Dulciuri antirid


  • 962
  • În frumusețe nu trebuie să ne ferim de dulciuri, ba, dimpotrivă, alimentele dulci sunt cele mai bune tratamente pentru o piele fină și plină de prospețime.

Tinerețe la minut, asta poți obține cu cele mai delicioase alimente! Înainte de un eveniment special, dacă apelezi la măștile dulci, tenul tău va arăta superb în câteva minute. Zaharurile au un efect spectaculos, umplu ridurile, diminuându-le dimensiunile pentru aproape opt ore, timp suficient să arăți superb la orice petrecere.

 

Miere
Este unul dintre cele mai bune tratamente naturale pentru problemele tenului, dar și pentru îngrijirea lui. Are efect antiseptic, antioxidant, acționează ca tonic pentru activitatea celulară a pielii. Masca pe bază de miere calmează, curăță, revitalizează și repară tenul. Efectul intens hidratant atenuează ridurile și lasă pielea netedă. Este un bun tratament antirid cu efecte imediate sau de durată, dacă este pusă la treabă în mod frecvent.

 

Rețetă: aplică mierea pe față ca atare sau amestecată cu puțin lapte, lasă masca să acționeze 20-30 de minute, apoi clătește cu apă rece.

 

Zahăr
Preferi să consumi zahăr brun în loc de cel rafinat, alb? Află că-i bun nu doar pentru sănătate, ci și pentru îngrijirea pielii. Este un excelent scrub, revigorează pielea și o lasă catifelată. Pentru ocazii speciale, nu te limita la o simplă curățare, ci prepară o mască de întinerire!

 

Rețetă: pune într-un castron 2-3 linguri de zahăr și adaugă puțină apă sau lapte cât să obții o pastă. Amestecă până când toate cristalele s-au dizolvat. Ține masca pe față pentru 15-20 de minute. La final, masează ușor și clătește cu apă rece.

 

Ciocolată
Cui nu-i place ciocolata? Până și tenul o adoră! Untul și pudra de cacao hrănesc și întineresc aspectul pielii. Masca de ciocolată stimulează circulația sangvină, previne ridurile și lasă pielea netedă și catifelată.

 

Rețetă: topește 50 g de ciocolată neagră, adaugă o lingură cu ulei de măsline și las-o să se răcească, aplic-o pe ten, iar după 15 minute, clătește cu apă călduță.

 

Pere
Conțin mulți nutrienți și antioxidanți valoroși pentru piele. Imediat după aplicare, amidonul se convertește în fructoză și asigură pielii un tratament antirid instantaneu. Bogate în apă, perele sunt fructele ideale pentru a da catifelare tenuluii și a netezi ridurile fine. Conține mari cantități de vitamina C, cu rol în producerea colagenului, refacerea țesuturilor și vindecarea rănilor. Masca din piure de pere este ideală pentru lumiozitatea și netezimea tenului.

 

Rețetă: se decojește o pară bine coaptă, se pasează miezul, apoi se adaugă o linguriță cu ulei de măsline sau de smântână și se ține pe față 20 de minute. Se clătește cu apă călduță.

 

femeia.ro


Поделись новостью с друзьями!