Mousse din avocado și ciocolată - un desert delicios după rețeta celebrului Gordon Ramsay


    Dacă nu te-ai gândit niciodată să încorporezi avocado într-un desert cremos și savuros, acum e momentul potrivit! Noi îți spunem exact ce pași trebuie să urmezi.

naom_5b8e399051676.jpg

Gordon Ramsay este, fără îndoială, unul dintre cei mai proeminenți bucătari-șefi din Marea Britanie. Rețetele sale au făcut înconjurul lumii și deliciul a milioane de telespectatori, iar acest mouse de avocado și ciocolată inspirat de la el reprezintă un desert extraordinar de bun și de simplu de făcut.

Așa cum ne-a obișnuit, cât ai clipi din ochi, ai pe masă desertul potrivit pentru vizita neașteptată a unor prieteni sau pentru finalul unei mese în familie. Și, dacă nu știai că avocado-ul se poate folosi și la dulciuri, nu numai la salsa și la avocado toast, acum ai ocazia potrivită ca să te convingi.

Ingrediente:

- 2 avocado bine coapte, curățate de coajă și sâmburi;

- 3-4 linguri de miere lichidă;

- 1 linguriță de extract de vanilie;

- 50 gr. de pudră de cacao.

Preparare:

Se iau cele 2 avocado și se pun într-un robot de bucătărie și se pasează, până când se obține un amestec mătăsos. Se adaugă 3 linguri de miere, extractul de vanilie și pudra de cacao și se mixează din nou până când ingredientele sunt complet amestecate.

Se gustă și, dacă mai este necesar, se mai poate adăuga miere. Cu ajutorul unei linguri se transferă mousse-ul obținut în 8 pahare de shot sau de vin dulce și se pun la frigider timp de 1 oră, înainte de servire.

Cum să masori mierea? Fiind așa de lipicioasă, mierea este greu de măsurat cu precizie, pentru că nu știi niciodată cât de multă rămâne pe lingură. Dar dacă, înainte de a folosi lingura, o treci printr-un ulei lipsit de aromă, așa cum este uleiul de alune de pământ, mierea va aluneca complet de pe lingură și astfel vei știi care este cantitatea exactă de miere care ajunge în preparatul tău.

ea.md





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • maria981s
      De maria981s
      Ingrediente:
      • 250 g făină
      • 130 ml apă
      • ½ linguriță de sare
      Pentru umplutură:
      • 500 g cartofi albi
      • 4-5 cepe
      • 3-4 linguri de ulei
      • sare, piper
      Mod de preparare:
      Amestecă ingredientele pentru aluat și frământă-le cel puțin 10-15 minute. Înfășoară coca în folie și las-o deoparte o jumătate de oră.
      Între timp, fierbe în apă cu sare cartofii tăiați în cuburi. Toacă ceapa și rume-nește-o în 3-4 linguri de ulei. Pasează cartofii scurși, adaugă jumătate din ceapa călită, sare și piper proaspăt măcinat. Întinde aluatul și taie-l cu un pahar. Așază umplutură de cartofi în mijlocul cercului și împăturește, apoi presează bine marginile ca să se lipească. Lasă colțunașii 10-15 minute să se zvânte. Pune pe foc o oală cu apă cu sare. Când apa dă în clocot, pune colțu-na-șii, fierbe-i 7-10 minute și scoate-i cu spumiera într-un castron. Presară restul de ceapă călită și servește-i.
      femeia.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Clătite de post, rețetă simplă

      Ingrediente clătite de post:
       250 g făină  200 ml apă minerală  3 linguri ulei  un plic zahăr vanilinat  un praf sare  o lingură zahăr  ulei pentru prăjit  gem, după gust Preparare clătite de post:

