Cotlet de porc cu fructe în tigaie


    Acest preparat este bogat în nutrimente benefice organismului datorită bogăţiei şi variaţiunii de fructe ce le incorporează. Încearcă să îl prepari chiar tu!

shutterstock-1203781894.jpg

Ingrediente

  • 2 cotlete de porc
  • 3 mere mici, în coajă
  • 3 pere mici, în coajă
  • 10 cireşe congelate
  • 3 linguri unt
  • 1 lingură smânână
  • 1 linguriţă pudră de scorţişoară
  • 2 linguriţe zahăr brut
  • 2 linguriţe piper boabe
  • 40 - 50 ml oţet de mere
  • 100 ml bere lagăr
  • sare, după gust
  • piper,  după gust
  • 1 frunză rozmarin, pentru decor

Speli fructele şi carnea. Marinezi cotletele de porc cu sare şi piper din belşug. Dai deoparte. 

Topeşti 2 linguri de unt într-o tigaie adâncă şi prăjeşti cotletele la foc mediu maximum 3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. 

Aşezi carnea pe o farfurie şi laşi deoparte. 

În aceeaşi tigaie topeşti untul rămas şi adaugi fructele cu tot cu coajă. După aproximativ 5 minute, adaugi zahărul brut, scorţişoara şi piperul boabe continuând să amesteci la foc mediu. 

Stopeşti cu oţetul de mere şi completezi cu berea lager. Întorci cotletele în tigaie şi le mai coci aproximativ 4 - 5 minute pe fiecare parte în funcţie de cât de fraged doreşti fiecare cotlet. 

Decorezi cu rozmarin şi serveşti cald. 

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Este semnalul de alarmă pe care îl trag în această perioadă reprezentanţii autorităţii sanitar-veterinare.
      Asta mai ales că majoritatea fructelor şi legumelor provin din export şi sunt cultivate în extrasezon.
      Este foarte important în această perioadă să fim atenţi la ceea ce consumăm. Potrivit datelor ANSVSA, cartoful este leguma cea mai plină de chimicale, iar mărul, cel mai nociv fruct. Asta pentru că, din testele efectuate, cel puţin un tip de pesticide a fost găsit în 98% din mostre.
      Dintre alimentele nesigure mai amintesc nectarinele, piersicile, strugurii, roşiile şi castraveţii. La celălalt pol, legumele şi fructele care conţin cele mai puţine pesticide sunt: avocado, porumb, ananas, varză, ceapă, sparangel sau vinete.
      Ca să vă faceţi o idee, vă dau un exemplu: strugurii, roşiile şi lămâile conţin între două şi şapte pesticide, potrivit ANSVSA.
      Aşadar, specialiştii recomandă ca înainte de consum să le spălaţi bine cu apă călduţă, iar unde este cazul să îndepărtaţi coajă. Este recomandat chiar să evitaţi consumul celor cultivate în extrasezon, pentru că atunci se folosec cele mai multe substanţe chimice.
      Cel mai des fructele şi legumele conţin imazalil, un pesticid periculos pentru sănătate. este o substanţă autorizată în 24 de ţări, iar limita admisă este de 5 miligrame pe kilogram la citrice.
      stirileprotv.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      1 kg coastă porc (bucată întreagă) 1 linguriţă seminţe coriandru 1 linguriţă ceapă granulată 1 linguriţă usturoi granulat 1 linguriţă sare Penru garnitură
      4 cartofi medii 2 linguri ulei de măsline sare piper 100 g caşcaval pătrunjel tocat, pentru decor
      Pasul 1 
      Speli bucata de coastă, o usuci cu prosoape de hârtie. Zdrobeşti într-un mojar seminţele de coriandru, apoi le amesteci cu sarea, ceapa granulată şi usturoiul granulat. Ungi coastele cu acest amestec, pe ambele părţi.

      Pasul 2 
      Faci o „coroniţă“ din coasta de porc şi prinzi capetele cu scobitori.

      Pasul 3 
      Speli cartofii, dar nu îi cureţi de coajă. Îi tai în jumătăţi, îi stropeşti cu uleiul de măsline, îi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui „coroniţa“ într-o tavă şi aşezi cartofii în mijlocul ei. Dai la cuptor, la foc mediu, 1 oră şi 30 de minute.

