Mousse din avocado și ciocolată - un desert delicios după rețeta celebrului Gordon Ramsay


    Dacă nu te-ai gândit niciodată să încorporezi avocado într-un desert cremos și savuros, acum e momentul potrivit! Noi îți spunem exact ce pași trebuie să urmezi.

naom_5b8e399051676.jpg

Gordon Ramsay este, fără îndoială, unul dintre cei mai proeminenți bucătari-șefi din Marea Britanie. Rețetele sale au făcut înconjurul lumii și deliciul a milioane de telespectatori, iar acest mouse de avocado și ciocolată inspirat de la el reprezintă un desert extraordinar de bun și de simplu de făcut.

Așa cum ne-a obișnuit, cât ai clipi din ochi, ai pe masă desertul potrivit pentru vizita neașteptată a unor prieteni sau pentru finalul unei mese în familie. Și, dacă nu știai că avocado-ul se poate folosi și la dulciuri, nu numai la salsa și la avocado toast, acum ai ocazia potrivită ca să te convingi.

Ingrediente:

- 2 avocado bine coapte, curățate de coajă și sâmburi;

- 3-4 linguri de miere lichidă;

- 1 linguriță de extract de vanilie;

- 50 gr. de pudră de cacao.

Preparare:

Se iau cele 2 avocado și se pun într-un robot de bucătărie și se pasează, până când se obține un amestec mătăsos. Se adaugă 3 linguri de miere, extractul de vanilie și pudra de cacao și se mixează din nou până când ingredientele sunt complet amestecate.

Se gustă și, dacă mai este necesar, se mai poate adăuga miere. Cu ajutorul unei linguri se transferă mousse-ul obținut în 8 pahare de shot sau de vin dulce și se pun la frigider timp de 1 oră, înainte de servire.

Cum să masori mierea? Fiind așa de lipicioasă, mierea este greu de măsurat cu precizie, pentru că nu știi niciodată cât de multă rămâne pe lingură. Dar dacă, înainte de a folosi lingura, o treci printr-un ulei lipsit de aromă, așa cum este uleiul de alune de pământ, mierea va aluneca complet de pe lingură și astfel vei știi care este cantitatea exactă de miere care ajunge în preparatul tău.

