Chiflă cu somon, castravete şi cremă de brânză


    Deşi noile cercetări din domeniul gastronomic nu mai pun preţ aşa de mare pe micul dejun, el rămâne o opţiune savuroasă şi sănătoasă pentru toţi cei care vor să îşi îmbunătăţească stilul de viaţă.

shutterstock-450158998.jpg

Ingrediente

  • 1 chiflă mare
  • 1 castravete murat mare
  • 1 felie somon afumat
  • 2 linguri cremă de brânză
  • 2 frunze salată verde
  • 3-4 linguriţe porumb din conservă

Mod de prepărare

Tai chifla pe jumătate. 

Într-un castron amesteci porumbul din conservă cu castravetele tocat mărunt şi crema de brânză. 

Aşezi frunzele de salată la baza chiflei, apoi somonul afumat. Întinzi amestecul de cremă de brânză peste felia de somon şi închizi chifla cu bucata rămasă. 

Poţi servi rece împreună cu un pahar de suc proaspăt de portocale pentru un mic dejun sănătos şi rapid. 

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente 
      2 file-uri medii de somon 1 lingură ulei de măsline 25 g roşii uscate  busuioc proaspăt 120 g brânză feta sare şi piper Mod de preparare
      Într-o tigaie pune uleiul la încins şi căleşte roşiile uscate. Adaugă busuiocul tocat, iar după ce se călesc ingredientele, adaugă brânza feta pe care ai sfărâmat-o cu o furculită. Amestecă bine şi asezonează cu sare şi piper.
      Spală bucăţile de somon şi crestează-le pe mijloc, astfel încât să faci loc pentru a le umple. Foloseşte o linguriţă şi umple cu amestecul cu brânză obţinut. Pune bucăţile pe tava unsă cu puţin ulei şi bagă totul la cuptorul încălzit în prealabil. Lasă la copt aproximativ 30 de minunute, până când peştele este gata.
      Se serveşte cald, cu garnitura preferată sau cu o salată. 
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      900 de grame de file de somon sare şi piper, după gust câteva fire de cimbru proaspete o lingură de ulei de măsline o lingură de oţet de vin alb trei căţei de usturoi zdrobiţi două linguri de miere Preparare:
      Pune cuptorul la preîncălzit la 190 de grade Celsius.
      Într-un bol mic, amestecă mierea, cu usturoiul, oţetul de vin alb, cimbrul, sarea şi piperul
      Pune somonul într-o folie de aluminiu şi stropeşte-l cu acest amestec. Împachetează-l bine, iar apoi bagă-l la cuptor pentru 15-20 de minute.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente 
      4 bucăți de somon 1 lămâie 3-4 linguri ulei de măsline piper măcinat 1 bucățică ghimbir (cam cat 2-3 degete mari) 1 lime 3-4 caței de usturoi sare Mod de preparare
      Se spală citricile și se răzuiesc pe cea mai fină parte a răzătoarei, după care se stoarce sucul din ele. Ghimbirul se curată de coajă folosind un cuțit, după care miezul se dă tot pe răzătoarea mică. Dacă aveți pielea sensibilă, folosiți niste mănuși de cauciuc pentru că ghimbirul este foarte puternic și vă vor ustura mâinile. Mai rămâne acum să curățați cățeii de usturoi și să îi zdrobiți. Într-un castron se pun toate ingredientele: coaja de lime și de lămâie, usturoiul și ghimbirul, uleiul, zeama de la citrice și condimentele (sare și piper după gust), și se amestecă bine. Bucățile de somon se spală bine și apoi se pun în vas și se acoperă bine cu conținutul obținut. Lăsați somonul în marinadă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
      După ce pestele a stat suficient la marinat, se pornește cuptorul la 180-220 grade Celsius și se pregătește tava/grătarul. Dacă peștele nu are piele pe nicio parte atunci e bine să puneți sub el și niște hârtie de copt pentru a nu se lipi. Curăță cu mâna bucățile de somon astfel încât să nu mai aibă coajă de citrice pentru că aceasta este amăruie.
      Ține somonul la cuptor cca. 45 de minute, însă timpul de coacere poate varia în funcție de grosimea peștelui, de gradul de coacere pe care îl preferați și de tipul cuptorului.
