Desertul pe care trebuie neapărat sa îl încerci măcar o dată în viață


    Te provocam sa prepari un desert a carui denumire nu suna deloc ispitor, insa vei avea o surpriza de proportii la final.

11af0d8620792e67c5d4e5330aa9932d.jpg

Pe cat suna de bizar ori de amuzant numele lui, pe atat este de delicios. Daca nu ne crezi, atunci trebuie sa incerci si tu prajitura dinte de negru.

Afla mai jos care sunt secretele prepararii acestui desert incantator!

Ingrediente pentru prajitura dinte de negru

Pentru blat:

  • 200 g de faina;
  • 200 g de zahar;
  • 4 galbenusuri;
  • 250 g de unt;
  • o jumatate de cana de lapte;
  • 3 linguri de cacao;
  • un pliculet de zahar vanilat;
  • un pliculet de praf de copt.

Pentru bezea:

  • 4 albusuri;
  • 200 g de zahar;
  • putina sare.

Pentru sirop:

  • 3 linguri de apa;
  • doua linguri de zahar;
  • o lingura de cacao.

Cum prepari prajitura dinte de negru

  1. Pentru pregatirea blatului, cel de negresa, se mixeaza ori se amesteca manual untul cu zaharul pana se topesc cristalele. Dupa aceeea, adauga cele patru galbenusuri, laptele (la temperatura camerei), zaharul vanilat, cacaua si faina amestecata cu praf de copt. Dupa ce ai amestecat totul bine, toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ori unsa cu ulei si presarata cu faina, dupa care introdu-o in cuptorul preincalzit timp de 35-45 de minute. Atunci cand consideri ca este gata, scoate negresa din cuptor si testeaza blatul cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, inseamna ca blatul este copt. In schimb, daca pe scobitoare sunt urme de compozitie, inseamna ca blatul trebuie sa mai stea putin in cuptor.
  2. Pana se mai raceste blatul de negresa, pregateste bezeaua. Bate albusurile tare cu praful de sare, apoi adauga treptat zaharul si continua procedeul. Atunci cand nu mai simti cristalele de zahar, pune bezeaua la bain-marie, adica la baie de aburi. Continua sa amesteci compozitia pana se leaga mai bine, apoi las-o deoparte la racit.
  3. Urmeaza prepararea siropului pentru prajitura dinte de negru. Pune toate ingredientele intr-un tigaie mica si fierbe-le pana cand zaharul se topeste de tot.
  4. Asamblarea desertului se face cu cele trei elemente (blat, bezea, sirop) aflate la temperatura camerei. Intinde bezeaua peste blat cu ajutorul unei spatule ori al unui cutit cu lama mai groasa. Dupa aceea, poti sa intinzi pe toata suprafata bezelei siropul de cacao ori doar sa o stropesti cu el, apoi sa realizezi niste forme cu moturi cu ajutorul unei furculite. Tot ce a mai ramas de facut este sa tai desertul si sa te bucuri de textura si aroma lui.

Cu siguranta prajitura dinte de negru este un desert pe care orice femeie ar trebui sa il incerce macar o data in viata!