ea.md





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Rețeta 1: Tort cald cu ciocolată și zmeură, după rețeta lui Nigella Lawson
      Este o rețetă care îți ia circa o oră, dar îți oferă multe senzații gustative, mai ales dacă ești un amator înflăcărat al deserturilor. Ai nevoie de următoarele ingrediente, exact în cantitățile prevăzute (cel mai potrivit ar fi să folosește un cântar):
      185 de grame de făină; O linguriță rasă de praf de copt; Un vârf de sare; 30 de grame de cacao; 250 de grame de ciocolată amară Heidi (75% concentrație de cacao); 95 de grame de zahăr alb; 95 de grame de zahăr brun; 250 de grame de unt; O lingură de lichior de portocale; 185 de ml de apă; 185 de ml de cafea; 250 de grame de zmeură.
      Pașii rețetei:
      1. Cerne făina prin sită, adaugă praful de copt și vârful de sare, amestecând ingredientele. După amestecare, integrează praful de cacao.
      2. Într-o cratiță pune 250 de grame de ciocolată amară Heidi, 95 de grame de zahăr alb, 95 de grame de zahăr brun, 250 de grame de unt și o lingură de lichior de portocale. Adaugă apa și cafeaua. Pune compoziția pe foc mic până când se topesc toate ingredientele și se obține consistența unui sirop.
      3. Unge o formă de copt, preferabil cu diametrul de 21 de cm.
      4. Când sosul de ciocolată este gata, încorporează-l în mixul de făină și cacao.
      5. Bate separat două ouă și adaugă-le în întreaga compoziție. Amestecă fin totul.
      6. Toarnă jumătate din compoziție în forma de coptură. Adaugă zmeura. Acoperă totul cu restul compoziției.
      7. În cuptor, tortul se coace la 180 de grade, timp de 40 de minute. Pe raftul de jos adaugă o tavă suplimentară pentru cazul în care va curge puțin din compoziție.
      8. După ce îl scoți din cuptor, lasă-l 15 minute să se odihnească, apoi îl tai și-l servești alături de câteva bile de înghețată de vanilie și un pahar de vin roșu.
      Rețeta 2: Antricot de porc caramelizat cu pere și ceapă roșie
      Această rețetă o să vă satisfacă papilele gustative, pentru că oferă nu doar sațietate, ci și o multitudine de gusturi și senzații noi. În plus, este extrem de ușor de făcut, luându-ți puțin timp.
      Ai nevoie de:
      Două felii de antricot sau cotlet de porc, preferabil cu os; Trei pere medii; O ceapă roșie mare; Două fire de coriandru; Mix de legume congelate pentru wok, la garnitură; Sare, piper.
      Pașii rețetei:
      1. Curăță ceapa și taie-o julien.
      2. Taie în felii medii perele.
      3. Mărunțește firele de coriandru.
      4. Într-o tigaie preîncălzită adaugă o lingură cu ulei de măsline și aranjează ceapa, perele și coriandrul.
      5. Asezonează carnea cu sare și piper. Aranjeaz-o în tigaie alături de pere și ceapă.
      6. Într-o tigaie separată pune ulei de măsline și pregătește mixul de legume congelate.
      7. Aranjează compoziția finală pe platouri albe și servește-o alături de un vin spumant.
      Rețeta 3: Pizza cu chorizo, dovlecel și busuioc
      Italienii au descoperit de foarte mult timp care este rețeta fericirii: pizza și dragostea. De aceea, o pizza pregătită în casă poate deveni piesa de rezistență a cinei tale romantice.
      Ai nevoie de următoarele ingrediente:
      165 de ml de apă; Trei-patru grame de drojdie uscată; ¼ linguriță de zahăr; 200 de grame de făină; 50 de grame de griș; ¼ linguriță de sare; O ceapă albă mică; Doi-trei căței de usturoi; O bucățică de unt; Frunze de busuioc, după dorință; O conservă de roșii decojite; Sare, piper, zahăr brun; Un dovlecel; 75 de grame de salam chorizo; 100 de grame de mozarella.
      Pașii rețetei:
      1. Într-un bol aparte amestecă apa, drojdia uscată și zahărul brun.
      2. În alt vas adaugă făina albă, grișul și sarea. Amestecă, astfel încât făina să se îmbogățească cu oxigen.
      3. Încorporează amestecul de apă, drojdie și zahăr brun în compoziția cu făină.
      4. Amestecă aluatul în vas, după care frământă-l pe masă circa 10 minute, până când va deveni elastic. Pune-l înapoi în vas și acoperă-l cu folie alimentară până prepari sosul.
      5. Taie ceapa cubulețe. Mărunțește usturoiul. Pune-le într-un vas cu puțin ulei de măsline și un cubuleț de unt. Când se înmoaie ceapa, pune frunzele de busuioc. Tu alegi câte să fie. Peste un minut adaugă deasupra roșiile din conservă. Asezonează totul cu sare, piper și zahăr brun. Lasă compoziția pe foc mic până devine de o consistență mai groasă (circa 12-15 minute). La final trebuie s-o treci prin blender.
      6. În două tăvi pentru rolă pui folie de aluminiu, pe care o ungi cu ulei de măsline și o presori cu griș.
      7. Împarți aluatul în două părți și îl întinzi nițel. Nu este neapărat să aibă o formă geometrică fixă.
      8. Taie rondele subțiri dovlecelul, salamul și mozarella.
      9. Încinge cuptorul la 240 de grade, cu ventilarea pornită. Între timp, aluatul se odihnește în tăvi câteva zeci de minute.
      10. Unge aluatul cu sos, aranjează dovlecelul, mozarella și frunzele de busuioc.
      11. La final asezonezi cu ulei de măsline, sare și piper.
      12. Pizza se va coace în opt-10 minute la 230 de grade, cu ventilarea pornită. Servește-o cu un vin alb.
      Cu siguranță, aceste trei rețete se pot transforma într-o frumoasă tradiție de Ziua Îndrăgostiților, pe care să o repetați de fiecare dată, împreună.
      zugo.md
    • julia122997
      De julia122997
      Tuturor ne place să încheiem o masă delicioasă cu un desert apetisant dar cum ai reacționa dacă prețul lui ar depăși orice așteptări? Deserturile datează din anul 3000 î.Hr, iar în antichitate se obișnuia să se amestece fructele și nucile cu miere pentru a obține un gust bun. Producția zahărului a început în Evul Mediu, când era furnizat numai familiilor bogate din cauza prețului ridicat. De asemenea, înghețata a fost inventată în China în anul 3000 î.Hr, iar vanilia a fost creată din floarea de orhidee și a fost utilizată pentru prima dată de locuitorii din Mexic. Ciocolata a fost descoperită de exploratorii europeni în America Centrală și Mexic, iar la acel moment era consumată sub formă de băutură condimentată.
      Plăcinta cu mere a apărut în 1381, iar de atunci deserturile au devenit tot mai complexe. Nu sunt doar gustoase, ci pot avea și beneficii pentru sănătate, de exemplu reducerea stresului, aportul de vitamine și minerale și stimularea producției de serotonină. 
      Cele mai scumpe dulciuri din lume duc prețurile la superlativ, dar gustul intens pe care ți-l oferă este foarte greu de ignorat.Indiferent dacă ți se par extravagante sau chiar ești dispus să le testezi, să știi că această listă precis va conține câteva ingrediente irezistibile pentru tine.
      Iată care sunt cele mai scumpe dulciuri din lume:
      1. La Madeline au Truffle: 250 de dolari