      iuli.eu
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Aşa că dacă vrei să încerci un preparat deosebit la mesele festive, ai un alt avantaj: în doar 30 de minute (de la început, până la final), somonul este complet pătruns, aşa că invitaţii tăi nu vor trebui să aştepte mult ca să guste din acest preparat delicios.
      Pregătire: 20 min
      Gătire: 30 de min
      Timp total: 1h
      Categorie: fel principal
      Mod de preparare
      Ingrediente:
      700 g file somon (2-3 bucăţi) 1 lingură ulei de măsline sare 3 linguri miere 1 lingură + 1 linguriţă zeamă de lămâie proaspăt stoarsă 4 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri cimbru proaspăt, tocat (sau 1 lingură cimbru uscat) 1 lingură rozmarin proasopt, tocat (sau 1 linguriţă rozmarin uscat) felii de portocală proaspete crenguţe de cimbru, opţional Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Usuci somonul prin tamponare cu un prosop de hârtie absorbant. Ungi peştele pe toate părţile cu 1 lingură de ulei de măsline. Condimentezi cu sare, după gust. Aşezi fiecare file de somon pe o bucată mare de folie de aluminiu. (Ai nevoie de folii separate.)
      Combini într-un bol mic mierea, zeama de lămâie, usturoiul tocat şi verdeaţa tocată. Amesteci bine ca să se combine aromele. Torni această compoziţie peste somon, apoi aşezi o felie de portocală pe fiecare file. Opţional, aşezi crenguţe de cimbru.
      Împătureşti toate laturile ale fiecărei folii de aluminiu, pentru a crea pacheţele lejere. (E bine să laşi spaţiu pentru ca aerul să circule în interiorul pacheţelelor şi pentru ca somonul să se coacă uniform.)
      Aşezi pacheţelele într-o tavă de copt foarte puţin adâncă şi le dai la cuptor 15-20 de minute. Când sunt gata, scoţi tava, scoţi cu grijă somonul din folia de aluminiu, separând carnea de pieliţa care va rămâne prinsă de folie. Aşezi fiecare file pe o farfurie, iar cu o lingură iei sosul rămas în folie şi îl torni peste somon. Serveşti imediat.
      clickpoftabuna.ro
    • alexandrarum
      De alexandrarum
      Însă un studiu publicat de curând în revista Science pune pe jar lumea academică şi populaţia şi afirmă că majoritatea varietăţilor de somon care se găsesc în comerţ sunt specii de cultură care conţin foarte multe chimicale.
      Nu trebuie să vă impacientaţi totuşi pentru că autorităţile iau măsuri şi chiar dacă somonul nu este prins direct din apele îngheţate ale oceanului, ci direct din „piscina home-made” a crescătorului de somon, acest sortiment de peşte este mult mai sigur decât oricare alt tip de carne, fie că vorbim de carne de pui, porc, miel sau vită.
      Peştele gras, în general, este foarte bogat în acizi graşi Omega 3, esenţiali pentru o sănătate puternică.
      Heringul, sardinele şi macroul sunt doar câteva specii de peşte gras, pe lângă somon, care vă pot asigura necesarul de acizi graşi benefici organismului.
      Cu toate că somonul este considerat cel mai sănătos peşte, iată cum, uşor-uşor, acest aliment a fost învăluit de zvonuri şi mituri care îi ştirbesc din popularitatea pe care ar merita-o.
      Mituri despre somon
       somonul nu are nicio influenţă asupra inimii Afirmaţia este falsă deoarece este binecunoscut faptul că acizii graşi Omega 3 au o mare capacitate de a proteja inima, reducând astfel riscul de afecţiuni cardiace. Potrivit unui studiu , consumul de somon poate reduce cu 20% riscul de boli de inimă, atunci când este consumat de de 3 ori pe lună, cu 29%, atunci când este consumat o dată pe săptămână, cu 31%, când este servit de 2-4ori pe săptămână şi cu 34%, atunci când se consumă de mai mult de 5 ori pe săptămână.
