Caserolă de paste cu pui și cașcaval


    Cele mai populare mâncăruri sunt acelea care ne solicită cel mai puțin timpul, cele ieftine și cele pentru care folosim cât mai puține vase, nu? Ei bine, această rețetă le are pe toate 3. Și, pe deasupra, e extrem de simplă, de gustoasă, preferata celor mari și mici.

57727bf862a7f_shutterstock_367612706.jpg

 

TIMPI DE PREPARARE

  • Timp de preparare: 15 min
  • Timp de gatire: 20 min
  • Gata in: 35 min


INGREDIENTE

  • 450 g paste
  • 250 g pui gătit și făcut fâșii
  • 500 ml lapte
  • 200 g cașcaval afumat/cheddar ras
  • 250 g brânză de oaie fărâmată/rasă
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g făină
  • sare, piper - după gust
  • 2 linguri de unt topit


PREPARARE

  1. Preîncălzește cuptorul.
  2. Fierbe pastele (de care ai sau vrei să folosești) conform instrucțiunilor de pe pachet.
  3. Călește 1-2 minute ceapa și usturoiul în cele 2 linguri de unt, într-un vas mare, care nu lipește. Adaugă făina, laptele și condimentele, amestecând continuu. Când s-a îngroșat, adaugă jumătate din cantitatea fiecărui brânzet în parte.
  4. Când au fiert pastele, scurge-le și adaugă-le peste sosul de brânză. Amestecă încet. Adaugă și fâșiile de pui, amestecă.
  5. Pune totul într-o tavă care nu lipește, presară deasupra restul de cașcaval și brânză, stropește cu untul topit și dă la cuptor.


retete.unica.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.