Fructele lunii: ciresele


  • 950
  • Fructele lunii mai-iunie, ciresele sunt printre cele mai iubite fructe ale inceputului de vara. Ciresele sunt o bucurie, dar nu doar printre cele mai gustoase fructe ci si un adevarat dar pentru sanatate. Indemnul nostru este sa profiti din plin de fructele lunii, ciresele.

CHereshnya-825x619.jpg

Originar din Asia Occidentala, ciresul a ajuns in Europa adus de romani. Ciresele nu sunt doar rosii, ci si galbene sau amare. Unele se coc devreme in mai, altele la mijlocul lui iunie.

Ciresele sunt foarte bogate in vitamina C si E, contin vitamine din complexul B, provitamina A si multe minerale: fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, o serie de antioxidanti specifici si acid pantotenic.

Beneficiile pe care le aduc sanatatii sunt sustinute si de puternica actiune detoxifianta si depurativa, ajutand extrem de eficient la eliminarea toxinelor din organism, dar au si capacitatea de a normaliza tranzitul intestinal.

Iunie este luna ideala ca sa faci cura de cirese si este o buna cale prin care poti sa-ti ajuti dietele de scadere in greutate sau de detoxifiere.

Fructele lunii: ciresele au putine calorii. Astfel in 100 de grame de cirese sunt doar 65 de calorii, iar peste 70% din compozitia lor este apa.

Cura de cirese este benefica pielii

Cura de cirese este recomandata tuturor, dar mai ales celor care au probleme renale si hepatice, diferiti compusi specifici continuti de cirese fiind capabili sa normalizeze si sa echilibreze functia acestor organe.

Ciresele au capacitatea de a regla nivelul colesterolului din sange si imbunatateste circulatia sangelul la nivelul celor mai mici vase (al capilarelor), acolo unde are loc schimbul efectiv de substante intre sange si celule, fapt care explica puternicul efect detoxifiant al acestora.

Ciresele sunt ideale in dieta femeilor, mereu predispuse la anemie si copiilor. Foarte bogate in provitamina A (intr-o 100 de grame se gaseste jumatate din doza zilnica necesara), o cura de cirese duce la echilibrarea nivelului de vitamina A in organism cu toate beneficiile pe care aceasta o aduce, mai ales atunci cand provine din surse naturale, nu din pilule.

Acestea sunt tot atatea motive pentru care fructele lunii sunt ciresele!

femeia.ro


Поделись новостью с друзьями!