Penne cu broccoli, fasole verde şi brânză cu mucegai


    Această reţetă delicioasă este bogată în fibre şi te ajută să îţi menţii echilibrul interior şi tonusul mental pe întreaga perioadă a zilei.

paste-cu-carnati-si-broccoli.jpg

Ingrediente

  • 300 g penne
  • 200 g broccoli
  • 150 g fasole verde
  • 150 g brânză cu mucegai, cubuleţe
  • 1 avocado copt
  • 30 ml ulei 
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de prepărare

Speli fasolea verde şi broccoliul pe care îl rupi în bucheţele. Cureţi avocadoul de coajă şi îl tai cubuleţe. Scurgi legumele şi pui tot în tigaie cu puţin ulei şi sare şi piper după gust. Laşi la foc mic aproximativ 10 -15 minute. 

Într-o oală, încălzeşti apă pe foc şi fierbi pennele după instrucţiunile de pe ambalaj.

Când pennele sunt gata, răstorni legumele peste ele şi adaugi cubuleţele de brânză cu mucegai. Completezi cu sare şi piper după caz şi le serveşti calde. 

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Echipa Publika TV a mers la cumpărături pentru a vedea cât costă în acest an masa de Paşte pentru o familie, transmite Știri.md.
      Am pus pe listă toate ingredientele pentru bucatele tradiţionale de Paşti. Un kilogram de carne de miel costă 100 de lei.
      Oamenii care nu preferă carnea de miel o pot înlocui cu cea de iepure. Preţul unui kilogram este de 126 de lei şi 50 de bani.
      Pentru o masă bogată în vitamine, nu uităm de legume.
      De pe masa de sărbătoare nu pot să lipsească nici legumele. Pentru un kilogram de roşii trebuie să plătim 30 de lei, la fel ca şi pentru unul de castraveţi, iar o legătură de ridiche costă 22 de lei şi pentru o legătură de verdeţuri trebuie să achităm 12 lei.
      Sărbătorile Pascale sunt asociate cu ouăle roşii. Un carton cu zece ouă costă în jur de 20 de lei, iar vopseaua, cel puţin patru lei.
      Magazinele mai propun şi ouă vopsite şi fierte. Preţul a zece bucăţi este de 50 de lei, cu aproximativ 30 de lei mai mult decât ouăle obişnuite.
      Pasca şi cozonacii sunt nelipsiţi de pe masa de sărbătoare.
      Pentru gospodinele care nu vor să coacă pască sau cozonaci, în magazine există o mare varietate de produse începând de la cele autohtone şi terminând cu panetone. Preţurile variază de la 40 de lei până la aproximativ 150 de lei. 
      Bucatele merg mai bine dacă sunt stropite cu alcool: o sticlă de vin costă de la câteva zeci de lei.
      În total, coşul pentru masa de Paşte ne-a costat 591 de lei. Asta în condiţiile în care pensia medie din ţara noastră este de 1.131 de lei.
      Aşadar, persoanele în etate vor avea de ales: ori să cheltuie aproape jumătate din pensie pentru masa de Paşte, ori să renunţe la anumite produse cum ar fi carnea de miel, panetonele sau chiar legumele.
      publika.md
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      250 g paste-cochilie mari 200 g brânză ricotta 200 g spanac congelat ½ legătură pătrunjel 150 g caşcaval 150 g roşii în suc propriu sare, după gust piper, după gust 1 gălbenuş Mod de prepărare
      Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scoţi într-o sită şi le laşi la scurs.
      Scurgi spanacul decongelat şi îl mărunţeşti. Într-un castron, amesteci brânza cu spanacul, pătrunjelul tocat, 50 g de caşcaval dat prin răzătoarea mică, gălbenuşul, sare şi piper.
      Pasezi roşiile în blender şi răstorni acest piure într-o tavă antiaderentă, cu pereţii înalţi. Umpli pastele cu umplutura de ricotta şi spanac, apoi le aşezi în tavă.
      Tai bucăţele restul de caşcaval şi pui pe fiecare scoică câte o feliuţă, apoi dai vasul la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, până se rumeneşte. 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      Pentru aluat
