Mâncare de praz cu măsline și curcan


    Mâncarea de praz este unul dintre cele mai simple preparate. Pe cât de ușor se face, pe atât este de gustoasă! În plus, prazul este bogat în vitaminele A, B, C, E, K, conţine minerale: potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan, zinc, fibre alimentare şi e bine să nu ne lipsească din meniu, mai ales în sezonul rece. 

image.png

Ingrediente

- 12 fire subțiri de praz

- 5 cepe mici

- 800 g carne de curcan

- 1 lămâie

- 500 g sos de tomate

- 4 foi de dafin

- 100 ml ulei

- 300 g măsline

- 1 lingură zahăr

- sare, piper

- 250 ml apă

Mod de preparare

  • Carnea de curcan se taie în bucăți și se gătește la grill, asezonată cu sare și piper.
  • Se spală prazul și se curăță, se păstrează numai partea albă. 
  • Ceapa, tăiată solzișori și prazul în bucăți de 2-3 cm, se călesc în ulei, la foc mic până se pătrund. 
  • Se adaugă și sosul de tomate, apoi o cană de apă. 
  • Se adaugă măslinele, se acopera oala cu capac și se lasă la fiert. 
  • După 10 minute, se adaugă sare, piper, foile de dafin, zahărul și se mai lasă la fiert încă 5 minute, apoi se dă vasul la cuptorul preîncălzit la 190 grade, pentru 15 minute. 
  • Se îndepărtează foile de dafin și se servește delicioasa mâncare de praz cu măsline și carne de curcan, fierbinte, alături de carnea de curcan. Poftă bună!




Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.