Ingrediente
- 250 g orez
-1 ou
-100 g parmezan ras/cășcaval
- 1 lingură rasă pesmet
- 100 g cășcaval pt umplut
- 2 ouă
- făină, pesmet pentru tăvălit
- sare
Mod de preparare crochete de orez
- Punem cca 1 l de apă într-o oală, adăugăm 1-2 lingurițe de sare și orezul spălat în 2-3 ape și clatit foarte bine. Îl fierbem pentru cca 30-40 minute ( bobul trebuie să rămână întreg dar să fie bine pătruns) apoi îl scurgem cu ajutorul unei site dese și îl trecem rapid printr-un jet de apă rece.
- Îl lăsăm să se scurgă și să se răcească foarte bine dar avem grijă că din când în când să-l amestecăm cu o lingură astfel încât boabele de orez să nu se lipească între ele.
- Dacă vreți să obțineți niște crochete perfecte, orezul trebuie lăsat să se scurgă extrem de bine și să fie foarte rece. De aceea va sfătuiesc să-l fierbeți seară și să-l lăsăți la frigider până a două zi.
- Amestecăm orezul cu 1 ou, parmezanul sau cașcavalul ras și 1 lingură rasă de pesmet. Aluatul final trebuie să fie moale, dar ușor modelabil.
- Cu mâinile ușor unse cu ulei formăm biluțe mari cât o minge de ping pong în centrul cărora introducem câte un cubuleț mic de cășcaval.
- Trecem crochetele de două ori prin făînă și ou și la sfârșit, o singură dată, prin pesmet (făînă, ouă, făină, ou, pesmet).
- Prăjim cca 3-4 minute crochetele în baie de ulei bine încins, apoi le scoatem și le așezăm pe o farfurie tapetata cu hârtie absorbantă de bucătărie.
Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!
Comentarii Recomandate
Nu sunt comentarii de afișat