Clătită uriașă la cuptor, cu șuncă și brânză


    Masa ideală pentru seri în care ajungi târziu de la serviciu și nu mai ai putere să gătești ceva mai elaborat. Masa ideală pentru dimineți leneșe de duminică. Masa ideală pentru momentele în care vrei să gătești ceva rapid și gustos ca să ai mai mult timp să te bucuri de familie.

5783b098423b4_33281941_me1446823886891.jpg

 

TIMPI DE PREPARARE

  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 20 min


INGREDIENTE

  • unt pentru uns tava
  • 245 ml lapte
  • 145 g făină
  • 4 ouă mari - la temperatura camerei
  • 250 g șuncă tăiată cubulețe
  • 200 g brânză rasă (la alegere: cheddar, vacă, oaie, amestecată)
  • 1 linguriță ierburi uscate (arome la alegere)
  • 1/4 linguriță sare


PREPARARE

  1. Preîncălzește cuptorul și unge o tavă cu unt.
  2. Într-un bol mediu, amestecă bine laptele, făina, ouăle cu sarea, până obții un rezultat omogen. (sau, desigur, te poți folosi de ajutorul unui blender). Când se încinge cuptorul, dă tava la cuptor pentru 5 minute, să se topească untul.
  3. Toarnă aluatul în tavă. Presară deasupra șunca tăiată cubulețe, brânza și amestecul de ierburi aromate (oregano, tarhon, usturoi pudră, ceapă pudră, boia – cam ce ai prin cămară și simți că s-ar potrivi acestei combinații).
  4. Dă la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când aluatul se umflă și brânza de deasupra se topește și se rumenește.


Lasă la răcit un pic înainte de servire. Cel mai bine merge alături de salată verde.

 


retete.unica.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.