      Pasul 4 
      Scoţi coroniţa şi presari caşcavalul ras. Mai dai la cuptor încă 10 minute. Decorezi cu pătrunjel proaspăt tocat. 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      1 kg coaste de porc
      1 linguriţă sare grunjoasă
      ½ linguriţă piper măcinat grosier
      1 linguriţă coriandru măcinat
      1 linguriţă cimbru
      1 linguriţă rozmarin
      1 linguriţă chimion măcinat
      3 căţei usturoi
      1 ceapă rasă
      Pentru glazură:
      2 linguriţe muştar iute
      2 linguri miere
      Mod de preparare - Costiţe de porc
      Combini, într-un bol, toate condimentele cu ceapa şi cu usturoiul zdrobit. Condimentezi coastele, le înveleşti în folie alimentară şi le laşi la frigider de seara până dimineaţa. Pentru glazură, freci muştarul cu mierea şi laşi deoparte.
      Scuturi de condimentele în exces, apoi aşezi costiţele pe grătarul bine încins. După 10-12 minute, le întorci şi le mai ţii încă 10 minute. Le ungi de fiecare dată cu glazură şi le ţii până când carnea e rumenită.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Se distruge însă extrem de ușor în contact cu lumina. Dar și dacă tăiați fructele ori legumele. Vegetalele din supermarket nu o conțin.
      Nu există episod de viroză, mai ales în plin sezon, în care tratamentul să nu fie completat de recomandarea de a lua vitamina C. Din tot felul de surse, inclusiv din alimentație. 
      E bine să știm totuși că vitamina C din frunze, fructe ori legume se distruge la 24 de ore după recoltare.
      Corpul uman nu poate să producă Vitamina C, de aceea are nevoie să și-o ia din surse exterioare. Consumă cantități uriașe în timpul efortului fizic, dar și în perioadele cu infecții. 
      Cantitățile mari sunt metabolizate când sunteți supuși stresului psihic ori chimic, ceea ce înseamnă poluarea făcută de mașini ori țigări.
      Spre exemplu, o singură țigară determină organismul uman să consume 25 de mg de Vitamina C. Această în condițiile în care necesarul zilnic este de 100 de miligrame.
      De unde o luăm iarna? Din frunze proaspete, dar nu din legume și fructe care stau în raft.
      Mihaela Bilic, medic nutritionist: „Vitamina C la 48 de ore de la cules scade la mai puțin de jumătate și atunci important e să mâncăm legume congelate, murate, gătite. Aduc mai mult decât Vitamina C în organismul nostru.”
      Dacă aveți fructe care se mențin și iarna, mere ori pere, nu le luați această vitamină prin tăiere în felii. Mărul ori para de iarnă se consumă ca atare.
      Ion Ion, Facultatea de Chimie Aplicată: „Vitamina C este un compus organic care se oxidează foarte ușor. Când ați tăiat un măr, se oxidează imediat. Produsul oxidat nu mai e bun.”
      Dragoș Peteu, medic homeopat: „Toată lumea e convinsă că lămâile au multă Vitamina C. Nu e cea mai bogată sursă de Vitamina C. Lămâia are mult acid citric. Viitamina să fie din surse naturale: măceșe, cătină.”
      Măceșele conservate în miere, cătina conservată în miere conțin și iarna cea mai mare concentrație de Vitamina C.
      Dar și mierea consumată ca atare poate aduce indispensabila vitamină.
      stirileprotv.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente (6 porţii)
      285 g de iaurt grecesc, cu puţină grăsime sau deloc 1 linguriţă miere 60 g unt de arahide, plus 2 linguri 25 g afine Preparare:
      1. Într-un bol, adăugaţi iaurtul grecesc şi mierea şi amestecaţi până se combină.
      2. Transferaţi 6 linguri de amestec în 6 forme de brioşă.
      3. Băgaţi la microunde untul de arahide timp de 15 secunde. Se pune o lingură de unt de arahide înmuiat peste fiecare lingură de iaurt.
      4. Presăraţi afine peste untul de arahide şi apăsaţi uşor.
      5. Se congelează până devin gustări solide din iaurt şi unt de arahide, aproximativ 2 ore.
      Vedeți în video de mai jos ce trebuie să faceți pas cu pas:
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
  •