Cele mai scumpe dulciuri din lume


    Ai plăti sume impresionante pentru a savura deserturi exclusiviste pe care ți le vei aminti toată viața? Prețul poate fi asociat cu ingredientele rare sau cu rețetele secrete, care te captivează de la prima înghițitură. Cele mai scumpe dulciuri din lume îți pot goli conturile, dar vor finaliza orice masă în mod artistic și elegant.

iStock-965696832-1920x864.jpg

Tuturor ne place să încheiem o masă delicioasă cu un desert apetisant dar cum ai reacționa dacă prețul lui ar depăși orice așteptări? Deserturile datează din anul 3000 î.Hr, iar în antichitate se obișnuia să se amestece fructele și nucile cu miere pentru a obține un gust bun. Producția zahărului a început în Evul Mediu, când era furnizat numai familiilor bogate din cauza prețului ridicat. De asemenea, înghețata a fost inventată în China în anul 3000 î.Hr, iar vanilia a fost creată din floarea de orhidee și a fost utilizată pentru prima dată de locuitorii din Mexic. Ciocolata a fost descoperită de exploratorii europeni în America Centrală și Mexic, iar la acel moment era consumată sub formă de băutură condimentată.

Plăcinta cu mere a apărut în 1381, iar de atunci deserturile au devenit tot mai complexe. Nu sunt doar gustoase, ci pot avea și beneficii pentru sănătate, de exemplu reducerea stresului, aportul de vitamine și minerale și stimularea producției de serotonină. 

Cele mai scumpe dulciuri din lume duc prețurile la superlativ, dar gustul intens pe care ți-l oferă este foarte greu de ignorat.Indiferent dacă ți se par extravagante sau chiar ești dispus să le testezi, să știi că această listă precis va conține câteva ingrediente irezistibile pentru tine.

Iată care sunt cele mai scumpe dulciuri din lume:

1. La Madeline au Truffle: 250 de dolari

2-1.jpg

Este un desert preparat de faimosul ciocolatier Knipschildt în Norwalk, Connecticut. O singură trufă costă 250 de dolari, iar dacă îți este poftă de mai multe va trebui să plătești 2.600 de dolari pentru 450g de trufe. Printre ingredientele aromate se numără vanilia, uleiul de trufe, smântâna cremoasă și ciocolata neagră Valrhona. Din păcate nu poți comanda pe loc acest deliciu, ci va trebui să-l ceri în avans, dar efortul va merita datorită gustului uimitor. 

2. Beyond Gourmet Jelly Beans: 500 de dolari

2-2.jpg

Acest desert ingenios a fost creat de David Klein și nu conține arome artificiale sau coloranți. Vei putea savura 10 arome diferite de jeleuri ambalate într-o cutie de cristal și îmbrăcate cu un strat de foiță de aur de 24 de carate.

3.Golden Opulence Sundae: 1.000 de dolari

2-3.jpg

Această înghețată este servită la restaurantul „Serendipity 3” din New York. Are un gust intens obținut cu ajutorul caviarului Grand Passion, trufelor de ciocolată, păstăilor de vanilie din Tahiti și a stratului de foiță de aur de 23 de carate. Toppingul cu zahăr și fulgi de aur te va cuceri iremediabil. Înghețata a fost înscrisă în Cartea Recordurilor pentru prețul ei impresionant, iar restaurantul primește aproximativ o comandă pe lună pentru acest desert. Poți păstra o amintire a răsfățului inedit deoarece ți se permite să iei cu tine cupa de cristal Baccarat Harcourt în care este servit și care valorează 350 de dolari.

4. Brioșa Golden Phoenix: 1.000 de dolari

2-4.jpg

Dacă preferi o brioșă în loc de înghețată poți cheltui tot 1.000 de dolari pentru a savura o variantă excepțională. Prețul este atât de ridicat pentru că se folosesc păstăi de vanilie rare din Uganda, ciocolată italiană și căpșuni scufundate în aur lichid comestibil.Poți servi acest desert exclusivist la cofetăria Bloomsbury din mall-ul din Dubai.

