Cum să faci cele mai rapide şi gustoase deserturi


    Să faci o prăjitură nu este deloc complicat. Cu puţină răbdare şi câteva ingrediente vei obţine rezultate delicioase. Notează-ţi aceste cinci reţete de prăjituri simple şi rapide pe care să le prepari oricând ai poftă de ceva dulce.

cakes-cream-delicious-confectionery-47734.jpeg

Prăjitură cu mere şi frişcă

Снимок экрана 2019-06-24 в 17.33.05.png

Ingrediente pentru prăjitura cu mere şi frişcă: 

  • 
4 mere

  • 400 g făină
  • 400 g unt
  • 
400 g zahăr

  • 7 ouă

  • 2 pliculeţe zahăr vanilat

  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 
2 vârfuri de scorţişoară

Pentru frişcă:

  • 
1 cutie smântână lichidă (200 ml)

  • 1 lingură zahăr tos

  • zahăr pudră (după gust)

  • esenţă de vanilie (opţional)

Mod de preparare: 

Laşi untul să se topească. Îl amesteci, într-un bol, cu zahărul şi cu pliculeţele de zahăr vanilat şi mixezi 5 minute, până când compoziţia se deschide la culoare şi devine pufoasă.

Separi ouăle. Adaugi gălbenuşurile, rând pe rând, în compoziţie şi omogenizezi. Adaugi făina şi un vârf de sare şi mixezi până obţii un aluat uniform. Baţi spumă albuşurile. Le torni peste aluatul de prajitura rezultat şi amesteci, uşor, până se încorporează. Torni compoziţia într-o tavă specială, unsă cu unt şi presărată cu puţină făină.

Dai la cuptor 10 minute.

Cureţi merele de coajă, le tai cubuleţe, le presari cu puţină scorţişoară şi le căleşti uşor într-o oală, cu puţin unt şi zahăr. Le pui peste aluatul de prajitura din cuptor şi mai laşi la copt alte 30-35 de
minute.

Pentru frişcă, torni smântâna rece într-un castron şi presari zahărul tos. Baţi cu mixerul până se întăreşte suficient şi apoi adaugi zahărul pudră, după gust, şi esenţa.

Când este gata, scoţi prăjitura cu mere si friscaşi o laşi să se răcească. O ornezi cu frişcă şi presari peste prăjitura cu mere si frisca un praf de scorţişoară

Prăjitură aromată

Снимок экрана 2019-06-24 в 17.33.17.png

Ingrediente pentru prăjitura aromată: 

Pentru aluat:


  • 100 g unt sau margarină

  • 150 g zahăr
  • 
1 ou

  • 300 g făină
  • 
2 linguri praf de copt

  • 1 lingură esenţă de vanilie

Pentru umplutură:

  • 
4 mere

  • 50 ml compot de mere

  • 50 ml apă

Mod de preparare prăjitura aromată:

Cureţi merele şi le dai prin răzătoarea mare. Le pui într-un vas, la foc mic, împreună cu apa şi compotul şi le fierbi până se înmoaie. Combini untul sau margarina cu zahărul şi cu oul şi, după ce s-au legat, adaugi praful de copt, esenţa de vanilie şi făina în ploaie, având grijă să nu se formeze cocoloaşe.

Amesteci până când capătă consistenţa unui aluat. Îl împarţi în două jumătăţi egale şi întinzi două foi.
Aşezi într-o tavă mică de cuptor hârtie de copt şi pui prima foaie.

Răstorni merele, iar deasupra aşezi cea de-a doua foaie. Înţepi prajitura aromata din loc în loc şi dai la cuptor pentru 30 de minute.
Poţi presăra, opţional, zahăr pudră amestecat cu un praf de scorţişoară peste prajitura aromata.

Prăjitură cu zmeură şi cacao

Снимок экрана 2019-06-24 в 17.33.31.png

Ingrediente pentru prăjitura cu zmeură şi cacao:

  • 175 g unt
  • 
250 g zahăr pudră

  • 150 g făină

  • 1 praf de sare

  • 1 pachet praf de copt

  • 5 ouă

  • 50 g cacao
  • 
350 g zmeură congelată sau proaspătă
  • 
frunze de mentă
  • 
zahăr pudră

Mod de preparare: 

Pentru pandişpan, baţi cu mixerul la viteză mare untul şi zahărul pudră până când amestecul devine omogen şi pufos. Adaugi praful de sare şi ouăle unul câte unul la jumătate de minut, mixând continuu.

Pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cacaua şi mixezi 3 minute la viteză mică.
Dai zmeura dezgheţată sau proaspătă prin făină (păstrezi câteva şi pentru ornat), torni aluatul de pandişpan într-o tavă tapetată cu ulei şi făină şi aşezi din loc în loc zmeura.

Pui prăjitura cu zmeura si cacao în cuptorul preîncălzit şi coci 40 de minute. Scoţi prăjitura şi o laşi la răcit. Apoi tai prăjitura cu zmeura si cacao, o presari cu zăhăr pudră şi ornezi, dacă doreşti, cu zmeură proaspătă şi frunze de mentă.

Prăjitură cu gem

Снимок экрана 2019-06-24 в 17.33.43.png

Ingrediente pentru prăjitura cu gem: 

Pentru blat: 

  • 500 g făină
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet praf de copt

Pentru umplutură:

  • 400 g gem de căpşuni

Pentru glazură:

  •  400 g gem de căpşuni
  • 1 l suc de căpşuni acidulat
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 3 linguri zahăr
  • 100 g ciocolată albă

Mod de preparare prăjitură cu gem: 

Pui făina pe o planşetă şi o amesteci cu praful de copt. Adaugi untul moale, ouăle bătute bine cu zahărul pudră, praful de sare, esenţa şi frămânţi un aluat consistent. Îl laşi la frigider 2-3 ore. Întinzi aluatul într-o tavă unsă şi tapetată. Dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Îl laşi la răcit.

Pui sucul la fiert cu zahărul şi budinca până se îngroaşă. Tai blatul de prajitura în două şi, în tava în care s-a copt, aşezi prima parte, torni tot gemul şi nivelezi, pui a doua parte de blat şi torni glazura de căpşuni. Dai prajitura cu gem la rece circa două ore. Ornezi prajitura cu gem si cu ciocolată albă topită dupa care o porţionezi.

Prăjitură cu vanilie

Снимок экрана 2019-06-24 в 17.33.53.png

Ingrediente pentru prăjitura cu vanilie: 

Pentru cremă:

  • 
250 ml lapte

  • ½ fiolă esenţă vanilie
  • 
180 g zahăr

  • 1 lingură miere

  • 80 g griş

  • 200 g unt gras

Pentru decor:


  • 150 g pesmet din biscuiţi digestivi

  • 175 g nuci măcinate grosier
  • 
50 g zahăr

Mod de preparare:


Amesteci laptele, zahărul şi mierea pe foc mic. Când laptele dă în clocot, adaugi grişul, amestecând. Fierbi compoziţia până se îngroaşă. Dai crema la răcit.

Adaugi esenţa de vanilie şi untul şi baţi cu mixerul până obţii o cremă spumoasă. Păstrezi puţină cremă pentru ornat. Întinzi cremă, foaie (foile le poţi întinde mai subţiri), cremă, foaie. Laşi prăjitura cu vanilie la rece până a doua zi. Rumeneşti la foc mic zahărul, nucile şi pesmetul.

Ornezi prăjitura cu vanilie si cu restul de cremă, iar deasupra întinzi decorul.

