Cartofi cu ierburi la cuptor


    O garnitură ieftină, ușoară și rapidă. O masă de post de sine stătătoare ideală. Versatilitatea acestei rețete constă în faptul că poți schimba, de fiecare dată, ierburile folosite pentru aromatizare (sau cantitatea lor, poți schimba aroma predominantă), astfel încât va avea un gust nou, mereu.

57a0ab8ec6c7a_42659372_lfd1024x769.jpg

 

TIMPI DE PREPARARE

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 30 min
  • Gata in: 40 min


INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 2 linguri unt topit sau ulei de măsline
  • sare și piper după gust


*arome, la alegere: praf de ceapă, usturoi deshidratat, rozmarin, cimbru, oregano, pătrunjel, boia, mărar, tarhon etc.
PREPARARE

 


Dacă vrei ca timpul de coacere în cuptor să fie unul cât mai redus, poți fierbe cartofii 5-10 minute înainte.

  1. Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
  2. Spală și taie cartofii ca pentru prăjit.
  3. Într-o tavă care nu lipește (poți pune dedesubt și o hârtie de copt), toarnă uleiul de măsline sau untul topit. Toarnă peste și aromele alese. Adaugă cartofii tăiați peste și amestecă bine cu mâinile, să se îmbrace în uleiul aromatizat.
  4. Dă la cuptor până când se pătrund și se rumenesc. Întoarce-i cu un clește, din când în când, pe partea cealaltă, ca să se rumenească uniform.


unica.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.