5. Absurdity Sundae: 60.000 de dolari

2-5.jpg

Înghețata costă atât de mult pentru că vei fi dus cu avionul la clasa întâi tocmai pe Muntele Kilimanjaro din Tanzania și cazat la un hotel de 5 stele pentru a te bucura de gustul unic. În acest loc ți se va pregăti înghețata folosindu-se gheață de pe vârful muntelui. În afară de gheața foarte rară înghețata conține banane, sirop și vinuri rare, fiind servită cu linguri fabricate în 1850. Dacă anunți cu cel puțin o zi înainte poți beneficia și de un spectacol de violoncel în timp ce te delectezi cu desertul aparte.

6. Prăjitură cu fructe și diamante: 1,72 milioane de dolari

2-6.jpg

Probabil că vei cumpăra sau prepara cel puțin o prăjitură cu fructe de fiecare dată când vin sărbătorile, dar magazinul „Takashimaya” din Tokyo, Japonia, a dus eleganța deserturilor la un nivel greu de egalat prin prezentarea unei prăjituri cu fructe și diamante.Este decorată cu 223 de diamante, care au 170 de carate în total. Din păcate nu este destinată consumului, dar merită să o admiri pentru că a durat 6 luni să fie proiectată și o lună să fie preparată. 

7. Căpșuni Arnaud: 9,85 milioane de dolari

2-7.jpg

Desertul cu un preț incredibil este servit de restaurantul „Arnaud” din New Orleans. Deși desertul lor obișnuit pe bază de căpșuni costă numai 9 dolari, această variantă extravagantă a fost creată de Ziua Îndrăgostiților pentru fondatorii localului. 

În afară de căpșuni desertul conține fulgi de aur comestibil de 24 de carate, frișcă, înghețată de vanilie și o combinație de șampanie și lichior de calitate excepțională. Un motiv suplimentar pentru prețul de 9,85 milioane de dolari este includerea alături de desert a unei cutii cu design magnific în care se găsește un inel de logodnă cu un diamant albastru de 10,06 carate creat de MS Rau Antiques, care este așezat în aceeași farfurie cu desertul, la baza cupei.

eva.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator Jandax

Postat

Kamagra With Food Cialis Buy Synthroid From Canada Cialis Priligy Company

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator JerryGauby

Postat

mama.md cialis online senza ricettaduroval vs cialis Cialis does cialis have genericordonnance obligatoire pour cialis Site cialis sydney australia

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator tadalafil online

Postat

tadalafil dosage https://pulmoprestadalafil.com/ tadalafil 40 40 mg tadalafil

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator tadalafil

Postat

tadalafil 30 mg https://tadalafilgenc.com/ tadalafil daily use generic tadalafil 40 mg

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator tadalis sx

Postat

tadalafil pills https://nextadalafil.com/ order tadalafil tadalafil 40

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator tadalafil dosage

Postat

tadalafil pills https://extratadalafill.com/ 40 mg tadalafil tadalafil generic

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator tadalafil pills 20mg

Postat

tadalis sx https://superactivetadalafil.com/ buy tadalafil us tadalafil generic

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator tadalafil dosage

Postat

tadalafil 60 mg for sale https://nextadalafil.com/ order tadalafil tadalafil tablets

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator tadalis sx

Postat

what is tadalafil https://pulmoprestadalafil.com/ generic tadalafil tadalafil generic

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator tadalafil dosage

Postat

tadalafil pills 20mg https://extratadalafill.com/ tadalafil 30 mg order tadalafil

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator 40 mg tadalafil

Postat

tadalafil pills 20mg https://tadalafilgenc.com/ order tadalafil tadalafil 40 mg from india

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator 40 mg tadalafil

Postat

tadalafil dosage https://superactivetadalafil.com/ tadalafil 40 mg from india tadalafil 40 mg daily

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator tadalafil pills 20mg

Postat

tadalafil gel https://tadalafilgenc.com/ tadalafil 40 mg daily tadalis sx

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator generic tadalafil 40 mg

