Cum să faci clătite sănătoase - 5 reţete uşoare


    Cine nu iubeşte clătitele? Unul dintre cele mai populare deserturi din lume, clătitele sunt uşor de făcut şi pot fi servite la orice oră! Poţi alege să consumi clătite la micul dejun, prânz şi cină.

Chiar dacă sunt delicioase, clătitele pot fi destul de nesănătoase (untul topit, nutella sau frişca nu sunt cele mai sănătoase alegeri, de acord?).
Iată câteva reţete uşoare şi sănătoase de clătite (vezi mai jos galeria foto)!

 

1. Clătite cu măr şi scorţişoară

 

579b5a25774c6_clatitemar.jpg

 

Aceste clătite nu contin gluten şi nici zahăr. Însă, sunt atât de gustoase încât toată lumea le va iubi!

 

Ingrediente:

  • 1 cană de mere rase
  • 1 ou
  • ½ linguriţă de praf de copt
  • 1 linguriţă de unt
  • 1 cană de făină de cocos
  • ½ linguriţă de scorţişoară
  • 1/3 cană de migdale mărunţite
  • 1/3 cană de stafide
  • ulei de cocos


Mod de preparare: Într-un bol mai mare amestecă toate ingredientele. Încălzeşte tigaia şi adaugă o linguriţă de ulei de cocos. Pune o cantitate mică din amestec şi prăjeşte timp de un minut. Repetă până când se termină compoziţia. Serveşte clătitele calde.Poftă bună!

 


Atenţie! Dacă tigaia nu este destul de caldă, clătitele nu se prăjesc suficient, rămân albe şi sunt greu de mânuit. Dacă este prea încinsă, aluatul se coagulează, nu se poate manevra şi clocoteşte înainte de a fi întins. Este deci obligatoriu să controlaţi perfect intensitatea căldurii.

 

2. Clătite crocante cu fulgi de ovăz

 

579b5a401d66e_clatitefulgideovaz1.jpg

 

Pe lângă faptul că sunt atât de sănătoase şi delicioase, aceste clătite sunt foarte săţioase datorită ovăzului.

 

Ingrediente:

  • 2 căni de fulgi de ovăz
  • 2 căni de iaurt
  • 2 ouă
  • 2 linguriţe de seminţe de chia
  • 1 linguriţă de seminţe de in
  • ½ linguriţă de sare
  • stevia pentru îndulcit (după gust)
  • ½ linguriţe de praf de copt
  • Ulei de rapiţă


Mod de preparare: Adaugă toate ingredientele într-un bol şi amestecă-le până obţii un aluat omogen. Încălzeşte tigaia cu o linguriţă de ulei. Pune 2 linguriţe din compoziţie în tigaie. Prăjeşte-le timp de 3 minute pe fiecare parte.

 


Bine de ştiut: Înainte de a prăji clătitele, aluatul trebuie să se odihnească între 30 de minute şi o oră, ca să fie mai elastic şi făina să se hidrateze perfect.

 

3. Clătite pufoase cu morcovi

 

579b5a486d819_carrotpancakes1.jpg

 

O reţetă simplă pentru clătitele cu morcovi. Sunt un mic dejun sănătos şi deosebit!

 

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 6 morcovi mici, curăţati de coajă
  • 2 căni de făină integrală
  • ulei de cocos
  • stevia pentru îndulcit (după gust)
  • ½ de cană de linte fiartă şi scursă de apă


Mod de preparare: Fierbe morcovii în apă până se înmoaie. Apoi, adaugă toate ingredientele într-un blender şi mixează-le până obţii o compoziţie omogenă. Încâlzeşte tigaia cu putin ulei. Adaugă o cantitate mică din amestec şi prăjeşte clătitele1-2 minute pe fiecare parte.

 


4. Clătite sănătoase cu salsa de roşii proaspete

 

579b5a51271e9_clatitesalsarosii.jpg

 

Această clătite sunt aromate şi pline de legume sănătoase!

 

Ingrediente:

  • 3 căni de fasole fierte şi scurse
  • ½ cană de iaurt
  • sare şi piper, după gust
  • 2 ouă
  • Salsa de roşii proaspete (combină 2 roşii tăiate cubuleţe, o ceapă tocată, 1 căţel de usturoi mărunţit, 1 linguriţă de ulei de măsline, sare şi piper – mixează toate ingredientele în blender)


Mod de preparare: Într-un bol mediu amestecă toate ingredientele. Încălzeşte tigaia, adaugă două linguri din amestecul de clătite. Prăjeste câte două minute pe fiecare parte.

 


5. Clătite simple cu banane şi fulgi de ovăz

 

579b5a63b8a20_clatitebananesiovaz1.jpg

 

Această reţetă sănătoasă este o alternativă extraordinară la clătitele clasice!
Ingrediente:

  • 1 măr tăiat cubuleţe
  • 1 banană
  • 1 ou
  • 1 cană de fulgi de ovăz
  • 1/3 linguriţă de praf de copt
  • 1/3 pudră de cocos
  • Ulei de rapiţă
  • Stevia pentru îndulcit (după gust)


Mod de prepare: Într-un robot de bucătărie sau blender combină toate ingredientele. Încălzeşte tigaia şi adaugă o linguriţă de ulei de rapiţă. Adaugă 2-3 linguri din amestec şi apoi prăjeşte pe fiecare parte. Poftă bună!

 


csid.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.