Iată cum le poți prepara clătite americane


    În timp ce clătitele „franțuzești” sunt subțiri și fine, cele „americane” sunt pufoase și consistente. Ele reprezintă un mic dejun clasic la americani și nu va dura mult până când vor deveni un desert preparat frecvent și la tine acasă, mai ales că nu se fac deloc greu.

de-titlu-3.jpg

Ingrediente

  • 180 ml lapte;
  • 2 linguri de oțet alb;
  • 120 g făină albă;
  • 2 linguri de zahăr alb;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1 ou;
  • 2 linguri de unt topit;
  • spray pentru gătit;
  • 60 g unt de arahide;
  • 60 ml sirop de arțar.

Mod de preparare

  1. Amestecă laptele cu oțetul și lasă-le deoparte 5 minute, înainte de a face aluatul.
  2. Amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un vas încăpător, apoi bate ouăle și adaugă-le peste amestecul de lapte, apoi pune și untul topit în acesta. Îmbină ingredientele umede cu cele uscate, până obții un aluat fără cocoloașe.
  3. Încinge o tigaie mare pe foc mediu, dă-o cu spray de gătit și toarnă patru polonice de aluat în aceasta, pentru a face patru clătite americane. Lasă-le să se facă până apar balonașe pe suprafața lor, apoi întoarce-le cu o spatulă și mai lasă-le până se rumenesc și pe partea cealaltă.
  4. Pune siropul de arțar și untul de arahide într-un castronel termorezistent și pune-le la microunde timp de 30 de secunde, amestecând la jumătatea timpului. Dacă ingredientele nu sunt topite și îmbinate complet, mai lasă-le încă 30 de secunde. Servește clătitele americane cu acest sos delicios de unt de arahide și cu o porție de fructe proaspete de pădure sau cu înghețată.