divahair.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Rețeta 1: Tort cald cu ciocolată și zmeură, după rețeta lui Nigella Lawson
      Este o rețetă care îți ia circa o oră, dar îți oferă multe senzații gustative, mai ales dacă ești un amator înflăcărat al deserturilor. Ai nevoie de următoarele ingrediente, exact în cantitățile prevăzute (cel mai potrivit ar fi să folosește un cântar):
      185 de grame de făină; O linguriță rasă de praf de copt; Un vârf de sare; 30 de grame de cacao; 250 de grame de ciocolată amară Heidi (75% concentrație de cacao); 95 de grame de zahăr alb; 95 de grame de zahăr brun; 250 de grame de unt; O lingură de lichior de portocale; 185 de ml de apă; 185 de ml de cafea; 250 de grame de zmeură.
      Pașii rețetei:
      1. Cerne făina prin sită, adaugă praful de copt și vârful de sare, amestecând ingredientele. După amestecare, integrează praful de cacao.
      2. Într-o cratiță pune 250 de grame de ciocolată amară Heidi, 95 de grame de zahăr alb, 95 de grame de zahăr brun, 250 de grame de unt și o lingură de lichior de portocale. Adaugă apa și cafeaua. Pune compoziția pe foc mic până când se topesc toate ingredientele și se obține consistența unui sirop.
      3. Unge o formă de copt, preferabil cu diametrul de 21 de cm.
      4. Când sosul de ciocolată este gata, încorporează-l în mixul de făină și cacao.
      5. Bate separat două ouă și adaugă-le în întreaga compoziție. Amestecă fin totul.
      6. Toarnă jumătate din compoziție în forma de coptură. Adaugă zmeura. Acoperă totul cu restul compoziției.
      7. În cuptor, tortul se coace la 180 de grade, timp de 40 de minute. Pe raftul de jos adaugă o tavă suplimentară pentru cazul în care va curge puțin din compoziție.
      8. După ce îl scoți din cuptor, lasă-l 15 minute să se odihnească, apoi îl tai și-l servești alături de câteva bile de înghețată de vanilie și un pahar de vin roșu.
      Rețeta 2: Antricot de porc caramelizat cu pere și ceapă roșie
      Această rețetă o să vă satisfacă papilele gustative, pentru că oferă nu doar sațietate, ci și o multitudine de gusturi și senzații noi. În plus, este extrem de ușor de făcut, luându-ți puțin timp.
      Ai nevoie de:
      Două felii de antricot sau cotlet de porc, preferabil cu os; Trei pere medii; O ceapă roșie mare; Două fire de coriandru; Mix de legume congelate pentru wok, la garnitură; Sare, piper.
      Pașii rețetei:
      1. Curăță ceapa și taie-o julien.
      2. Taie în felii medii perele.
      3. Mărunțește firele de coriandru.
      4. Într-o tigaie preîncălzită adaugă o lingură cu ulei de măsline și aranjează ceapa, perele și coriandrul.
      5. Asezonează carnea cu sare și piper. Aranjeaz-o în tigaie alături de pere și ceapă.
      6. Într-o tigaie separată pune ulei de măsline și pregătește mixul de legume congelate.
      7. Aranjează compoziția finală pe platouri albe și servește-o alături de un vin spumant.
      Rețeta 3: Pizza cu chorizo, dovlecel și busuioc
      Italienii au descoperit de foarte mult timp care este rețeta fericirii: pizza și dragostea. De aceea, o pizza pregătită în casă poate deveni piesa de rezistență a cinei tale romantice.
      Ai nevoie de următoarele ingrediente:
      165 de ml de apă; Trei-patru grame de drojdie uscată; ¼ linguriță de zahăr; 200 de grame de făină; 50 de grame de griș; ¼ linguriță de sare; O ceapă albă mică; Doi-trei căței de usturoi; O bucățică de unt; Frunze de busuioc, după dorință; O conservă de roșii decojite; Sare, piper, zahăr brun; Un dovlecel; 75 de grame de salam chorizo; 100 de grame de mozarella.
      Pașii rețetei:
      1. Într-un bol aparte amestecă apa, drojdia uscată și zahărul brun.
      2. În alt vas adaugă făina albă, grișul și sarea. Amestecă, astfel încât făina să se îmbogățească cu oxigen.
      3. Încorporează amestecul de apă, drojdie și zahăr brun în compoziția cu făină.
      4. Amestecă aluatul în vas, după care frământă-l pe masă circa 10 minute, până când va deveni elastic. Pune-l înapoi în vas și acoperă-l cu folie alimentară până prepari sosul.
      5. Taie ceapa cubulețe. Mărunțește usturoiul. Pune-le într-un vas cu puțin ulei de măsline și un cubuleț de unt. Când se înmoaie ceapa, pune frunzele de busuioc. Tu alegi câte să fie. Peste un minut adaugă deasupra roșiile din conservă. Asezonează totul cu sare, piper și zahăr brun. Lasă compoziția pe foc mic până devine de o consistență mai groasă (circa 12-15 minute). La final trebuie s-o treci prin blender.
      6. În două tăvi pentru rolă pui folie de aluminiu, pe care o ungi cu ulei de măsline și o presori cu griș.
      7. Împarți aluatul în două părți și îl întinzi nițel. Nu este neapărat să aibă o formă geometrică fixă.
      8. Taie rondele subțiri dovlecelul, salamul și mozarella.
      9. Încinge cuptorul la 240 de grade, cu ventilarea pornită. Între timp, aluatul se odihnește în tăvi câteva zeci de minute.
      10. Unge aluatul cu sos, aranjează dovlecelul, mozarella și frunzele de busuioc.
      11. La final asezonezi cu ulei de măsline, sare și piper.
      12. Pizza se va coace în opt-10 minute la 230 de grade, cu ventilarea pornită. Servește-o cu un vin alb.
      Cu siguranță, aceste trei rețete se pot transforma într-o frumoasă tradiție de Ziua Îndrăgostiților, pe care să o repetați de fiecare dată, împreună.
      zugo.md
    • julia122997
      De julia122997
      Tuturor ne place să încheiem o masă delicioasă cu un desert apetisant dar cum ai reacționa dacă prețul lui ar depăși orice așteptări? Deserturile datează din anul 3000 î.Hr, iar în antichitate se obișnuia să se amestece fructele și nucile cu miere pentru a obține un gust bun. Producția zahărului a început în Evul Mediu, când era furnizat numai familiilor bogate din cauza prețului ridicat. De asemenea, înghețata a fost inventată în China în anul 3000 î.Hr, iar vanilia a fost creată din floarea de orhidee și a fost utilizată pentru prima dată de locuitorii din Mexic. Ciocolata a fost descoperită de exploratorii europeni în America Centrală și Mexic, iar la acel moment era consumată sub formă de băutură condimentată.
      Plăcinta cu mere a apărut în 1381, iar de atunci deserturile au devenit tot mai complexe. Nu sunt doar gustoase, ci pot avea și beneficii pentru sănătate, de exemplu reducerea stresului, aportul de vitamine și minerale și stimularea producției de serotonină. 
      Cele mai scumpe dulciuri din lume duc prețurile la superlativ, dar gustul intens pe care ți-l oferă este foarte greu de ignorat.Indiferent dacă ți se par extravagante sau chiar ești dispus să le testezi, să știi că această listă precis va conține câteva ingrediente irezistibile pentru tine.
      Iată care sunt cele mai scumpe dulciuri din lume:
      1. La Madeline au Truffle: 250 de dolari

