Budincă de ciocolată cu nutella la cană


    Când ai poftă de ceva dulce şi nu vrei să faci mare deranj ori nu ai chef să găteşti, îţi recomandăm să încerci budinca de ciocolată la cană, cu un gust intens de nutella delicioasă.

captura-de-ecran-din-2019-07-04-la-19-09-36.png

Ingrediente pentru budincă de nutella la cană:

  • 150 g făină cu praf de copt
  • 110 g zahăr brun
  • 50 g cacao
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 165 g nutella
  • 4 linguri de îngheţată de ciocolată pentru servit

Mod de preparare:

Combină făina, zahărul şi cacaua într-un bol mediu. Adaugă ouăle, laptele şi uleiul şi bate totul cu un tel. Pune amestecul în căni termo rezistente. Adaugă o lingură jumătate de nutella în fiecare cană. 

Ai grijă să pui aluat în căni puţin mai sus de jumătate, ca să nu dea pe afară. 

Pune la microunde pentru 1 minute jumătate.

Serveşte budinca cu îngheţată de ciocolată. 

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      Pentru blat
      500 g făină 1 g drojdie uscată 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă zahăr 10 g sare 250 ml apă călduţă Pentru sos 
      4 roşii mari ½ linguriţă oregano uscat sare, după gust 1 linguriţă zahăr Pentru topping
      2 fire ceapă verde 1 ceapă roşie 100 g porumb dulce din conservă 4 ciuperci champignon 2 roşii  100 g măsline negre  250 g mozzarella Amesteci făina cu drojdia, cu zahărul, cu sarea şi cu uleiul, apoi încorporezi apa, până obţii un aluat moale, elastic şi lucios. Dacă e cazul, mai torni puţină apă. Aluatul nu trebuie să ţi se lipească de mâini, ci să fie elastic. Îl acoperi şi îl laşi la dospit o oră şi jumătate.
      Pentru sos, speli cele 4 roşii, le cureţi de cotoare şi le faci piure în blender. Adaugi oregano, sare, zahăr şi le fierbi la foc foarte mic, până când sosul se îngroaşă, apoi îl laşi la răcorit.
      Întinzi aluatul într-o tavă unsă cu puţin ulei. Întinzi sosul de roşii pe blat şi dai la cuptorul preîncălzit 5 minute, la foc mare. Scoţi tava, presari mozzarella rasă, porumbul scurs, măslinele, roşiile şi ciupercile tăiate felii, ceapa verde tocată şi rondele de ceapă roşie. Pui la cuptor 10-12 minute.
      Serveşti pizza decorată cu busuioc verde şi oregano uscat.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Burger vegetarian cu năut și nuci, alături de chipsuri de cartofi dulci și salată
      Ingrediente
      1 ceapă roșie mică, tocată 1 cățel de usturoi mare, descojit și tăiat în jumătate 25 de grame de nuci mixte (migdale, alune, caju, nuci, nuci pecan) 1 lingură de chimen măcinat 1 lingură de coriandru măcinat 400 debgrame de boabe de năut, clătite și scurse 25 de grame de făină integrală 1 legătură mică de coriandru 1 lămâie preparată astfel: de la ½ de lămâie storci sucul, iar pe cealaltă jumătate rămasă o tai în 4 bucăți 2 lingurițe de ulei de rapiță presat la rece Ingrediente pentru cartofi dulci 
      300 de grame de cartofi dulci descojiți și tăiați pe lungime 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece Ingrediente pentru salată
      50 de grame de spanac și salată verde 2 roșii coapte, tăiate în bucăți o jumătate de castravete, feliat 2 cepe feliate subțire 2 linguri de oțet balsamic Ingrediente pentru sosul de iaurt:
      50 de grame de iaurt gras bio 2 linguri de mentă proaspătă tocată
      Mod de preparare
      1. Pentru a prepara sosul, amestecă iaurtul cu menta într-un bol și lasă-l acoperit.
      2. Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Pune apă la fiert într-o cratiță, adaugă cartofii dulci și gătește-i timp de 4 minute. Scurge apa și lasă cartofii în cratiță. Toarnă uleiul peste cartofi și condimentează cu piper negru.
      3. Pune cartofii într-o tavă mică de copt și lasă-i la cuptor timp de 15 minute. Scoate-i din cuptor și întoarce-i pe cealaltă parte, apoi lasă-i la copt încă 10 minute sau până când sunt fragezi și rumeniți ușor.
