Mousse din avocado și ciocolată - un desert delicios după rețeta celebrului Gordon Ramsay


    Dacă nu te-ai gândit niciodată să încorporezi avocado într-un desert cremos și savuros, acum e momentul potrivit! Noi îți spunem exact ce pași trebuie să urmezi.

naom_5b8e399051676.jpg

Gordon Ramsay este, fără îndoială, unul dintre cei mai proeminenți bucătari-șefi din Marea Britanie. Rețetele sale au făcut înconjurul lumii și deliciul a milioane de telespectatori, iar acest mouse de avocado și ciocolată inspirat de la el reprezintă un desert extraordinar de bun și de simplu de făcut.

Așa cum ne-a obișnuit, cât ai clipi din ochi, ai pe masă desertul potrivit pentru vizita neașteptată a unor prieteni sau pentru finalul unei mese în familie. Și, dacă nu știai că avocado-ul se poate folosi și la dulciuri, nu numai la salsa și la avocado toast, acum ai ocazia potrivită ca să te convingi.

Ingrediente:

- 2 avocado bine coapte, curățate de coajă și sâmburi;

- 3-4 linguri de miere lichidă;

- 1 linguriță de extract de vanilie;

- 50 gr. de pudră de cacao.

Preparare:

Se iau cele 2 avocado și se pun într-un robot de bucătărie și se pasează, până când se obține un amestec mătăsos. Se adaugă 3 linguri de miere, extractul de vanilie și pudra de cacao și se mixează din nou până când ingredientele sunt complet amestecate.

Se gustă și, dacă mai este necesar, se mai poate adăuga miere. Cu ajutorul unei linguri se transferă mousse-ul obținut în 8 pahare de shot sau de vin dulce și se pun la frigider timp de 1 oră, înainte de servire.

Cum să masori mierea? Fiind așa de lipicioasă, mierea este greu de măsurat cu precizie, pentru că nu știi niciodată cât de multă rămâne pe lingură. Dar dacă, înainte de a folosi lingura, o treci printr-un ulei lipsit de aromă, așa cum este uleiul de alune de pământ, mierea va aluneca complet de pe lingură și astfel vei știi care este cantitatea exactă de miere care ajunge în preparatul tău.

ea.md





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      8 croasanți mari, simpli 150 de grame unt nesărat, înmuiat 75 grame zahăr pudră 4 linguri cu făină 300 grame de migdale măcinate 100 grame fulgi de migdale Mod de preparare
      Dificultate: usoara · Timp preparare: 25 de minute · Nr. porţii: 8
      Încălzește cuptorul la 170 grade Celsius.
      Pune untul, zahărul, făina și migdalele măcinate într-un blender și amestecă pentru a le combina.
      Taie croasanții pe lungime ca și cum ai face un sandviș, dar nu îi tăia complet. Lăsând cele două jumătăți lipide va menține forma croasanților.
      Întinde pasta de migdale și unt în interiorul ficărui croasant, dar păstrează 2 linguri de compoziție pentru mai târziu.
      Pune la loc "capacele" croasanților pentru a-i închide și așaza-i pe o tavă întinsă de copt.
      Întinde restul de pastă de migdale pe suprafața croasanților și presară deasupra fulgii de migdale.
      Pune la cuptor și coace timp de 10 minute.
      Scoate din cuptor și pudrează cu zahăr pudră din abundență înainte de a servi.
      retete.eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      1 kg căpşuni 2-3 banane 300 gr zahăr 6 ouă un praf sare Mod de preparare spumă de căpşuni
      Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, cu un praf de sare, până devin albe şi dense.
      Separat, se pune la fiert un sirop din 300 gr zahăr şi 300 ml apă. Se lasă să fiarbă, apoi în fir subţire se incoporeaza în spumă de albuşuri.
      Căpşunile se spală, se curată de codiţe şi se lasă la scurs. Jumătate din ele se mixează spumă, jumătate se feliază şi se lasă la scurs.
      Bezeaua coaptă se împarte în două părţi. O parte se spriteaza sub formă de bezele şi se coc în în cuptor, la 70 grade, timp de 40 minute, până se întăresc şi devin crocante. Se scot, se lasă la temperat.
      Restul de bezea se amestecă cu spumă de căpşuni.
      Bananele se curată şi se feliază. Se aşază câteva feliuţe de banane peste fiecare bezea, se îmbracă în spumă de căpşuni şi se ornează cu felii proaspete.
      Spumă de căpşuni se poate combină cu felii de banane şi de căpşuni şi se montează în pahare sau borcanele, se garnisesc cu un moţ de bezea şi se servesc sub formă de deşert la pahar.
      zumi.md
    • maria981s
      De maria981s
      Clătite de post, rețetă simplă