      Este un desert preparat de faimosul ciocolatier Knipschildt în Norwalk, Connecticut. O singură trufă costă 250 de dolari, iar dacă îți este poftă de mai multe va trebui să plătești 2.600 de dolari pentru 450g de trufe. Printre ingredientele aromate se numără vanilia, uleiul de trufe, smântâna cremoasă și ciocolata neagră Valrhona. Din păcate nu poți comanda pe loc acest deliciu, ci va trebui să-l ceri în avans, dar efortul va merita datorită gustului uimitor. 
      2. Beyond Gourmet Jelly Beans: 500 de dolari

      Acest desert ingenios a fost creat de David Klein și nu conține arome artificiale sau coloranți. Vei putea savura 10 arome diferite de jeleuri ambalate într-o cutie de cristal și îmbrăcate cu un strat de foiță de aur de 24 de carate.
      3.Golden Opulence Sundae: 1.000 de dolari

      Această înghețată este servită la restaurantul „Serendipity 3” din New York. Are un gust intens obținut cu ajutorul caviarului Grand Passion, trufelor de ciocolată, păstăilor de vanilie din Tahiti și a stratului de foiță de aur de 23 de carate. Toppingul cu zahăr și fulgi de aur te va cuceri iremediabil. Înghețata a fost înscrisă în Cartea Recordurilor pentru prețul ei impresionant, iar restaurantul primește aproximativ o comandă pe lună pentru acest desert. Poți păstra o amintire a răsfățului inedit deoarece ți se permite să iei cu tine cupa de cristal Baccarat Harcourt în care este servit și care valorează 350 de dolari.
      4. Brioșa Golden Phoenix: 1.000 de dolari

      Dacă preferi o brioșă în loc de înghețată poți cheltui tot 1.000 de dolari pentru a savura o variantă excepțională. Prețul este atât de ridicat pentru că se folosesc păstăi de vanilie rare din Uganda, ciocolată italiană și căpșuni scufundate în aur lichid comestibil.Poți servi acest desert exclusivist la cofetăria Bloomsbury din mall-ul din Dubai.
      5. Absurdity Sundae: 60.000 de dolari

      Înghețata costă atât de mult pentru că vei fi dus cu avionul la clasa întâi tocmai pe Muntele Kilimanjaro din Tanzania și cazat la un hotel de 5 stele pentru a te bucura de gustul unic. În acest loc ți se va pregăti înghețata folosindu-se gheață de pe vârful muntelui. În afară de gheața foarte rară înghețata conține banane, sirop și vinuri rare, fiind servită cu linguri fabricate în 1850. Dacă anunți cu cel puțin o zi înainte poți beneficia și de un spectacol de violoncel în timp ce te delectezi cu desertul aparte.
      6. Prăjitură cu fructe și diamante: 1,72 milioane de dolari

      Probabil că vei cumpăra sau prepara cel puțin o prăjitură cu fructe de fiecare dată când vin sărbătorile, dar magazinul „Takashimaya” din Tokyo, Japonia, a dus eleganța deserturilor la un nivel greu de egalat prin prezentarea unei prăjituri cu fructe și diamante.Este decorată cu 223 de diamante, care au 170 de carate în total. Din păcate nu este destinată consumului, dar merită să o admiri pentru că a durat 6 luni să fie proiectată și o lună să fie preparată. 
      7. Căpșuni Arnaud: 9,85 milioane de dolari