      Este un desert preparat de faimosul ciocolatier Knipschildt în Norwalk, Connecticut. O singură trufă costă 250 de dolari, iar dacă îți este poftă de mai multe va trebui să plătești 2.600 de dolari pentru 450g de trufe. Printre ingredientele aromate se numără vanilia, uleiul de trufe, smântâna cremoasă și ciocolata neagră Valrhona. Din păcate nu poți comanda pe loc acest deliciu, ci va trebui să-l ceri în avans, dar efortul va merita datorită gustului uimitor. 
      2. Beyond Gourmet Jelly Beans: 500 de dolari

      Acest desert ingenios a fost creat de David Klein și nu conține arome artificiale sau coloranți. Vei putea savura 10 arome diferite de jeleuri ambalate într-o cutie de cristal și îmbrăcate cu un strat de foiță de aur de 24 de carate.
      3.Golden Opulence Sundae: 1.000 de dolari

      Această înghețată este servită la restaurantul „Serendipity 3” din New York. Are un gust intens obținut cu ajutorul caviarului Grand Passion, trufelor de ciocolată, păstăilor de vanilie din Tahiti și a stratului de foiță de aur de 23 de carate. Toppingul cu zahăr și fulgi de aur te va cuceri iremediabil. Înghețata a fost înscrisă în Cartea Recordurilor pentru prețul ei impresionant, iar restaurantul primește aproximativ o comandă pe lună pentru acest desert. Poți păstra o amintire a răsfățului inedit deoarece ți se permite să iei cu tine cupa de cristal Baccarat Harcourt în care este servit și care valorează 350 de dolari.
      4. Brioșa Golden Phoenix: 1.000 de dolari

      Dacă preferi o brioșă în loc de înghețată poți cheltui tot 1.000 de dolari pentru a savura o variantă excepțională. Prețul este atât de ridicat pentru că se folosesc păstăi de vanilie rare din Uganda, ciocolată italiană și căpșuni scufundate în aur lichid comestibil.Poți servi acest desert exclusivist la cofetăria Bloomsbury din mall-ul din Dubai.
      5. Absurdity Sundae: 60.000 de dolari

      Înghețata costă atât de mult pentru că vei fi dus cu avionul la clasa întâi tocmai pe Muntele Kilimanjaro din Tanzania și cazat la un hotel de 5 stele pentru a te bucura de gustul unic. În acest loc ți se va pregăti înghețata folosindu-se gheață de pe vârful muntelui. În afară de gheața foarte rară înghețata conține banane, sirop și vinuri rare, fiind servită cu linguri fabricate în 1850. Dacă anunți cu cel puțin o zi înainte poți beneficia și de un spectacol de violoncel în timp ce te delectezi cu desertul aparte.
      6. Prăjitură cu fructe și diamante: 1,72 milioane de dolari

      Probabil că vei cumpăra sau prepara cel puțin o prăjitură cu fructe de fiecare dată când vin sărbătorile, dar magazinul „Takashimaya” din Tokyo, Japonia, a dus eleganța deserturilor la un nivel greu de egalat prin prezentarea unei prăjituri cu fructe și diamante.Este decorată cu 223 de diamante, care au 170 de carate în total. Din păcate nu este destinată consumului, dar merită să o admiri pentru că a durat 6 luni să fie proiectată și o lună să fie preparată. 
      7. Căpșuni Arnaud: 9,85 milioane de dolari

