• Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Bucătăria de altădată avea, însă, şi extravaganţele sale. În timp ce mama, bunica sau mătuşa ne aştepta acasă cu cremă de zahăr ars, cornuleţe umplute cu rahat, gomboţi, salam de biscuiţi, prăjitura televizor sau albă-ca-zăpada, noi ne delectam la cofetărie cu savarine, amandine, jofre, diplomat, casată sau profiterol. Şi totuşi, parcă niciun dulce nu întruchipează mai bine copilăria decât laptele de pasăre.
      O reţetă de... legendă
      Se spune că păsările paradisului îşi hrăneau puii cu laptele lor, iar, când omul a ajuns să-l guste, nicio boală şi nicio armă nu l-a mai putut răpune. În folclorul românesc, se spune chiar că: "O fi împărat, o avea totul, dar nu a gustat lapte de pasăre". Se pare că expresia vine de la grecii antici. În scrierile sale, Strabon povestea că poeţii de demult slăveau fertilitatea insulei Samos, din Marea Egee, deoarece acolo se afla Raiul, de unde izvorea laptele de pasăre.
      Dând timpul mai înainte, desertul fabulos, zis şi insule plutitoare, îşi are originea în bucătăriile franceze, unde maeştrii culinari au avut ideea de a face gogoşi de bezea frumos aşezate pe o cremă de lapte şi ouă. Apoi ruşii au dus fantezia şi mai departe. Cofetarul Vladimir Mihailovici Guralnic a creat primul tort de lapte de pasăre, desert pe care l-a brevetat în 1982. Iar moldovenii de peste Prut au pus laptele de pasăre în bomboane!
      La noi, cu mici variaţiuni, reţeta a rămas clasică.
      Ingrediente:
      400 ml lapte • 4 ouă • 200 g zahăr • 1 pliculeţ zahăr vanilat • 1 lingură făină • coaja de la o lămâie bio (fără ceară) • ciocolată albă rasă sau caramel (opţional).
      Preparare:
      Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă, cu un praf de sare, pentru a se întări mai bine. Apoi se adaugă, puţin câte puţin, jumătate din zahăr, bătând în continuare până când zahărul se topeşte. Într-un castron, se bat gălbenuşurile cu zahărul rămas şi cu făina până când se obţine o compoziţie omogenă şi cremoasă. În acelaşi timp, se pune laptele la fiert, într-o cratiţă, adăugându-se zahărul vanilat. Când laptele începe să fiarbă, se dă focul mic şi, folosind o lingură, se formează bulgări din compoziţia de albuş, care se introduc în laptele fierbinte. Bulgării se întorc de pe o parte pe cealaltă, până când se întăresc, după care se scot într-o strecurătoare. După ce sunt gata toţi bulgăraşii, se strecoară laptele, se lasă un pic la răcorit şi se adaugă în el, puţin câte puţin, crema de gălbenuşuri. Se amestecă bine, apoi se pune compoziţia din nou pe foc mic, amestecându-se continuu, până când capătă consistenţă. Se lasă la răcit, după care se adaugă bulgării de albuş şi se decorează cu ciocolata albă, caramel sau orice altceva îţi pofteşte inima. mama.md
    • KK_sweethome
      De KK_sweethome
      Домашние Пряник открытка для предстоящего праздника «день учителя». 
         150 лей

      +37360563658 (Viber, whatsapp) 
      facebook- https://www.facebook.com/profile.php?id=100002261775794
      instagram - kk.sweethome






    • Administration
      De Administration
      Pentru ca oricine să poată gusta din cele mai interesante și delicioase feluri de mâncare, Mama.md a decis să colecteze 20 de rețete interesante și să le emită sub formă de о colecție de buclete cu rețete сulinare.
      Fiecare buclet reprezintă ingredientele necesare și rețeta pas cu pas pentru prepararea felului de bucate, care va deveni, cu siguranță, un favorit pentru toată familia. În plus, astfel de buclete cu rețete colorate le vor trezi copiilor interesul pentru gătit, astfel ajutându-i pe părinți.
      Setul disponibil pentru vânzare include 20 de buclete cu rețete pas cu pas. Oricine poate cumpăra o versiune în limba română sau rusă. Seturile de buclete cu rețete pot fi cumpărate pe site-ul mama.md/market
      Sperăm că rețetele de autor, primite de la utilizatorii forumului, vă vor diversifica gastronomia și vor crea bună-dispoziție la toată familia.