      300 g făină 1 plic praf de copt 2 gălbenuşuri 800 g unt 50 g smântână 1 praf sare Pentru umplutură
      2 artofi mari fierţi în coajă 300 g broccoli 1 ceapă 1 lingură ulei 3 ouă sare piper 100 ml smântână lichidă 100 g caşcaval Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt şi cu sarea, apoi, încorporezi gălbenuşurile bătute, untul şi smântâna. Dai aluatul la frigider 30 de minute, apoi întinzi o foaie şi o pui într-o tavă rotundă, astfel încât să acopere şi marginile. Îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc.
      Pentru umplutură, cureţi cartofii şi-i zdrobeşti. Tai ceapa julien, o căleşti în ulei şi o pui peste cartofi. Fierbi broccoli în apă clocotită 2-3 minute, îl laşi la scurs şi apoi la răcit, după care îl adaugi în umplutură împreună cu ouăle bătute şi smântâna.
      Amesteci totul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi torni compoziţia peste aluat. La final, razi caşcavalul. Dai tarta la cuptor 30-40 de minute, la foc mediu.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare:
      - 300 de grame de paste penne
      - un dovlecel
      - două vinete de mărime medie
      - doi ardei roşii copţi
      - 300 de grame de roşii cherry
      - trei cepe mici
      - doi căţei de usturoi
      - câţiva bulgări de mozarella
      - o lingură de ulei de măsline extra virgin
      - o lingură de cimbrişor mărunţit
      - câteva frunze de busuioc proaspăt
      - sare şi piper, după gust
      Mod de preparare:
      Spală bine vinetele şi dovleceii, după care taie-le în felii de grosime de circa o jumătate de centimetru. Taie, de asemenea, şi ardeii în fâşii subţiri, iar apoi curăţă cepele şi toacă-le mărunt.
      Ulterior, într-o tigaie, pune la încins uleiul, adaugă usturoiul şi ceapa şi căleşte-le uşor. Ai grijă să nu se ardă, iar apoi scoate-le pe o farfurie. În uleiul rămas, prăjeşte dovleceii, iar apoi, schimbă uleiul şi rumeneşte vinetele.
      Când ai terminat, căleşte roşiile întregi, bine spălate. Când s-au înmuiat, fărâmiţează şi scurge-le.
      Adaugă din nou celelalte legume în tigaie, condimentează cu sare şi piper, adaugă ş cimbrişorul şi lasă totul la călit. Aşteaptă 20 de minute, adaugă şi roşiile şi mai lasă totul la fiert timp de cinci minute.
      Între timp, fierbe pastele penne conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Nu uita să adaugi un praf de sare, iar apoi, când sunt gata, pune-le într-un bol, stropeşte-le cu ulei de măsline şi adaugă legumele fierte. Adaugă bulgării de mozzarella şi frunzele de busuioc.
      Consumă salata caldă.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente Broccoli cu brânză la cuptor
      1 "buchet" de broccoli (200 g) 2 căni de brânză mozzarella (200 g) 1 linguriţă de ulei de măsline (15 ml) 1 lingură de sare de mare (15 g) 2 căţei de usturoi  Mod de preparare Broccoli cu brânză la cuptor
      În primul rând, fierbeţi broccoli timp de 10 minute. Puneţi apă cu sare într-o oală, iar atunci când începe să fiarbă scufundaţi leguma. 
      După ce aţi gătit broccoli, lăsaţi-l deoparte să se răcească. Se taie imediat ce se răceşte.
      Într-o tigaie, puneţi ulei de măsline şi usturoiul tocat, apoi adăugaţi cuburile de brocoli pe care le veţi căli. Asezonaţi cu sare şi piper, apoi adăugaţi mozaarella. 
      Turnaţi compoziţia într-un vas termorezistent şi băgaţi totul la cuptor, la 180 ° C, timp de 20 de minute. 
      Se serveşte cald. Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
  •