      Desertul cu un preț incredibil este servit de restaurantul „Arnaud” din New Orleans. Deși desertul lor obișnuit pe bază de căpșuni costă numai 9 dolari, această variantă extravagantă a fost creată de Ziua Îndrăgostiților pentru fondatorii localului. 
      În afară de căpșuni desertul conține fulgi de aur comestibil de 24 de carate, frișcă, înghețată de vanilie și o combinație de șampanie și lichior de calitate excepțională. Un motiv suplimentar pentru prețul de 9,85 milioane de dolari este includerea alături de desert a unei cutii cu design magnific în care se găsește un inel de logodnă cu un diamant albastru de 10,06 carate creat de MS Rau Antiques, care este așezat în aceeași farfurie cu desertul, la baza cupei.
      eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      215 g unt 215 g zahăr brut 215 g miere 140 ml lapte 650-700 g făină 4 g bicarbonat 14 g scorţişoară pudră 5 g nucşoară pudră 12 g ghimbir pudră Pentru glazură
      1 albuş 300-400 g zahăr pudră colorant alimentar Amesteci într-un bol făina cernută, bicarbonatul şi toate condimentele. Într-o crăticioară pui untul, laptele, mierea şi zahărul brut şi le laşi la topit, la foc mic, fără să le fierbi. Torni amestecul lichid peste cel solid şi omogenizezi aluatul. Îl dai la frigider o oră.
      Pe masa pudrată cu puţină făină, întinzi foi din aluat, de aproximativ jumătate de centimetru grosime.
      Decupezi aluatul în formele dorite. Aduni resturile şi întinzi alte foi din ele. Dacă ţi se pare că aluatul e prea moale, îl mai dai puţin la frigider. Coci în tăvi cu hârtie de copt, 12-14 minute, la 170 °C.
      Faci glazura de consistenţa pe care o doreşti, din albuşul de ou şi zahăr pudră (dacă pui mai puţin zahăr va fi uşor lichidă, dacă adaugi mai mult zahăr va deveni pastă). Pui glazura în câteva castroane şi adaugi colorant alimentar. Decorezi după imaginaţie.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      Pentru aluat
      120 ml lapte 14 g drojdie 85 g unt 80 g zahăr 3 ouă 420 g făină 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 praf de sare 1 plic Finesse coajă rasă de lămâie 1 plic Finesse coajă rasă de portocale 50 g nuci 100 g mix fructe confiate 1 plic zahăr pudră cu aromă de citrice şi vanilie Dr. Oetker Mod de preparare:
      Încălzeşti laptele şi dizolvi în el drojdia şi o lingură de zahăr. Mixezi untul cu sarea şi cu restul de zahăr până când capătă o consistenţă fină. Adaugi ouăle, unul câte unul, esenţa de vanilie Dr. Oetker şi coaja de lămâie şi de portocală Finesse. Încorporezi, treptat, făina şi compoziţia cu lapte şi, când nu mai poţi mixa, frămânţi cu mâna până obţii un aluat moale. Adaugi nucile sfărâmate şi fructele tăiate şi frămânţi până când se omogenizează. La final, aluatul nu trebuie să se mai ţină de degete.
      Îl acoperi şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul, apoi îl împarţi în jumătate. Dai drumul la cuptor. Întinzi două foi pe care le rulezi şi le aşezi în tăvi tapetate de cozonac. Ţii la cuptor până când se rumeneşte uşor cozonacul, apoi îl laşi la răcorit şi-l decorezi cu zahăr pudră cu aromă de citrice şi vanilie.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare pentru coji:
      o cană de ulei o cană şi jumătate de apă două căni de făină opt ouă un vârf de cuţit de sare fină Ingrediente necesare pentru cremă de vanilie
      un pachet de margarină cinci linguri de făină o cană de zahăr un litru de lapte două linguriţe de esenţă de vanilie Mod de preparare:
      Într-o cratiţă mare, pune la fiert, pe flacără mică, apa. Adaugă sarea şi uleiul, iar când începe să clocotească pune făină amestecând continuu până începe să se desprindă de pe cratiţă. Adaugă apoi, când s-a răcit compoziţia, ouăle, unul câte unul şi mixează bine.
      Pune compoziţia într-un posh de ornat şi fă bastonaşe în tava de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Coace-le la foc mediu pentru 20-25 de minute.
      Când se răcesc taie-le pe jumătate şi umple-le cu crema de vanilie.
      Pentru a prepara crema de vanilie trebuie doar să amesteci zahărul cu margarina până se dizolvă pe foc mic, după care să pui şi făina şi să amesteci bine să nu rămână cocoloaşe, după care să adaugi şi laptele şi să laşi la fiert până se îngroaşă ca o ciulama. La final adaugă esenţa de vanilie.
      Ulterior, după ce ai umplut toate elerurile cu cremă, pregăteşte glazura de ciocolată Dr. Oetker după instrucţiunile de pe plic şi pune pe fiecare ecler câte o linguriţă.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
  •