Iată cum le poți prepara clătite americane


    În timp ce clătitele „franțuzești” sunt subțiri și fine, cele „americane” sunt pufoase și consistente. Ele reprezintă un mic dejun clasic la americani și nu va dura mult până când vor deveni un desert preparat frecvent și la tine acasă, mai ales că nu se fac deloc greu.

de-titlu-3.jpg

Ingrediente

  • 180 ml lapte;
  • 2 linguri de oțet alb;
  • 120 g făină albă;
  • 2 linguri de zahăr alb;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1 ou;
  • 2 linguri de unt topit;
  • spray pentru gătit;
  • 60 g unt de arahide;
  • 60 ml sirop de arțar.

Mod de preparare

  1. Amestecă laptele cu oțetul și lasă-le deoparte 5 minute, înainte de a face aluatul.
  2. Amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un vas încăpător, apoi bate ouăle și adaugă-le peste amestecul de lapte, apoi pune și untul topit în acesta. Îmbină ingredientele umede cu cele uscate, până obții un aluat fără cocoloașe.
  3. Încinge o tigaie mare pe foc mediu, dă-o cu spray de gătit și toarnă patru polonice de aluat în aceasta, pentru a face patru clătite americane. Lasă-le să se facă până apar balonașe pe suprafața lor, apoi întoarce-le cu o spatulă și mai lasă-le până se rumenesc și pe partea cealaltă.
  4. Pune siropul de arțar și untul de arahide într-un castronel termorezistent și pune-le la microunde timp de 30 de secunde, amestecând la jumătatea timpului. Dacă ingredientele nu sunt topite și îmbinate complet, mai lasă-le încă 30 de secunde. Servește clătitele americane cu acest sos delicios de unt de arahide și cu o porție de fructe proaspete de pădure sau cu înghețată.

divahair.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Pe cat suna de bizar ori de amuzant numele lui, pe atat este de delicios. Daca nu ne crezi, atunci trebuie sa incerci si tu prajitura dinte de negru.
      Afla mai jos care sunt secretele prepararii acestui desert incantator!
      Ingrediente pentru prajitura dinte de negru
      Pentru blat:
      200 g de faina; 200 g de zahar; 4 galbenusuri; 250 g de unt; o jumatate de cana de lapte; 3 linguri de cacao; un pliculet de zahar vanilat; un pliculet de praf de copt. Pentru bezea:
      4 albusuri; 200 g de zahar; putina sare. Pentru sirop:
      3 linguri de apa; doua linguri de zahar; o lingura de cacao. Cum prepari prajitura dinte de negru
      Pentru pregatirea blatului, cel de negresa, se mixeaza ori se amesteca manual untul cu zaharul pana se topesc cristalele. Dupa aceeea, adauga cele patru galbenusuri, laptele (la temperatura camerei), zaharul vanilat, cacaua si faina amestecata cu praf de copt. Dupa ce ai amestecat totul bine, toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ori unsa cu ulei si presarata cu faina, dupa care introdu-o in cuptorul preincalzit timp de 35-45 de minute. Atunci cand consideri ca este gata, scoate negresa din cuptor si testeaza blatul cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, inseamna ca blatul este copt. In schimb, daca pe scobitoare sunt urme de compozitie, inseamna ca blatul trebuie sa mai stea putin in cuptor. Pana se mai raceste blatul de negresa, pregateste bezeaua. Bate albusurile tare cu praful de sare, apoi adauga treptat zaharul si continua procedeul. Atunci cand nu mai simti cristalele de zahar, pune bezeaua la bain-marie, adica la baie de aburi. Continua sa amesteci compozitia pana se leaga mai bine, apoi las-o deoparte la racit. Urmeaza prepararea siropului pentru prajitura dinte de negru. Pune toate ingredientele intr-un tigaie mica si fierbe-le pana cand zaharul se topeste de tot. Asamblarea desertului se face cu cele trei elemente (blat, bezea, sirop) aflate la temperatura camerei. Intinde bezeaua peste blat cu ajutorul unei spatule ori al unui cutit cu lama mai groasa. Dupa aceea, poti sa intinzi pe toata suprafata bezelei siropul de cacao ori doar sa o stropesti cu el, apoi sa realizezi niste forme cu moturi cu ajutorul unei furculite. Tot ce a mai ramas de facut este sa tai desertul si sa te bucuri de textura si aroma lui. Cu siguranta prajitura dinte de negru este un desert pe care orice femeie ar trebui sa il incerce macar o data in viata!
      divahair.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Dacă eviți să faci pască pentru că ți se pare dificil sau crezi că există o mulțime de rețete din care nu știi ce să alegi, află că există și variante foarte simple.
      Este ușor să faci o pască delicioasă, cu umplutură fină de tip cheesecake, și fără blat. Ai nevoie de puține ingrediente și nu îți trebuie prea multă experiență. 
      Iată cum să faci pască fără aluat:
      Ingrediente:
      750 grame brânză dulce 150 grame zahăr 3 linguri cu zeamă de lămâie 50 grame amidon de porumb 4 gălbenușuri 4 albușuri 200 ml de smântână 200 grame de stafide (opțional) Mod de preparare:
      Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru prăjituri rotundă cu diametrul de 28 cm, cu fund detașabil. Hârtia de copt trebuie să depășească înălțimea formei. Amestecă cu mixerul brânza dulce, zahărul, sucul de lămâie, amidonul de porumb și gălbenușurile. Adaugă apoi albușurile bătute spumă și smântâna și mai amestecă puțin, la viteză mică. Dacă vrei să adaugi stafide, acestea se lasă la înmuiat jumătate de oră în apă caldă cu esență de rom, se scurg bine și se adaugă apoi în compoziție. Toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt.Taie hârtia astfel încât să ajungă la nivelul compoziției din tavă. Pune pasca la cuptor și las-o aproximativ 70 de minute. Lasă pasca să se răcească în tavă, apoi scoate-o cu grijă. eva.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Postul nu ar trebui să fie dificil, cât timp alimentația este suficient de diversă. Până la urmă, gândește-te că persoanele care au o dietă vegană fac asta în fiecare zi!
      Iată, deci, 5 rețete de post pe care le poțI încerca:
      Hummus pe felii de pâine (pentru micul dejun sau cină)
      Ingrediente:
      200 g năut fiert 1 lingură tahini zeama de la jumătate de lămâie 4 căței de usturoi 150 ml apă 1 lingura de boia dulce 150 ml apă Mod de preparare:
      Tot ce trebuie să faci e să mixezi ingredientele în blender până devin o pastă. Dacă ți se pare prea groasă compoziția, mai pune puțină apă. Fă-ți și un ceai de lămâie sau o limonadă, mănâncă și un fruct, iar masa este perfectă!

