Mămăligă cu ciuperci


    TIMPI DE PREPARARE

    • Timp de preparare: 15 min
    • Timp de gatire: 35 min
    • Gata in: 50 min

INGREDIENTE

 

Pentru mămăligă:

  • 1 litru apă
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 kg mălai


Pentru umplutură

  • 200 g ciuperci albe sau hribi
  • 200 g mozzarella sau caşcaval
  • 100 g unt
  • câteva fire pătrunjel


588085ffb2747_mamaligacuciuperci.jpg
PREPARARE

 


Mămăliga cu ciuperci este perfectă şi pentru cină, şi pentru prânz. În plus se face uşor şi nu necesită multe ingrediente. Iată reţeta!

 

1. Se fierbe mămăliga după regula proprie, având grijă să se obţină o mămăligă mai tare care se răstoarnă după fierbere într-un vas cu margini drepte. Se nivelează şi se lasă să se răcească.

 

2. După completa răcire, se taie pătrate sau triunghiuri, care se aşază alternativ cu felii de ciuperci într-o tavă de cuptor.

 

3. Se repartizează untul pe toată suprafaţa amestecului de ciuperci cu mămăligă, se aşază brânza feliată sau caşcavalul şi se dă la cuptor circa 10 minute până ce brânza se topeşte. Se scoate, se presară cu pătrunjel fin tocat şi se serveşte imediat.

 

retete.unica.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.