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente (6 porţii)
      285 g de iaurt grecesc, cu puţină grăsime sau deloc 1 linguriţă miere 60 g unt de arahide, plus 2 linguri 25 g afine Preparare:
      1. Într-un bol, adăugaţi iaurtul grecesc şi mierea şi amestecaţi până se combină.
      2. Transferaţi 6 linguri de amestec în 6 forme de brioşă.
      3. Băgaţi la microunde untul de arahide timp de 15 secunde. Se pune o lingură de unt de arahide înmuiat peste fiecare lingură de iaurt.
      4. Presăraţi afine peste untul de arahide şi apăsaţi uşor.
      5. Se congelează până devin gustări solide din iaurt şi unt de arahide, aproximativ 2 ore.
      Vedeți în video de mai jos ce trebuie să faceți pas cu pas:
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      2 linguri de ulei de măsline 1,400 kg piept de pui dezosat Piper proaspăt măcinat 450 g ciuperci crimini 100 g roşii uscate la soare Rozmarin proaspăt tocat 2 căţei de usturoi Sare 250 g fasole albă fiartă 100 g supă de pui Preparare:
      1. Preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius, iar între timp, într-o tigaie întinsă încinge o lingură de ulei.
      2. Asezonează pieptul de pui cu sare şi piper, iar apoi adaugă-l în tigaie, până devine auriu. Întoarce-l şi pe cealaltă parte şi aşteaptă cinci minute.
      3. Se pune şi cealaltă lingură de ulei în tigaie. Se adaugă ciupercile. Se sotează 5 minute. Se adaugă roşiile, rozmarinul, usturoiul, sare şi piper. Se sotează încă un minut. Se adaugă fasolea şi supa de pui.
      4. Pieptul de pui se pune în tigaie. Se lasă 30 de minute pe foc. Se serveşte cald.
      Serviți cu plăcere!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      2 capete de broccoli, tocate 60 g de unt ½ ceapă, tăiată cubuleţe 40 g făină 480 ml mix de lapte integral şi smântână uşoară 480 ml de zeamă de supă de legume 55 g morcovi mărunţiţi 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper ¼ linguriţă de nucşoară 200 g brânză cheddar rasă Mod de preparare
      Tăiaţi tulpinile de pe capetele de broccoli şi tocaţi-le în flori mici.
      Într-un vas mare la foc mediu, combinaţi untul şi ceapa şi sotaţi până devine translucidă. 
      Adăugaţi făina şi amestecaţi până când se rumeneşte uşor. Turnaţi mixul de lapte integral şi smântână uşoară şi amestecaţi până când conţinutul ajunge la fierbere. Micşoraţi focul la scăzut şi adăugaţi zeama de supă de legume. Se lasă la foc mic timp de 5-10 minute.
      Se adaugă broccoli, morcovii, sarea, piperul şi nucşoara. Se fierbe timp de 10-15 minute. Se adaugă brânza şi se amestecă până se topeşte şi se combină cu celelalte ingrediente. Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      Pentru blat
      500 g făină 1 g drojdie uscată 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă zahăr 10 g sare 250 ml apă călduţă Pentru sos 
      4 roşii mari ½ linguriţă oregano uscat sare, după gust 1 linguriţă zahăr Pentru topping
      2 fire ceapă verde 1 ceapă roşie 100 g porumb dulce din conservă 4 ciuperci champignon 2 roşii  100 g măsline negre  250 g mozzarella Amesteci făina cu drojdia, cu zahărul, cu sarea şi cu uleiul, apoi încorporezi apa, până obţii un aluat moale, elastic şi lucios. Dacă e cazul, mai torni puţină apă. Aluatul nu trebuie să ţi se lipească de mâini, ci să fie elastic. Îl acoperi şi îl laşi la dospit o oră şi jumătate.
      Pentru sos, speli cele 4 roşii, le cureţi de cotoare şi le faci piure în blender. Adaugi oregano, sare, zahăr şi le fierbi la foc foarte mic, până când sosul se îngroaşă, apoi îl laşi la răcorit.
      Întinzi aluatul într-o tavă unsă cu puţin ulei. Întinzi sosul de roşii pe blat şi dai la cuptorul preîncălzit 5 minute, la foc mare. Scoţi tava, presari mozzarella rasă, porumbul scurs, măslinele, roşiile şi ciupercile tăiate felii, ceapa verde tocată şi rondele de ceapă roşie. Pui la cuptor 10-12 minute.
      Serveşti pizza decorată cu busuioc verde şi oregano uscat.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      500 g dovleac sau dovlecel, tocat  2 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 linguriţă ardei 1 linguriţă salvie uscată Pentru sos:
      40 g de unt  40 g de făină  600 ml de lapte  ¼ linguriţă de nucşoară măcinată 1 linguriţă de usturoi pudră 1 linguriţă piper 200 g de brânză cheddar 25 g parmezan  250 g macaroane, fierte şi scurse  Pentru topping:
      50 g de brânză cheddar  50 g de brânză mozzarella  25 g parmezan Mod de preparare
      Preîncălziţi cuptorul la 190° C.
      Tăiaţi dovleacul în bucăţi şi puneţi-l pe o tavă de copt.
      Se pune peste el ulei, sare, piper şi salvie măcinată şi se acoperă uniform cu mâinile. Gătiţi la cuptor 20 de minute.
      După ce s-a făcut, lăsaţi să se răcească uşor şi pasaţi ⅓ de dovleac, apoi puneţi deoparte.
      Pentru sos: într-o tigaie, topiţi untul la foc mediu-mic. Se amestecă treptat făina pentru a forma un sos.
      Adăugaţi laptele în 4-5 ture, amestecând bine între ele.
      Continuaţi să amestecaţi şi să gătiţi sosul încă 5-10 minute sau până când fierbe şi se îngroaşă.
      Se amestecă nucşoara măcinată, praful de usturoi, piperul, cheddarul şi parmezanul.
      Se adaugă dovleacul pasat.
      Se adaugă restul de dovleac întreg şi macaroane, se amestecă până se combină.
      Pune toppingul cu cheddar, mozzarella şi parmezan.
      Coaceţi timp de 10 minute la 200° C, până când brânza se rumeneşte şi face bule. Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
  •