• Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente (6 porţii)
      285 g de iaurt grecesc, cu puţină grăsime sau deloc 1 linguriţă miere 60 g unt de arahide, plus 2 linguri 25 g afine Preparare:
      1. Într-un bol, adăugaţi iaurtul grecesc şi mierea şi amestecaţi până se combină.
      2. Transferaţi 6 linguri de amestec în 6 forme de brioşă.
      3. Băgaţi la microunde untul de arahide timp de 15 secunde. Se pune o lingură de unt de arahide înmuiat peste fiecare lingură de iaurt.
      4. Presăraţi afine peste untul de arahide şi apăsaţi uşor.
      5. Se congelează până devin gustări solide din iaurt şi unt de arahide, aproximativ 2 ore.
      Vedeți în video de mai jos ce trebuie să faceți pas cu pas:
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      200 g de făină care crește singură 1 linguriță cu praf de copt 1 ou 300 ml lapte o bucățică de unt cât o nucă 150 g de afine sirop de arțar sau de agave sau miere puțin ulei de floarea soarelui pentru prăjit Mod de preparare
      Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 10 clătite
      Într-un bol mare, amestecă 200 g de făină care crește singură cu 1 linguriță de praf de copt și un praf de sare.
      Bate oul cu 300 ml de lapte, fă o gaură în centrul ingredientelor uscate și adaugă laptele cu ou amestecând continuu, pentru a obține un aluat cremos.
      Adaugă untul topit și bate bine compoziția cu telul sau mixerul.
      Pune jumătate din cantitatea de afine în compoziție, amestecând cu grijă să nu se sfărâme.
      Încinge o linguriță de ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare din teflon.
      Pune în tigaie câte o lingură mare plină cu aluat pentru fiecare clătită, astfel încât să obții clătite cu diametrul de 7.5 cm. Fă câte 3 - 4 clătite odată sau câte îți încap în tigaie.
      Lasă la prăjit timp de 3 minute la foc mediu până apar mici bule pe fiecare clătită, apoi întoarce-le și mai lasă la prăjit încă 2-3 minute, până se rumenesc.
      Acoperă-le cu prosoape de hârtie pentru a le menține calde cât timp faci restul aluatului.
      Servește cu sirop și restul afinelor.
      retete.eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Iaurtul grecesc este mai dens decât iaurtul obișnuit și te ajută să obții mai ușor o aromă intensă și un gust complex. De asemenea, conține cu 40% mai puțin zahăr, cu 38% mai puțin sodiu, o cantitate dublă de proteine și mai puțină lactoză decât iaurtul clasic. Probioticele din componența lui dau un impuls util digestiei și previn agravarea afecțiunilor dermatologice.
      Este foarte util să incluzi acest ingredient savuros în dieta copiilor pentru a-i ajuta să obțină calciu și proteine în timp ce se bucură de gustul special.
       Iată ce rețete vor face deliciul copiilor:
      1. Smoothie cu iaurt grecesc și fructe de pădure

      Copiii sunt foarte adesea atrași de culoarea smoothie-urilor, fiind ideal să le servești această variantă pentru a le suplimenta meniul cu nutrienți esențiali. Iaurtul grecesc nu numai că va adăuga vitamine și minerale, dar va crea o consistență mai plăcută și spumă, foarte atractivă pentru copii.
      Ingrediente:
      - 1½ banană, curățată de coajă și congelată;
      - ½ cană de zmeură congelată;
      - ½ cană de afine congelate;
      - ½ cană de lapte degresat;
      - o cană de căpșuni proaspete;
      - ¼ cană de iaurt grecesc degresat;
      - 2 linguri de miere.
      Cum se prepară:
      Pune toate ingredientele în blender și mixează până când obții un amestec omogen. Servește presărat cu puțină nucșoară.