      Alege un castron încăpător. Pune în el făina, sarea, zahărul, zahărul vanilat și amestecă bine de tot toate ingredientele uscate.
      Adaugă peste ingredientele de clătite de post de mai sus ulei. Amestecă bine de tot.
      Adaugă apoi apa minerală, amestecând pentru a nu se forma cocoloașe. Ai grijă ca aluatul să fie omogen și potrivit de gros. Dacă nu curge, mai pune apă minerală.
      Toată compoziția se dă la frigider pentru 30 de minute.
      Se scoate din frigider și se unge tigaia cu ulei. Se coc toate clătitele pe ambele părți, până sunt aurii.
      Se pun pe o farfurie și se vor umple cu gem, la alegere. Puteți pune și fructe proaspete sau presăra zahăr tos. Poftă bună!
      clickpentrufemei.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Ingrediente prăjitură cartof de cacao cu fructe (9-12 bucati):
      250 g biscuiți măcinați 100 g nuci tocate fin (migdale, caju etc) 100 g zahăr 1 ceașcă apă 2 linguri cafea 1 lingură rasă cacao 1/2 fiolă esență de rom 1 linguriță coajă rasă de portocale sau confiată Pentru topping:
      2 linguri cacao 1 lingura zahar pudra Preparare prăjitură cartof de cacao cu fructe:
      Se amestecă biscuiții, nuca tocată și coaja de portocală într-un bol. Se face un sirop din apă, zahăr, cafea și cacao. Se fierbe până dă în clocot, se răcește și se pune peste biscuiți. Se amestecă toată compoziția bine, până la omogenizare. Se modelează cartofi din aluat, în mâini. Se tăvălesc, pe rând, în cacao și zahăr pudră. *Dacă e prea tare aluatul, mai adăugați puțină apă înainte de a forma bilele.
      *Puteți înlocui apa cu lapte, pentru a face aluatul mai dulce.

      Pofta buna!
      clickpentrufemei.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Ingrediente
      2-4 lingurite de cafea proaspat macinata 2 lingurite de zahar sau miere 200 ml apa 1 praf de sare lapte si frisca (optional) Mod de preparare
      In ibric, pune apa (nu mai putin de 75 ml, dar nici mai mult de 200 ml), zaharul sau mierea, sarea si jumatate din cantitatea de cafea. Pune ibricul la fiert pe aragaz (traditional, se face pe nisip incins) si stai cu ochii pe ea.
      Cand incepe sa se umfle, amesteca putin si ia-o de pe foc. Aduaga imediat restul de cafea si amesteca din nou. Pentru ca zatul sa se lase la fundul ibricului, adauga o lingurita de apa rece. Lasa cafeaua la infuzat cateva minute, apoi toarn-o in cesti si serveste-o fierbinte.
      femeia.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Piroști (rețetă tradițională rusească de sărbători) 

      Ingrediente: pentru aluat – 1/2 kg făină, două ouă, 70 g unt topit sau ulei, 75 ml lapte cald, două lingurițe de zahăr, o jumătate de linguriță de sare, 100 ml apă călduță, un cub de drojdie; pentru umplutură – 300 g brânză de vaci, 300 g șuncă, 300 g prosciutto sau 300 g scamorza (brânză afumată), după preferință.
      Preparare: în laptele cald, topiți zahărul și drojdia și lăsați să stea timp de aproximativ 10-15 minute. Între timp, cerneți făina, adăugați ouăle bătute, untul, sarea și, la final, drojdia. Frământați bine 15 minute, adăugând apă, puțin câte puțin, până când aluatul e omogen, fin și moale. Așezați-l în castron, într-un loc cald și lăsați-l la dospit o oră. Întindeți apoi aluatul cu un făcăleț într-o foaie de 3-4 mm grosime. Tăiați cercuri de 8-10 cm și așezați umplutură în centrul fiecărui cerc. Se împăturește aluatul, formându-se o semilună, și se sigilează cu ajutorul degetelor. Se mai lasă la dospit 10-15 minute, apoi se ung cu gălbenuș cu ajutorul unei pensule și se coc la 180 de grade Celsius cam 15 minute.
      Christmas Pudding (budincă englezească de Crăciun)