      4. În timp ce se coc cartofii, prepară burgerii. Pune ceapa, usturoiul, nucile și condimentele într-un blender și adaugă mult piper negru proaspăt măcinat. Amestecă până obții o pastă cât mai netedă, apoi adaugă năutul, făina, coriandrul și sucul de lămâie și amestecă până când pasta se îngroașă. Formează 4 bile din amestecul rezultat, apoi aplatizează-le până obții burgeri cu o grosime de 2-4 centimetri.
      5. Încălzește o lingură de ulei într-o tigaie medie antiaderentă la foc mic și gătește burgerii pe o parte timp de 5 minute. Adaugă restul de i lingură de ulei în tigaie și întoarce burgerii. Găteștei pentru încă 5 minute sau până se rumenesc frumos. Ține focul mic astfel încât să nu se ardă.
      6. Împrăștie frunzele de salată, roșiile, castraveții și ceapa pe farfurie. Adaugă burgerii, chipsurile și sosul de mentă, plus bucățile de lămâie. Se aruncă oțetul balsamic peste salată și se servește.
      ea.md
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      1 kg ceapă roșie 200 ml vin roșu 50 ml oțet balsamic 250 g zahăr brut ½ linguriță sare Mod de preparare:
      Cureți ceapă, o tăi peștișori, apoi presari sarea și o lași 5 minute. O pui într-o oală cu zahărul și cu vinul roșu și fierbi la foc mic. Când ceapă s-a înmuiat și siropul începe să se lege, torni oțetul balsamic. Mai lași pe aragaz încă 15-20 de minute, apoi dai oală deoparte. Păstrezi în borcane sigilate sau într-o caserolă închisă ermetic, la frigider.
      kfetele.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      2 capete de broccoli, tocate 60 g de unt ½ ceapă, tăiată cubuleţe 40 g făină 480 ml mix de lapte integral şi smântână uşoară 480 ml de zeamă de supă de legume 55 g morcovi mărunţiţi 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper ¼ linguriţă de nucşoară 200 g brânză cheddar rasă Mod de preparare
      Tăiaţi tulpinile de pe capetele de broccoli şi tocaţi-le în flori mici.
      Într-un vas mare la foc mediu, combinaţi untul şi ceapa şi sotaţi până devine translucidă. 
      Adăugaţi făina şi amestecaţi până când se rumeneşte uşor. Turnaţi mixul de lapte integral şi smântână uşoară şi amestecaţi până când conţinutul ajunge la fierbere. Micşoraţi focul la scăzut şi adăugaţi zeama de supă de legume. Se lasă la foc mic timp de 5-10 minute.
      Se adaugă broccoli, morcovii, sarea, piperul şi nucşoara. Se fierbe timp de 10-15 minute. Se adaugă brânza şi se amestecă până se topeşte şi se combină cu celelalte ingrediente. Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      180 ml lapte; 2 linguri de oțet alb; 120 g făină albă; 2 linguri de zahăr alb; 1 linguriță de praf de copt; 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu; 1/2 linguriță de sare; 1 ou; 2 linguri de unt topit; spray pentru gătit; 60 g unt de arahide; 60 ml sirop de arțar. Mod de preparare
      Amestecă laptele cu oțetul și lasă-le deoparte 5 minute, înainte de a face aluatul. Amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un vas încăpător, apoi bate ouăle și adaugă-le peste amestecul de lapte, apoi pune și untul topit în acesta. Îmbină ingredientele umede cu cele uscate, până obții un aluat fără cocoloașe. Încinge o tigaie mare pe foc mediu, dă-o cu spray de gătit și toarnă patru polonice de aluat în aceasta, pentru a face patru clătite americane. Lasă-le să se facă până apar balonașe pe suprafața lor, apoi întoarce-le cu o spatulă și mai lasă-le până se rumenesc și pe partea cealaltă. Pune siropul de arțar și untul de arahide într-un castronel termorezistent și pune-le la microunde timp de 30 de secunde, amestecând la jumătatea timpului. Dacă ingredientele nu sunt topite și îmbinate complet, mai lasă-le încă 30 de secunde. Servește clătitele americane cu acest sos delicios de unt de arahide și cu o porție de fructe proaspete de pădure sau cu înghețată. divahair.ro
  •