Postat

order tadalafil https://pulmoprestadalafil.com/ tadalafil pills 20mg tadalafil 30 mg

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator tadalafil online

Postat

tadalafil pills https://superactivetadalafil.com/ tadalafil pills tadalafil dosage

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator tadalafil pills

Postat

tadalafil tablets https://nextadalafil.com/ tadalafil pills 20mg tadalafil tablets

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Renunţă la zahăr
      Chiar dacă în reţeta pentru desertul preferat este trecută o anumită cantitate de zahăr, poţi folosi mai puţin şi astfel vei reduce valoarea energetică a preparatului final. Sau poţi miza pe îndulcitori, care au indicele glicemic foarte mic şi puterea de îndulcire mare. 
      Îngheţata şi sorbeturile, ideale vara
      Deşi e făcută din ingrediente calorice (zahăr, smântână, ciocolată etc), îngheţata are marele avantaj că primeşte foarte mult aer în timpul procesului de preparare, astfel că are un volum mare şi un gramaj relativ mic. Astfel, o îngheţată de 60-70 de grame are în jur de 200 de calorii, adică exact cât trebuie să aibă o gustare, dacă eşti la dietă. Sorbeturile de fructe sunt încă şi mai puţin calorice, dar la fel de gustoase. Asta pentru că ele conţin în mare parte doar fructe şi suc de fructe, cu foarte puţin zahăr adăugat. 
      Iaurt în loc de smântână
      Poţi prepara deserturi delicioase înlocuind smântâna grasă cu iaurtul, mai ales dacă foloseşti unul cremos, de tip grecesc. Aportul caloric din iaurt e de trei ori mai mic decât cel din smântână grasă. Îl poţi folosi la creme, îngheţate, salate de fructe.
      Mai multe fructe
      Zahărul din fructe, fructoza, se eliberează treptat în sânge şi astfel nivelul de insulină nu creşte brusc, aşa cum se întâmplă în cazul deserturilor preparate cu zahăr rafinat. Dacă alegi fructe dulci, cum sunt bananele bine coapte, strugurii sau perele, atunci poţi renunţa la o bună parte din zahărul indicat în reţete. 
      clickpentrufemei.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Pe cat suna de bizar ori de amuzant numele lui, pe atat este de delicios. Daca nu ne crezi, atunci trebuie sa incerci si tu prajitura dinte de negru.
      Afla mai jos care sunt secretele prepararii acestui desert incantator!
      Ingrediente pentru prajitura dinte de negru
      Pentru blat:
      200 g de faina; 200 g de zahar; 4 galbenusuri; 250 g de unt; o jumatate de cana de lapte; 3 linguri de cacao; un pliculet de zahar vanilat; un pliculet de praf de copt. Pentru bezea:
      4 albusuri; 200 g de zahar; putina sare. Pentru sirop:
      3 linguri de apa; doua linguri de zahar; o lingura de cacao. Cum prepari prajitura dinte de negru
      Pentru pregatirea blatului, cel de negresa, se mixeaza ori se amesteca manual untul cu zaharul pana se topesc cristalele. Dupa aceeea, adauga cele patru galbenusuri, laptele (la temperatura camerei), zaharul vanilat, cacaua si faina amestecata cu praf de copt. Dupa ce ai amestecat totul bine, toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ori unsa cu ulei si presarata cu faina, dupa care introdu-o in cuptorul preincalzit timp de 35-45 de minute. Atunci cand consideri ca este gata, scoate negresa din cuptor si testeaza blatul cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, inseamna ca blatul este copt. In schimb, daca pe scobitoare sunt urme de compozitie, inseamna ca blatul trebuie sa mai stea putin in cuptor. Pana se mai raceste blatul de negresa, pregateste bezeaua. Bate albusurile tare cu praful de sare, apoi adauga treptat zaharul si continua procedeul. Atunci cand nu mai simti cristalele de zahar, pune bezeaua la bain-marie, adica la baie de aburi. Continua sa amesteci compozitia pana se leaga mai bine, apoi las-o deoparte la racit. Urmeaza prepararea siropului pentru prajitura dinte de negru. Pune toate ingredientele intr-un tigaie mica si fierbe-le pana cand zaharul se topeste de tot. Asamblarea desertului se face cu cele trei elemente (blat, bezea, sirop) aflate la temperatura camerei. Intinde bezeaua peste blat cu ajutorul unei spatule ori al unui cutit cu lama mai groasa. Dupa aceea, poti sa intinzi pe toata suprafata bezelei siropul de cacao ori doar sa o stropesti cu el, apoi sa realizezi niste forme cu moturi cu ajutorul unei furculite. Tot ce a mai ramas de facut este sa tai desertul si sa te bucuri de textura si aroma lui. Cu siguranta prajitura dinte de negru este un desert pe care orice femeie ar trebui sa il incerce macar o data in viata!