    • julia122997
      De julia122997
      „Supa-cremă de sfeclă, de azi încolo e una dintre cele mai gustoase supe pentru mine. Are o textură fină și o catifelare păstoasă, aș zice, iar aroma este dată de usturoiul copt nedecojit. Încercați-o și-apoi mai stăm de vorbă”, spune food bloggera și nutriționista Victoria Marcu.
      Beneficiile acestei legume pentru organism sunt uimitoare: „Sfecla roșie este leguma cu cea cea mai mare cantitate de vitamina K, nutrientul esenţial care ajută la prevenirea hemoragiilor, afecţiunilor pielii și care scade riscul de atac de cord. Contribuie la întărirea imunității şi este un puternic antiinflamator și detoxifiant.
      Totodată tratează: afecţiuni ale ficatului, afecţiuni cardiovasculare, digestive”, atenționează nutriționista. Iată cum prepari supa-cremă de sfeclă roșie cu nuci și semințe.
      Ingrediente:
      500 g sfeclă roșie, 2 ardei grași roși, 2 morcovi, 2 cepe, 7 căței de usturoi, sare și piper, ulei de măsline, nuci și semințe la dorință. Preparare:
      1. Curățim toate legumele, în afară de usturoi, și le tăiem în cuburi mari,
      2. Le stropim cu ulei de măsline, adăugăm usturoiul cu tot cu coajă, le amestecăm și condimentăm,
      3. Le punem într-o oală, adăugăm puțină apă și le dăm la cuptor.
      4. Când legumele s-au copt, scurgem o parte din zeamă, le punem în blender și mixăm, nu înainte de a decoji deja usturoiul. Treptat adăugăm zeamă în dependență de consistența dorită.
      5. O putem servi atât caldă cât și rece cu semințe de susan, chia și nuci.
      ea.md
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Salată Caprese cu avocado și căpușuni
      Ingrediente:
      80 ml oțet balsamic 1 cană de căpșuni tăiate felii 1 cană struguri sau roșii cherry tăiate în jumătate 1 avocado mediu tăiat cubulețe frunze de busuioc 1 1/2 lingurițe ulei de măsline extra virgin sare și piper după gust semințe de susan prăjite Mod de preparare:
      Într-o cratiță mică, adu oțetul la temperatură de fierbere la foc mediu. Apoi, mai lasă-l pe foc 8-10 minute până când se îngroașă și i se înjumătățește volumul. Între timp, se amestecă căpșunile, roșile/strugurii, avocado și busuiocul într-un castron. Se stropește cu ulei și se amestecă din nou, apoi se presară sare și piper. Se separă în boluri, se stropește cu oțet și se împrăștie semințe deasupra. Salată de linte și fasole
      Ingrediente:
      1 cană de linte uscată 400 gr fasole neagră clătită 1 ardei roșu mic 1/2 ceapă roșie 1-2 roșii ceapă verde pentru dressing:
      zeama de la 1 lămâie 2 lingurițe olei de măsline 1 linguriță muștar Dijon 1-2 căței de usturoi tocați 1 linguriță chimion 1/2 linguriță oregano sare după gust 1/3 linguriță coriandru Mod de preparare
      Se prepară lintea conform instrucțiunilor de pe pachet, astfel încât să rămână puțin fermă, apoi se scurge. Între timp, prepară dressing-ul: amestecă bine toate ingredientele într-un bol mic. Taie ardeiul, ceapa și roșiile. Amestecă-le într-un castron cu faslea neagră, lintea, apoi adaugă dressing-ul. Salată cu cartof dulce
      Ingrediente:
      600 gr cartof dulce tăiați în bucăți 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 1 lingură fulgi de chili 400 gr fasole neagră clătită 150 gr porumb dulce clătit 2 avocadp 250 gr roșii tăiate în bucăți 1 ceapă roșie mică coriandru zeamă de limetă sare și piper după gust Mod de preparare:
      Se încălzește cuptorul la 200 grade C. Pe tavă cu hârtie de copt se pun cartofii și se stropesc cu ulei de măsline, sare și piper. Se lasă la cuptor 30 de minute. Când cartofii dulci sunt aproape gata, se combină restul ingredientelor într-un castron mare, se asezonează și se amestecă fără a se zdrobi avocado. Se împarte în porții egale și se servește imediat. Poftă bună!
      cosmopolitan.ro
  •