      somonul de cultură are mai puţini acizi graşi Omega 3 decât cel sălbatic Şi de această dată, afirmaţia este un simplu mit, fără pic de adevăr. Somonul de cultură este la fel de bogat în Omega 3 precum cel sălbatic, iar uneori poate avea o cantitate mai însemnată din aceste substanţe benefice, după cum sugerează autorităţile americane, care spun că o porţie de somon de casă are în jur de 1,9 grame, în timp ce o portţie de somon de ocean are numai 1,2 grame.
      Însă, trebuie să reţineţi un aspect important: cantitatea de Omega 3 depinde în foarte mare măsură de hrana care le este dată peştilor. De exemplu, peştii care sunt hrăniţi cu alge, cereale şi diferite tipuri de plancton vor fi mult mai bogaţi în Omega 3.
      American Heart Association recomandă consumul a cel puţin două porţii de peşte săptămânal, indiferent că este un sortiment de peşte de cultură sau sălbatic.
      pentru a beneficia de toţi nutrienţii din somon, acesta trebuie mâncat crud Peştele în stare crudă conţine numeroase enzime care distrug tiamina, cum mai este numită vitamina B1, cu rol extrem de important în metabolism şi pentru menţinerea sistemului nervos. Căldura inactivează aceste enzime, deci este mult mai sigur să consumaţi peştele gătit, mai ales că acest tip de carne nu necesită mult timp pentru a fi preparat şi nici nu se gătesc la temperaturi crescute, astfel că totţi nutrienţii importanţi precum vitamina B, Omega 3 şi vitamina D se păstrează în aliment iar voi veţi beneficia la maximum de proprităţile lor vindecătoare.
      somonul congelat nu este la fel de gustos precum somonul proaspăt Nu este neapărat o regulă ca alimentele congelate să fie mai puţin gustoase decât cele proaspete. Uneori se întâmplă exact contrariul. Important este ca peştele să fie congelat la scurt timp după prinderea lui, iar peştele proaspăt din galantarele supermarket-urilor să nu stea cu zilele până să fie cumpărat şi preparat (vezi aici cum verifici prospeţimea peştelui).
      pielea somonului este foarte grasă, deci trebuie îndepărtată înainte să îl gătim Din contră, pielea somonului conţine mari cantităţi de Omega 3 care ajung în carnea peştelui odată ce este gătit. Deci, sub nicio formă, nu îndepărtaţi pielea pentru că aruncaţi tot ceea ce e mai bun. De asemenea, pielea somonului ajută la păstrarea frăgezimii şi împiedică destrămarea cărnii în toate direcţiile . Dacă nu vă împăcaţi cu ideea mirosului şi gustului fishy, adăugaţi puţină zeamă de lămâie atunci când îl gătiţi şi îndepărtaţi pielea, însă abia după ce l-aţi gătit şi este gata să fie mâncat.
      somonul de cultură conţine coloranţi pentru a imita culoare roz naturală În cuvinte puţine: FALS. Peştele de cultură nu are niciun fel de substanţe chimice periculoase pentru sănătate. Culoarea roz a cărnii este rezultatul carotenoizilor, compuşi care se găsesc în hrana peştilor şi care le asigură buna dezvoltare. Singura diferenţă este că peştele sălbatic capătă această culoare roz din algele şi crustaceele pe care le consumă, iar somonul de cultură devine rozaliu în urma suplimentelor alimentare care le sunt administrate, care sunt foarte sigure şi nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea omului.
      oasele din conservele de somon trebuie îndepărtate Ba! Exact pe dos stau lucrurile. Oasele de peşte sunt uşor de ingerat datorită procesului de conservare care le înmoaie şi le face uşor de mestecat şi, pe deasupra, sunt o sursă excelentă de calciu.
      De cât somon avem nevoie pentru a ne feri de boli?
      Două porţii de somon a câte 150 de grame fiecare pe săptămână sunt mai mult decât suficiente pentru a beneficia de proprietăţile sale benefice. Înainte să îl cumpăraţi, aveţi grijă la aspectul său: trebuie să aibă o tentă lucioasă, umedă, o textură fermă şi o culoare deschisă şi un miros plăcut marin. Şi conservele sunt o alternativă de luat în seamă, mai ales că preţul acestui sortiment de peşte nu este chiar la îndemâna oricui.
      csid.ro
  •