De ce e bine să ții lămâile în congelator


  • 1782
  • Iată cum trebuie să păstrezi corect lămâile în congelator și câte întrebuințări pot avea în bucătărie lămâile înghețate. Vei fi surprinsă să afli și ce beneficii uimitoare au pentru sănătatea ta!

lamaie-congelata-sfatulparintilor.ro-pixabay_com.jpg

Se găsesc tot timpul anului și le folosim foarte des. Lămâile sunt excelente pentru sosuri, pentru ciorbe și supe acre, pentru salate sau pentru limonade.

Le mai poți folosi să cureți și diverse pete sau să lustruiești tacâmurile din inox.

Au o mulțime de întrebuințări, dar, de cele mai multe ori, aruncăm coaja și folosim doar pulpa sau numai sucul. Dar dacă pui lămâile în congelator, le vei folosi în întregime.

Întregi sau tăiate felii, lămâile sunt mai simplu de folosit dacă le congelezi
Pune lămâile în congelator, lasă-le să înghețe bine și apoi taie-le felii subțiri cu tot cu coajă. Când se dezgheață devin mai suculente și mai moi și sunt mult mai ușor de consumat. Le poți pune în salate, în sandviciuri sau în limonade. Le poți mânca doar cu un strop de miere pe post de desert după masă.

Lămâile congelate integral au numeroase beneficii pentru sănătate, previn apariția cancerului și te ajută să controlezi mai bine diabetul. Coaja de lămâie conține de 10 ori mai multe vitamine și substanțe benefice organismului decât pulpa sau sucul.

Cum să congelezi lămâile corect
Alege fructe sănătoase, fără pete, cu o coajă curată, tare și lucioasă.

Spală bine lămâile cu apă rece și câteva picături de oțet, apoi șterge-le cu șervețele de hârtie.

Pentru a pune lămâile în congelator, cel mai bine este să le împachetezi individual în folie alimentară din plastic. După ce îngheață, vei putea scoate din frigider doar câte o lămâie sau două, în funcție de cantitatea de care ai nevoie.

De asemenea, lămâile cărora le razi coaja trebuie congelate, învelite în folie, ca să nu se strice.

Lămâile pot fi congelate și dacă le tai felii, în acest fel fiind mai ușor de folosit pentru limonade, pentru ceaiuri sau băuturi răcoritoare de vară. Pune felii de lămâi congelate în suc sau în cocktail și nu mai ai nevoie de gheață.

Și sucul de lămâie poate fi congelat
Stoarce la robot o cantitate mai mare de lămâi și toarnă sucul obținut în tăvițele pentru gheață. Pune-le la congelator și vei avea suc de lămâie la îndemână când vei dori să pregătești rapid o marinată sau un sos acrișor pentru friptură. Cuburile din zeamă de lămâie mai pot fi folosite și la limonadă, și la salate sau în preparatele cosmetice pe care ți le faci în casă, precum masca de ten.

Chiar dacă este congelat, sucul de lămâie nu îți pierde proprietățile, el fiind concentrat în vitamina C și antioxidanți care încetinesc procesul de îmbătrânire.

libertateapentrufemei.ro


Поделись новостью с друзьями!