      Salată de paste cu vânătă (pentru prânz)
      Ingrediente:
      1 vânătă 200 g paste 3-4 căței de usturoi 50 g tofu 100 g ciuperci 100 g roșii cherry sos pesto Mod de preparare:
      Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, taie vânăta și ciupercile și călește-le în puțin ulei de măsline. Când sunt aproape gata, adaugă tofo și usturoiul și mai lasă pe foc un minut. Taie roșiile în jumătate și amestecă cu restul. La final, adaugă 1-2 lingurițe de sos pesto și amestecă bine.

      Supă cremă de linte (pentru prânz sau cină)
      Ingrediente:
      300 g linte fiartă 2 litri de apă sare după gust condimente (usturoi, boia dulce, coriandru, rozmarin, frunze de pătrunjel, foi de dafin, piper negru, chimen) după gust Mod de preparare
      Lintea fiartă se mixează la blender. Dacă mai e nevoie de apă, adugați. Se adaugă apoi condimentele și se mixează din nou, iar asta e tot.

      Salată cu orez negru și legume proaspete (pentru prânz sau cină)
      Ingrediente:
      150 g orez negru 5 ridichi 2 morcovi 1 cățel de usturoi zeama de la 1 lămâie frunze proaspete de pătrunjel și mentă 2 linguri de ulei de măsline sare după gust Mod de preparare
      Orezul se fierbe, apoi se lasă la răcit. Între timp, se spală și taie legumele. Când orezul s-a răcit, ingredientele se amestecă într-un bol și salata se servește imediat.