      Ingrediente pentru 8-10 porții: 150 g coacăze, 150 g stafide, 150 g prune uscate, 175 ml sherry Pedro Ximenez, 100 g făină, 125 g pâine prăjită, 150 g seu, 150 g zahăr brun nerafinat (muscovado), o linguriță de scorțișoară, un sfert de linguriță de cuișoare, o linguriță de praf de copt, coaja rasă a unei lămâi, 3 ouă mari, un măr mediu (spălat, curățat și ras), două linguri de miere, 125 ml de vodcă (pentru a flamba budinca).
      Preparare: se pun coacăzele, stafidele și prunele într-un castron, se toarnă sherry peste ele, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la hidratat peste noapte. A doua zi, se amestecă restul ingredientelor într-un castron mare. Se adaugă fructele din sherry, stoarse bine. Se amestecă. Se răstoarnă compoziția într-un castron care în prealabil a fost uns cu unt și tapetat cu hârtie de copt. Se presează și se acoperă cu hârtia, apoi se transferă din bol (cu tot cu hârtie) în folie de aluminiu și se sigilează bine. Budinca astfel sigilată se bagă într-o oală cu apă, care se așază pe foc. Când începe să clocotească, dați focul la cea mai mică temperatura și fierbeți timp de 5 ore. Din când în când, dacă apa se evaporă, aveți grijă să umpleți oala din nou. În ziua de Crăciun, budinca se acoperă din nou cu hârtie de copt și folie de aluminiu și se fierbe iar la bain marie, dar de data aceasta 3 ore. Se lasă apoi să se răcească puțin, se răstoarnă pe o farfurie și se flambează. Procesul e simplu: încălziti vodca, dați-i foc și turnați-o peste budincă.
      Cozonac bucovinean

      Ingrediente pentru 3 cozonaci uriași (tăvi de 30 cm): pentru cocă – 2 kg făină, 1 litru de lapte integral, 500 g zahăr, 350 g de unt cu 80% grăsime, 100 g drojdie proaspătă (sau 30 g drojdie uscată), 150 g stafide macerate în rom, 10 gălbenușuri, 10 plicuri de zahăr vanilinat (sau 20 ml esență vanilie), coaja a 4 lămâi, 20 g sare; pentru umplutură – 800 g nuci măcinate, 14 albușuri, 400 g zahăr, 500 g rahat, 20 ml esență rom, 100 g cacao; pentru uns – 4 gălbenușuri, o lingură de miere, 30 ml ulei măsline.
      Preparare: se scot toate ingredientele din frigider/cămară. Când au ajuns la temperatura camerei ne apucăm de treabă. Pornim cuptorul și îi fixăm temperatura la 190 grade Celsius (dacă e electric) sau 210 grade Celsius (dacă e un cuptor de aragaz obișnuit pe gaz). Important: pe tot parcursul preparării cozonacilor, în încăpere trebuie să fie cald. Nu trebuie să deschidem fereastra! Topim untul și îl lăsăm deoparte. Cernem făina de două ori. Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sarea deasupra gălbenușurilor. Încălzim laptele (cât să putem să ținem degetul în el fără să ne frigă). Într-un bol mic, frecăm drojdia proaspătă cu 50 g zahăr (din cele 500 g) până se lichefiază. Adăugăm trei sferturi din laptele călduț peste drojdia lichefiată (750 ml). Facem o gropiță în mijlocul făinii și turnăm acolo laptele amestecat cu drojdie. Pudrăm cu puțină făină (o lingură) de pe margine. Acoperim vasul cu un prosop curat și lăsăm maiaua să crească cel puțin 30 de minute. Gălbenușurile le frecăm spumă cu zahărul. Apoi, adăugăm coaja rasă de lămâie, vanilia, stafidele macerate în rom și laptele calduț rămas (250 ml). Se amestecă până devine o pastă omogenă. Adăugăm compoziția cu gălbenușuri în maiaua crescută. Începem să frământăm aluatul (mininum 15 minute), adăugând puțin câte puțin untul topit. Acoperim din nou vasul cu un prosop și lăsăm coca să crească până își dublează volumul. Între timp, batem spumă albușurile. Adăugăm zahărul și continuăm să batem/mixăm cel puțin 15 minute. Apoi, punem nuca, esența de rom și cacaua. Frământăm aluatul crescut încă 5 minute și îl împărțim în șase. Important: chiar dacă aluatul e lipicios, nu mai adăugați făină, ci, mai degrabă, puțin ulei. Fiecare bucată de aluat o întindem cu făcălețul sau cu mâna unsă cu ulei până ajunge la o grosime de 2 cm. Peste foaia astfel întinsă punem amestecul de albușuri, nucă, rom și cacao plus cubulețe de rahat (cam de 1 cm pătrat). Rulăm fiecare bucată, apoi împletim bucățile două câte două, ca să obținem trei cozonaci. Aceștia se așază în tăvi tapetate cu hârtie pergament sau cu ulei și făină. Se mai lasă la crescut cam 10 minute. Între timp, amestecăm cu o pensulă ingredientele pentru uns, apoi ungem cozonacii și îi dăm la cuptor pentru 60 de minute. 
      libertatea.ro
  •