divahair.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente 
      4 bucăți de somon 1 lămâie 3-4 linguri ulei de măsline piper măcinat 1 bucățică ghimbir (cam cat 2-3 degete mari) 1 lime 3-4 caței de usturoi sare Mod de preparare
      Se spală citricile și se răzuiesc pe cea mai fină parte a răzătoarei, după care se stoarce sucul din ele. Ghimbirul se curată de coajă folosind un cuțit, după care miezul se dă tot pe răzătoarea mică. Dacă aveți pielea sensibilă, folosiți niste mănuși de cauciuc pentru că ghimbirul este foarte puternic și vă vor ustura mâinile. Mai rămâne acum să curățați cățeii de usturoi și să îi zdrobiți. Într-un castron se pun toate ingredientele: coaja de lime și de lămâie, usturoiul și ghimbirul, uleiul, zeama de la citrice și condimentele (sare și piper după gust), și se amestecă bine. Bucățile de somon se spală bine și apoi se pun în vas și se acoperă bine cu conținutul obținut. Lăsați somonul în marinadă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
      După ce pestele a stat suficient la marinat, se pornește cuptorul la 180-220 grade Celsius și se pregătește tava/grătarul. Dacă peștele nu are piele pe nicio parte atunci e bine să puneți sub el și niște hârtie de copt pentru a nu se lipi. Curăță cu mâna bucățile de somon astfel încât să nu mai aibă coajă de citrice pentru că aceasta este amăruie.
      Ține somonul la cuptor cca. 45 de minute, însă timpul de coacere poate varia în funcție de grosimea peștelui, de gradul de coacere pe care îl preferați și de tipul cuptorului.
      iuli.eu
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente (6 porţii)
      285 g de iaurt grecesc, cu puţină grăsime sau deloc 1 linguriţă miere 60 g unt de arahide, plus 2 linguri 25 g afine Preparare:
      1. Într-un bol, adăugaţi iaurtul grecesc şi mierea şi amestecaţi până se combină.
      2. Transferaţi 6 linguri de amestec în 6 forme de brioşă.
      3. Băgaţi la microunde untul de arahide timp de 15 secunde. Se pune o lingură de unt de arahide înmuiat peste fiecare lingură de iaurt.
      4. Presăraţi afine peste untul de arahide şi apăsaţi uşor.
      5. Se congelează până devin gustări solide din iaurt şi unt de arahide, aproximativ 2 ore.
      Vedeți în video de mai jos ce trebuie să faceți pas cu pas:
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      2 linguri de ulei de măsline 1,400 kg piept de pui dezosat Piper proaspăt măcinat 450 g ciuperci crimini 100 g roşii uscate la soare Rozmarin proaspăt tocat 2 căţei de usturoi Sare 250 g fasole albă fiartă 100 g supă de pui Preparare:
      1. Preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius, iar între timp, într-o tigaie întinsă încinge o lingură de ulei.
      2. Asezonează pieptul de pui cu sare şi piper, iar apoi adaugă-l în tigaie, până devine auriu. Întoarce-l şi pe cealaltă parte şi aşteaptă cinci minute.
      3. Se pune şi cealaltă lingură de ulei în tigaie. Se adaugă ciupercile. Se sotează 5 minute. Se adaugă roşiile, rozmarinul, usturoiul, sare şi piper. Se sotează încă un minut. Se adaugă fasolea şi supa de pui.
      4. Pieptul de pui se pune în tigaie. Se lasă 30 de minute pe foc. Se serveşte cald.
      Serviți cu plăcere!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      2 capete de broccoli, tocate 60 g de unt ½ ceapă, tăiată cubuleţe 40 g făină 480 ml mix de lapte integral şi smântână uşoară 480 ml de zeamă de supă de legume 55 g morcovi mărunţiţi 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper ¼ linguriţă de nucşoară 200 g brânză cheddar rasă Mod de preparare
      Tăiaţi tulpinile de pe capetele de broccoli şi tocaţi-le în flori mici.
      Într-un vas mare la foc mediu, combinaţi untul şi ceapa şi sotaţi până devine translucidă. 
      Adăugaţi făina şi amestecaţi până când se rumeneşte uşor. Turnaţi mixul de lapte integral şi smântână uşoară şi amestecaţi până când conţinutul ajunge la fierbere. Micşoraţi focul la scăzut şi adăugaţi zeama de supă de legume. Se lasă la foc mic timp de 5-10 minute.
      Se adaugă broccoli, morcovii, sarea, piperul şi nucşoara. Se fierbe timp de 10-15 minute. Se adaugă brânza şi se amestecă până se topeşte şi se combină cu celelalte ingrediente. Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      Pentru blat
      500 g făină 1 g drojdie uscată 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă zahăr 10 g sare 250 ml apă călduţă Pentru sos 
      4 roşii mari ½ linguriţă oregano uscat sare, după gust 1 linguriţă zahăr Pentru topping
      2 fire ceapă verde 1 ceapă roşie 100 g porumb dulce din conservă 4 ciuperci champignon 2 roşii  100 g măsline negre  250 g mozzarella Amesteci făina cu drojdia, cu zahărul, cu sarea şi cu uleiul, apoi încorporezi apa, până obţii un aluat moale, elastic şi lucios. Dacă e cazul, mai torni puţină apă. Aluatul nu trebuie să ţi se lipească de mâini, ci să fie elastic. Îl acoperi şi îl laşi la dospit o oră şi jumătate.
      Pentru sos, speli cele 4 roşii, le cureţi de cotoare şi le faci piure în blender. Adaugi oregano, sare, zahăr şi le fierbi la foc foarte mic, până când sosul se îngroaşă, apoi îl laşi la răcorit.
      Întinzi aluatul într-o tavă unsă cu puţin ulei. Întinzi sosul de roşii pe blat şi dai la cuptorul preîncălzit 5 minute, la foc mare. Scoţi tava, presari mozzarella rasă, porumbul scurs, măslinele, roşiile şi ciupercile tăiate felii, ceapa verde tocată şi rondele de ceapă roşie. Pui la cuptor 10-12 minute.
      Serveşti pizza decorată cu busuioc verde şi oregano uscat.
      clickpoftabuna.ro
  •