      divahair.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Rețeta 1: Tort cald cu ciocolată și zmeură, după rețeta lui Nigella Lawson
      Este o rețetă care îți ia circa o oră, dar îți oferă multe senzații gustative, mai ales dacă ești un amator înflăcărat al deserturilor. Ai nevoie de următoarele ingrediente, exact în cantitățile prevăzute (cel mai potrivit ar fi să folosește un cântar):
      185 de grame de făină; O linguriță rasă de praf de copt; Un vârf de sare; 30 de grame de cacao; 250 de grame de ciocolată amară Heidi (75% concentrație de cacao); 95 de grame de zahăr alb; 95 de grame de zahăr brun; 250 de grame de unt; O lingură de lichior de portocale; 185 de ml de apă; 185 de ml de cafea; 250 de grame de zmeură.
      Pașii rețetei:
      1. Cerne făina prin sită, adaugă praful de copt și vârful de sare, amestecând ingredientele. După amestecare, integrează praful de cacao.
      2. Într-o cratiță pune 250 de grame de ciocolată amară Heidi, 95 de grame de zahăr alb, 95 de grame de zahăr brun, 250 de grame de unt și o lingură de lichior de portocale. Adaugă apa și cafeaua. Pune compoziția pe foc mic până când se topesc toate ingredientele și se obține consistența unui sirop.
      3. Unge o formă de copt, preferabil cu diametrul de 21 de cm.
      4. Când sosul de ciocolată este gata, încorporează-l în mixul de făină și cacao.
      5. Bate separat două ouă și adaugă-le în întreaga compoziție. Amestecă fin totul.
      6. Toarnă jumătate din compoziție în forma de coptură. Adaugă zmeura. Acoperă totul cu restul compoziției.
      7. În cuptor, tortul se coace la 180 de grade, timp de 40 de minute. Pe raftul de jos adaugă o tavă suplimentară pentru cazul în care va curge puțin din compoziție.
      8. După ce îl scoți din cuptor, lasă-l 15 minute să se odihnească, apoi îl tai și-l servești alături de câteva bile de înghețată de vanilie și un pahar de vin roșu.
      Rețeta 2: Antricot de porc caramelizat cu pere și ceapă roșie
      Această rețetă o să vă satisfacă papilele gustative, pentru că oferă nu doar sațietate, ci și o multitudine de gusturi și senzații noi. În plus, este extrem de ușor de făcut, luându-ți puțin timp.
      Ai nevoie de:
      Două felii de antricot sau cotlet de porc, preferabil cu os; Trei pere medii; O ceapă roșie mare; Două fire de coriandru; Mix de legume congelate pentru wok, la garnitură; Sare, piper.
      Pașii rețetei:
      1. Curăță ceapa și taie-o julien.
      2. Taie în felii medii perele.
      3. Mărunțește firele de coriandru.
      4. Într-o tigaie preîncălzită adaugă o lingură cu ulei de măsline și aranjează ceapa, perele și coriandrul.
      5. Asezonează carnea cu sare și piper. Aranjeaz-o în tigaie alături de pere și ceapă.
      6. Într-o tigaie separată pune ulei de măsline și pregătește mixul de legume congelate.
      7. Aranjează compoziția finală pe platouri albe și servește-o alături de un vin spumant.
      Rețeta 3: Pizza cu chorizo, dovlecel și busuioc
      Italienii au descoperit de foarte mult timp care este rețeta fericirii: pizza și dragostea. De aceea, o pizza pregătită în casă poate deveni piesa de rezistență a cinei tale romantice.
      Ai nevoie de următoarele ingrediente:
      165 de ml de apă; Trei-patru grame de drojdie uscată; ¼ linguriță de zahăr; 200 de grame de făină; 50 de grame de griș; ¼ linguriță de sare; O ceapă albă mică; Doi-trei căței de usturoi; O bucățică de unt; Frunze de busuioc, după dorință; O conservă de roșii decojite; Sare, piper, zahăr brun; Un dovlecel; 75 de grame de salam chorizo; 100 de grame de mozarella.
