nostru de vedere, e prăjitura copilăriei anilor 90. Este ușor de făcut și e delicioasă. Numai când ne gândim la o prăjitură cartof de cacao cu fructe, ne ”plouă în gură” de poftă! Să vedem rețeta mai jos:

pirojnoe-kartoschka-4.jpg

Ingrediente prăjitură cartof de cacao cu fructe (9-12 bucati):

  • 250 g biscuiți măcinați
  • 100 g nuci tocate fin (migdale, caju etc)
  • 100 g zahăr
  • 1 ceașcă apă
  • 2 linguri cafea
  • 1 lingură rasă cacao
  • 1/2 fiolă esență de rom
  • 1 linguriță coajă rasă de portocale sau confiată

Pentru topping:

  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra

Preparare prăjitură cartof de cacao cu fructe:

  • Se amestecă biscuiții, nuca tocată și coaja de portocală într-un bol.
  • Se face un sirop din apă, zahăr, cafea și cacao. Se fierbe până dă în clocot, se răcește și se pune peste biscuiți.
  • Se amestecă toată compoziția bine, până la omogenizare. Se modelează cartofi din aluat, în mâini.
  • Se tăvălesc, pe rând, în cacao și zahăr pudră.

*Dacă e prea tare aluatul, mai adăugați puțină apă înainte de a forma bilele.

*Puteți înlocui apa cu lapte, pentru a face aluatul mai dulce.

Pofta buna!

