Menta, aliat pentru frumusete


    Menta este o plantă cu un miros puternic, plăcut, care îţi poate fi de ajutor atunci când ai probleme cu pielea. Machiajul zilnic, necurăţarea pielii în fiecare zi, fumatul, oboseala şi alţi factori îţi pot afecta pielea atunci când nu te aştepţi. Menta, ceaiul de mentă şi cremele cu extarct de mentă sunt o excelentă soluţie pentru multe din problemele pielii.

Menta are efect inflamator. Nu ai vrea ca pielea ta să aibă de suferit de pe urma înţepături de ţânţari şi alte insecte. Nimeni nu-şi doreşte o piele iritată, iar aici intervine menta. Ia câteva frunze de mentă şi freacă-te cu ele pe piele. Vor ameliora iritaţia şi mirosul va ţine la distanţă duşmanii.

 

Înlătură coşurile. Nimic nu este mai îngrozitor decât să te trezeşti dimineaţa cu un monstru pe faţă, pe care să nu prea ai cum să-l ascunzi. Frunzele de mentă, zdrobite, apoi pasta întinsă pe zona afectată vor regla problema estetică. Este bună şi împotriva cicatricilor.

 

Vindecă călcâiele crăpate. Îngrozitor mai este şi să vezi o femeie frumoasă, dar cu câlcâile neîngrijite. Dacă ai această problemă pune câteva frunze de mentă în apă caldă. Ţine picioarele în acest amestec. Ele vor deveni moi şi catifelate, şi picioarele vor fi mai relaxate.

 

Înlătură punctele negre. Frunzele de mentă înlătură punctele negre, dacă le aplici în stare naturală în zonele cu probleme. Stai aşa 15 minute, după care te clăteşti. Repetă procedura până când ai rezultatele dorite.

 

Vindecă acneea. Frunzele de mentă reprezintă un remediu natural împrotriva acneei. Ele sunt bogate în vitamina A, astfel că tenul va fi mai puţin gras ca de obicei. Amestecă frunze de mentă cu apă de trandafiri şi aplică pe faţă mixtura. După 20 de minute te clăteşti bine. Acneea se va vindeca gradual.

 

femeia.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.