      Smoothie verde (pentru micul dejun sau gustare)
      Ingrediente:
      1-2 mâini de baby spanac jumătate de avocado copt 1 kiwi 1 feliuță subțire de ghimbir proaspăt 1 linguriță amestec de semințe sucul de la jumătate de lime sau lămâie apă plată sau lapte vegan Mod de preparare:
      Ingredientele se mixează bine în blender, apoi se toarnă într-un pahar.
      Poftă bună!
      cosmopolitan.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Când pregătești salate pentru copii nu vei aplica aceleași criterii ca și în cazul adulților. Dacă adulții sunt preocupați de calorii, dressinguri complexe sau ingrediente cu efect antiaging, în cazul copiilor lucrurile stau foarte diferit. În primul rând trebuie să iei în calcul că au un simț al gustului foarte dezvoltat și că nu sunt obișnuiți cu o varietate de ingrediente consumate simultan. Specialiștii te sfătuiesc să optezi pentru salatele simple, folosind 3 sau 4 ingrediente la început. Alege numai alimente care îi plac deja copilului pentru a evita reacția de respingere.
      După ce copilul s-a obișnuit cu salatele îi poți cere să te ajute când le pregătești. Este o soluție creativă pentru a-l convinge să guste ingrediente noi și treptat veți ajunge să preparați salate foarte complexe.În general salatele pentru cei mici trebuie să aibă ingrediente crocante, proaspete și ușor dulci. Poți varia consistența, dar nu uita de aceste 3 calități care vor garanta succesul.
      Iată ce salate pentru copii trebuie să testezi cât mai curând:
      1. Salată cu broccoli
      Ingrediente:
      - 10-12 felii de bacon;
      - 300g de broccoli mărunțit;
      - o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
      - ½ cană de stafide aurii.
      Pentru dressing:
      - 100ml de maioneză;
      - 2 linguri de oțet balsamic;
      - 2 linguri de zahăr brun.
      Cum se prepară:
      Rumenește baconul la tigaie, apoi amestecă toate ingredientele. Prepară dressingul, adaugă-l la amestec și lasă o oră la rece. Servește salata presărată cu mărar proaspăt.
      2. Salată cu muștar și cartofi
      Ingrediente:
      - 6 cartofi albi de mărime medie;
      - ½ ceapă roșie, tăiată solzi;
      - 200g de țelină, tăiată cubulețe;
      - 5 ouă fierte.
      Pentru dressing:
      - ½ linguriță de sare Kosher;
      - ½ linguriță de piper negru;
      - ½ cană de maioneză;
      - 2 linguri de muștar cu miere;
      - o lingură de zeamă de murături sau de oțet din vin alb.
      8 roșii cherry, pătrunjel și boia de ardei dulce pentru servire.
      Cum se prepară:
      Fierbe cartofii în coajă, apoi lasă-i la răcit, curăță-i și taie-i cubulețe. Adaugă ceapa, țelina și ouăle.Amestecă ingredientele pentru dressing, apoi adaugă-l la salată și servește decorat cu roșii cherry, boia de ardei și frunze de pătrunjel proaspăt.
      3. Salată cu spanac și căpșuni
      Ingrediente:
      - 250g de frunze crude de spanac;
      - 2 căni de căpșuni, tăiate felii;
      - ½ cană de nuci pecan;
      - 100g de brânză de capră sau brânză cu mucegai.
      Pentru dressing:
      - 2 linguri de oțet balsamic;
      - o lingură de zahăr brun;
      - ¼ linguriță de tarhon uscat;
      - ¼ linguriță de usturoi pudră;
      - o lingură de ulei de măsline extravirgin sau ulei de nucă;
       - ½ linguriță de muștar.
      Cum se prepară:
      Amestecă ingredientele pentru salată, apoi pune-le la rece o oră. Cu 10 minute înainte de a servi salata prepară dressingul cu ajutorul blenderului, pune salata într-un borcan de sticlă, adaugă dressingul și agită bine. Servește presărat cu migdale măcinate.
      4. Salată cu paste
      Ingrediente:
      - 1½ cană de paste spiralate sau fundițe din făină integrală;
      - 2 căni de broccoli, mărunțit;
      - o cană de conopidă, mărunțită;
      - o cană de ciuperci, tăiate felii;
      - o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
      - 50g de măsline negre fără sâmburi;
      - o roșie mare sau 7 roșii cherry, tăiate felii;
      - un avocado, tăiat felii subțiri.
      Pentru dressing:
      - 2 linguri de suc de lămâie;
      - 3 linguri de ulei de alune presat la rece;
      - ½ linguriță de oregano uscat;
      - ½ linguriță de măghiran uscat;
      - un vârf de cuți de sare roz de Himalaya;
      - un vârf de cuțit de piper cayenne.
      Cum se prepară:
      Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi lasă-le la scurs. Înmoaie legumele la tigaie timp de 15 minute, apoi amestecă toate ingredientele pentru salată.Continuă cu dressingul, lasă la rece 4 ore, apoi servește decorat cu miez de nucă de cocos neîndulcit.
      eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare:
      - opt ciocănele de pui
      - 200 de ml de iaurt
      - două linguriţe de ulei de măsline
      - patru căţei de usturoi
      - o jumătate de linguriţă de oregano
      - o lămâie medie
      - o jumătate de linguriţă de sare
      - sare şi piper, după gust
      - o legătură de pătrunjel verde
      Mod de preparare:
      Pentru a pregăti puiul marinat trebuie să începi cu sosul, motiv pentru care îţi propunem să combini iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano şi sare şi piper, după gust. Rade coaja de lămâie şi adaugă şi câteva linguriţe de zeamă. Amestecă bine ingredientele, după care adaugă şi pătrunjelul tăiat mărunt.
      Ulterior, pune ciocănelele de pui într-o pungă şi adaugă marinata. Încearcă să scoţi aerul din pungă şi masează bine bucăţile de pui ca să fie acoperite de sos.
      Daţi punga la frigider pentru 25 de minute, după care puneţi bucăţile fie pe grătar, fie la cuptor.
      Serviţi cu o salată asortată de murături ori cu orez.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
  •