      2. Guacamole cu mango și iaurt grecesc
      În cadrul unui studiu realizat în 2017 s-a constatat că este mult mai probabil ca legumele să fie consumate de copii dacă sunt servite alături de un sos gustos. Astfel, numai 31% dintre copii acceptă să mănânce legume simple, în timp ce 64% vor savura cu plăcere legumele dacă li se oferă și un sos apetisant în același timp. Iaurtul grecesc constituie baza ideală pentru numeroase sosuri, iar astăzi îți prezentăm o variantă exotică.
      Ingrediente:
      - 2 avocado;
      - sucul de la un lime;
      - ½ ardei gras roșu;
      - un cățel de usturoi, tocat fin;
      - ½ ceapă roșie, tăiată solzi;
      - ¼ cană de mărar, tocat fin;
      - ½ cană de iaurt grecesc simplu;
      - ½ linguriță de sare Kosher;
      - ¼ linguriță de piper negru, proaspăt măcinat;
      - un mango, tăiat cubulețe.
      Cum se prepară:
      Taie cele două fructe de avocado pe jumătate și scoate sâmburii.Pune miezul într-un castron, adaugă sucul de lime, cățelul de usturoi, ceapa roșie, ardeiul gras, mărarul, iaurtul, sarea și piperul. Amestecă bine, apoi combină totul cu mango și servește presărat cu ghimbir pudră.
      3. Prăjiturele cu iaurt grecesc, semințe și ovăz

      Cum poți obține o variantă sănătoasă de prăjiturele? Adăugând iaurt grecesc direct în aluat! Pentru fiecare pachet de unt specificat într-o rețetă folosește 6 linguri de iaurt grecesc integral.
      Ingrediente:
      - o cană de făină integrală;
      - o linguriță de bicarbonat de sodiu;
      - o linguriță de scorțișoară pudră;
      - ¼ linguriță de sare Kosher;
      - o cană de iaurt grecesc integral;
      - ½ cană de zahăr brun fin;
      - o linguriță de zahăr brun granulat;
      - 2 ouă mari;
      - 2 căni de fulgi de ovăz integral;
      - o cană de stafide aurii;
      - o linguriță de extract de vanilie;
      - 1/3 cană de semințe de floarea soarelui crude.
      Cum se prepară:
      Amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea într-un bol. Într-un vas separat combină zahărul fin cu cel granulat, apoi adaugă ouăle și extractul de vanilie, amestecând bine până când obții un mix de culoare maro deschis. Adaugă iaurtul, apoi combină totul cu amestecul precedent. În continuare adaugă lent stafidele, fulgii de ovăz și semințele. 
      Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pune câte o lingură din acest amestec, lăsând spațiu între prăjiturele. Dă la foc mediu până când capătă o culoare aurie, aproximativ 12 minute. Lasă la răcit 15 minute înainte de a le servi. 
      eva.ro
    • alexandrarum
      De alexandrarum
      In principiu ai 4 pasi de urmat:
      1 - incalzesti laptele la 82°-85°C
      2 - racesti laptele pana la 46°C
      3 - adaugi culturile active de iaurt
      4 - il lasi la incubare cateva ore pana se leaga si apoi la rece
      Iata si explicatiile mai detaliate, ca sa-ti fie mai usor prima data, pentru ca, dupa ce vei incerca reteta o data, apoi o sa ti se para extrem de simplu.
      Ce ai nevoie pentru a prepara iaurtul:
      1,9 litri de lapte integral sau cu minimum 2% grasime 120 g de iaurt simplu sau iaurt grecesc, din comert, dar care sa aiba pe eticheta mentiunea “culturi lactice active / vii” sau iaurt cu probiotice (de regula vei putea citi pe eticheta denumirile lor, precum culturi de L. Bulgaricus, S. Thermophilus, L. Acidophilus, Bifidus sau L. Casei) O oala cu peretii grosi (care disipa greu caldura, poate fi din fonta, ceramica sau inox, important e sa nu se raceasca usor) Un termometru de gatit Mod de preparare 
      1 - Incalzeste la foc mediu laptele pana la 82°-85°C (verifici temperatura cu termometrul de gatit). Cand a ajuns la acesta temperatura, dai focul la minimum si il mai lasi 5 minute, apoi il iei de pe foc. Daca deasupra s-a format caimac, atunci il inlaturi cu o lingura. Această etapă de încălzire este necesară pentru a schimba structura proteică a laptelui, astfel încât ulterior sa se solidifice în loc să se separe.