      Pașii rețetei:
      1. Într-un bol aparte amestecă apa, drojdia uscată și zahărul brun.
      2. În alt vas adaugă făina albă, grișul și sarea. Amestecă, astfel încât făina să se îmbogățească cu oxigen.
      3. Încorporează amestecul de apă, drojdie și zahăr brun în compoziția cu făină.
      4. Amestecă aluatul în vas, după care frământă-l pe masă circa 10 minute, până când va deveni elastic. Pune-l înapoi în vas și acoperă-l cu folie alimentară până prepari sosul.
      5. Taie ceapa cubulețe. Mărunțește usturoiul. Pune-le într-un vas cu puțin ulei de măsline și un cubuleț de unt. Când se înmoaie ceapa, pune frunzele de busuioc. Tu alegi câte să fie. Peste un minut adaugă deasupra roșiile din conservă. Asezonează totul cu sare, piper și zahăr brun. Lasă compoziția pe foc mic până devine de o consistență mai groasă (circa 12-15 minute). La final trebuie s-o treci prin blender.
      6. În două tăvi pentru rolă pui folie de aluminiu, pe care o ungi cu ulei de măsline și o presori cu griș.
      7. Împarți aluatul în două părți și îl întinzi nițel. Nu este neapărat să aibă o formă geometrică fixă.
      8. Taie rondele subțiri dovlecelul, salamul și mozarella.
      9. Încinge cuptorul la 240 de grade, cu ventilarea pornită. Între timp, aluatul se odihnește în tăvi câteva zeci de minute.
      10. Unge aluatul cu sos, aranjează dovlecelul, mozarella și frunzele de busuioc.
      11. La final asezonezi cu ulei de măsline, sare și piper.
      12. Pizza se va coace în opt-10 minute la 230 de grade, cu ventilarea pornită. Servește-o cu un vin alb.
      Cu siguranță, aceste trei rețete se pot transforma într-o frumoasă tradiție de Ziua Îndrăgostiților, pe care să o repetați de fiecare dată, împreună.
      zugo.md
    • julia122997
      De julia122997
      Ce trebuie să știi înainte de a opta pentru un tatuaj
      Meșterii tattoo din Chișinău ne-au spus că e mai bine să optăm pentru tatuaje de la vârsta de 18 ani. Locul și tipul tatuajului trebuie să fie alese cu atenție și nu din grabă sau din obligație, iar desenul permanent trebuie făcut în condiții sterile și cu un echipament profesionist.
      Costul unui tatuaj este diferit în funcție de complexitatea muncii, experiența meșterului și locul de pe corp. Astfel, în saloane, prețul începe de la 35 de euro pentru tatuajele de mici dimensiuni, dar poate crește până la 60 de euro în cazul unei ore de muncă. Dacă tatuajul este complicat și se extinde pe o porțiune mai mare de piele, costul acestuia poate începe de la 100 de euro. Nu sunt excluse nici tatuajele temporare. Prețul lor începe de la 20 de euro, dar în cazul unei „mâneci” (n.r. - tatuaj care acoperă tot brațul) acesta poate ajunge la 100 de euro.
      Trendul de a avea un tatuaj cu hieroglife sau ornamentele chinezești a trecut, spun meșterii tattoo. Cei care optează pentru un tatuaj aleg atât imagini preluate de pe internet, cât și desene personalizate.
      Ce spun medicii despre înțepăturile de ac
      Medicii privesc sceptic tatuajele, iar în grupa de risc sunt persoanele care au boli de piele sau care sunt alergice la pigmentul folosit.
      Dermato-venerologul Constantin Pasecinic consideră că orice intervenție are un efect negativ asupra pielii. „Acele sau coloranții folosiți pentru a pătrunde în nivelul pielii pot avea efecte negative asupra organismului. Aceste intervenții pot genera infecții, pielea se poate coji, poate apărea roșeață, durere, umflătură la locul tatuajului. Alteori, infecția poate fi invizibilă pe piele, însă poate declanșa anumite boli”, afirmă doctorul.
      Îndepărtarea tatuajelor
      Dacă nu vă mai doriți desenul permanent, există posibilitatea îndepărtării tatuajelor cu ajutorul laserului, fiind nevoie de mai multe sesiuni, în funcție de densitatea tatuajului. Prețul pentru o singură sesiune începe de la 20 de euro.

