Ciuperci umplute cu spanac și nuci


    Dacă nu ştii ce să pui lângă nişte carne şi vrei să-i surprinzi pe cei dragi alege să găteşti ciuperci umplute. Vă prezentăm o rețetă ușoară de ciuperci cu spanac și nuci. 

vegan-stuffed-mushroms-5-1280x720.jpg

Ingrediente:

  • un kilogram de ciuperci de dimensiuni mai mari
  • sare şi piper, după gust
  • ulei
  • lămâie
  • spanac tocat după preferinţă
  • seminţe de pin
  • praz
  • pesmeți

Preparare:

Alege ciupercile mari şi albe, după care spală-le în apă cu puţină lămâie, ca să nu se înegrească.

Pune-le într-o cratiţă cu un praf de sare şi o linguriţă de ulei, iar apoi acoperă totul. Aşteaptă să se înmoaie.

Între timp, toacă mărunt cotoarele şi căleşte-le cu puţină sare, ulei, praz, spanac şi seminţe de pin. Atunci când s-au înmuiat, dă-le deoparte şi aşteaptă să se răcorească. Amestecă cu frunze de pătrunjel tocate mărunt, piper şi umple ciupercile.

Opţional poţi adăuga şi puţin pesmet ori parmezan.

Serviți cu plăcere! 

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Salata de fasole boabe este foarte simplu de făcut și poate fi servită la cină, dar la fel de bine poate fi luată și la pachet, la serviciu. Americanii iubesc această salată și o prepară în diverse ocazii, fiind nelipsită la picnicuri și petreceri. Încearc-o și tu și alege să o prepari cu un sos de usturoi și muștar, ca dressing, pentru a obține o salată nemaipomenit de gustoasă!
      Ingrediente
      La această salată se pot folosi orice fel de boabe de fasole, în funcție de preferințele fiecăruia. Poți folosi de la trei la cinci tipuri de fasole boabe din conservă.
      fasole ceapă verde tăiată mărunt ardei gras aastravete tăiat cubulețe pătrunjel Ingrediente pentru sos
      Cel mai bun sos este cel cu muștar și usturoi, iar cantitățile folosite pentru prepararea lui depind de mărimea salatei și de gustul fiecăruia. Așadar, iată care sunt ingredientele folosite:
      2-3 lingurițe de ulei de măsline sucul de la o lămâie 1 linguriță de muștar clasic 1 linguriță de miere 1-2 căței de usturoi mărunțit bine sare și piper, după gust Mod de preparare
      Adaugă toate ingredientele pentru salată într-un bol mare.
      Amestecă ingredientele pentru sos. Adaugă-l peste boabele de fasole. Lasă câteva minute să se întrepătrundă sosul. Dacă îți rămâne salată, o poți păstra în frigider timp de două zile.
      Salata de fasole boabe este o sursă excelentă de vitamine, iar cum sezonul rece se apropie, avem nevoie să consumăm mâncăruri sănătoase care să ne umple de energie. Prin urmare, dacă vrei să fii în formă maximă, prepară-ți această salată cât mai des posibil!
      divahair.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente pentru tort
      3 căni de faina 2 cani de zahar 1 cană de ulei 3 ouă, de mărime medie 1/2 linguriţă sare 1 cană de cacao pudră 3 linguri de praf de copt 2 căni de apă clocotită Prepararea tortului
      Preîncălziţi cuptorul la 200 C.
      Puneţi ingredientele uscate într-un bol. (făina, ciocolata, zahărul, praful de copt şi sarea). Faceţi o gaură în centru şi adăugaţi uleiul şi ouăle. Amestecaţi câte puţin cu o lingură de lemn.
      Într-o tavă, puneţi o hârtie de copt şi turnaţi aluatul de blat.  Băgaţi la cuptor, iar după 45 de minute, testaţi cu o scobitoare pentru a vedea dacă este copt.
      Scoate tortul, umple cu crema de ciocolată pe care o obţii topind o talbletă specială în baie de aburi sau cu lapte, din praf de cremă.
      După preferinţe, decoraţi cu fructe în bucăţi sau întregi sau cu dulceţuri. Puteţi folosi zmeură, caramel, gem de casă sau orice aveţi la îndemână care vă place.
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare:
      - 125 de grame de spaghete
      - 150 de grame de broccoli
      - 100 g de roşii cherry, tăiate în jumătăţi
      - 150 g de creveţi decorticaţi
      - o lingură de ulei de măsline
      - o jumătate de linguriţă de fulgi de chilli
      - sare de mare şi piper negru
      - felii de lămâi
      Mod de preparare:
      Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, însă nu uita să adaugi şi puţină sare.
      Adaugă şi floretele de broccoli în apă şi lasă-le la fiert două minute.
      Scurge spaghetele şi broccoli, iar apoi clăteşte-le cu apă rece.
      Pune pastele şi broccoli în cratiţă, adaugă roşiile, creveţii, uleiul, fulgii de chilli şi asezonează. Mai lasă-le pe foc timp de câteva minute, până când creveţii şi roşiile sunt fierbinţi.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente Broccoli cu brânză la cuptor
      1 "buchet" de broccoli (200 g) 2 căni de brânză mozzarella (200 g) 1 linguriţă de ulei de măsline (15 ml) 1 lingură de sare de mare (15 g) 2 căţei de usturoi  Mod de preparare Broccoli cu brânză la cuptor
      În primul rând, fierbeţi broccoli timp de 10 minute. Puneţi apă cu sare într-o oală, iar atunci când începe să fiarbă scufundaţi leguma. 
      După ce aţi gătit broccoli, lăsaţi-l deoparte să se răcească. Se taie imediat ce se răceşte.
      Într-o tigaie, puneţi ulei de măsline şi usturoiul tocat, apoi adăugaţi cuburile de brocoli pe care le veţi căli. Asezonaţi cu sare şi piper, apoi adăugaţi mozaarella. 
      Turnaţi compoziţia într-un vas termorezistent şi băgaţi totul la cuptor, la 180 ° C, timp de 20 de minute. 
      Se serveşte cald. Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      40 g unt 3 cepe, tăiate în felii subţiri 2 linguri apă 20 g făină  1 ½ litri supă de pui 100 ml vin alb ½ linguriţă sare ¼ linguriţă piper 6 felii pâine crocantă 60 g cașcaval cu o textură fermă Preparare:
      Încălzeşti untul într-o tigaie încăpătoare, la foc mic. Sotezi ceapa, 15-30 minute, amestecând ocazional, până când îşi schimbă culoarea. Adaugi cele două linguri de apă, acoperi şi mai laşi pe foc 15 minute.
      Dai capacul la o parte şi încorporezi făina în sosul de ceapă. Aştepţi 5 minute, amestecând din când în când, apoi adaugi supa şi vinul. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.
      Laşi să dea în clocot, apoi dai la foc mic şi mai laşi pe foc 20 de minute.
      Pui câte o felie de pâine în fiecare bol de supă, apoi presari cașcaval. Dacă vrei, pui bolul de supă la cuptor până acesta se topeşte.
      Serviți cu plăcere!
      clickpoftabuna.ro
  •