      Ingrediente clătite de post:
       250 g făină  200 ml apă minerală  3 linguri ulei  un plic zahăr vanilinat  un praf sare  o lingură zahăr  ulei pentru prăjit  gem, după gust Preparare clătite de post:

      Alege un castron încăpător. Pune în el făina, sarea, zahărul, zahărul vanilat și amestecă bine de tot toate ingredientele uscate.
      Adaugă peste ingredientele de clătite de post de mai sus ulei. Amestecă bine de tot.
      Adaugă apoi apa minerală, amestecând pentru a nu se forma cocoloașe. Ai grijă ca aluatul să fie omogen și potrivit de gros. Dacă nu curge, mai pune apă minerală.
      Toată compoziția se dă la frigider pentru 30 de minute.
      Se scoate din frigider și se unge tigaia cu ulei. Se coc toate clătitele pe ambele părți, până sunt aurii.
      Se pun pe o farfurie și se vor umple cu gem, la alegere. Puteți pune și fructe proaspete sau presăra zahăr tos. Poftă bună!
      clickpentrufemei.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Ingrediente:
      • 250 g făină
      • 130 ml apă
      • ½ linguriță de sare
      Pentru umplutură:
      • 500 g cartofi albi
      • 4-5 cepe
      • 3-4 linguri de ulei
      • sare, piper
      Mod de preparare:
      Amestecă ingredientele pentru aluat și frământă-le cel puțin 10-15 minute. Înfășoară coca în folie și las-o deoparte o jumătate de oră.
      Între timp, fierbe în apă cu sare cartofii tăiați în cuburi. Toacă ceapa și rume-nește-o în 3-4 linguri de ulei. Pasează cartofii scurși, adaugă jumătate din ceapa călită, sare și piper proaspăt măcinat. Întinde aluatul și taie-l cu un pahar. Așază umplutură de cartofi în mijlocul cercului și împăturește, apoi presează bine marginile ca să se lipească. Lasă colțunașii 10-15 minute să se zvânte. Pune pe foc o oală cu apă cu sare. Când apa dă în clocot, pune colțu-na-șii, fierbe-i 7-10 minute și scoate-i cu spumiera într-un castron. Presară restul de ceapă călită și servește-i.
      femeia.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Ingrediente prăjitură cartof de cacao cu fructe (9-12 bucati):
      250 g biscuiți măcinați 100 g nuci tocate fin (migdale, caju etc) 100 g zahăr 1 ceașcă apă 2 linguri cafea 1 lingură rasă cacao 1/2 fiolă esență de rom 1 linguriță coajă rasă de portocale sau confiată Pentru topping:
      2 linguri cacao 1 lingura zahar pudra Preparare prăjitură cartof de cacao cu fructe:
      Se amestecă biscuiții, nuca tocată și coaja de portocală într-un bol. Se face un sirop din apă, zahăr, cafea și cacao. Se fierbe până dă în clocot, se răcește și se pune peste biscuiți. Se amestecă toată compoziția bine, până la omogenizare. Se modelează cartofi din aluat, în mâini. Se tăvălesc, pe rând, în cacao și zahăr pudră. *Dacă e prea tare aluatul, mai adăugați puțină apă înainte de a forma bilele.
      *Puteți înlocui apa cu lapte, pentru a face aluatul mai dulce.

      Pofta buna!
      clickpentrufemei.ro
  •