      Medicii susțin că înlăturarea tatuajelor cu laser se efectuează cu ajutorul dioxidului de carbon prin distrugerea pigmentului în particule mici. Constantin Pasecinic a afirmat că „cei care înlătură tatuajele trebuie să aleagă specialiști în domeniu, pentru că pot apărea unele traume, să se iradieze pielea și să ducă la formarea tumorilor sau să rămână cu o cicatrice”.
      Părerile sunt împărțite
      Opiniile despre tatuaje sunt împărțite. Tânărul Dan Stoianov, spre exemplu, are patru la număr. Pentru el, acestea ilustează momentele frumoase sau mai puțin frumoase din viața sa.
      „Primul tatuaj îmi amintește cine sunt și de unde am venit, de la cine am primit educație, cine m-a crescut și pe cine trebuie să mulțumesc pentru cine sunt. Al doilea mă ține cu picioarele pe pământ, semnificând  gândirea la pasul următor. Al treilea tatuaj este o inscripție din rune balcanice, fiecare din ele având o semnificație aparte de început, succes și sfârșit. Ultimul meu tatuaj este pur si simplu un bambus. Ceva simplu dar care înseamnă duritate”, povestește Dan Stoianov.
      Unii tineri condamnă tatuajele. Studenta Victoria Cocieru crede că acestea sunt niște consecințe grave asupra pielii. „Sunt împotriva tatuajelor. După cum bine știm acestea pot cauza infecții sau chiar cancer, în cel mai rău caz. Pe lângă astea, atunci când îmbătrânim nu mai arată atât de estetic”, spune Victoria.

      Alții însă consideră că ei nu ar recurge la asemenea acțiuni, dar nu sunt împotriva lor. „Nu am avut niciodată un tatuaj și nici nu mi-am dorit. Totuși nu sunt categoric împotriva lor, depinde  de om. Trebuie să trăim și să facem după cum simțim și nu după placul altora”, susține Iulia Gonța, studentă.
      Tatuajul a apărut cu mii de ani în urmă. Acesta se realiza, la început, cu ajutorul unor ustensile din os și aveau rolul de a marca funcția unui individ într-un trib. Au fost preluat de europeni și de alte națiuni, în prezent modificându-i funcția într-una artistică.
      agora.md
    • julia122997
      De julia122997
      Serviciile opţionale sunt disponibile doar în Aeroportul Internaţional Chişinău şi pot fi achitate cu trei ore înainte de zbor, odată cu deschiderea check-in-ului. Pentru detalii pasagerii se pot adresa la Casa Nr.4 din incinta aeroportului.
      Vezi mai jos întreaga listă cu servicii și costul lor. Prețul este indicat doar pentru o persoană.

      diez.md
  •