      Desertul cu un preț incredibil este servit de restaurantul „Arnaud” din New Orleans. Deși desertul lor obișnuit pe bază de căpșuni costă numai 9 dolari, această variantă extravagantă a fost creată de Ziua Îndrăgostiților pentru fondatorii localului. 
      În afară de căpșuni desertul conține fulgi de aur comestibil de 24 de carate, frișcă, înghețată de vanilie și o combinație de șampanie și lichior de calitate excepțională. Un motiv suplimentar pentru prețul de 9,85 milioane de dolari este includerea alături de desert a unei cutii cu design magnific în care se găsește un inel de logodnă cu un diamant albastru de 10,06 carate creat de MS Rau Antiques, care este așezat în aceeași farfurie cu desertul, la baza cupei.
      eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
       Pentru aluat
       500 g făină  250 ml apă, la temperatura camerei 2 g drojdie proaspătă  25 ml ulei de măsline  1 praf de sare  Pentru umplutură
      2 cepe roşii  1 ardei iute  500 g carne de vită tocată  200 ml vin alb sec  1 ceapă albă 1-2 linguri ulei  100 g gorgonzola 50 g brânză gouda rasă  1 mână rucola sare piper 100 g măsline feliate Pentru sos
      50 g sos de roşii  50 g gorgonzola  100 g mozzarella frunzuliţe de cimbru Mod de preparare
      Pasul 1
      Torni apa în vasul în care vei frământa, adaugi uleiul, drojdia şi sarea, apoi baţi cu un tel sau mixezi. Încorporezi făina şi frămânţi până obţii un aluat catifelat, care nu se mai ţine de degete. Îl strângi într-o bilă, pe care o ungi cu puţin ulei şi o laşi deoparte 30 de minute, apoi o acoperi şi o ţii la crescut, cam 2 ore
      Pasul 2
      Pentru umplutură, încingi uleiul şi căleşti ceapa albă tăiată fin. Adaugi carnea, potriveşti gustul de sare şi piper, o laşi până se albeşte şi torni vinul. Acoperi şi o ţii pe foc până se găteşte carnea şi scade zeama. Amesteci din când în când, apoi o dai deoparte. Pentru sos, zdrobeşti cele 2 tipuri de brânză şi le amesteci cu sosul de roşii până obţii o pastă. Adaugi cimbrul tăiat şi amesteci bine ingredientele.
      Pasul 3
      Împarţi aluatul în două părţi şi le întinzi în funcţie de cum vrei să fie blatul: gros sau subţire.
      Pasul 4
      Întinzi sos pe fiecare blat şi îl netezeşti pe toată suprafaţa lui, apoi adaugi carnea, bucăţele de gorgonzola, măsline, feliuţe de ceapă roşie, rondele de ardei iute şi brânză gouda. Aşezi o pizza într-o tavă şi o dai la cuptorul bine încins 9 minute. O scoţi, pui peste ea rucola şi o mai laşi la cuptor până se rumeneşte. La fel procedezi şi cu cealaltă pizza.
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      215 g unt 215 g zahăr brut 215 g miere 140 ml lapte 650-700 g făină 4 g bicarbonat 14 g scorţişoară pudră 5 g nucşoară pudră 12 g ghimbir pudră Pentru glazură
      1 albuş 300-400 g zahăr pudră colorant alimentar Amesteci într-un bol făina cernută, bicarbonatul şi toate condimentele. Într-o crăticioară pui untul, laptele, mierea şi zahărul brut şi le laşi la topit, la foc mic, fără să le fierbi. Torni amestecul lichid peste cel solid şi omogenizezi aluatul. Îl dai la frigider o oră.
      Pe masa pudrată cu puţină făină, întinzi foi din aluat, de aproximativ jumătate de centimetru grosime.
      Decupezi aluatul în formele dorite. Aduni resturile şi întinzi alte foi din ele. Dacă ţi se pare că aluatul e prea moale, îl mai dai puţin la frigider. Coci în tăvi cu hârtie de copt, 12-14 minute, la 170 °C.
      Faci glazura de consistenţa pe care o doreşti, din albuşul de ou şi zahăr pudră (dacă pui mai puţin zahăr va fi uşor lichidă, dacă adaugi mai mult zahăr va deveni pastă). Pui glazura în câteva castroane şi adaugi colorant alimentar. Decorezi după imaginaţie.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      Pentru aluat
      120 ml lapte 14 g drojdie 85 g unt 80 g zahăr 3 ouă 420 g făină 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 praf de sare 1 plic Finesse coajă rasă de lămâie 1 plic Finesse coajă rasă de portocale 50 g nuci 100 g mix fructe confiate 1 plic zahăr pudră cu aromă de citrice şi vanilie Dr. Oetker Mod de preparare:
      Încălzeşti laptele şi dizolvi în el drojdia şi o lingură de zahăr. Mixezi untul cu sarea şi cu restul de zahăr până când capătă o consistenţă fină. Adaugi ouăle, unul câte unul, esenţa de vanilie Dr. Oetker şi coaja de lămâie şi de portocală Finesse. Încorporezi, treptat, făina şi compoziţia cu lapte şi, când nu mai poţi mixa, frămânţi cu mâna până obţii un aluat moale. Adaugi nucile sfărâmate şi fructele tăiate şi frămânţi până când se omogenizează. La final, aluatul nu trebuie să se mai ţină de degete.
      Îl acoperi şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul, apoi îl împarţi în jumătate. Dai drumul la cuptor. Întinzi două foi pe care le rulezi şi le aşezi în tăvi tapetate de cozonac. Ţii la cuptor până când se rumeneşte uşor cozonacul, apoi îl laşi la răcorit şi-l decorezi cu zahăr pudră cu aromă de citrice şi vanilie.
      clickpoftabuna.ro
  •