clickpentrufemei.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Ingrediente pentru 4 porții de cartofi umpluți:
      4 cartofi medii, spălați bine 1 ceapă tocată mărunt ½ de cană de brânză cheddar, răzuită ½ de cană de boabe de porumb la cutie ½ de cană de ardei roșu gras, tăiat mărunt 2 linguri de smântână light 2 linguri de pătrunjel pentru ornat, mărunțit bine Cartofi umpluți: mod de preparare
      Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază cartofii într-o tavă, pe o folie de copt. Gătește cartofii aproximativ 40-45 de minute sau până se înmoaie, apoi scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească. Dă cuptorul mai încet, la aproximativ 170-180 de grade Celsius.
      Când s-au mai răcit, taie cartofii pe jumătate și scobește-i pe dinăuntru.
      Mărunțește partea din cartofi scobită și amestec-o bine cu ceapa, boabele de porumb, brânza, ardeiul roșu și o lingură de smântână.
      Așază amestecul respectiv înapoi în cartofii scobiți și introdu cartofii umpluți în cuptor. Lasă-i la copt încă 10-15 minute, până se rumenesc bine și prind o crustă pe deasupra.
      Când sunt gata, scoate cartofii din cuptor și pune-i pe o farfurie. Adaugă restul de smântână și pătrunjelul deasupra.
      divahair.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Probabil prima variantă la care te gândești este să planifici un cheat day în care să savurezi toate preparatele care îți lasă gura apă. Totuși, dacă obiectivul tău este acela de a pierde în greutate, aceasta ar putea fi o alternativă neinspirată. Mai degrabă îți propunem să reinterpretezi rețetele mâncărurilor la care râvnești și să le consumi în versiunea lor healthy. 
      Astăzi îți spunem cum să prepari un burger dietetic, la fel de gustos ca cei de la fast-food, dar cu mai puține calorii!
      Ingredientele pentru un burger low carb
      Cantitățile din lista de mai jos sunt suficiente pentru 6 porții. Iată, deci, de ce ai nevoie pentru un burger sănătos:
      Pentru carne: 
      1 kg de carne de vită sau de mânzat, de preferat cât mai slabă 2 cepe (poți alege ceapă albă sau roșie, în funcție de preferințele tale) 2 ouă  Verdeață proaspătă – mărar și pătrunjel Piper negru  3 linguri de sos de soia (opțional) Sare cu conținut scăzut de sodiu Alte ingrediente: 
      Chifle integrale  Legume preferate (poți pune salată, roșii, varză etc.) Halloumi  Cum pregătești burgerul dietetic 
      Pentru a pregăti cât mai rapid burgerul, recomandarea noastră este să cumperi carne gata tocată. În acest mod, vei economisi timp în prepararea acestei rețete. Dacă ai la îndemână bucăți de carne întreagă, mărunțește-le cu ajutorul mașinii de tocat. Mai apoi, toacă și cepele, cât se poate de mărunt sau utilizează un blender și pasează-le. 
      Adaugă mai apoi albușurile de ouă, piperul, sarea și verdeața de asemenea tocată mărunt. 
      Amestecă foarte bine compoziția. Poți face această operațiune cu mâinile (după ce te-ai spălat cu apă și săpun), pentru ca amestecul să se omogenizeze mai bine. Dacă nu, poți folosi o spatulă sau o lingură de lemn. 
      Împarte compoziția în 6 părți și formează din fiecare câte un burger. Așează-te într-o tavă pe care ai pus înainte folie de aluminiu, după care unge carnea cu un pic de sos de soia. Acest ultim pas este opțional, dar trebuie să știi că acest ingredient va conferi burgerilor un plus de gust și de culoare. 
      Înainte de a-i pune în cuptor, acoperă burgerii cu folie de aluminiu. Lasă-i la cuptor pentru circa 40 de minute, la o temperatură de 180-200 de grade. Gata, pres.
      Pentru a verifica dacă burgerii sunt gata, presează-i ușor; dacă se secretă un suc roz, mai este nevoie de încă 10 minute pentru ca aceștia să se gătească perfect. 
      Cum asamblăm burgerul?
      Pentru asamblarea burgerului ai nevoie de o chiflă integrală pe care să o tai în jumătate. Pentru umplerea burgerului poți folosi legumele tale preferate și brânză Halloumi, care va aduce preparatului un plus de savoarea. Cel mai bine este să renunți la sosurile grase și să te limitezi poate la un simplu sos de muștar. 
      Ca garnitură pentru burger, poți pregăti la cuptor felii de gulie condimentate sau câteva felii de cartofi dulci. Ține cont, însă, de faptul că nutriționiștii nu recomandă alăturarea cărnii cu cartofii, în același preparat, așadar, nu exagera cu dimensiunea porției de cartofi. 
      tabu.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Păstrează puiule și sosul de lămâie, extrem de bun și pune imaginația ta de arhitet de salate la contribuție pentru multe alte variante spectaculoase și gustoase.
      Ingrediente:
      3 bucăți piept de pui afumat, 200 g broccoli, 200 g conopidă, 200 g țelină, 200 g morcovi. Pentru sos: 1 legătură ceapă verde, sucul de la 3 lămâi, 1/4 pahar ulei, 1/2 linguriță miere, sare, piper, ulei de măsline.
      Preparare:
      Taie țelina, morcovii și conopida feliuțe subțiri. Desfă broccoli în buchețele mici. Pune toate legumele la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, scoate-le din apă, cu spumiera, și pune-le în castron. Pregătește acum sosul. Toacă ceapa mărunt și amestec-o cu mierea, sucul de lămâie, sarea, piperul și uleiul. Toarnă sosul acesta peste legume, apoi pune deasupra pieptul de pui afumat, tăiat cubulețe sau fâșii. Poate nu-ți place conopida. Sau broccoli. Sau niciuna. Poți folosi morcovi și mazăre, de pildă. Acoperă și lasă la rece 30 de minute, fără să amesteci. amestecă în saltă când o servești. Poți adăuga boabe de rodie pentru aspect și gust.
      femeia.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
       Pentru aluat
       500 g făină  250 ml apă, la temperatura camerei 2 g drojdie proaspătă  25 ml ulei de măsline  1 praf de sare  Pentru umplutură
      2 cepe roşii  1 ardei iute  500 g carne de vită tocată  200 ml vin alb sec  1 ceapă albă 1-2 linguri ulei  100 g gorgonzola 50 g brânză gouda rasă  1 mână rucola sare piper 100 g măsline feliate Pentru sos
      50 g sos de roşii  50 g gorgonzola  100 g mozzarella frunzuliţe de cimbru Mod de preparare
      Pasul 1
      Torni apa în vasul în care vei frământa, adaugi uleiul, drojdia şi sarea, apoi baţi cu un tel sau mixezi. Încorporezi făina şi frămânţi până obţii un aluat catifelat, care nu se mai ţine de degete. Îl strângi într-o bilă, pe care o ungi cu puţin ulei şi o laşi deoparte 30 de minute, apoi o acoperi şi o ţii la crescut, cam 2 ore
      Pasul 2
      Pentru umplutură, încingi uleiul şi căleşti ceapa albă tăiată fin. Adaugi carnea, potriveşti gustul de sare şi piper, o laşi până se albeşte şi torni vinul. Acoperi şi o ţii pe foc până se găteşte carnea şi scade zeama. Amesteci din când în când, apoi o dai deoparte. Pentru sos, zdrobeşti cele 2 tipuri de brânză şi le amesteci cu sosul de roşii până obţii o pastă. Adaugi cimbrul tăiat şi amesteci bine ingredientele.
      Pasul 3
      Împarţi aluatul în două părţi şi le întinzi în funcţie de cum vrei să fie blatul: gros sau subţire.
      Pasul 4
      Întinzi sos pe fiecare blat şi îl netezeşti pe toată suprafaţa lui, apoi adaugi carnea, bucăţele de gorgonzola, măsline, feliuţe de ceapă roşie, rondele de ardei iute şi brânză gouda. Aşezi o pizza într-o tavă şi o dai la cuptorul bine încins 9 minute. O scoţi, pui peste ea rucola şi o mai laşi la cuptor până se rumeneşte. La fel procedezi şi cu cealaltă pizza.
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente pentru 
      4 ouă 250 g făină 200 g zahăr 150 g unt 6 linguri lapte 2 linguri cacao 1/2 lingurita praf de copt 1/2 plic zahăr vanilat 1 vârf de sare Mod de preparare 
      Ia un bol şi amestecă în el unt, zahăr, ouă, un praf de sare, lapte, praf de copt, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie. Mixează bine cu un mixer sau cu o lingură şi asigură-te că zahărul s-a topit complet. În compoziţia obţinută adaugă treptat făina până când obţii un aluat neted, fără cocoloase şi pufos. Împarte aluatul în două părţi egale, iar la una din ele adaugă câteva linguri de cacao.  
      Foloseşte o tavă îngusă de chec, unge-o cu unt şi preîncălzeşte cuptorul. Toarnă prima jumătate în tavă, iar deasupra cealaltă jumătate de compoziţie, la care ai adăugat cacao. În acest mod, checul va fi în două culori şi arome.
      Bagă tava în cuptor şi verifică dacă este copt cu ajutorul unei scobitori. Când este gata se scoate şi se lasă la răcit. 
      Se pudrează cu zăhăr pudră (opţional), se taie felii şi se serveşte. 
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
  •