
Afla ce nu stiai despre salata verde si d ece trebuie sa faca parte din dieta ta in fiecare zi, dar mai ales acum, primavara!
Trateaza anemia
Fiind foarte bogata in fier, salata verde este foarte des folosita drept aliment tonic in tratarea anemiei pentru ca absorbtia de fier in organism se face foarte rapid.
Te scapa de migrene
Spui „vara“ si te referi deseori la probleme de somn si dureri de cap. Probabil nu stiai ca salata verde poate fi utilizata drept sedativ prin substanta pe care o contin frunzele sale, numita „lectucarium“, pentru ca aceasta induce somnul si reduce durerile de cap.
Previne bolile de inima
Betacarotenul din salata verde face din aceasta un adevarat ajutor atunci cand vine vorba de prevenirea si reducerea riscului de boli de inima, cancer, de accidente vasculare si chiar de cataracta.
Buna impotriva constipatiei
Salata verde este bogata in celuloza, care ajuta la intarirea organismului si reduce simptomele constipatiei si alte tulburari ale intestinului. Amestecand sucul de salata verde cu suc de lamaie, suc de menta si miere de albine, poti obtine un medicament eficient care trateaza greata, varsaturile, balonarile si indigestia.
Face parul des si sanatos
Amesteca frunzele de salata cu o legatura de spanac, apoi adauga o lamaie feliata in storcator. Amesteca pana obtii sucul verde si bea o jumatate de litru in fiecare dimineata. Sucul reduce caderea parului si ii va reda stralucirea.
Vitamine din belsug
Salata verde nu contine calorii si este foarte bogata din punct de vedere nutritiv. Contine foarte multa vitamina C – de aceea, este indicat consumul acesteia in amestec cu alte legume crude. Astfel, vitaminele sunt conservate, iar organismul le absoarbe eficient. Prin fierbere, vitaminele sunt distruse aproape complet.
In loc de final despre salata verde
Salata este foarte sanatoasa si are toate aceste beneficii atata vreme cat provine din culturi sanatoase, care nu sunt inecate in nitriti si nitrati, sau pline de pesticide. Salata verde este foarte sanatoasa dar are marele deficit de a prelua din sol toate toxinele si toate chimicalele. Alege salate mici, nu foarte mari si eventual gaseste o sursa de incredere de salata verde sanatosa, crescuta natural. Exista si solutia de a creste salata in balcon, sau in gradina ta, pentru ca se poate cultiva foarte usor si creste foarte repede.
Este iarasi foarte important ce dressing folosesti pentru salata, pentru cae mai mare parte din nutrienti se va piede in noianul d ecalorii din dressing. solutia cea mai buna, ulei de masline sau de rapita, nu mai mult de o lingura si sucul de la o lamaie. Poti face un dressing foarte bun cu mustar si suc de lamaie sau cu otet balsami sau cu iaurt si o lingurita de maioneza veritabila.
Oul este un partener ideal pentru salata. Combintia ajuta asimilarea nutrientilor din salata verde.