      2 - Pune oala cu lapte la racit. Pentru rapiditate poti umple chiuveta bucatariei pe jumatate cu apa rece si apoi asaza cratita la racit in ea. Amesteca ocazional in ea si verifica temperatura sa nu scada sub 46°C (altfel va trebui reincalzit din nou).
      3 - Cand laptele a ajuns la 46°C, trebuie sa adaugi rapid culturile lactice in lapte. Daca l-ai pus la racit in apa rece il scoti. Pune intr-un castron aproximativ o cana din laptele cald si adauga iaurtul cumparat care contine culturile lactice vii, apoi amesteca-le bine si toarna amestecul in cratita cu laptele cald. Acopera oala cu un capac.
      Daca ai niste borcanase din sticla, poti sa torni acum laptele in ele, dar ar fi indicat sa le incalzesti un pic inainte (in cuptor) pentru ca sticla sa nu fie rece si sa ai pregatit un loc cald in care sa le tii pe timpul incubarii.
      4 - Perioada de incubare: In mod normal, pe durata perioadei de incubare, laptele trebuie mentinut cald la o temperatura constanta de 43°C, iar in aceste conditii minimum 4 ore. Daca laptele scade sub aceasta temperatura, nu este o problema, doar ca va dura ceva mai mult timp pentru a se solidifica şi s-ar putea să rezulte un iaurt puţin mai moale. Cu cat il vei lasa mai mult, cu atat se va inchega mai bine, il poti lasa pana la 6 sau 12 ore, adica chiar pe durata noptii pentru a se inchega daca l-ai preparat seara, durata depinde practic de temperatura la care sta.
      Poti pune oala (acoperita cu capac) intr-un cuptor pe care l-ai incalzit putin in prealabil, iar acum a ajuns la o temperatura de circa 45°C, cuptorul fiind oprit. Daca ai pus laptele in borcanele de sticla, atunci pune-le capacul si asaza-le intr-o tava, apoi inveleste-le bine cu un prosop de bucatarie inainte de a introduce tava in cuptor pentru a mentine bine caldura.
      Daca nu poti sa folosesti cuptorul, atunci gaseste un loc cald undeva in bucatarie sau in casa. Langa o fereastra insorita sau pe un calorifer cald (in anotimpul rece), infasoara vasul cu capac cu un prosop gros si lasa laptele sa incubeze acolo. In functie de caldura locului si de temperatura ambientala a casei, iaurtul ar trebui sa fie gata in 6 pana la 12 ore, dar poate dura ceva mai mult.

      Cum stii cand iaurtul este gata?
      Indiferent de metoda de incubatie, iaurtul este gata atunci cand este gros şi arata ca un iaurt, logic, nu-i asa? Verifica iaurtul cand crezi ca este gata (daca a stat la o temperatura recomandata, atunci dupa minimum 4 ore) pentru a-i testa consistenta.
      Daca apesi sau iei de la suprafata iaurtului cu o lingurita si vezi ca in golul ramas apare zer sau ca suprafata iaurtului este acoperita cu un strat de zer, nu te speria, acest lucru este normal. Nu il gusta inca, iaurtul se va ingrosa in continuare si va dezvolta aroma optima numai după racire.
      Daca observi ca are zer la suprafata sau la margini, atunci scurge zerul inainte de a-l turna in recipiente cu capac.
      Cand este astfel inchegat, pune iaurtul acoperit la racit in frigider si consuma-l in decurs de 7 pana la 10 zile.
      csid.ro
  •