Paste-cochilie umplute cu ricotta


    Pastele te scot mereu din încurcătură când eşti grăbit sau nu ştii ce să mai găteşti. Din câteva ingrediente simple, obţii rapid o mâncare apetisantă pentru întreaga familie!

5db187265d3c4_o.jpg

Ingrediente

  • 250 g paste-cochilie mari
  • 200 g brânză ricotta
  • 200 g spanac congelat
  • ½ legătură pătrunjel
  • 150 g caşcaval
  • 150 g roşii în suc propriu
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 gălbenuş

Mod de prepărare

Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scoţi într-o sită şi le laşi la scurs.

Scurgi spanacul decongelat şi îl mărunţeşti. Într-un castron, amesteci brânza cu spanacul, pătrunjelul tocat, 50 g de caşcaval dat prin răzătoarea mică, gălbenuşul, sare şi piper.

Pasezi roşiile în blender şi răstorni acest piure într-o tavă antiaderentă, cu pereţii înalţi. Umpli pastele cu umplutura de ricotta şi spanac, apoi le aşezi în tavă.

Tai bucăţele restul de caşcaval şi pui pe fiecare scoică câte o feliuţă, apoi dai vasul la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, până se rumeneşte. 

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Echipa Publika TV a mers la cumpărături pentru a vedea cât costă în acest an masa de Paşte pentru o familie, transmite Știri.md.
      Am pus pe listă toate ingredientele pentru bucatele tradiţionale de Paşti. Un kilogram de carne de miel costă 100 de lei.
      Oamenii care nu preferă carnea de miel o pot înlocui cu cea de iepure. Preţul unui kilogram este de 126 de lei şi 50 de bani.
      Pentru o masă bogată în vitamine, nu uităm de legume.
      De pe masa de sărbătoare nu pot să lipsească nici legumele. Pentru un kilogram de roşii trebuie să plătim 30 de lei, la fel ca şi pentru unul de castraveţi, iar o legătură de ridiche costă 22 de lei şi pentru o legătură de verdeţuri trebuie să achităm 12 lei.
      Sărbătorile Pascale sunt asociate cu ouăle roşii. Un carton cu zece ouă costă în jur de 20 de lei, iar vopseaua, cel puţin patru lei.
      Magazinele mai propun şi ouă vopsite şi fierte. Preţul a zece bucăţi este de 50 de lei, cu aproximativ 30 de lei mai mult decât ouăle obişnuite.
      Pasca şi cozonacii sunt nelipsiţi de pe masa de sărbătoare.
      Pentru gospodinele care nu vor să coacă pască sau cozonaci, în magazine există o mare varietate de produse începând de la cele autohtone şi terminând cu panetone. Preţurile variază de la 40 de lei până la aproximativ 150 de lei. 
      Bucatele merg mai bine dacă sunt stropite cu alcool: o sticlă de vin costă de la câteva zeci de lei.
      În total, coşul pentru masa de Paşte ne-a costat 591 de lei. Asta în condiţiile în care pensia medie din ţara noastră este de 1.131 de lei.
      Aşadar, persoanele în etate vor avea de ales: ori să cheltuie aproape jumătate din pensie pentru masa de Paşte, ori să renunţe la anumite produse cum ar fi carnea de miel, panetonele sau chiar legumele.
      publika.md
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      300 g penne 200 g broccoli 150 g fasole verde 150 g brânză cu mucegai, cubuleţe 1 avocado copt 30 ml ulei  sare, după gust piper, după gust Mod de prepărare
      Speli fasolea verde şi broccoliul pe care îl rupi în bucheţele. Cureţi avocadoul de coajă şi îl tai cubuleţe. Scurgi legumele şi pui tot în tigaie cu puţin ulei şi sare şi piper după gust. Laşi la foc mic aproximativ 10 -15 minute. 
      Într-o oală, încălzeşti apă pe foc şi fierbi pennele după instrucţiunile de pe ambalaj.
      Când pennele sunt gata, răstorni legumele peste ele şi adaugi cubuleţele de brânză cu mucegai. Completezi cu sare şi piper după caz şi le serveşti calde. 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      100 g şuncă presată 100 g brânză ricotta 1 pachet aluat de foietaj  boia de ardei (iute sau dulce, după preferinţe) 1 ardei roşu parmezan ras ulei sare şi piper pătrunjel Mod de preparare
      Taie ardeiul şi şunca presată în cubuleţe mici şi căleşte-le în tigaie. Într-un bol, amestecă brânza, parmezanul, pătrunjelul mărunţit şi adaugă ardeiul şi şuncă prăjite. Pune şi boiaua de ardei şi sare şi piper după gust.
      Aluatul de foietaj se întinde şi se umple cu compoziţia obţinuta, apoi se rulează şi se prind marginile pentru a nu curge. Taie felii rulada de foietaj şi aşează bucăţile într-o tavă, pe o hârtie de copt.
      Încălzeşte cuptorul şi ţine tava la făcut cam 20 de minute. Foietajele sunt gata când încep să se rumenească. 
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente 
      2 file-uri medii de somon 1 lingură ulei de măsline 25 g roşii uscate  busuioc proaspăt 120 g brânză feta sare şi piper Mod de preparare
      Într-o tigaie pune uleiul la încins şi căleşte roşiile uscate. Adaugă busuiocul tocat, iar după ce se călesc ingredientele, adaugă brânza feta pe care ai sfărâmat-o cu o furculită. Amestecă bine şi asezonează cu sare şi piper.
      Spală bucăţile de somon şi crestează-le pe mijloc, astfel încât să faci loc pentru a le umple. Foloseşte o linguriţă şi umple cu amestecul cu brânză obţinut. Pune bucăţile pe tava unsă cu puţin ulei şi bagă totul la cuptorul încălzit în prealabil. Lasă la copt aproximativ 30 de minunute, până când peştele este gata.
      Se serveşte cald, cu garnitura preferată sau cu o salată. 
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Simplu de pregătit şi sănătos, peştele nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion, motiv pentru care îţi recomandăm o reţetă simplă.
      Ingrediente necesare:
      - 1,5 kilograme de peşte proaspăt
      - o lămâie
      - 4,5 linguri de ulei
      - 200 ml de vin alb
      - două cepe
      - trei căţei de usturoi
      - 2 foi de dafin
      - o lingură de pastă de roşii
      - sare şi piper, după gust
      - piper boabe
      Mod de preparare:
      Fie că alegi să găteşti crap, doradă ori păstrăv trebuie să cureţi peştele de solzi, branhii şi intestine, iar apoi să-l speli bine cu apă rece şi să-l usuci cu prosoape de hârtie. Crestează apoi la 1-2 cm, iar apoi condimentează cu sare şi piper şi stropeşte cu zeamă de lămâie.
      Între timp pune cuptorul la preîncălzit şi toacă ceapa şi usturoiul în bucăţi de mărime medie şi pune-le în tava de copt, pe care ai uns-o în prealabil cu ulei.
      Pune deasupra bucăţile de peşte, stropeşte-le cu ulei, iar apoi adaugă vinul sucul de roşii diluat cu apă, dar şi boabe de piper, sare şi foile de dafin.
      Pune totul în cuptorul încins şi  lasă timp de 50-60 minute.Din când în când peştele se scoate din cuptor şi se stropeşte cu sosul din tavă, pentru a se pătrunde mai bine.
      Seveşte cu mămăligă şi mujdei de usturoi ori cu o garnitură de cartofi.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
  •